Spring naar bijdragen

dialoog_zoeker

Members
  • Aantal bijdragen

    1.086
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door dialoog_zoeker

  1. Quote:

    [...]

    Ik vind dit nogal tendensieus gebracht. Hoe kom je er bij dat meer westerlingen de islam omarmen en dat kerken steeds meer leeglopen? Er zijn een aantal 'traditionele' kerken waar inderdaad een leegloop is maar deze mensen gaan niet naar de islam (zoals jij impliceert) maar veelal naar andere,
    christelijke
    stromingen, zoals evangelische kerken.

    Nee, ik impliceer niet dat die mensen richting islam gaan. Groot gedeelte gaat richting atheïsme. Wat wel een feit is, is dat de islam met al die negatieve media aanvallen toch groeit. Vooral in Engeland en Amerika (20000 per jaar).

  2. Quote:

    @Sammie: gebeuren er nu nog Islamitische wonderen, bijvoorbeeld in een moskee?

    Er zijn mensen die wonderen verrichten, maar wonderen zeggen helemaal niks. Hindoes verrichten ook wonderen, dit zou toch ook betekenen dat zij het ware geloof hebben. Een bekende imam zei ooit dat als wij iemand zien die over water loopt en beweert dat hij een heilige persoon is, dat we hem niet moeten geloven totdat wij zeker weten dat hij conform de goddelijke wetten leeft. Dat is ook wat Jezus (vzmh) ervoor had gewaarschuwd. Er zullen namelijk mensen zijn die in zijn naam wonderen zullen verrichten, maar dat zal hen niet baten. Dit omdat zij de wetten van God verkrachten:

    Matteüs 7:21 Niet iedereen die “Heer, Heer†tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader. 22 Op die dag zullen velen tegen mij zeggen: “Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd, hebben wij niet in uw naam demonen uitgedreven, en hebben wij niet vele wonderen verricht in uw naam?†23 En dan zal ik hun rechtuit zeggen: “Ik heb jullie nooit gekend. Weg met jullie, wetsverkrachters!â€

  3. Quote:

    [...]

    En
    Dialoog_Ontwijker
    Dialoog_Zoeker ontwijkt weer eens een paar heel goede punten en vragen.

    Maar D_Z heeft mi dan ook maar een punt: "De Islam is beter"

    Jij probeert nu een discussie te voeren over iets wat ik niet zei. Jij was degene die zei dat het christendom een betere PR had. Daarom voeg ik jou het volgende:

    Is dat de reden waarom kerken steeds leeglopen? Zou dat ook de reden zijn waarom steeds meer westerlingen het Islam omarmen? Waarom omarm jij niet het christendom zelf?

    Trouwens het gaat in religie niet om wie een betere PR heeft of welke is beter dan andere, maar welke is de waarheid en welke leidt naar de weg van het paradijs. Wat jij wilt, is dat wij ja nee discussie gaan voeren, en dat jij de Islam gaat beledigen en ik het christendom. Dit heb ik helemaal geen behoefte aan.

  4. Quote:

    [...]

    nee hoor, dit zijn alleen nog maar de slachtoffers van
    islamitisch geweld
    .

    Bush mag dan wellicht gedacht hebben dat hij in naam van God iets deed, maar dat is zijn privé mening, niet die van de hele organisatie; het was geen christelijke organisatie die Irak binnen viel.

    Bush zei niet dat hij dacht, maar dat hij direct opdracht van God kreeg: Link

    Quote:
    Dat geldt wel voor de islamitische sekten die allemaal publiekelijk in naam van de islam zoveel duizenden slachtoffers maken. Moeten we nu om die reden de islam verbieden? Omdat er -- zo vermoed ik tenminste dat jij zult betogen -- mensen zijn die de islam misbruiken?

    Ik snap niet dat je de schade van alcohol goed wilt praten door het geweld in de Moslim wereld bij te halen. Islam keurt dit geweld absoluut niet goed. Wat die mensen doen, is verboden in de Islam. Zij zouden voor hun broeders het beste wensen ipv doden. Profeet Mohammed (vzmh) zei:

    “Niemand van jullie gelooft (volledig) totdat hij voor zijn broeder wenst wat hij voor zichzelf wenst.â€

    De mensen die zwarte afrikanen als beest behandelen in Amerika waren toch christelijke mensen die elke zondag in kerk zaten en hopelijk de volgende woorden van Jezus (vzmh) luisterden:

    Matteüs 5:5 Gelukkig de zachtmoedigen, want zij zullen het land bezitten.

    .......43 Jullie hebben gehoord dat gezegd werd: “Je moet je naaste liefhebben en je vijand haten.†44 En ik zeg jullie: heb je vijanden lief en bid voor wie jullie vervolgen,

  5. Quote:

    [...]

    nee, je moet even erkennen dat wat Mohammed over alcohol zei, gewoon gigantisch overdreven was.

    [...]

    Laten we kijken de aantal slachtoffers dat
    islamitisch geweld
    jaarlijks
    alleen
    in
    Irak
    maakt:

    rond de 500 burger doden
    per maand
    door aanvallen van diverse islamitische sekten

    rond de 500 irakese militaire doden
    per maand
    door aanvallen van diverse islamitische sekten

    rond de 1000-2000 internationale militaire doden
    per maand
    door aanvallen van diverse islamitische sekten

    aantal voor islamitisch sektarisch geweld gevluchte irakezen: bijna 150.000 (augustus 2006)

    (
    )

    Zijn hier ook de mensen bijgeteld die gedood zijn in de opdracht van onze vreedzame christelijke leider Bush, die beweerde dat hij door God was geinspireerd om Irak binnen te vallen?

  6. Quote:

    leuk, het wordt steeds complexer. Want het is
    Allah
    geweest die aan Mohammed dicteerde:

    soera 16:64
    -
    En Wij hebben alleen dit Boek tot u nedergezonden, opdat gij hun hetgeen waarover zij verschillen moogt uitleggen en tevens als leiding en barmhartigheid voor de mensen die geloven.

    65. En Allah heeft water uit de hemel nedergezonden en er de aarde na haar dood mee opgewekt. Daarin is voorzeker een teken voor een volk, dat wil luisteren,

    66. Ook het vee bevat voorzeker een les voor u. Wij geven u van hetgeen in hun buik is, van tussen het uitwerpsel en het bloed, n.l. melk, zuiver en aangenaam voor degenen die drinken,

    67.
    En van de vrucht der dadelpalmen en druiven maakt gij een bedwelmende drank en een goed voedsel. Voorwaar, daarin is een teken voor een volk dat zijn verstand gebruikt.

    Hier komt Allah met voorbeelden die tekenen zijn, zoals: water uit de hemel om de aarde levend te maken (65). Daarin is voorzeker een teken voor een volk dat wil luisteren, en melk, zuiver en aangenaam voor diegenen die drinken (66) en daarna
    bedwelmende drank en goed eten
    , voorwaar, daarin is volgens Allah ook een teken voor ene volk dat zijn verstand gebruikt. Dus is het hier Allah die bedwelmende drank en goed voedsel tekenen noemt? Is Allah hier alcohol aan het aanprijzen?
    Hoort "diegene die het aanprijst" ook in je opsomming van diegenen bij wie Gods vloek terecht komt?

    Jij lees helaas niet goed. Allah noemt de bedwelmende drank niet een goed voedsel. Let op het woord [/b]'en'[/b] in het vers:

    16:67 En van de vruchten van de dadelpalm en de druivenstruiken maken jullie een bedwelmende drank en een goede voorziening. Voorwaar, daarin is zeker een Teken voor een volk dat begrijpt.

    Allah herrinert hen dus deze twee tekenen van Hem: de dadelpalm en de druivenstruiken, waarvan de mensen bedwelmende drank van maken EN goede voorziening (dus ervan eten dus). De goede voorziening is dus wat ze ervan eten. Hieruit kun je dus concluderen dat bedwelmende dranken geen goede voorzieningen zijn.

    Quote:
    en wat dacht je van soera 47:15? Volgens die openbaring is er
    wijn
    in het hemelse paradijs, maar waarom laat Allah wijn, naar Allah's eigen woorden een
    door satan gewrocht gruwel!
    toe in het paradijs?

    Het betreft hier een wijn dat anders is dan deze wereldse wijn dat we kennen. Het is goed in haar uiterlijk, smaak, geur en gevolgen:

    56:19. Zij zullen daarvan geen hoofdpijn krijgen noch zullen zij dronken worden

    37:47. Waardoor geen dronkenschap zal ontstaan noch zullen zij er door worden uitgeput.

  7. Quote:

    Kijk, Dialoog_zoeker..

    Ik kan me het hele alcohol-verhaal best voorstellen. Ik heb recentelijk ondervonden wat (oa) alcohol kan doen met je relatie dus

    Bedankt voor je openheid. Onlangs vertelde ik aan politieagent tijdens alcoholcontrole dat ik dat spul nooit had aangeraakt, omdat ik moslim ben. Hij geloofde eerst niet, daarna zei ‘hij hou het zo, en raak nooit dit ellendige spul’. Hij kwam niet gelovig over, maar blijkbaar wist hij wel de echte schade van dit spul. Ze hebben elke weekend te maken.

    Quote:
    Echter, dit topic is (weer eens) veranderd in ordinaire islam-propaganda en het 'bashen' van het christendom met de ongefundeerde opmerking dat westerlingen en masse de islam omarmen... Ik zie de link met de topictitel totaal niet meer. Jammer wel...

    Schop je niet de verkeerde persoon. Ik reageerde alleen maar op wat anderen schreven. Heb jij wel de posten waarop ik reageerde gelezen? Opmerkingen als deze:

    Quote:
    Waarom de islam nooit erg populair zal worden in NL. Christenen hebben een betere PR wat dat betreft.

    Of heb je hier geen moeite mee? Alleen als ik hierop reageer heb je wel moeite mee.

    Quote:
    En het gebruik van het woord 'holocaust' vind ik eerlijk gezegd te schandalig voor woorden.

    Waarom heb je hier moeite mee, als ik mag vragen?

  8. Quote:

    lees even mijn hele post, dan zie je dat ik dat allang wist. Los van het feit dat het een
    verklaring
    en geen
    bewijs
    is, wil ik je erop wijzen dat wat je hier dus wel wilt accepteren als redenering om de koran kloppend te maken op het punt van alcohol, je niet wilt accepteren als het om de bijbel gaat. Dat is niet zo consequent.

    Ik hoef niks kloppend te maken. Het staat duidelijk in de Koran dat alcohol verboden. Ik denk dat je zelf ook dit begrijpt. Dat heb ik jou namelijk meerdere malen toegelicht.

    Quote:
    nee, want voor zover ik weet zijn kinderen niet allergisch voor moedermelk, maar is een flink deel van de wereldbevolking (i.i.g. volwassenen) wel allergisch voor lactose in melk.

    Mensen leven miljoenen jaren van melk en vlees. Het blijft dus een wonder van God. Hoe zou een wereld zonder koeienmelk eruitzien? Dit geldt ook voor honing.

    Honing is ook een wonder van God en genezing. Maar dit hoeft te betekenen dat het een genezing is voor iedereen.

    16:68 En jouw Heer inspireerde de bij: "Bouw huizen in de bergen en in de bomen en in wat zij (de mensen) bouwen. 69 Eet dan van alle vruchten en volg de wegen die jouw Heer makkelijk maakte." Er komt uit hun buiken een drank met verschillende kleuren, daarin is genezing voor de mensen. Voorwaar, daarin is zeker een Teken voor een volk dat nadenkt.

  9. Quote:

    Een ondoordachte uitspraak. Zelfs als ik alleen het kwaad neem dat door mensen word verricht dan speelt alcohol geen doorslaggevende rol daarin. De holocaust had vast ook wel plaatsgevonden zonder alcohol denk ik. Het de moeder aller kwaad noemen is ronduit dom.

    Alle kwaad hoeft niet gerelateerd zijn met alcohol. Maar om deze uitspraak van profeet Mohammed (vzmh) te begrijpen, moet je eerst begrijpen wat alcohol doet met mensen doet. Laten we kijken de aantal slachtoffers dat alcohol jaarlijks alleen in Nederland maakt (Bron: KPMG, 2001):

    Alcohol en verkeer: 225 doden en 3400 ernstig gewonden per jaar.

    Aantal doden door privé-ongevallen (verdrinking, van de trap vallen): 80 per jaar.

    Aantal doden door alcohol veroorzaakte kanker: 2230 per jaar.

    Aantal doden door andere alcoholziekten met name leverziekten: 700 per jaar.

    Aantal opnamen in de verslavingszorg en elders: 30.000 per jaar.

    Aantal doden door geweld op straat waarbij er een verband was met alcohol: enkele tientallen.

    Tijd die de politie besteedt aan alcoholzaken: 22%.

    Dit is een holocaust die niet te stoppen is met reclames als geniet maar drink met mate. Als we aantal doden wereldwijd kijken, wordt de deze holocaust alleen maar groter. En wat dacht van relaties die door alcohol worden verstoord, kinderen zijn misbruikt en mishandelingen.

    Quote:
    Nou succes dan met je leven zonder: veel (zo niet de meeste)soorten medicatie, koffie, thee, nootmuskaat, bananen, chocolade, maanzaadbolletjes, peterselie, anesthesie, peper, tomaten enz enz enz

    Het zou je verbazen hoeveel dingen in grote hoeveelheden bedwelmend werken. (Van bananen moet je meen ik 25 kilo met schil en al eten om lekker stoned te worden, en bij nootmuskaat moet je het hele potje leegnassen om niet-lekker stoned te worden (been there, done that, geen aanrader)

    25 kilo bananenverbaasd.gif

    Quote:
    Waarom de islam nooit erg populair zal worden in NL. Christenen hebben een betere PR wat dat betreft.

    Is dat de reden waarom kerken steeds leeglopen? Zou dat ook de reden zijn waarom steeds meer westerlingen het Islam omarmen? Waarom omarm jij niet het christendom zelf?

  10. Quote:

    Wij geven u van hetgeen in hun buik is, van tussen het uitwerpsel en het bloed, n.l. melk, zuiver en aangenaam voor degenen die drinken.

    (Soera 16:66)

    Ook een leuke uitspraak trouwens. Ongeveer driekwart van de wereldbevolking kan melk helemaal niet verdragen, vanwege de lactose die erin zit. Dus zuiver en aangenaam is melk ook maar slechts voor een kleine minderheid.

    Ik lees hier niet iedereen die drinkt.

  11. Quote:

    Dus wat is het nu? Mag je als moslim wel bedwelmd zijn van de drank, maar alleen niet als je naar het gebed gaat (soera 4)? Is bewelmende drank net als
    goed
    voedsel een teken? Is bedwelmende drank alleen maar slecht (soera 5) en komt het van duivel? of heeft drank goede en slechte kanten (soera 2)?

    Zolang jij met twee maten meet, en dit in je eigen boek rechtpraat, maar de God van de bijbel van hetzelfde beschuldigt, kan ik je niet echt serieus nemen.

    Het verbod op alcohol heeft namelijk verschillende stadia's doorgelopen. Dit om de mensen de schadelijkheid van alcohol te laten doordringen. Het is later volledig verboden met het onderstaande vers:

    O jullie die geloven! Voorwaar, de wijn en het gokken en de afgodsbeelden en pijlen om te verloten zijn onreinheden die tot het werk van de satan behoren, vermijdt deze (zaken) dus. Hopelijk zullen jullie welslagen." [Qoer'aan 5:90]

    Het is ook in de ahaadieth van de profeet (vzmh) verboden:

    "Alcohol is de moeder van al het kwaad en is het meest beschamend van al het kwaad." Ibh-I-Majah Volume 3, hoofdstuk 30 Hadieth No. 3371

    "Alles wat bedwelmend werkt in grote hoeveelheden, is verboden zelfs in kleine hoeveelheden." Hadieth No. 3392

    Niet alleen zijn degenen die drinken vervloekt, maar ook zijn degenen er direct of indirect mee handelen vervloekt door Allah:

    "God's vloek komt terecht bij tien groepen van mensen die met alcohol handelen. Degene die het distilleert, degene van wie het gedistilleerd wordt, degene die het drinkt, degene die het vervoert, degene naar wie het is gebracht, degene die het serveert, degene die het verkoopt, degene die het geld ervan gebruikt, degene die het koopt en degene die het koopt voor een ander."

    Meer hierover: verbod op alcohol

  12. Quote:

    [...]

    Maar goed, probeer je nu eens te verplaatsen in
    ons
    denken.

    Jezus schaft de Wet niet af, Hij is de volledig geopenbaarde Wet. Wij moeten dus nog steeds de Wet volgen, maar in concreto houdt dat dus in: Christus volgen.

    Paulus maakt voor het gemak vaak het onderscheid tussen de Wet volgen, waarmee de Farizeëese interpretatie wordt bedoeld, en Christus volgen. De oude interpretatie is iets waar Jezus ook al bezwaar tegen maakte:

    Daarna richtte Jezus zich tot de menigte en tot zijn leerlingen en zei: ‘De schriftgeleerden en de farizeeën hebben plaatsgenomen op de stoel van Mozes. Houd je dus aan alles wat ze jullie zeggen en handel daarnaar; maar handel niet naar hun daden, want ze doen zelf niet wat ze jullie voorhouden. Ze bundelen alle voorschriften tot een zware en ondraaglijke last.

    en leggen die de mensen op de schouders, terwijl ze zelf geen vinger uitsteken om die te verlichten

    De Wet in z'n volheid
    is
    Christus volgen, doen wat Hij zegt (mat. 7:21).

    Heb je mat. 7:21 verder gelezen?

    28 Zo lijken ook jullie voor de mensen uiterlijk op rechtvaardigen, terwijl jullie innerlijk vol huichelarij en wetsverachting zijn.

    Jezus (vzmh) valt deze mensen aan vanwege hun huichelarij en wetsverkrachting. Met andere woorden, omdat ze de wet niet volgen zoals het hoort.

  13. Quote:

    Helder, maar waar ik op wees is dat bepaalde geboden heel specifiek gelden voor de joden Gods Volk, en niet alle geboden gelden voor de heidenvolkeren. Neem bijvoorbeeld de besnijdenis die als voorschrift. Die geldt niet voor alle heidenvolkeren die het geloof in Christus aannemen. De bijbel spreekt daarom ook van 'besnedenen' en 'onbesnedenen' waarmee men duidelijk de niet-joden bedoelt!

    De naam 'onbesneden' duidde aan dat die mensen geen wetten van God hadden. Maar zodra je Jezus (vzmh) accepteert als boodschapper van God dien je ook de geboden na te leven. Er is dus geen verschil tussen joodse en heidense christen. Dat verschil wordt wel door Paulus gemaakt. Hij beschuldigde zelfs de discipelen van Jezus aan hypocrisie toen zij de wetten wilden naleven.

    Quote:
    God wist dat de joden zich onmogelijk aan alle regeltjes kon houden zoals dat door Hem was vastgesteld in het oude testament, vandaar dat er God een
    nieuw
    verbond sloot, waarbij Christus het middelpunt is. Want door het sterven en de opstanding van Christus, heeft Jezus alle zonden gedragen, en zijn deze geboden voor een deel niet meer nodig.

    Als God wist dat de joden zich onmogelijk aan alle regeltjes konden houden, waarom stuurde Hij Jezus (vzmh) om degenen te berispen die de wetten van God verwaarlozen?

    Mat 15,3

    Hij gaf hun ten antwoord: ‘En waarom overtreedt u het gebod van God, alleen om uw eigen traditie in stand te houden?

    Waarom gaf Jezus (vzmh) deze arme jongen die het koninkrijk van de hemelen wil beerven het onderstaande advies:

    Mat 19,17

    Hij antwoordde: ‘Waarom vraag je me naar het goede? Er is er maar één die goed is. Als je het leven wilt binnengaan, houd je dan aan zijn geboden.’

    Quote:
    Wel zijn er nog steeds bepaald universele kern-normen en waarden van kracht die ook in de geboden voorkomen, namelijk niet liegen of stelen, moorden ed. Dit zijn universele kern normen en waarden die voor de hele mensheid gelden. Wat betreft besnijdenis geldt deze voor de joden, en wat betreft varkensvlees denk ik dat dit met name een gebod was waardoor God de gezondheid van Zijn volk wilde waarborgen, want varkensvlees is inderdaad niet zo gezond en bevat de meeste afvalstoffen!

    Ok! Wat dacht je van overspel. Is dat verboden in het christendom of niet?

    Quote:
    Het verschil zit um erin dat deze geboden in het hart geschreven moeten zijn zoals ik in de hebreeenbrief staat, en wat ook duidelijk is, is dat de geboden niet meer de kern zijn voor je behoud, maar dat je bepaalde geboden onderhoud omdat je ze doet vannuit de liefde naar je naaste. Jezus leerde ons het hoogste gebod van de liefde, dat is de kern waarop alle andere geboden zijn gebaseert, de wijze waarop men in johannes over de geboden spreekt is totaal anders dan de wijze waarop de schriftgeleerden hierover spraken ten aanzien van het oude testament.

    Jezus (vzmh) zei niet dat je de andere geboden mag verwaarlozen. Je zou dus het ene moeten doen zonder de andere te laten. Paulus leert inderdaad dat het voldoende is als de geboden in je hart zijn geschreven, maar dat is absoluut niet wat Jezus (vzmh) de mensen leerde. Zie hierboven (Mat 19,17)

    Quote:
    En daarbij hoeft een niet-jood zich niet te houden aan wetten die heel specifiek voor Gods volk gelden zoals oa de besnijdenis!

    Dus de geboden waar men hier over spreekt zijn de geboden vh Nieuwe verbond, en Jezus legde het fundament van dat nieuwe verbond door Zijn dood en opstanding, en dit gebeuren is een zeer essentieel onderdeel van dit nieuwe verbond, want daar staat of valt alles mee.

    Over welke geboden spreekt Jezus hieronder?

    Mat 5,17

    Denk niet dat ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen. 18 Ik verzeker jullie: zolang de hemel en de aarde bestaan, blijft elke jota, elke tittel in de wet van kracht, totdat alles gebeurd zal zijn. 19 Wie dus ook maar een van de kleinste van deze geboden afschaft en aan anderen leert datzelfde te doen, zal als de kleinste worden beschouwd in het koninkrijk van de hemel. Maar wie ze onderhoudt en dat aan anderen leert, zal in het koninkrijk van de hemel in hoog aanzien staan. 20 Want ik zeg jullie: als jullie gerechtigheid niet groter is dan die van de schriftgeleerden en de farizeeën, zullen jullie zeker het koninkrijk van de hemel niet binnengaan.

  14. Quote:

    misschien was ik gewoon niet zo helder in m'n uitspraken, ik heb op dit moment veel aan m'n hoofd. Wat ik zag, was dat Dannyr aangevallen werd door Dialoog_zoeker dat er in de bijbel woorden staan die "duidelijk" niet van God afkomstig kunnen zijn.

    Quote:

    [...]

    Het ging erom dat Dialoogzoeker beweerde dat de bijbel niet rechtstreeks het woord van God kon zijn
    omdat de bijbel ook de woorden van mensen zoals Paulus bevat
    , die niet rechtstreeks door God zelf gesproken zijn.
    Op grond van die uitspraak wilde hij beweren dat de bijbel niet waar kon zijn.

    Heb je wel gevolgd wat ik zei? Wat ik zei was dat er tegenstrijdheid bestaat tussen wat Jezus en zijn discipelen verkondigden, en wat Paulus verkondigde. Nogmaals dit was wat ik zei:

    Ok. Het zijn dus niet de woorden van Jezus (vzmh). De vraag is of Paulus daadwerkelijk geïnspireerd was door de heilige Geest of niet. Dit kunnen we heel makkelijk ontdekken. Als Paulus hetzelfde verkondigde als Jezus (vzmh) en zijn discipelen, dan was hij geïnspireerd door dezelfde geest anders niet. Ik geef je een voorbeeld vanuit de Islam. Als iemand nu naar mij komt en beweert dat hij door profeet Mohammed (vzmh) is geïnspireerd, en hij zegt tegen mij dat ik varkenvlees mag eten of ik dat de besnijdenis niet hoeft, dan zeg ik dat hij een leugenaar is, want wat hij vertelt, is niet in overeenstemming met wat profeet (vzmh) predikte.

    Jezus (vzmh) leerde de mensen om de geboden na te leven. Hij zei dat degene die de geboden afschaft, de kleinste zal zijn in het koninkrijk van de hemelen. Maar na hem kwam Paulus die de geboden afschaftte. Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat Jezus (vzmh) zijn mening veranderde toen hij God werd. Maar ook na zijn dood schreven anderen het volgende:

    1 Johannes 2:3 Dat wij God kennen weten we doordat we ons aan zijn geboden houden. 4 Wie zegt: "Ik ken hem," maar zich niet aan zijn geboden houdt, is een leugenaar; de waarheid is niet in hem.

    Zijn deze mensen ook door dezelfde geest geïnspireerd dat ook Paulus inspireerde?

  15. Quote:

    Misschien zijn er een paar punten waar we het wellicht over eens kunnen worden, zoals:

    Ik zal ook eens kijken. knipoog_dicht.gif

    Quote:
    I. Zowel de Bijbel als de Koran zijn goddelijke geïnspireerde geschriften, maar geen ervan kan pretenderen het letterlijke woord van God te zijn.

    De Bijbel zegt inderdaad nergens dat het een boek is dat door door God is geopenbaard. Meer hierover: Is de bijbel Gods woord

    De Koran wel: 55:1. De Barmhartige 2. Heeft de Koran onderwezen.

    Quote:
    II. In beide geschriften zien we de 'handtekening' van zowel God als de feilbare mens die de woorden heeft geschreven.

    Er is in de Koran geen enkel woord van een mens. Er zit niet eens één woord van profeet Mohammed (vzmh) erbij. Als hij (vzmh) één woord had uitgedacht/toegevoegd zou hem (vzmh) het volgende te wachten:

    69:43. Het is een Openbaring van de Heer der werelden. 44. En indien hij (Mohammed) enige woorden in Onze naam had uitgedacht, 45. Dan zouden Wij hem zeker bij de rechter hand hebben gegrepen. 46. En daarna zijn levensader hebben afgesneden, 47. En geen uwer zou ons van hem hebben kunnen tegenhouden. 48. Voorwaar, het is een vermaning voor de godvrezenden.49. En voorzeker, Wij weten dat er onder u loochenaars zijn. 50. Waarlijk, de ongelovigen zullen er wroeging over hebben. 51. En voorwaar, het is de ware zekerheid. 52. Verheerlijk daarom de naam van uw Heer, de Luisterrijke.

    Heb jij wels afgevraagd waarom we in de Koran niet de geboorte van profeet Mohammed (vzmh) terugvinden, of zijn stamboom, of over zijn ouders en vrouwen en kinderen. En van zijn dierbare metgezellen.

    Quote:
    III. Het belang van het Woord ligt in de weerklank die het kan vinden in het hart van de gelovige. Als die het begrijpt en het in praktijk brengt is het Woord levend, zo niet dan blijft het dood.

    Hier ben ik gedeeltelijk met je mee eens.

    6:122. Is hij, die dood was en wie Wij het leven gaven en voor wie Wij een licht maakten waardoor hij onder de mensen wandelt, gelijk aan hem, wiens toestand zodanig is dat hij in de duisternissen verblijft waaruit hij niet kan wegkomen?

  16. Quote:

    Sorry hoor, maar wie deze soera een beetje serieus neemt kan niet met droge ogen beweren dat Allah hier aan het woord is, 'omdat Hij ons wil leren hoe we hem moeten aanbidden', dit klinkt hoogst onwaarschijnlijk! Geef gewoon toe dat hier een gelovige moslim aan het woord is. Het is zeer creatief verzonnen van jou maar ook zeer onwaarschijnlijk dat dit echt zo is!

    Dat er in de bijbel gesproken wordt over God prijzen is geen enkel probleem omdat de bijbel ook woorden bevat van gelovige mensen die God willen prijzen. Dus voor ons is dat geen enkel probleem dat die woorden erin voor komen. De Heilige Geest gaf het deze gelovige mensen in om God te willen prijzen, en dit is beschreven in de bijbel door mensen die ook oprecht God wilden prijzen.

    Is dat dan zo'n groot probleem dat soera 1:1-7 dit niet de woorden van Allah zelf zijn? dat je nu een smoes moet verzinnen??

    Je moet je wel in hele rare bochten wringen wil je uit deze soera op willen maken dat het de woorden van Allah zijn. Contextueel gezien is dat gewoon niet aannemelijk, ik denk dat de meeste mensen die objectief naar deze soera kijken dit ook zullen bevestigen!

    Ten eerste het bewijs dat de eerste Soera van Allah is, vind je in de Koran:

    15:86. Voorwaar, uw Heer is de Schepper, de Alwetende. 87. En Wij hebben u inderdaad de zeven dikwijls herhaalde verzen en de grote Koran gegeven.

    Ten tweede, of iets van Allah komt of niet kun je niet bewijzen aan de hand van inhoud. Een gebed kan van God komen, dit terwijl het inhoudelijk lijkt dat iemand anders aan het praten is. Bijvoorbeeld, zijn de onderstaande woorden van Jezus of van God?

    Matteüs 6:9 Bid daarom als volgt: Onze Vader in de hemel, laat uw naam geheiligd worden, 10 laat uw koninkrijk komen en uw wil gedaan worden op aarde zoals in de hemel. 11 Geef ons vandaag het brood dat wij nodig hebben.

    Deze woorden lijken van Jezus (vzmh) te zijn, want ze beginnen met de woorden 'Bid daarom als volgt', toch zeg ik dat deze woorden van God zijn. Dit omdat Jezus (vzmh) het volgende zei:

    Johannes 17:6 Ik heb aan de mensen die u mij uit de wereld gegeven hebt uw naam bekendgemaakt. Zij waren van u, maar u hebt hen aan mij gegeven. Ze hebben uw woord bewaard, 7 en nu begrijpen ze dat alles wat u mij hebt gegeven, van u komt. 8 Ik heb de woorden die ik van u ontvangen heb aan hen doorgegeven, zij hebben ze aanvaard en nu weten ze echt dat ik van u gekomen ben, en ze geloven dat u mij hebt gezonden.

    Deze zijn dus woorden van God, Jezus (vzmh) heeft ze dus van God gekregen (niet geïnspireerd maar gekregen) en gaf de mensen door.

  17. Quote:

    [...]

    Er zit wel continuiteit in, want Jezus
    is
    de Wet, in Hem komt alle tijdelijke en eeuwige Wetgeving samen. De Wet volgen is dus Hem volgen.
    smile.gif
    Ik blijf 'm in de herhaling gooien, het stukje waarin B16 de gewaarwording van een gelovige Jood beschrijft dat Jezus Zichzelf als de Wet en dus als God laat gelden.

    Er is gezegd... Maar Ik zeg u

    Van de Messias werd verwacht dat Hij een vernieuwde Thora - zijn Thora - zou brengen. Mis­schien zinspeelt Paulus daarop in zijn brief aan de Galaten, als hij het heeft over de 'Wet van Chris­tus' (Gal 6,2). Zijn hartstochte­lijke pleidooi voor bevrijding uit de Wet culmineert in het vijfde hoofdstuk: 'Voor die vrijheid heeft Christus ons vrijgemaakt. Houd dus stand en laat u niet opnieuw het slavenjuk opleggen' (Gal 5,1).

    Paulus noemde de wet inderdaad een slavenjuk. Hij zegt ook in Galaten 5 dat men op grond van zijn geloof als rechtvaardigen aangenomen worden. Hier spreekt hij niet alleen Jezus tegen, maar spreekt ook de volgende woorden van Jakobus tegen, die zegt namelijk dat de wet juist vrijheid brengt en adviseert de mensen om alles wat zij doen/spreken te toetsen aan de wet:

    Jakobus 2:11 Want hij die gezegd heeft: ‘Pleeg geen overspel,’ heeft ook gezegd: ‘Pleeg geen moord.’ Als u geen overspel pleegt maar wel een moord, overtreedt u toch de wet. 12 Zorg ervoor dat uw spreken en uw handelen de toets kunnen doorstaan van de wet die vrijheid brengt.

    Verder zegt hij het volgende:

    U ziet hoe geloof en handelen daar hand in hand gaan, en hoe het geloof vervolmaakt wordt door daden. 23 Zo ging in vervulling wat de Schrift zegt: ‘Abraham vertrouwde op God, en dat werd hem toegerekend als een rechtvaardige daad.’ Hij wordt zelfs Gods vriend genoemd. 24 U ziet dus dat iemand rechtvaardig wordt verklaard om wat hij doet, en niet alleen om zijn geloof.

  18. Quote:

    door Jezus gezegd tegen mensen die nog onder het
    oude
    verbond leefden. Vlak voor Jezus' dood sloot Jezus het
    nieuwe
    verbond:

    26 Toen ze verder aten nam Jezus een brood, sprak het zegengebed uit, brak het brood en gaf de leerlingen ervan met de woorden: ‘Neem, eet, dit is mijn lichaam.’ 27 En hij nam een beker, sprak het dankgebed uit en gaf hun de beker met de woorden: ‘Drink allen hieruit, 28
    dit is mijn bloed, het bloed van het verbond, dat voor velen wordt vergoten tot vergeving van zonden.
    29 Ik zeg jullie: vanaf vandaag zal ik niet meer van de vrucht van de wijnstok drinken tot de dag komt dat ik er met jullie opnieuw van zal drinken in het koninkrijk van mijn Vader.’
    (Matteus 26)

    maar aangezien je er niet echt behoefte aan lijkt te hebben om je daadwerkelijk in christelijke theologie te verdiepen (getuige de eerdere discussies), heb ik niet echt behoefte om hier meer over uit te wijden, omdat het veel te complex is voor one-liners.

    Vandaar dat ik zeg dat de heidenen de boodschap van Jezus (vzmh) hebben veranderd. Dat God hier op aarde komt en voor de zonden van mensen doodgaat, is/was één van de heidense gebruiken. Als jij beweert God lief te hebben en jij verwaarloost zijn geboden, dan ben jij volgens jou Bijbel een leugenaar. De Koran brengt jou terug naar de wetten die jij verwaarloost:

    5:65 En als de Lieden van de Schrift maar hadden geloofd en (Allah) gevreesd, dan hadden Wij hen hun fouten uitgewist en hadden Wij hen gelukzalige Tuinen (het Paradijs) binnengeleid. 66 En als zij zich aan de Taurât vastgehouden hadden en aan de Indjil en aan wat hun van hun Heer neergezonden was, dan hadden zij gegeten van wat boven hen en onder hun voeten (aan voedsel) was. Onder hen is een gematigde gemeenschap, maar van velen van hen is het slecht wat zij doen.

    En als je dat niet doet, zul je het volgende te horen krijgen op de dag des oordeels:

    Mat 7,23

    En dan zal ik hun rechtuit zeggen: "Ik heb jullie nooit gekend. Weg met jullie, wetsverkrachters!"

  19. Quote:

    [...]

    Het ging erom dat Dialoogzoeker beweerde dat de bijbel niet rechtstreeks het woord van God kon zijn
    omdat de bijbel ook de woorden van mensen zoals Paulus bevat
    , die niet rechtstreeks door God zelf gesproken zijn.
    Op grond van die uitspraak wilde hij beweren dat de bijbel niet waar kon zijn.

    Dat was niet wat ik zei. Wat ik zei was dat er tegenstrijdheid bestaat tussen wat Jezus en zijn discipelen verkondigden, en wat Paulus verkondigde. Als Paulus hetzelfde boodschap als Jezus (vzmh) verkondigde, had ik geen moeite mee. Nogmaals dit was ik zei:

    Ok. Het zijn dus niet de woorden van Jezus (vzmh). De vraag is of Paulus daadwerkelijk geïnspireerd was door de heilige Geest of niet. Dit kunnen we heel makkelijk ontdekken. Als Paulus hetzelfde verkondigde als Jezus (vzmh) en zijn discipelen, dan was hij geïnspireerd door dezelfde geest anders niet. Ik geef je een voorbeeld vanuit de Islam. Als iemand nu naar mij komt en beweert dat hij door profeet Mohammed (vzmh) is geïnspireerd, en hij zegt tegen mij dat ik varkenvlees mag eten of ik dat de besnijdenis niet hoeft, dan zeg ik dat hij een leugenaar is, want wat hij vertelt, is niet in overeenstemming met wat profeet (vzmh) predikte.

    Jezus (vzmh) leerde de mensen om de geboden na te leven. Hij zei dat degene die de geboden afschaft, de kleinste zal zijn in het koninkrijk van de hemelen. Maar na hem kwam Paulus die de geboden afschaftte. Je zou natuurlijk kunnen zeggen dat Jezus (vzmh) zijn mening veranderde toen hij God werd. Maar ook na zijn dood schreven anderen het volgende:

    1 Johannes 2:3 Dat wij God kennen weten we doordat we ons aan zijn geboden houden. 4 Wie zegt: "Ik ken hem," maar zich niet aan zijn geboden houdt, is een leugenaar; de waarheid is niet in hem.

    Zijn deze mensen ook door dezelfde geest geïnspireerd dat ook Paulus inspireerde?

  20. Quote:

    [...]

    Dan prijst Allah Zichzelf hier toch wel een beetje de hemel in
    smile.gif

    Hier toch ook:

    46:9 Denk terug aan alles wat eertijds is gebeurd.

    Ik ben God, er is geen ander,

    ik ben God, niemand is aan mij gelijk.

    10 Die in het begin al het einde aankondigde

    en lang tevoren wat nog gebeuren moest.

    Die zegt: ‘Wat ik besluit, wordt van kracht,

    en alles wat ik wil, breng ik ten uitvoer.’

    11 Die uit het oosten een adelaar roept,

    uit een ver land een man die mijn plannen uitvoert.

    Ik heb gesproken, en zo zal het gebeuren.

    Zoals ik het bepaald heb, zo zal het gaan.

    Ps 46,11

    ‘Staak de strijd, en erken dat ik God ben, verheven boven de volken, verheven boven de aarde.’

  21. Quote:

    volgens mij hebben we het hier al eens over gehad en is het antwoord "
    nieuw
    verbond,
    nieuwe
    wetten". Maar ja, als je graag Jezus en Paulus of de anderen tegen elkaar uit wilt spelen, ga je gang hoor. Op dezelfde manier kun je ook het ene stukje van de koran tegen het andere uitspelen (waarop het antwoord natuurlijk "abrogatie" is).

    Ik toets wat mensen zeggen die beweren dat ze Jezus (vzmh) volgen met de onderstaande woorden van Jezus (vzmh):

    Matteüs 5:17 Denk niet dat ik gekomen ben om de Wet of de Profeten af te schaffen. Ik ben niet gekomen om ze af te schaffen, maar om ze tot vervulling te brengen. 18 Ik verzeker jullie: zolang de hemel en de aarde bestaan, blijft elke jota, elke tittel in de wet van kracht, totdat alles gebeurd zal zijn. 19 Wie dus ook maar een van de kleinste van deze geboden afschaft en aan anderen leert datzelfde te doen, zal als de kleinste worden beschouwd in het koninkrijk van de hemel. Maar wie ze onderhoudt en dat aan anderen leert, zal in het koninkrijk van de hemel in hoog aanzien staan. 20 Want ik zeg jullie: als jullie gerechtigheid niet groter is dan die van de schriftgeleerden en de farizeeën, zullen jullie zeker het koninkrijk van de hemel niet binnengaan.

  22. Quote:

    Dus in soera 1:1-7 Zegt Allah: 'In de Naam van God de Erbarmer(
    Zichzelf
    ), de Barmhartige' etc..............?

    -Dus Allah zegt in Naam van
    Zichzelf
    dat hij de Barmhartige is?

    - Allah Looft
    Zichzelf
    in vers 3?

    -En Allah vraagt zelf om Hulp aan
    zichzelf
    in vers 5, en Allah geeft in dit vers ook nog aan dat Hij
    Zichzelf
    dient????

    Jij zegt immers dat dit de woorden van Allah zijn....een beetje vreemd niet?

    Of moet je toch niet toegeven dat iemand die ooit
    over
    Allah zei?? Anders lijken me deze schriftplaatsen mij moeilijk te verklaren.

    Maar goed jij maakt er een probleem van als mensen geinspireerd door Allah iets opschrijven! Terwijl dat bij de bijbel geen enkel probleem is.

    In deze Soera leert Allah ons hoe wij Hem moeten aanbidden. Vandaar dat we dit in elke gebed lezen. Het vers dat ik al eerder heb genoemd bevestigt dat Allah deze woorden aan profeet Mohammed (vzmh) gaf. Het wordt zelfs de moeder van de Koran genoemd: Link

    Wat betreft Allah dat zichzelf prijs. Dat niks nieuws voor jou als christen neem ik. Dat vinden we ook in de Bijbel. Allah prijst Zichzelf om ons te leren hoe wij Hem kunnen prijzen:

    59:22. Hij is Allah, naast Wie er geen God is, de Kenner van het onzienlijke en het zienlijke, Hij is de Barmhartige, de Genadevolle. 23. Hij is Allah, naast Wie er geen God is, de Koning, de Heilige, de Brenger van Vrede, de Schenker van Veiligheid, de Beschermer, de Machtige, de Krachtige, Bezitter van Grootheid. Verheven is Allah boven hetgeen zij met Hem vereenzelvigen. 24. Hij is Allah, de Schepper, de Maker, de Vormer. Hij heeft de schoonste namen. Alles wat in de hemelen en op aarde is verheerlijkt Hem en Hij is de Almachtige, de Alwijze.

  23. Quote:

    Flauwekul want de bijbel uit de tijd van Mohammed is dezelfde bijbel als nu, getuige de vele manuscripten van de bijbel die gevonden zijn. Dit argument is wetenschappelijk gezien makkelijk aan te tonen zeker als je de archeologie een woordje laat meespreken. De idoctrinatie van Mohammed doet daar verder niks aan af, die heeft in zijn hele leven nog nooit een bijbel gelezen, alleen erover gehoord! En een verdraaide versie ervan weergegeven getuige bepaalde schriftplaatsen waarin duidelijk bepaalde verhalen uit de bijbel zijn gebruikt!

    Ik denk dat we hier langs elkaar praten. Wat ik zei was dat er in de Koran geen Bijbel wordt genoemd. Wat de koran bevestigt, is dat Allah zijn profeet Jezus (vzmh) een boodschap, dat in de Koran indjil wordt genoemd, gaf. De Koran bevestigt dat de woorden die Jezus (vzmh) van God kreeg en aan de mensen gaf van Allah (God) kwamen.

    3:3 Hij heeft aan jou het Boek met de Waarheid neergezonden, bevestigend wat daaraan voorafgegaan was, en Hij zond de Taurât en de Indjîl neer, :4 Hiervoor, als Leiding voor de mensen, en Hij deed de Foerqân neerdalen. Voorwaar, degenen die niet in de Tekenen van Allah geloven, voor hen is er een strenge bestraffing. En Allah is Almachtig, Bezitter van de Vergelding.

    De Koran bevestigt dus dat HET evangelie van Jezus (vzmh) van God kwam. Wat wij nu in de Bijbel hebben, is evangelie volgens die en die..... Boeken die geschreven zijn door mensen die niet eens beweerden dat ze geinspireerd waren door God:

    Proloog van Lucas:

    1 Nadat reeds velen zich tot taak hebben gesteld om een verslag te schrijven over de gebeurtenissen die zich in ons midden hebben voltrokken, 2 en die ons zijn overgeleverd door degenen die vanaf het begin ooggetuigen zijn geweest en dienaren van het Woord zijn geworden, 3 leek het ook mij goed om alles van de aanvang af nauwkeurig na te gaan en deze gebeurtenissen in ordelijke vorm voor u, hooggeachte Theofilus, op schrift te stellen,

    Quote:
    Oh ja hoe weet jij of hoe wist Mohammed hoe de oorspronkelijk bijbel eruit zag? De versie waar Mohammed het over heeft is nog nooit gevonden. En de manuscripten die men wel vindt van de bijbel tonen aan allemaal dezelfde boodschap te verkondigen. Kan jij me precies vertellen hoe de oorspronkelijk bijbel er dan volgens jou heeft uitgezien? En dan graag geen lijst van alleen maar vermeende tegenstrijdigheden, want anders kan ik je ook een lijstje tegenstrijdigheden uit de koran geven!

    Er zijn heel veel boeken geschreven over de geschiedenis van de Bijbel. Maar als je specifiek hierover wilt hebben, kunnen het beste dit als een aparte onderwerp discussieren.

    Quote:
    Wat je mist is dat Jezus een groter gebod instelde die alle andere geboden daaraan ondergeschikt maakte, namelijk het
    gebod der liefde
    dat is wat je mist. En wat je ook mist is dat bepaalde geboden heel specifiek voor de joden gelden en niet voor de heidenen! Een griek hoeft zich bijvoorbeeld ook niet laten te besnijden!!

    Waar zegt Jezus dat alle geboden ondergeschikt zijn aan de het gebod der liefde? Zou je het niet de ene moeten doen zonder de andere te laten:

    Wee jullie, schriftgeleerden en farizeeën, huichelaars, jullie geven tienden van munt, dille en komijn, maar veronachtzamen wat in de wet zwaarder weegt: recht, barmhartigheid en trouw, terwijl men het een zou moeten doen zonder het andere te laten. (Mat 23,23)

    Quote:
    Ik merk dat het wettisisme wat de islam aan zijn volgelingen oplegt, dat je die ook op het christendom wil toepassen, dit terwijl Jezus wettisisme bestreed! Je ziet inderdaad wat over het hoofd.

    Hier heb je Jezus (vzmh) totaal verkeerd begrepen. Jezus (vzmh) bestreed niet wettisisme. Wat hij bestreed, was hypocrieten die de wetten van God overtraden door hun eigen tradities in stand te houden (Mat 15,3, Mat 15,6). Het probleem bij veel christenen is dat ze de wetten van God als iets zwaars ervaren. Dit terwijl we in de Bijbel dit lezen:

    Want God liefhebben houdt in dat we ons aan zijn geboden houden. Zijn geboden zijn geen zware last, (1 Joh 5,3)

    Quote:
    Paulus droeg juist Jezus boodschap uit door het gebod der liefde hoger te achten dan de geboden waaraan de joden zich moesten houden. Als Paulus meteen met een wijzend vingertje was begonnen naar de heidenvolken en hen een juk zou opleggen was dat geen goede manier geweest om Jezus boodschap van liefde naar de medemens uit te dragen, en had Paulus exact hetzelfde gedaan als de schriftgeleerden die Jezus juist aansprak op hun wettisisme! Daarbij mis je nog steeds het punt dat bepaalde geboden voor de Israelieten golden en niet voor de heidenen!

    Betekent dit dat een joodse christen wel de geboden moet naleven, maar een heidense christen niet?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid