Spring naar bijdragen

Imperator

Members
  • Aantal bijdragen

    73
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Imperator

  1. Quote:

    [...]Daar gaat het niet om. De druif neemt water op, het levert wijn af. Zie hier uw wonder!

    Christus veranderde water in wijn voor de bruid en de bruidegom op het feest in Kana. Maar ook voor ons geschiedt het wonder dagelijks. Ons hele leven is een groot mysterie, waarnaar we slechts kunnen kijken met verwondering. Dat geldt voor alle geheimenissen, hoe meer we er van weten, hoe groter ze worden.

    Een druif is geen water.

  2. Quote:

    Hier waren die vragen:

    [...]

    Elke
    interpretatie
    van feiten, of een verzameling feiten (waarbij ik gemakshalve maar even ervanuit ga dat die feiten ook echt feiten zijn), is een mening uiteindelijk.

    Misschien goed om je eens wat in te lezen in de wetenschapsfilosofie voordat je al te gauw conclusies trekt. Aanbevolen leesvoer:

    En jij noemt de theorie van de zwaartekracht een mening? Feiten zijn feiten.

  3. Quote:
    [...]

    Blijkbaar wel dus. Als ik een shirtje aanheb dat lila is, en jongen beweert dat het roze is, kan ik niet ontkennen dat het voor hem roze is. Voor hem is dat een feit, zoals het voor mij een feit is dat het lila is. Jongens zien namelijk minder kleuren dan meisjes. En als je me niet geloofd zoek je het maar op, dat is namelijk wetenschappelijk bewezen.
    knipoog_dicht.gif

    Nee, de 'golflengte' van fotonen is meetbaar, het licht dat een bepaald oppervlak reflecteert is niet afhankelijk van de waarnemer. Er kan alleen een verschil in waarneming bestaan, maar dat heeft niks met de kleur zelf te maken.

    Quote:

    [...]

    Niet letterlijk nee, maar erg respectvol is hij ook niet. Vooral niet als je bedenkt dat dit een
    christelijk
    jongerenforum is, en die post de indrukt wekt dat je er eigenlijk gewoon op uit bent om ons te laten zien hoe erg fout wij het wel niet hebben, en dat jíj alles bij het rechte eind hebt. En lees het niet verkeerd: ik zeg dat die post
    de indruk wekt

    NATUURLIJK. Jullie hebben het ook 100% bij het foute eind. En dat zal altijd zo blijven als er zo achterlijk gereageerd wordt als hier. Als jullie niet eens je hersens gebruiken om NA TE DENKEN over de vragen.

  4. Quote:

    [...]

    Nah.. het was een samenstelling van 'bedenk zo veel mogelijk vragen waarbij je alle soorten Christenen op een grote hoop gooit'.. voor een groot deel bestaan al topics op dit forum.. en zoals MC al aanhaalde, al jouw vragen zijn al behandeld op dit forum; misschien niet naar wens van de gemiddelde Atheïst, maar de discussies liggen er al wel, inclusief argumenten van beide zijden.

    O ja? Geef dan eens een link van een topic waar SERIEUS wordt gepraat.

  5. Quote:

    [...]Nee naturrlijk niet, ik ben toch Christen?
    verbaasd.gif
    [...]Op voorwaarde dat je eens serieus reageert, en niet zoals een atheistische variant van Jerry Fallwell.
    yes.gif
    [...]Nee, jij stelt dat het niet kan, maar je bewijst het niet. Je zegt alleen maar dat het volgens een bepaald procedé niet kan, meer niet.[...]

    Jij begon al over kernfusie.
    clown.gif

    De pot verwijt de ketel weer. Begin maar eens met serieus reageren op mijn serieuze vragen.

    Kernfusie is geen optie. Zelfs als het al mogelijk was dat iemand dat zo even in zijn handen voor elkaar krijgt (wat het dus niet is), zou daarmee de hele omgeving zijn weggevaagd.


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Eens, maar ik heb jou tot nu toe alleen maar een hoop borrelpraat zien vertellen, geen feiten.

    Dat ligt aan jouw zicht.

  6. Quote:

    [...]

    Ik bedoelde meer tijd verspillen aan het ontkrachten van jouw vooroordelen die zo'n beetje op brugklas niveau liggen. Dat je zelfs dat nog niet snapt spreekt niet voor je.

    En na deze twee korte reacties laat ook ik het voor wat het is.

    Mooi, iemand die zo kortzichtig is en niet serieus kan reageren hoef ik hier ook niet te zien.


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]Ik heb een jaar meegemaakt waarin de regen weinig viel en de droogte een ware verschrikking was voor de boeren. Want, geen water, geen wijn. Het is in de druif dat het wonder plaats vind, het neemt water op en levert wijn af. Gods wonderen zijn overal.

    Een druif is geen water.

  7. Quote:

    Goh, weetje wat mij opvalt Imperator? Je commandeert ons dat we serieus moeten posten, terwijl jij door je manier van posten ook niet echt een serieuze reactie uitlokt. Dat wij niet serieus posten ligt niet aan ons, maar aan jou. Als jij niet zo aanvallend post, posten wij niet zo aanvallend terug. En als onze antwoorden je niet bevallen, dan heb je hier niks te zoeken als je daar niet tegen kan.

    Leugens. De beginpost van dit topic was behoorlijk serieus, maar dan krijg je weer van dit soort idioten die gaan vragen 'waarom is wodka wodka?', 'heb je ooit een koe uit een paard zien komen?', dat soort onzinnige dingen dus waar zelfs een kleuter de foutieve redenering al van in ziet.

    Quote:

    Voor jou is het misschien een FEIT dat de Bijbel uit onzin bestaat, voor ons is het een FEIT dat God bestaat, en jij niet respectvol kan posten. Dat laatste is overigens voor mijzelf gesproken.

    Een feit is geen subjectieve mening. De feiten liggen niet voor iedereen anders. Ga daar eerst maar eens over nadenken.

    Quote:

    Kortom: gedraag je volwassen, doen wij volwassen terug. Anders wil ik graag de moderators verzoeken om een slotje, want discussie met zulke mensen als jij is blijkbaar niet mogelijk.

    Ik ben niet begonnen met het zielige gedrag in deze topic.

    Quote:

    Zodra ik merk dat jij respectvoller kan posten zal ik er eens over na gaan denken serieus op je vragen in te gaan.

    Doe dat dan nu maar, want in die eerste post staat niets respectloos.

  8. Quote:

    [...]

    Doordat dat het niet is.

    Zucht...

    Quote:

    [...]

    Nee, hoogstens is het een feit dat je bepaalde delen uit de Bijbel niet op een historische manier moet uitleggen.

    Dat GEEN ENKEL deel van de bijbel historisch uitgelegd kan worden.

    Quote:

    [...]Dat laat ik mij niet voorschrijven door iemand die denkt dat Calvijn de naam van een snoepreep is.

    Waar slaat dat nou weer op? Zijn jullie hier echt zo zielig?


    Samengevoegd:

    Quote:

    Laten we eens naar Sacerdos luisteren, en de discussie gewoon laten voor wat het is. Veruit de meeste christenen, en wij zo'n beetje allemaal nemen de evolutie aan. Wat valt er verder dan nog over te discussiëren? Laat deze user maar lekker in de speeltuin spelen, ik weet namelijk zeker dat we allemaal wel wat beter te doen hebben.

    Iets beters te doen hebben dan je tijd verspillen aan dat achterlijke geloof? Ik hoop het voor je.

  9. Quote:

    [...]

    Ook hier weer(je zal wel op proefverlof zijn) droom maar lekker verder discussie gesloten totaal.
    bye.gif

    Ga jij maar lekker terug naar je bijbelschooltje, de rest van je leven dom blijven smile.gif


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Het gaat de goede kant op? Dat is de positie die de meeste users hier al vanaf het begin hebben hoor.

    Again: stropop.

    [...]Niet terzake doende voor ons geloof.

    Overigens, hoe terzake doende is evolutie voor jou in het dagelijkse leven? Smaakt de koffie beter of slechter voor iemand die meent dat de evolutietheorie klopt dan voor iemand die in een zesdaagse schepping gelooft?

    Hoe kan je nou zeggen dat het niet ter zake doet voor je geloof? Het is een FEIT dat de bijbel uit onzin bestaat, dus doet dit wel degelijk ter zake voor je geloof.

  10. Quote:

    [...]

    Dat is het punt nu juist. (ik blijf mezelf herhalen; inductieprobleem) je weet helemaal niet of het tegen de Natuurwetten ingaat. V.w.b. deze onderwerpen is dat onmogelijk om te weten.

    Natuurlijk weten we dat wel. Water bestaat uit 2 waterstofmoleculen en 1 zuurstofmolecuul. Een alcohol heeft een C-OH groep... Die komen niet overeen, dus kunnen ze niet in elkaar overgaan zonder kernfusie.

  11. Quote:

    [...]

    [...]

    God heeft het gedaan!!!

    (door o.a. evolutie, probleem opgelost
    yes.gif
    )

    Dat gaat al meer de goede kant op. Evolutie ontkennen is gewoon achterlijk.


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Renaldo
    knipoog_dicht.gifwidegrin.gif

    widegrin.gifwidegrin.gif
    Het is weer brullen in deze draad,leuk als vijandige ongelovigen verhaaltjes komen vertellen die niet ter zake doende zijn totaal niet.

    Die niet ter zake doen rofl.gif leg jij maar eens uit wat evolutie is

  12. Quote:

    De zondeval is letterlijk ,maar goed in eethuis de Dino,kan men een goede dino uitsmijter krijgen van verse dinoeieren.De bar beneden het evolutieschip is het evolutie bier goed twee uero een halve liter. Er komen veel mutanten vrouwen met zes borsten,tijgers met een schapenkop enz enz.De bar man en vrouw zijn echte Neanderthalers en ze spreken maleis.

    Geeft weer prachtig weer op welk geestelijk niveau je zit smile.gif

  13. Quote:

    [...]

    En het grenst theologisch gezien ook aan ketterij. Dus als Imperator eens even lekker los wil gaan tegen een klein groepje evolutie-ontkenners, dan gaat hij z'n gang maar.

    Tegelijkertijd verraden z'n vragen dat hij weinig kaas van zowel wetenschap, filosofie als theologie heeft gegeten. dus ik neem een zak popcorn, en ga me vermaken.
    clown.gif

    Whaha, tuurlijk. De meeste mensen hier kunnen waarschijnlijk niet eens een behoorlijke definitie van evolutie geven, te zien aan deze reacties.

  14. Quote:

    [...]

    En daarom evolutie dus ook. Er zou toch ooit een punt moeten zijn dat er iets volkomen nieuws komt uit een schepsel, anders zou er nog steeds maar 1 ding zijn. Of misschien bestaat God toch en is Hij het begin. Tja, wie zal het zeggen, ik ben maar dom en daarom geloof ik mijn lesboek.

    Het punt waarop het eerste leven is ontstaan behoort niet tot de evolutie, maar valt onder abiogenese. Maar dat had je vast al door, dit was stiekem een hele slimme opmerking.

  15. Quote:

    [...]Toch geschied dit wonder voor onze ogen. De regen komt neer op het land en de druif schiet op, ieder jaar weer. En van de druif maakt men wijn. God doet de wonderen van ons menselijk bestaan geschieden voor onze ogen en wij zeggen dat ze er niet zijn. Leven met God is accepteren dat de natuur an sich al een wonder is. Vanuit dat besef worden de mogelijkheden groter.

    Dit gebeurt dus NIET. Heb je het ooit gezien? Nee. En een druif is geen water.

  16. Quote:

    [...]

    Zou dat het hele punt misschien zijn geweest, dat het in principe een onmogelijkheid is?
    clown.gif

    Onmogelijk ja, en DUS heeft het nooit plaatsgevonden.

    Quote:

    [...]

    [...]

    Volgens mij zijn het en stuk minder. Daarnaast hangt mijn geloof en de onfeilbaarheid van de bijbel niet in kleine foutjes die weinig afdoen aan het geheel.

    link

    Quote:

    [...]

    [...]

    Achterlijk lag klopt ja. MBO4 en zelfs daar doe ik het matig. Gelukkig ben ik wel in staat een luchtige opmerking te herkennen als ik er een lees en hoef ik mij niet te verlagen tot schelden.

    [...]

    Dat klopt, dat pretendeer ik ook niet. Als het op de werking van het universum aankom vertrouw ik redelijk op de wetenschap.

    Dat is iets mooi, je eigen beperkingen kennen.

    Mooi. Maar dan moet je er ook niet mee komen dat je wel kan verklaren hoe god alles heeft gedaan, blabla, en niet met onwetenschappelijke standpunten komen als 'evolutie bestaat niet'.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid