Spring naar bijdragen

Piet5

Members
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Over Piet5

  • Rang
    CrediGup

Profile Information

  • Interesse
    vele
  • Beroep
    arts
  1. Piet5

    Bijna dood-ervaringen

    Nadat Raymond Moody en dr. Ritchie zo'n dertig jaar geleden hun boek over bijnadoodervaringen, de bde's, schreven heeft dit in de belangstelling gestaan. In Nederland werd de stichting Merkawah, wat in het hebreeuws "hemelse troonwagen" betekent, opgericht voor lotgenotencontact van mensen met een bde. Prompt werden de bezoekers een 'prooi' van de meest uiteenlopende wetenschappelijke onderzoeken en nieuwsgierigheden. Ik heb diverse enquetes ingevuld. Er komen mensen bij Merkawah met een mystieke ervaring en dat kan op een bde lijken. Als ik vraag wat de doodsoorzaak geweest zou zijn als ze
  2. Wees blij dat je de naam van je beschermengel niet weet, want dan roep je die mogelijk aan als je in nood zit. In nood mogen we God en Jezus aanroepen.
  3. Piet5

    is er buitenaards leven??

    Na von Däniken en de vondst van water op Mars is er verder gespeculeerd en de meeste speculaties zijn weerlegd, maar soms is iets niet te weerleggen als een channeler er vast van overtuigd is bij te dragen tot een nieuw bewustzijn op aarde, zoals Blossom Goodchild.
  4. Piet5

    Opus Dei

    Bij debatten over sekten zijn de meningen verdeeld of 'de weg' een sekte is of niet. Bisdommen zijn als 'kerkprovincies' geen 'kerk in de kerk.' In 1954 waren er spanningen tussen de Rooms-Katholieke en de oud-Katholieke kerk i.v.m. Maria hemelvaart. De paus is in de oud-Katholieke kerk de bisschop van Rome met even veel gezag als de andere bisschoppen. Als dit hier niet thuis hoort, waar dan wel?
  5. Piet5

    Door pijn dichter tot God komen

    Als je je in lichamelijk lijden op je lichaam oriënteert neem je een pijnstiller. Als je je in geestelijk lijden op Jezus oriënteert ga je bidden. Als je je in sociaal lijden op die naaste oriënteert ga je helpen.
  6. Piet5

    Stromingen binnen de Islam

    Zelf heb ik op een kring van de Bahai's gezeten, die de profeten uit de Koran met elkaar gelijk stellen. Ze zijn daarom ook vervolgd en nu hebben ze een vredescentrum op de Karmel in Israël. Ook de soefies zijn uit de Islam voortgekomen en stellen de zeven wereldgodsdiensten aan elkaar gelijk.
  7. Piet5

    Vervloekte kinderen

    Hierin kan ik me vinden, maar moet een kind boeten voor foute ouders? Daar geloof ik niks van. Jefta was in de Bijbel de zoon van een 'hoer,' zijn moeder was vreemd gegaan, en God riep hem tot richter over Israël. Rachel was hoer geweest en staat in de stamboom van Jezus genoemd in Mattheüs 1:5. Als een kind vervloekt wordt bij de geboorte is dat heel wat anders. Als die vervloeking in daden omgezet wordt krijg je kindermishandeling en zo nodig worden de ouders dan uit de ouderlijke macht ontzet.
  8. Piet5

    Onrein?

    Seks zit in je hoofd, niet tussen je benen, wat daarop reageert. Volgens mij zijn er weinig mensen op dat gebied rein in hun hoofd.
  9. Piet5

    Amish

    Hoeveel land de Amish hebben weet ik niet, maar ze zijn afgesplitst van de doopsgezinden, ook wel anabaptisten of wederdopers genoemd. De Amish dopen echter maar één keer, net zoals de baptisten. Onder de doopsgezinden heb je de rekkelijken en de preciezen. Veel preciezen zijn naar Amerika gegaan en de Amish waren het meest precies van die groep. Nu zijn er onder de Amish in Amerika weer rekkelijken en preciezen. Als een precies Amishmeisje verliefd wordt op een minder precieze Amishjongen of ongekeerd komt het familiebelang in het geding.
  10. Piet5

    Opus Dei

    Deze video roept op tot het eren van Maria en daarmee is Opus Deï tot een 'kerk in de kerk' geworden, terwijl protestanten Maria ook de gezegende onder de vrouwen vinden, maar niet in Maria hemelvaart geloven.
  11. Piet5

    is er buitenaards leven??

    Volgens link was dat buitenaardse ruimteschip op 14 oktober te verwachten, maar nu is dat idee veranderd, al is er volgens de aliëngelovigen wel een bewustzijnsverandering in gang gezet. Persoonlijk wacht ik liever op de wederkomst van de Here Jezus.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid