Spring naar bijdragen

saya

Members
  • Aantal bijdragen

    113
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door saya

  1. Quote:

    maar ja, waarvoor doe ik m'n best? Je leest toch niet, je reageert niet op wat er geschreven wordt, en je herkauwt je eerdere woorden.

    Ik vind het nog weleens interesant om te lezen, dus geheel voor niks doe jet het iniedergeval niet flower.gif

    (trouwens, zou je het erg vinden als ik af en toe iets naar word kopieer zodat ik niet uren hoef te zoeken mocht ik het na willen lezen?)

  2. Kan dat? Waarom niet?

    Toen ik wat met mijn huidige vriend kreeg was ik bijna 17 en hij bijna 25 (en om het lastig te maken woonde hij nog aan de andere kant van het land ook). Ondertussen zijn we al ruim vier jaar samen big-smile.gif

    Het scheelt denk ik wel dat hij nog met zijn studie bezig was en ik een jaar later ook ging studeren, dus dan zit er qua omgeving ed (kan even het goede woord niet vinden) denk ik niet zo'n groot gat tussen als wanneer hij al een baan had gehad enzo.

  3. @Michiel:

    Die vraag had er inderdaad mee te maken, maar ik vroeg me dus vooral af hoe ik die eenheid dan zou moeten zien. Later bedacht ik me dat hoewel de tekst in eerste instantie vreemd klinkt als je uitgaat van Jezus en de Vader één als in één God, het al helemaal weinig hout snijdt als je uitgaat van Jezus als gewoon mens omdat je je dan eerst kan gaan afvragen hoe hij en God één zouden zijn. Dus ondertussen heeft het voor mij niets meer met dat topic te maken.

    @anastasia:

    Bedoel je daarmee ook te zeggen dat de mensen onderling één zijn omdat zij door Jezus één zijn in God? Of denk je dat deze tekst zowiezo niets over mensen onderling zegt?

    @diakio:

    Kan je daar misschien nog iets meer over zeggen? Hoewel ik het beeld van de kerk als het mystieke lichaam van Christus al vaker ben tegengekomen is het voor mij nog vooral wazig.

  4. Joh 17: 11 Ik ben al niet meer in de wereld, ik ga naar u toe, maar zij blijven wel in de wereld. Heilige Vader, bewaar hen door uw naam, de naam die u ook aan mij gegeven hebt, zodat zij één zijn zoals wij één zijn.

    Joh 17: 21 Laat hen allen één zijn, Vader. Zoals u in mij bent en ik in u, laat hen zo ook in ons zijn, opdat de wereld gelooft dat u mij hebt gezonden. 22 Ik heb hen laten delen in de grootheid die u mij gegeven hebt, opdat zij één zijn zoals wij: 23 ik in hen en u in mij. Dan zullen zij volkomen één zijn en zal de wereld begrijpen dat u mij hebt gezonden, en dat u hen liefhad zoals u mij liefhad.

    Ik vroeg me af hoe bovenstaande bijbelverzen gelezen moeten worden. Jezus en de Vader zijn één omdat zij allebei God zijn, maar hoe kunnen gewone mensen op die manier één zijn?

  5. Om weer even ontopic te gaan in een oud topic (lol).

    Ik ben de bijbeltekst over het teken van Jona die in de beginpost genoemd werd laatst toevallig tegen gekomen toen deze werd aangehaald in een aantal argumenten dat het toch echt wel drie dagen en drie nachten was. Namelijk omdat een deel van een dag ook gewoon als een dag aangeduid werd in die tijd. Maar toen ik er later weer over nadacht bedacht ik me opeens dat het dan nog steeds maar twee nachten zouden zijn (vrijdag en zaterdagnacht).

    Vervolgens ben ik dit topic tegengekomen, maar heb het hier ook niet zien staan (mijn excuses mocht ik er overheen gelezen hebben). Wellicht in de tekst die princess linkte, maar die kon ik helaas niet helemaal volgen.

    Misschien dat iemand hier toevallig weet hoe je aan drie nachten kan komen?

  6. Volgens mij verschilt het per beest. Wij hebben alleen roborovski's en russische dwerghamsters gehad. Een keer (weet niet welke soor het was), was het zo dat je de ene gewoon uit de kooi kon krijgen terwijl je de ander nooit te pakken kreeg. Hadden er steeds twee omdat het groepsdieren zouden zijn, maar nadat onze roborovki's elkaar letterlijk uitgemoord hebben, hebben we ze steeds uit elkaar gehaald als ze leken te ruziën (vraag me niet waarom).Mijn zusje had laatst weer eens een russische dwerghamster, die was echt heel lief, kon je mee knuffelen enzo, dus het kan welbig-smile.gif Ze heeft ook twee Gerbils, maar daar valt echt niks mee te beginnen, zijn wel leuker om naar te kijken.

  7. Quote:

    [...]

    Dat heeft wellicht te maken met hoe er in jouw kerk naar God gekeken wordt. Bij mij was het zo dat we 1 dominee hadden die vond dat je God alleen maar als streng en je leraar mocht zien. Nu is Hij enigszins streng en je leraar, maar in de andere zin van het woord. Ik denk dat je wel kan zeggen dat God enigszings 'pluizig' is, maar dan meer als in liefdevol en warm.

    Ik heb geen kerk knipoog_dicht.gif

    Ben geen christen namelijk. Denk zeg het er even bij smile.gif

  8. Op de een of andere manier vind ik koud en hard met hier en daar een vlijmscherpe rand aannemelijker klinken dan pluizig. Dus wie weet knipoog_dicht.gif

    De figuurlijke omschrijving die iemand gaf van God als pluizig, heeft ook wel wat. Maar hoe wil je dat combineren met het verterende vuur dat iemand anders aanhaalde?

  9. Misschien niet de meest voor de hand liggende vraag, maar ik was gisteravond in gesprek met een vriendin die sinds kort christen is. Nu ben ik iemand die van roze, zacht en pluizig hou, waar we het toevallig even over hadden naar aanleiding van een verjaardag laatst. Toen kwam zij er even later op (weet niet meer hoe) dat God best pluizig kon zijn of het misschien ook wel was (weet niet meer welk van de twee). Ik zag dat natuurlijk al helemaal voor me: 'Onze Pluizigheid die in de hemelen zijt...' widegrin.gif

    Maar goed, ik begon het me toen wel af te vragen. Kan God pluizig zijn? Of is God Pluizig? En ik dacht, weet je wat, ik ga eens vragen wat andere christenen er van denken smile.gif

  10. okey, op die manierbig-smile.gif

    En in aardwetenschappen heb je inderdaad dingen over aardlagen. Ik ga zelf waarschijnlijk een richting op waar je ze niet echt hebt. Maar de rest van de studie overleef je denk ik niet als je gruwelt van aardlagen (wat kan daar nu mis mee zijn)

  11. Ik moet eens beter op letten, zie dit topic denk ik net te laat om heel haard Aardwetenschappen! te roepen (lol)

    Maar mocht je opeens belsuiten toch geen wiskunde te gaan doen knipoog_dicht.gif

    Lijkt me een lastige studie als je het niet doet omdat het je echt wat lijkt (maar aan de andere kant, geldt dat niet voor veel studies)

    Iniedergeval leuk dat je iets gevonden hebt, heel veel succes ermee! big-smile.gif

  12. Quote:

    @Saya, Een half jaar is vaak veel te vroeg. Mensen die bijv. journalistiek of een lerarenopleiding volgen hebben in de tweede helft van het jaar pas een stage. En juist op dat soort momenten haken er een hoop af. En dan heb ik het nog niet gehad over dat een studie je niet kan liggen en je een bns krijgt ondanks de motivatie, terwijl je een andere studie richting op dat niveau (of zelfs hoger niveau) wel prima lukt. Dan heb je dus pech. Één jaar stufi weg.

    Dan zou je misschien ook moeten kijken of er binnen de studie iets anders kan, zodat mensen misschien eerder die beslissing kunnen maken. Zijn er eigenlijk veel studies die dan met stage zitten, dus waar je dat probleem heb. Ben vooral bekend met mijn studie, pas in het vijfde jaar stage en niet eens verplicht, maar is het ook niet echt zo van belang als lerarenopleiding.

    Quote:
    En waarom eigen schuld dan? Ik ken er zat die hard hun best doen, ook gewoon hun P. hebben en toch vertraging hebben opgelopen, omdat ze het bijvoorbeeld met een stage het slecht troffen.

    Je hebt er natuurlijk altijd mensen met pecht tussen zitten. Als er echt iets ernstigs aan de hand is kun je geloof ik ook langer geld krijgen, maar dat zijn echt de uitzonderingen geloof ik. Maar je ziet ook genoeg gevallen waarbij mensen gewoon hun best niet doen. Wie weet ben ik ook wat bevooroodeeld door mijn vriend die zijn eerste studie in of na het derde jaar gestopt is en vervolgens met zijn tweede studie al zoveel vertraging heeft opgelopen dat hoewel hij twee jaar eerder begonnen is nu waarschijnlijk nog later klaar is dan ik, omdat hij de eerste jaren gewoon ver**** heeft. Hij is ondertussen zover dat hij al heeft moeten regelen dat hij de IBG niks terug hoeft te betalen omdat hij geen cent verdient

    Quote:
    En een lening is een drempel. Aan de ene kant krijg je berichten over mensen die in de problemen komen en berichten in de media over als bijv. mensen met schulden zijn toegenomen (en dat als iets negatiefs word afgeschilderd). Verder is het vooruitzicht dat je een schuld hebt na je studie ook niet echt iets waar ik blij van zou worden. En het punt nou net is dat er in verschilde velden een tekort is aan hoogopgeleiden en Nederland zo graag een kennis economie wilt zijn. Extra drempels opwerken helpt daar niet bij.

    Ik zal dan wel een van de weinigen zijn die er geen enkel probleem mee heeft smile.gif Al is het zonder schulden natuurlijk het handigst. In de media wordt het inderdaad zeer negatief afgeschilderd, maar wat leningen betreft heeft IBG volgens mij redelijk gunstige voorwaarden.

    Als er op verschillende velden tekorten zijn, dan zouden ze daarvoor iets moeten regelen, maar lijkt me niet dat je de hele regeling aan hoeft te passen. (al zou ik het echt niet erg vinden als ze de stufi omhoog zouden gooien, maar zie de noodzaak er alleen niet van in)

  13. Ik snap niet dat mensen het idee hebben dat als er maar vier jaar (of vijf voor sommige studies) studifinaciering beschikbaar is. Tijdens je studie studie heb je vaak voor elk vak nog herkansingen of reparatie-opdrachten (bij ons tenminste), dus als je een keer pecht hebt kan je daar nog een kans wagen. Lukt het je alsnog niet, dan kan je altijd nog een halfjaartje, jaartje lenen. Misschien niet het meest ideaal, maar heb je wel je studie af. Als je echt jaren langer over je studie doet, dan heb je gewoon verkeerd gekozen of gewoon lui. Eigen schuld dikke bult. Dus het gros van de studenten kan het gewoon halen, daar heb je echt geen rijke ouders voor nodig. Mijn ouders zijn ook niet rijk, woon op kamers, heb geen bijbaan (moet er niet aan denken, veel te vermoeiend) en ik kan ook gewoon studeren. Heb wel een lening, maar daar lig ik niet van wakker. Ga er vanuit dat ik straks gewoon een baan heb en dan betaal ik het dan wel terug. Verdien ik geen kont, dan is de IBG wel zo dat je in die tijd ook niet of minder hoeft te betalen (al leggen ze de grens volgens mij wel hoog)

    Voor de mensen die verkeerd kiezen is er volgens mij (jaar geleden nog wel iig) de 1 februari regeling, stop je daarvoor met je studie wordt die tijd dat je stufie kreeg niet aangerekend. Wel jammer voor de mensen die er pas na twee jaar achterkomen, maar je moet ergens een grens trekken denk ik dan.

  14. Ik help sinds een tijdje eenmaal in de week met het uitlaten van de honden in het asiel hier. Zat al lange tijd te denken misschien iets van vrijwilligers werk te doen en zag het toevallig staan toen ik op de site van het asiel aan het kijken was. Het leek me wel wat, hou wel van honden (liet vroeger de buurhonden nog weleens uit) en vond het een goed excuus om tenminste een maal in de week echt buiten bezig te zijn. Email gestuurd, even later gebeld, te horen gekregen wat er verwacht werd enzo, waarom ik het wilde doen dat soort dingen, vervolgens voor de eerste keer langsgegaan. Daar in het begin eerst steeds samen met iemand anders, kijken hoe het allemaal gaat, blaadje meegekregen met alle regels enzo.

    Vind het erg leuk om te doen, wel steeds hetzelfde stukje bos, maar wel elke keer een andere hond, soms ook wat tijd om even te knuffelen of met de bal te gooien. Vooral bij dat laatste kunnen ze lekker even rennen voordat ze weer tot de volgende ochtend in de kennel moeten.

  15. Quote:

    en ik denk dat ouders met slaan meer schade aanrichten dan dat ze in de gaten hebben. als je bijv. huisarrest krijgt of je mag niet achter de computer of geen tv kijken of zo dan is dat voor een kind heel erg vervelend. ik denk dat ouders het effect van dat soort straffen onderschatten. en met dit soort straffen heb je gewoon niet dat het kind zich echt rot gaat voelen of bang wordt. dat is na mijn idee toch wel erg belangrijk.

    Ik weet zeker dat ik vroeger heel af en toe weleens een tik kreeg als ik iets verkeerd had gedaan. Zou niet weten waarvoor of wat ik er van vond. Ben het allang weer vergeten.

    Wat ik wel onthouden heb is dat ik een keer, omdat ik iets wat ik niet kende niet wilde eten, te horen kreeg 'anders ga je zonder eten naar bed'. Ik ben spontaan naar boven gelopen en in bed gaan liggen met de gedachte 'ik eet morgenochtend wel extra' Dat deed me echt helemaal niks. Later, op de middelbare school, besloten mijn ouders dat we niet meer smiddags na school tv mochten kijken. Pech, dan las ik wel een boek. Dus bij sommigen kunnen dat soort 'alternatieve' straffen juist flink overschat worden. (of ik ben gewoon raar)

    Ik ben zelf ook niet tegen de 'pedagogische tik' (of hoe ze dat ook noemen). Ja er zijn ook andere straffen, maar een kleine tik af en toe moet ook kunnen. Het wordt natuurlijk anders als het te vaak of te hard gebeurd, maar dat is met alles zo.

  16. Maar moet een Gods(beeld) afwijken van het idee van God-etiquette om de ware God te zijn? Kan het niet zijn dat de mensen die God-etiquette gevormd hebben omdat God zich zo gedraagd (en zich er dus wel aan houdt)? Even een vraag die zo in me opkwamsmile.gif

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid