Spring naar bijdragen

Bronze

Members
  • Aantal bijdragen

    1.044
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Bronze

  1. Quote:

    Ik had het natuurlijk al aangekondigd, maar 14 Februari jl was het dan zo ver: ik mocht met Trin op reis naar India. Dit topic wijd ik vooral aan mijn eigen belevenissen, hoogte- en dieptepunten. Voor een meer uitgebreid verslag van de reis door Willem Ouweneel en korte filmpjes kan je
    terecht. Ik wil hier vooral een aantal ervaringen delen en de mogelijkheid geven om te reageren
    knipoog_dicht.gif

    Ik zal eerlijk zijn, vooraf leefde de reis nog niet zo heel erg voor me. Ik had nog nooit iets dergelijks meegemaakt en wist niet echt wat ik moest verwachten en was toch steeds minder charismatisch geworden. Soms voelde het alsof ik me ervoor moest verantwoorden dat ik met deze reis mee ging. En toegegeven, als niet de reis voor mij was betaald, had ik niet alles op alles gezet om zoveel geld bij elkaar te schrapen dat ik (samen met mijn verloofde?) kon gaan, met een bruiloft in het vooruitzicht.

    Maar laat ik meteen een sprong in de tijd maken en terugblikken naar het geheel: het was een geweldige reis en ik voel me vereerd dat ik hier deel van uit mocht maken. Natuurlijk was de reis lang en vermoeiend, maar het lukte me om me daar goed op in te stellen en omwille van mijn ritme mijn slaap tot de nacht te bewaren.

    Wat veel belangrijker was, was dat we tienduizenden mensen mochten bereiken met het evangelie. De mensen daar zijn zo hongerig naar God, dat zelfs na te zeggen dat christen-zijn tot vervolging kan leiden, je alles kost en dat je ook als je niet kiest voor Jezus even goed rijst en spullen krijgt, er doorgaans 70 tot 95% van de mensen in gaat op de oproep tot bekering. Het beeld van meer dan vijftigduizend handen die worden opgestoken in één samenkomst of een heel dorp dat voor Jezus kiest, blijft op je netvlies staan.

    Natuurlijk stel je als westerling dan meteen weer vragen bij de oprechtheid van de bekering. Herkenbaar, die neiging heb ik zelf ook altijd. Daarom vond ik het ook goed dat mensen die hun hand op staken een kaartje moesten invullen met contactgegevens, zodat ze kunnen worden opgevangen door lokale pastors.

    Dat vond ik uberhaupt misschien wel de grootste kracht van de reis, dat het in samenwerking was met een netwerk van voorgangers. Zo kan worden voorkomen dat mensen ooit een hand opsteken en er nooit meer wat mee doen, maar is er de mogelijkheid om hen verder toe te rusten en te onderwijzen. Ook nu wij weg zijn gaat het werk door. Of eigenlijk begint het nu pas. Wij hebben mogen zaaien, maar we mogen vooral bidden tot God dat Hij de arbeiders stuurt om de oogst binnen te halen.

    De nederigheid van de lokale christenen raakte me ook diep. Zo werden we vergezeld door een team van jonge Indiase christenen die ons verzorgden en beschermden. Dat ik wist dat ieder van hun bereid was zijn leven te geven voor ieder van ons, maakte wel wat in me los.

    Het is natuurlijk een cliché om te beginnen over de armoede daar en dat je het niet ziet voor je er zelf mee in aanraking komt. Dat tv-beelden je bijna niets meer doen. Maar het is niet voor niets zo'n cliché, want het is gebasseerd op een keiharde waarheid. En dan is het gaaf om te kunnen helpen voorzien in primaire levensbehoeften, maar ook te kunnen helpen met oog op de toekomst door bijvoorbeeld weeskinderen te voorzien van een schooluniform waardoor ze naar school kunnen gaan.

    Soms mag de prediking bij Trin dan wat eenvoudig of eenzijdig zijn, maar waar ik opnieuw bij stil ben gezet: ze hebben wel een passie voor Jezus en ze doen wat met hun geloof. Ze reiken echt uit naar de wezen en weduwen en kunnen duizenden mensen bereiken met het evangelie. Dan mag ik me niet altijd helemaal thuis voelen bij de wat meer "extreme" charismatische uitingen die er plaats kunnen vinden en vind ik soms dat een tekst net een andere boodschap bevat als die eruit wordt gehaald, maar dan wil ik niet mopperen of klagen. Ik wil niet met een opgeheven vingertje staan, maar mijn handen zegenend naar hun toe houden. Want waar ik door eindeloos over dingen na te denken in het dagelijks leven een heel reeele valkuil heb om Farizeer te worden, kan ik enorm veel leren van hun passie voor Jezus en hoe ze gewoon het christelijk geloof heel praktisch en eenvoudig delen met hen die Christus nog niet kennen.

    Amen

    Gaaf om dit te lezen en die filmpjes te zien, kwas al benieuwd naar wat Trin zo'n beetje inhield.

    En ook zo te lezen over die eenheid met die christenen daar, zij hebben ons nodig en wij hen smile.gif

  2. Quote:

    Ik ben opgegroeit in een gezin dat nooit heeft gelooft in God. Helaas leek er in het gezin zelfs een taboe te heersen op het geloof. Maar dit is bij mij veranderd. Plotseling. Hier mijn getuigenis van hoe God in mijn leven is gekomen.

    Iedereen heeft wel eens een periode dat het moeilijk gaat in het leven. Elke keer als ik zo een moment had, dan bad ik tot God: "Heer, als U bestaat, wilt U zich dan aan mij openbaren en mij kracht geven om door deze periode te komen." Helaas voelde ik er toen niks bij.

    In die periode ging ik nog wel eens met mijn ex naar de kerk. Waarom weet ik niet. Ik had er altijd een zeer bijzonder gevoel: ik voelde me er veilig, fijn, geborgen. Een gevoel dat zich niet makkelijk laat omschrijven. Helaas wuifde ik het in die periode weg. Ik dacht dat het kwam doordat de kerk zo een bijzonder mooi gebouw is, met een speciale sfeer.

    Op een avond lag ik op bed en keek ik naar het programma Helpdesk Live. Hier sprak men over Jezus en de belangrijke rol die Hij speelde in het leven van vele mensen. Op dat moment gebeurde er iets bijzonders. Het gevoel dat ik had in de kerk kwam terug. Vele malen sterker dan ik het ooit gekend had. Ik wist dat dit Jezus was. Ik wist dat dit het antwoord was op mijn gebeden. Hoe ik dat wist weet ik niet, maar ik kon het niet ontkennen. Het was er opeens.

    Dit gevoel heeft mij nooit meer losgelaten. Sinds die avond ben ik me gaan verdiepen in het geloof. Ik wou weten wie God was. Ik wou weten waarom Jezus zo bijzonder was. Ik wou hen leren kennen. Het begon simpel: ik zocht wat rond op Google. Daarna volgde ik een cursus Waarom Jezus. Uiteindelijk begon ik met het lezen van de Bijbel en bad ik elke avond tot God. Eerst vroeg ik Hem enkel om inzicht en wijsheid, maar later voerde ik vaker gewone gesprekken over mijn problemen, wat ik wilde, hoe ik me voelde en vragen over mijn geloof.

    Mijn geloof groeide. Als een olievlek: het begon met een zoektocht in Google en uit zich nu met het lezen van de Bijbel en het dagelijks bidden. Ik leerde ook een Christen kennen, waarmee ik gesprekken begon te voeren. In het begin van mijn zoektocht voelde ik me erg ongemakkelijk (onthoud mijn afkomst: een gezin zonder enige geloof, waar het zelfs taboe leek) maar mijn vertrouwen in God groeide en groeide.

    Nu leef ik dagelijks met God. Sterker nog: ik wil zoveel mogelijk tijd aan Hem besteden. Ik bid elke dag, zoek elke dag op Google en probeer zo vaak mogelijk te lezen uit de Bijbel. Mijn liefde voor Hem wordt met de dag groter en ik ben ontzettend blij voor die ene avond tijdens Helpdesk Live. Eindelijk heb ik gevonden wat ik mijn hele leven kwijt was. Het gevoel dat ik die avond had is ook terug, maar dit keer blijvend en sterker. Iets zegt mij dat dit de Heilige Geest is die in mij leeft. Het is onbeschrijflijk, maar prachtig. Wellicht kennen jullie het gevoel.

    Helaas ben ik niet in staat om naar de kerk te gaan. Ik heb een erg lichte vorm van autisme: het syndroom van Asperger. Dit uit zich bij mij voornamelijk in Sociaal Fobische klachten. Ik ben niet bang voor mensen, maar ik vind het moeilijk om de eerste stap te nemen om onder mensen te komen. Toch voel ik dat God mij help met mijn Asperger. Dat hij mij kracht en steun geeft.

    Dit is mijn verhaal. Helaas heb ik het overnieuw moeten schrijven, want zojuist ging er iets fout op het forum.

    Tot slot voor de mensen die bidden tot God met de vraag of hij zich wilt openbaren: sta open. Kijk goed om je heen en wuif je gevoelens niet weg. De kans is groot dat Hij zich al toont.

    Ik ben erg blij dat God zich aan mij heeft willen openbaren en dat ik nu mag leven met Jezus in mijn hart. De genade van God...Ik heb er geen woorden voor.

    Mooi om te zien hoe God je laat ervaren door Zijn Geest dat Hij bestaat.

    Ik heb zelf niet zoals jij een autisme, maar was zelf wel erg onzeker en ikzelf durfde niet echt onder mensen te komen.

    Maar God zag mijn hart en zag dat ik constant keuzes maakte tegen die angst in.

    En nu heeft God die angst al grotendeels weggehaald, ik durf steeds meer de wildvreemdste mensen aan te spreken.

    En ik geloof dat als jij constant stappen neemt tegen datgene in wat je moeilijk kun, dat God je hart zal zien en het zal verwijderen.

    Gewoon stapje voor stapje, niets is verplicht.

    Maar wie juist keuze maakt voor God tegen datgene in waar hij juist bang voor is, diegene zijn degene die het hardst veranderen.

  3. Quote:

    [...]

    De Heilige Geest was op en in Jezus.

    Luc 4,18

    De Geest des Heren is op Mij, daarom, dat Hij Mij gezalfd heeft, om aan armen het evangelie te brengen

    Luc 4,1

    Jezus nu, vol van de heilige Geest, keerde terug van de Jordaan en werd door de Geest geleid in de woestijn

    Ik ziet het, dank je.

    Jezus had in ieder geval de autoriteit gekregen om de hG te geven na het sterven en opstaan.

    En dit is gedeeltelijk ontopic, omdat het fouten verbeteren is, van een ontopic post. smile.gif

  4. Quote:

    [...]

    Daar staat dan weer tegenover, dat Jesus over zijn discipelen blaast en zegt; "Ontvangt de Heilige Geest". Hadden zij dan tot die tijd geen relatie met Hem? Voorts is het zo, dat bij het H. Doopsel de H. Geest al komt. Alleen... aan ons de keuze om dit Geschenk te laten voor wat het is, of actief in beweging te komen en dit Geschenk uit te pakken! En áls je het hebt uitgepakt, is er nog de keuze tussen het laten voor wat het is, of ermee aan het werk te gaan. Hoe dan ook - zoals leren lopen een proces is van vallen en opstaan (wie afgelopen week heeft geschaatst beaamt dit natuurlijk, ook al is dat niet bij zichzelf omdat 'ie zo'n verrekte goeie schaatser is...) zo is ook geloven een proces van vallen en opstaan, derhalve is bekering een levenslang proces. Ik ontdek, na bijna 20 jaar geleden de Emmanuelgemeenschap ontdekt te hebben, nog steeds dingen bij mij die mij niet bevallen, en die ik wil gaan besluiten te veranderen, lees; mij op die gebieden óók nog te bekeren.

    Ik ben het met je eens dat zij van te voren al een relatie hadden, maar dat was nog vóór dat Jezus gestorven en opgestaan en naar de Vader was gegaan en toen kwam Hij terug en toen pas was het mogelijk voor de zondaar om de hG ín zich te hebben (Johannes 20:15-23), hoe dat zit, weet ik niet, ik weet nog zo weinig

    Jezus was de enige die de heilige Geest had (in zich, niet op zich) en wie anders kon de Heilige Geest geven dan Hij.

    En de rest zeg ik amen op smile.gif

    Quote:
    [...]

    Kun je dit bijbels onderbouwen? Anders lijkt me dit kletskoek. Dat zou betekenen, in extremis, dat God de aarde alleen heeft geschapen, als wij dat geloven? Zodra dit geloof weg is, is de aarde ook weg? Lijkt me minder bijbels, en meer gejat van Michael Ende (Die undendliche Geschichte). Hoezo zou de H. Geest gebonden zijn aan ons geloof? Hoe was dat met de uitstorting van de H. Geest op het Pinksterfeest? Geloofden de mensen al, en toen pas kwam de H. Geest? Of kwam de H. Geest, en daarna pas het geloof?

    Ik ben niet helemaal juist geweest sorry.

    Correctie:

    Uiteraard is het dan niet de bedoeling om stil te zitten, want wie niet werkt zal niet eten.

    (1 Tessalonicenzen 4:1-8)

    We moet ons best doen ons af te houden van zonde, zover we kunnen, indien we meer kracht nodig hebben om dat te volbrengen dan geeft de HG ons dat. (indien we geloven dat Hij ons dat geven zal) Hij geeft het zoiezo.)

    Iets is alleen mogelijk als je het gelooft, dan pas kan de Heilige Geest werken. slaat nergens op wat hier zeg smile.gif

    Dank je voor mijn woorden te toetsen smile.gif

  5. Quote:

    [...]

    "Er zijn inderdaad stromingen waar binnen de ethiek zich kort door de bocht beperkt tot als je maar een goede relatie met Jezus hebt."

    Dan kun je er schaamteloos op los zondigen?

    Welke kerk/stroming was dat?

    Wie een goede relatie met Jezus hebben, willen niet meer zondigen, door die relatie hebben we de Heilige Geest ontvangen, de Heilige Geest heeft de wet in onze hart gelegd, Hij heeft onze hart verandert zie ook Jeremia 24:7, 31:33, 32:39-40 en Hebreeën 10:16 en 2 Kor 3:3

    Correctie:

    [ Uiteraard is het dan niet de bedoeling om stil te zitten, want wie niet werkt zal niet eten.

    (1 Tessalonicenzen 4:1-8)

    We moet ons best doen ons af te houden van zonde, zover we kunnen, indien we meer kracht nodig hebben om dat te volbrengen dan geeft de HG ons dat. (indien we geloven dat Hij ons dat geven zal) Hij geeft het zoiezo.)

    Iets is alleen mogelijk als je het gelooft, dan pas kan de Heilige Geest werken. slaat nergens op wat hier zeg smile.gif ]

    @ ds. Dre

    Dat is de gedachte die je denk ik bedoel bij de evangelische

    En net vondt ik een tekst die vooral aansluit bij dit topic

    Handelingen 9:31

    Quote:
    31 In heel Judea en Galilea en Samaria leefde de gemeente in vrede en kwam tot bloei. De gelovigen leefden in ontzag voor de Heer, en dankzij de bijstand van de heilige Geest nam hun aantal steeds meer toe.

    Voor wie is het een eitje om mensen te lokken? om het zo maar eens te zeggen.

    Voor de Heilige Geest, want die kent exact de harten van ons allen.

    Indien we Gods Geest niet toelaten te werken, als we Jezus niet hebben centraal staan, dan zullen de mensen zelf het moeten doen, maar mensen zelf kunnen het alleen door naar de verlangens van het vlees te luisteren en dat te doen (en dat is tijdelijke vreugde en inhoudloos.)

    De Heilige Geest door geloof. (en dat is eeuwige vreugde, en volle inhoud!)

  6. @Sacerdos

    Geloof moet geworteld zijn in Jezus Christus, daar zeg ik amen op, maar op de apostelen, doe ik dat niet, want Paulus was geen haar beter dan ik en ik geen haar beter als hij, Jezus Christus is de onwankelbare rots de mens is wankelbaar, maar dat is Offtopic.

    het succes is alleen aan Jezus Christus en meer niet. Amen! en niet aan de mens niet aan bepaalde groeperingen, het is allemaal samen het lichaam van Christus.

  7. Quote:

    Ik verdiep me in het kader van oecumene al een tijdje in het evangelicale christendom. Voor zover ik nu zo'n beetje begrijp heb je binnen dit genre evangelischen, pinksters en baptisten. Historisch gezien zouden ze allemaal tot het protestantisme gerekend moeten worden, maar tegenwoordig kunnen we wel spreken van een eigen club; eigen liturgie, eigen omgang met de Schrift, eigen standpunten, eigen opleidingsinstituten, eigen beleid met betrekking tot evangelisatie. Allemaal dingen die wezenlijk verschillen van die van andere kerken. Waarin ze ook nogal verschillen, is het feit dat hun kerken (vaak van buiten niet als zodanig herkenbaar) meestal tamelijk bomvol zitten. Dat valt me iedere keer als ik een dergelijke kerk bezoek weer op.

    Enig idee waarom die kerken zo vol zitten? Is het de boodschap? Is het de minder stoffige muziek? Is het de relatief eenvoudige preek? En waarom trekken ze zoveel jongeren? Komt dat ook door dat wat modernere jasje, of is er meer? Ik vraag het me af, vooral omdat ik daar de kerken vol zie lopen waar ze elders een beetje uitdrogen. Valt daar voor ons niet-evangelicalen iets van te leren? En zo ja, wat dan?

    Een kerk groeit en wordt gezegend in alle opzichten als de mensen in die kerk Jezus centraal zetten en Zijn heilige Geest toestaan te werken, al gebeuren er dan dingen die eng zijn voor ons.

    Net zoals bij een mens, Jezus Christus is voor ons allen gestorven, en een ieder die dat gelooft ontvangt de heilige Geest.

    Betekend het dan dat de ongelovige de heilige Geest hebben ontvangen? Nee, de heilige Geest gaat pas werken in iemand als de persoon Jezus Christus aanneemt door te geloven.

    Als een kerk niet gelooft bijv. dat er mensen kunnen genezen of dat er zware criminelen tot geloof komen en zo zacht als een konijn worden, als een kerk niet gelooft dat God in hun midden is en werkt en met hun meegaat de hele week,

    dan zal ook geen van deze dingen gebeuren.

    Wat de kerk gelooft dát zal gebeuren.

    En als een kerk volhard in tradities die God niet de eer brengen, hoe kan de Heilige Geest dan in hun midden werken?

    God is een God van vrijheid en niet van dwingen.

    Wie of welke kerk in zonde wil blijven leven, mag daarin blijven leven, die vrijheid heeft hij, maar dat betekend dat diegene of die kerk de werken van Gods Geest niet zal zien.

    En het maakt niet uit of er een orgel staat of een band er voorin de kerk staat, want in Paulus z'n tijd hadden ze die dingen ook nog niet het gaat erom of God er is, en of het Hem wordt toegestaan te werken.

    En dat kan alleen door geloof.

  8. Quote:

    Wie kent het ACC ( Amersfoorts Christelijk Centrum,
    ) in Amersfoort of mensen die daar zijn weggegaan?

    Ik ben een bezorgde ouder waarvan één van de kinderen zich volledig heeft laten "opslokken" door het ACC en haar voor mij vreemde denkbeelden.

    Men is daar volledig gefocust op het verdienen van ( veel) geld en baseert zich daarbij op allerlei uitspraken in de Bijbel: Jezus was heel rijk, want hij had een penningmeester ( Judas ) en droeg dure kleren ( mantel uit één stuk ) enz. Ook moet je zelf zorgen dat je rijk wordt en financieel onafhankelijk, want dat is goed voor je geloof.

    Men organiseert boekbesprekingen en houdt lezingen over het twijfelachtige boek "Rich Dad, Poor Dad" en meer van dat soort werken, met linkt op de website naar Amerikaanse sites waar allerlei dure vitamine-preparaten worden aangeboden, men kent "Partners"( mensen die extra financieel bijdragen en speciale voorrechten hebben), men houdt workshops over woninginrichting en uiterlijke verzorging, men houdt golfclinics en weekends in dure hotels. Het volledige leven wordt door hen beheerst en ingericht, ook door de week. Waar alle binnenstromende geld blijft is mij onduidelijk, de voorganger ( een voormalig financieel adviseur ) leeft er in elk geval goed van gezien zijn duidelijk dure uiterlijke smaak. Er wordt veel geld besteed aan een dure website en aan "een in Nederland spraakmakend eigen TV-programma" ( men heeft wat zendtijd op de Amersfoortse kabel )

    De groep is onderdeel van of verbonden aan Kenneth Copeland Ministries en Creflo Dollar Ministerial Association in de VS.

    Dat ik dit alles zo schrijf heeft te maken met het feit dat wij als ouders redelijk wanhopig zijn en het idee hebben ons kind volledig verloren te hebben. Hoe meer wij er over zeggen, hoe meer het zich terug trekt in het ACC. wij hebben ons kind verloren aan dit "geloof".

    Wie helpt ons of geeft ons tips?

    Ik ben het eens met Jipke.

    Eerst kijken dan een oordeel vellen.

    Ik zit bij een gemeente waarvan ik in het begin dacht, (was me wijs gemaakt) dat de muziek onterend was en waar mensen achterover vielen door een bepaalde geest.

    Maar ik ben er gaan kijken, en in het begin vondt ik electrisch gitaar maar raar in een kerk en mensen die zo enthousiast waren.

    Maar ik ben blij dat ik ben gaan kijken, mijn geloof groeide daarvoor al aardig hard, maar nu groeit hij nog harder.

    En het enige die er centraal staat is Jezus (drieneenheid natuurlijk) en niet geld niet een geest die mysterieuze dingen doet, niet de mensen, niet de muziek.

    Hij staat centraal en Gods Geest is de machtige hand achter deze gemeente, en er gebeuren dingen die niet te verklaren zijn, maar wat Gods Geest doet in mensen en overal is niet te begrijpen.

    Johannes leert ons dat we de geesten toetsen of ze uit God zijn, of het de heilige Geest is.

    En ook of Gods Geest daar werkt in die gemeente, mensen houden van roddelen en satan gebruikt dat tegen Gods gemeente.

    En als Jezus Christus er niet centraal staat, dan ga je er gewoon weer vandaan.

    Er zijn zoveel gemeentes die zo dood zijn, dood door tradities en omdat ze Jezus Christus niet centraal hebben staan, maar hun gebruiken en tradities, over die worden ook niet geoordeeld, het zakt vanzelf weer in elkaar, want wat dood is is geen leven in te brengen, behalve door een wonder.

    1 Johannes 4

    Quote:
    1 Geliefden, vertrouw niet elke geest. Onderzoek de geesten, om te zien of ze wel van God komen, want onder hen die tot de wereld zijn uitgegaan zijn veel valse profeten. 2 Hieraan herkent u de Geest van God: iedere Geest die erkent dat Jezus Christus mens is geworden, komt van God; 3 iedere geest die dit van Jezus loochent, komt niet van God. Het is de geest van de antichrist. U hebt gehoord dat Hij zal komen, maar Hij is al in de wereld, nu al.

  9. Quote:

    @ Bronze: "

    Liefde tussen mensen man en man, man en moeder en ga zo maar door is absoluut niet verkeerd.

    Maar zodra het liefde is zoals man met vrouw, dan is het een gruwel in Gods ogen (Leviticus 20:13)

    Als het dan al wel niet liefde is."

    Nou heb ik even in leviticus gebladerd. En kom ik op het volgende:

    Daarom zult gij onderscheid maken tussen reine en onreine beesten, en tussen het onreine en reine gevogelte; en gij zult uw zielen niet verfoeilijk maken aan de beesten en aan het gevogelte, en aan al wat op den aardbodem kruipt, hetwelk Ik voor u afgezonderd heb, opdat gij het onrein houdt.

    Oftewel voedselvoorschriften. Deze worden echter (naar mijn weten) niet meer in acht genomen door christenen. Wat flauw wellicht maar waarom het een wel ter harte nemen en het ander niet?

    @CVW: Ik heb nogal wat moeite met iets klakkeloos doen, ja.


    Samengevoegd:

    overigens zei ik slachtoffers/negatieve gevolgen
    knipoog_dicht.gif

    Daar ben ik totaal mee eens.

    Maar God heeft de wet in mijn hart gelegd en ik ben vrij van de wet, God heeft onze wil veranderd, eerst moesten wij wetten gehoorzamen en daaraan werden wij gered (zodra we hem volbrengen), maar nu heeft Hij ons innerlijk veranderd door de kracht van Zijn Heilige Geest.

    En wij mogen vrij de wetten gebruiken om te kijken wat Gods wil is, wij kunnen hem niet volbrengen wel gebruiken om te zien wat Gods wil is.

  10. Quote:

    Beste Bronze,

    De vernieuwde natuur? Hier raak ik verward. Volgens mij is het christendom een geloof en een manier van leven. Geen natuur. Niemand is van nature gelovig, dit heeft met cultuur te maken.

    De mens heeft inderdaad de keus al dan niet te doen wat hij/zij wil. En de gave om goed van kwaad te onderscheiden. En op dit punt bots ik dus met de bijbel. Ik zie niet in wat er mis is met de oprechte liefde tussen twee mensen van hetzelfde geslacht.

    Sexuele immoreliteit: incest,sex met dieren,hoererij

    bij al deze 'gruwelen' zijn de negatieve gevolgen duidelijk zichtbaar. Bij homosexualiteit kan ik het niet bespeuren. Het zou dan schadelijk zijn voor de ziel maar is je geaardheid onderdrukken niet veel schadelijker?

    misschien gebruik ik de verkeerde term zoals Harm-Jan zei.

    Ik bedoel dat in ons,(in een ieder die werkelijk christen is) iets verandert is toen we Jezus Christus als Heer aannamen en onze zonde erkende en nog doen, die verandering is Gods Geest die ons totaal vanbinnen vernieuwd heeft.

    We willen niet meer zondigen, helemaal niet meer zondigen bedoel ik dan, die aard of die pilaren -waar we eerst als ongelovige op steunde is vernieuwd Jezus Christus is nu onze rots, niet meer vergankelijk als de oude pilaren- is veranderd.

    Liefde tussen mensen man en man, man en moeder en ga zo maar door is absoluut niet verkeerd.

    Maar zodra het liefde is zoals man met vrouw, dan is het een gruwel in Gods ogen (Leviticus 20:13)

    Als het dan al wel niet liefde is.

    Ik weet niet wat de gevolgen van homoseksualiteit zijn, maar er zijn meerdere zonden waar je de gevolgen niet kun zien, maar ze zijn er wel, in de mens zelf of heel langzaam op de omgeving.

    Als je een andere christen ziet die steelt en je merkt dat hij daar de fout niet van inziet, die christen heeft die zonde totaal omarmd en hij ziet het als zijn aard, laat je hem dan gewoon zijn gang gaan omdat hij gelooft dat het zijn aard is?

    Laat je hem maar zijn gang gaan omdat het schadelijk is hem terecht te wijzen?

    Laat je dan niet merken dat je het afkeur?

    Het is onze taak dan diegene terecht te wijzen en voor diegene te bidden dat hij zijn fouten mag inzien.

  11. Quote:

    Beste CVW,

    Nee met de moordpartijen en de dag des oordeels heb ik ook moeite. Als God van ons houdt als een vader hoe kan hij ons dan vernietigen?

    1 Tim 2

    Quote:
    1 Allereerst vraag ik dat men gebeden, smekingen, voorbeden en dankzeggingen verricht voor alle mensen, 2 voor koningen en alle hooggeplaatsten, opdat wij, ongestoord en rustig, een in alle opzichten vroom en waardig leven kunnen leiden. 3 Dit is goed en welgevallig in de ogen van God, onze redder,
    4 die wil dat alle mensen gered worden en tot de kennis van de waarheid komen.
    5 Want God is één; één is ook de middelaar tussen God en de mensen, de mens Christus Jezus. 6
    Hij heeft zichzelf gegeven als losprijs voor allen; Hij heeft op de vastgestelde tijd een getuigenis afgelegd.

    Het is zowiezo de wil van God dat een ieder gered wordt, God wil de mens niet in de hel hebben, maar het is de eis op de verkeerde dingen die de mens heeft gedaan.

    Als je zonde doet is de eis de hel.

    Net zoals vader en bijv. zoon als de zoon 2 euro heeft gejat dan is de eis daarop een pak slaag op zijn kont.

    Maar daarmee is het niet de vaders wil dat zijn zoon pijn lijd, maar pa moet het wel doen anders gaan al zijn kinderen stelen.

    zo is de hel ook een middel om mensen af te schrikken zodat ze niet zondigen, maar een mens is nou eenmaal een zondaar en daarom heeft God zichzelf in het vlees geplaatst om te sterven, om de prijs te betalen, om de eis te vervullen die wij hoorde te vervullen.

    En Hij is opgestaan uit de dood.

    Maar we moeten het wel aanvaarden die vrijkoping,

    Waardoor? door te geloven In Jezus Christus als Zoon van God, God in het vlees.

    Quote:

    Verder is mijn norm niet "ik doe wat prettig is". Maar, het is wel mijn streven om gelukkig te zijn en dat is ook gods bedoeling(naar mijn godsbeeld). Als je ware liefde moet onderdrukken omdat het voor iemand van hetzelfde geslacht is, heeft dit zeker invloed op je geluksbeleving dunkt mij...

    God wil is dat een ieder gelukkig is, elke zondaar wat diegene ook gedaan heeft, Hij wil dat uit liefde en juist daarom is Hij tegen de zonde van de mens.

    God heeft dieren een eigen natuur gegeven en zo heeft Hij dat aan mensen, God heeft de mens geschapen als man en vrouw, en heeft het bestempeld als goed.

    Wat dieren doen hoeven wij niet op te letten, aan ons is verstand gegeven, wat dieren doen is dom en onterend voor hunzelf.

    Een hond ruikt aan de kont van andere beesten.

    Een aap gooit met stront.

    Beesten hebben gemeenschap met elkaar open en bloot.

    Een valse hond bijt een hoop mensen zonder reden.

    Hebben ze een keuze, nee het is hun natuur, het is hun natuur dat ze zich zo achterlijk gedragen en onze natuur is gelijk willen zijn naar Gods beeld (dat is de vernieuwde natuur van een christen, die wordt gevormd door Gods Heilige Geest, de natuur van de ongelovige is doen wat ik wil. een zondige natuur.)

  12. Quote:

    AMSTERDAM - Christenen voor de Waarheid is een protestactie begonnen tegen Pink Christmas. Deze organisatie roept christenen op protestbrieven te versturen om te voorkomen dat organisator Pro Gay tijdens de roze kerstmarkt een gay kerststal opstelt.

    Het is van 18 tot 28 december Pink Christmas in het centrum van Amsterdam. Het doel is Amsterdam opnieuw op de kaart te zetten als Gay Capital.

    Pro Gay organiseert die periode feesten, roze filmdagen en een Pink Christmas Square met speciale stands en producten. Op 21 december komt er bovendien een levende kerststal met twee homostellen: twee Jozefs en twee Maria's.

    Vooral dat laatste is de christenen in het verkeerde keelgat geschoten. De organisatie is boos over 'deze verbastering van het kerstverhaal', en vindt het 'kwetsend' dat het verhaal wordt verdraaid.

    De organisatie roept christenen op een protestbrief te sturen naar Pro Gay en burgemeester Job Cohen, met het verzoek het verbasterde kerstverhaal uit het programma te schrappen. (HET PAROOL)

    Bron: het Parool

    Vindt je dit te ver gaan? Of moet zoiets wel kunnen?

    Daar is al over geschreven in de bijbel:

    [Judas 1]

    Quote:
    17 U echter, geliefden, denk aan wat door de apostelen van onze Heer Jezus Christus voorspeld is, 18 toen zij u zeiden: ‘Op het einde van de tijd zullen er spotters zijn, die leven naar hun eigen goddeloze begeerten.’ 19 Dat zijn de mensen die scheuring veroorzaken, in de wereld opgaan en de Geest niet bezitten.

    20 Maar u, geliefden, bouw uw leven op uw hoogheilig geloof, bid in de kracht van de heilige Geest, 21 bewaar uzelf in Gods liefde, in afwachting van de barmhartigheid van onze Heer Jezus Christus, die u het eeuwig leven zal schenken. 22 Sommigen twijfelen; met hen moet u medelijden hebben. 23 Anderen moet u redden door hen aan het vuur te ontrukken. Bij weer anderen moet uw medelijden gemengd zijn met vrees en met afschuw, want zelfs hun kleed is door de zonde bezoedeld.

    Afschuw hebben voor het spotten en henzelf liefhebben en hen zegenen.

  13. Als ik me in iedereen zou verdiepen dan zou ik niet kunnen stoppen met waarderingen te schrijven, want gelovig of ongelovig, ieder heeft kanten die ik geweldig vindt.

    Maar ik heb er toch een paar:

    Pius: omdat ik zie dat hij met ijver altijd die hele einden schrijft en de punten die al eerder zijn benoemt.

    De mensen die anoniem posten: over hun verslavingen en problemen, zodat ze zich openstellen om bemoedigd te worden, anoniem of niet het blijft zwaar zulke dingen te belijden.

    De mensen zoals Nynthe en XxLisetxX en anderen uitteraard: die sterk zijn voor de tijden waarin ze zitten.

  14. Quote:

    iets wat ik me al even afvraag...

    Mijn plan met jullie staat vast, spreekt de Heer. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: Ik zal je een hoopvolle toekomst geven. {Jeremia 29: 11}

    Hieruit blijkt dus dat het god is die je leven bepaalt.

    klopt?

    wat dus weer betekent dat god ook bepaald welke mensen wat geloven, wie zich tot het christendom bekeren en dergelijke.

    klopt?

    wáárom maakt god dan onderscheid tussen christenen en niet-christenen als hij dat toch zelf bepaald?

    in andere topics lees ik dat je gebed verhoord wordt of kan worden als je zijn wetten naleeft, jezus volgt etc.

    ik lees dat alleen volgelingen van jezus in de hemel komen.

    ik lees dat christenen genezen kunnen worden.

    ik lees veel dingen die alleen voor christenen gelden terwijl volgens sommigen (en bovenstaande quote uit de bijbel) zeggen dat god het leven van een ieder bepaald.

    Alles wat wij beslissen wist Hij al van tevoren, het is aan ons om de toekomst vast te leggen, of ik nou een christen ben die te moe of lui is om te bidden of dat ik radicaal alles op alles zet om de Heer alle eer te geven, die geschiedenis moet ik bepalen aan de hand van de keuzes die ik maak.

    Als een ongelovige kiest te geloven in de evolutie of hindoeisme of wat dat ook is een keuze van die mensen zelf, die keuze is dan wat God bepaald heeft.

    Als je kiest hard te werken en je wordt rijk dan heeft God dat bepaald, want Hij kan ook toestaan dat je in het ongeluk getort wordt, wat niet Zijn wil is, maar soms staat Hij dingen toe zodat je bruikbaar bent voor anderen in een bepaalde situatie of daardoor brengt Hij mensen op de knieen voor Hem. (Hij bekeert ze tot Hem)

    - Als een mens kiest joodse wetten te gehoorzamen en daardoor in de hemel probeerd te komen dan gaat hij verloren als hij 1 keer voor gekozen heeft een zonde te doen.

    - Maar een mens kan ook kiezen om religies te volgen die het werk is van mensen, door die keuze gaan ze ook verloren.

    - Of een mens kan kiezen Voor God voor Jezus en een relatie met God zelf krijgen en door de keuze te maken te geloven in wat Jezus voor diegene heeft gedaan en Hem te volgen hoe ruw de weg ook, dit is de enige mogelijke weg voor een mens naar redding, maar het kost hem wel zijn hele leven, maar dat krijg je zoveel meer terug.

    Door in Hem te geloven krijg je de wet in je hart en wil je niet meer zondigen.

    Het is aan ons de keus wat God bepaald of je nou gelovig bent of niet.

  15. Quote:

    [...]

    Waaruit blijkt dat christenen betere mensen zijn?

    De christenen zelf blijven mensen en zijn zelf niet beter, die blijven fouten maken.

    Maar zodra ze Christus leren kennen en in hun geloof groeien dan worden zij wel beter dan de niet gelovigen.

    Degenen die niet veranderen zijn christenen die lui zijn of christenen die christen zijn zodat ze niet naar de Hel gaan of christenen die bij een groep wilden horen enz. dit soort christenen die richten zich meer opzichzelf dan op Jezus Christus en als ze niet teveel tegendruk krijgen dan zullen ze hun geloof niet opgeven, maar hun werken voor de Heer zal niet veel voorstellen.

    1 Korintiërs 3

    Quote:
    10 Naar de mij gegeven genade van God heb ik als een kundig bouwmeester het fundament gelegd waarop een ander voortbouwt. Maar laat iedereen uitkijken hoe hij daarop verder bouwt. 11 Want niemand kan een ander fundament leggen dan wat er reeds ligt, namelijk Jezus Christus.
    12 Of men nu op deze grondslag verder gaat met goud, zilver, kostbare stenen, of met hout, hooi en stro, 13 ieders werk zal aan het licht komen. De oordeelsdag zal het aantonen, want die verschijnt met vuur, en het vuur zal uitwijzen wat ieders werk waard is. 14
    Houdt het bouwwerk dat iemand optrok stand, dan zal hij loon ontvangen. 15 Verbrandt het, dan zal hij schade lijden;
    hijzelf zal gered worden,
    maar, om het zo te zeggen, door het vuur heen.

    Christenen hebben Jezus Christus aangenomen (logisch smile.gif ) als hun Heiland en verlosser en daardoor ontvangen zij de Heilige Geest. (maar dat weet je ook wel denk ik)

    De Heilige Geest is een vijand voor de zonde en andersom.

    Zonde is liegen, stelen, jaloers zijn, niet geloven (Rom 14:23) enz. zodra een christen de Heilige Geest heeft en die toelaat dingen te veranderen in zijn leven dan worden die zonde steeds minder, bijv. ikzelf ben toen ik volledig voor de Heer ben gaan kiezen alle zonde steeds meer gaan haten, waardoor ik alle slechte gedachtes die ik over andere had eruit had gegooid. (en nog steeds doe, want mijn lichaam wil zondigen, maar ikzelf haat de zonde en wil me ervan af houden (Romeinen 7:19-25))

    Alle zonden wordt bij een christen (of hij nu langzaam groeit of snel in het geloof) wordt steeds minder, Hij wordt dus steeds beter, maar niet dankzij hemzelf maar dankzij God.

    Romeinen 8

    Quote:
    5 Zij die een zondig leven leiden, streven naar wat de zonde wil. Maar zij die leven volgens de Geest, streven naar wat de Geest wil. 6 Het streven van de zondige natuur loopt uit op de dood, het streven van de Geest op leven en vrede. 7 Want het streven van de zondige natuur staat vijandig tegenover God. Het onderwerpt zich niet aan Gods wet, dat kan het niet eens; 8 en zij die een zondig leven leiden, kunnen God niet behagen. 9 Maar u leidt geen zondig leven meer, maar u leeft in de Geest, omdat de Geest van God in u woont. Iemand die de Geest van Christus niet bezit, behoort Hem niet toe. 10 Als Christus in u is, blijft uw lichaam wel door de zonde aan de dood gewijd, maar uw geest leeft, dankzij de gerechtigheid. 11 Als de Geest van Hem die Jezus heeft opgewekt uit de doden in u woont, zal Hij, die Christus uit de doden heeft laten opstaan, ook uw sterfelijk lichaam levend maken door de kracht van zijn Geest, die in u woont.

    En een christen wordt geleerd niet over anderen te oordelen, want hoeveel beter is een christen uitzichzelf beter dan een ongelovige? Helemaal niks, want beiden zijn even zwak alleen in een Christen wordt het steeds minder en ongelovige veel minder, omdat die zijn eigen wetten aanhoudt en niet die van God, zoals Marrokanen hun eigen regels hebben, zij denken dat ze dit kunnen maken, omdat ze naar hun eigen regels kijken en niet naar de Nederlanse en al helemaal niet naar God's wet.

    Hoeveel Nederlanders zijn er wel niet die net als die Marrokanen hun eigen regels aanhouden en de Nerderlandse wet overtreden door bijv. hard rijden.

    Lucas 6

    Quote:
    36 Wees barmhartig, zoals jullie Vader barmhartig is. 37 Werp je niet op als rechter, dan zullen jullie niet berecht worden. Veroordeel niet, dan zullen jullie niet veroordeeld worden. Spreek vrij, dan zullen jullie vrijgesproken worden. 38 Geef, dan zal jullie gegeven worden. Een mooie maat, stevig aangedrukt, goed geschud en overvol zal je in de schoot geworpen worden. Want met de maat waarmee jullie meten, zul je gemeten worden.’

    Ik hoop dat je dit waard vindt te lezen.

  16. Quote:

    Op (morgen) 23 oktober is de aarde 6003 jaar oud geworden.

    (De Anglicaanse aartsbisschop James Ussher 1581-1656 had dat uitgerekend.)

    Users hebben al vaak een eigen topic, dus ik vind dat de verjaardag van de aarde ook best wel een eigen topic mag hebben.
    yes.gif

    Ik post het nu alvast zodat iedereen zich kan voorbereiden voor haar verjaardag.
    party.gif

    Wat gaan jullie doen om dit te vieren?

    Ik geef extra gas voor een warmer klimaat, zodat de aarde nog groener kan worden.

  17. Quote:

    In Amsterdam heeft een groep van ongeveer vijftien Marokkaanse jongeren een filiaal van Albert Heijn geplunderd. Kort daarna werd het personeel bedreigd omdat zij de plundering hadden gemeld bij de politie. Van de groep van vijftien zijn vijf jongeren opgepakt, waarvan er nog drie vastzitten op verdenking van bedreiging, diefstal in vereniging en openlijke geweldpleging.

    Het incident deed zich anderhalve week geleden voor bij de Albert Heijn-vestiging in de Kleine Wittenburgerstraat in het centrum van Amsterdam. De politie heeft echter geen informatie over het incident naar buiten gebracht.

    Op een zaterdagmiddag kwamen de jongeren, allen tussen de veertien en zeventien jaar, de Albert Heijn binnen en pakten alles wat ze wilden uit de schappen. Vervolgens verdween de groep al springend over de kassa's heen naar buiten, zonder ook maar een cent betaald te hebben.

    "Enkele personeelsleden spraken de gasten aan op hun gedrag, maar werden bedreigd", aldus de filiaalmanager. "Toen ze op scooters wegreden werd er wel vanuit de supermarkt een foto gemaakt", vertelt politiewoordvoerder Ebe van der Land.

    Met stenen opgewacht

    Drie dagen na het incident kwamen de plunderaars terug en vroegen waarom de foto gemaakt was en waarom de politie ingelicht was. De jongeren zeiden daarna dat ze het personeel na sluitingstijd op zouden wachten. "Dit was reden om de politie in te schakelen die in burger kwam posten. Toen de AH dicht ging, stond een groep van vijftien jongeren voor de deur. De belagers gingen op het personeel af dat de winkel wilde verlaten. Op dat moment kwamen agenten in actie en vijf jongens konden worden opgepakt", aldus Van der Land.

    Het zoveelste incident van overlastgevende Marokkanen in Nederland, in mijn (nog wel) woonplaats worden buschauffeurs neergestoken door dit tuig....En geloof me, ik wil geen racist zijn, maar dit land gaat ten onder aan dit soort figuren..

    ik word zo moe van de linkse theelurkers die dit gedrag maar blijven vergoeilijken, van de Marokkaanse gemeenschap die het probleem ontkent....van Wilders die het afdoet als islamisering, geloof me...echt niet al die straatschoffies zijn zo vroom moslim...

    ik durf het haast niet te zeggen, maar je gaat haast denken dat Riffijnen een bepaald gen voor misdaad en homofobie hebben....ik worstel hier mee omdat je als christen open moet staan voor de mensen die aan de rand van de samenleving leven, maar wat als dit land nou kapot gaat aan deze etnische minderheid?

    Nederland heeft veel dijken, maar toch zinkt het steeds verder in de zonde.

    En deels zijn wij als christenen er verantwoordelijk voor, door al die scheidingen (gereformeerd, katholiek, hervormd, evangelisch enz.) in het lichaam van christus wordt ook het land steeds verder kapot gescheurd, we moeten niet naar mensen luisteren, niet klakkeloos overnemen wat de dominee zegt, maar het onderzoeken aan God's eigen woorden in de bijbel.

    De kerk in het begin, zoals in Handelingen, was een krachtige kerk door de eenheid en doordat ze meer naar God luisterde en zich overgaven aan de leiding van de Heilige Geest, in plaats van naar hun eigen begeertes te luisteren.

    Een hoop Nederlandse Marrokaanse jongeren zijn een hopeloos geval, voor mensen.

    Maar als wij God met zijn allen smeken om de Marrokanen voor Christus te winnen en onszelf bereid maken om te luisteren wat God door Zijn Geest tot ons zegt en dat te gehoorzamen, dan is er hoop voor de Marrokanen en de rest van het volk.

    Jezus zal ze dan omarmen met Zijn liefde en hen innerlijk veranderen, inplaats van hun te dwingen zich te gedragen.

    Open staan voor zulke mensen is moeilijk, maar de Heer zal je alles geven wat je nodig heb en op het juiste tijdstip geven, zolang je maar geloof dat Hij dit alles zal doen.

    Je zult dan dingen moeten inleveren en gaan lijden, maar uiteindelijk is het zoveel meer waard, dan lui toe te kijken, hoe mensen het proberen op te lossen.

    En ook al zou je geloof niet beantwoord worden, dan maakt het niks uit, God zal je dan een andere weg wijzen.

  18. Quote:

    [...]Is Jezus god, of is jezus de zoon van god ? Ik dacht het laatste. Hoe werkt het "voor mijn zonden sterven" praktisch. Ik zie geen verband tussen martelen en vermoorden van iemand anders en de vergeving van mijn zonden. Het heeft niets met elkaar te maken. Om zonden te kunnen vergeven heb je slechts iemand met schuldbesef nodig en iemand die de wil heeft te vergeven, dat is alles.


    Samengevoegd:

    [...]Bronze, jammer dat je niet inhoudelijk op mijn post ingaat. Je gaat nu een almachtige en liefdevolle god vergelijken met een feilbare politieagent van vlees en bloed.

    De christelijke loefdevolle en almachtige bijbelgod vind het namelijk rechtvaardig om lastige pubers af te maken, of mensen die op de sabbat werken, ook slavernij vind hij ook geen enkel probleem, en aan homo's heeft hij een broertje dood.

    Ik deel niet de rechtvaarigheid van de bijbelse god, maar jij blijkbaar wel ? Is god rechtvaardig omdat hij god is ? Ook al gaat dat lijnrecht in tegen je eigen gevoel van rechtvaardigheid ?

    Jezus is de zoon van God en God zelf en God's Heilige Geest de drie eenheid zoals Diako zegt.

    Om zonden te kunnen vergeven is er een prijs nodig en die heeft God zelf betaald door zichzelf aan het kruis te laten nagelen en zelf dit alles toe te staan, Hij pakte niet een andere ziel met vlees en geest, maar pakte Zijn eigen ziel en Geest en deed dat in het vlees (begint steeds vager te worden ik weet het smile.gif ) dus Hijzelf stierf, God zelf voor ons, om daardoor Zijn liefde voor ons te tonen, Hij kon door dit offer de prijs betalen die nodig was om ons vrijuit te laten gaan, Hij pakte niet iemand en martelde hem om ons vrijuit te laten gaan, Hij pakte Zichzelf.

    Als ik God niet vergelijk met een politieagent dan zou je het nooit kunnen bevatten.

    En lees mijn vorig post aandachtig door tot je hem snap, dan heb je de antwoord op je vragen voorzover ik je vragen kan beantwoorden de rest doet de Heer.


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Wat denk je dat er gebeurd wanneer je zo'n doctrine voorschotelt aan een reeds psychisch instabiel persoon met neiging naar depressie? Het is kul. Wij verdienen geen hel (alhoewel we onvermijdelijk de gevolgen van ons handelen zullen ervaren).

    [...]

    Neen, wij straffen onszélf door de wet te overtreden, omdat de wet dicteert dat wij zullen oogsten wat wij zaaien. Daar is geen verder oordeel van God voor nodig. De zelfzucht straft zichzelf. En hoe!

    Zolang je in Jezus Christus gelooft zal die vrees verdwijnen dat je in de Hel geworpen zult worden, want Hij heeft de schuld al opzichzelf geladen toen Hij stierf en opstond, als diegene gelooft in Hem.

    Dus moordenaars moeten maar vrijuit, omdat het hunzelf wel zal dwars gaan zitten?

    Nee, een overtreder van de wet moet altijd geoordeeld worden, dat is hier bij mensen zo en bij God net zo.

  19. Quote:Op woensdag 24 september 2008 19:07:47 schreef Tony Jaah het volgende:[...]Het vermoorden van homoseksuelen is bijvoorbeeld erg rechtvaardig. Als iemand verliefd wordt op zijn eigen geslacht dan kan je hem/haar maar het best afmaken. Spreekt toch voor zich?Het vermoorden van de volkeren van kanaän was ook erg rechtvaardig en liefdevol. Zeker weten.Het vermoorden van de eerstgeborenen van Egypte was ook een typisch voorbeeld van hoe het moet.Een lastige puber? Afmaken die hap. Erg rechtvaardig. Goed idee van god.Iemand die op sabbat werkt? Maak maar kapot. Iets rechtvaardigers kan ik ook echt niet bedenken.Het verzuipen van de hele wereld inclusief onschuldige dieren en zuigelingen. Waarom ook niet? Een toonbeeld van rechtvaardigheid.Slavernij? Als er iets rechtvaardig is dan is het wel slavernij. Absoluut. Al weer in de roos.Wat een hel moet die bijbel zijn voor sommige goedbedoelende christenen die keer op keer geconfronteerd worden door atheisten met de vuiligheid van hun godheid.Maar vergeet niet dat de rechtvaardigheid van god niet ons soort rechtvaardigheid is.Hoe kijk jij naar een rechter, iemand die straffen oplegt voor de fouten die een ander heeft gemaakt, zoals stelen en moorden?Als iemand de wet hier in Nederland overtreed en er zou een politie agent hem betrappen, en die politie agent geeft deze man of vrouw een boete voor de wet die hij overtreden heeft.Wat als jij eraan komt lopen als deze agent een boete aan het uitschrijven is, ga jij je dan ook bemoeien met deze situatie? en zeggen dat de agent niet rechtvaardig is en liefdeloos, zonder enig idee te hebben wat diegene die de wet overtreden heeft heeft aangericht?Nee, dat zou je niet doen, alleen iemand die aan alles een hekel heeft doen zulke onnozele dingen.Ook al doe je dit niet met een agent, toch doe je exact hetzelfde met God.God heeft de 10 geboden aan het volk Israël gegeven zodat het zelf de hemel kon verdienen en als je deze wet overtreed waren er gevolgen, bijv. dood of een boete.Dit was het oude testament, het oude verbond.Wij zijn allemaal schuldig en allemaal verdienen we de Hel, dat is het gevolg van deze overtreding van de wet.Maar nu heeft God zichzelf vernederd zoals ik al zei tegen tot mens om voor ons te sterven en op te staan uit de dood, Hij heeft die gevolgen weggedaan aan het kruis, Hij heeft zelf die straf voor een ieder van ons gedragen, zodat wij vrijuit konden.God is rechtvaardig door ons te straffen voor de wet die wij overtreden en tegelijkertijd liefdevol door die straf op zichzelf te nemen, maar dat gebeurd alleen als je in de Here Jezus Christus gelooft en alle zonden die je weet belijd.

  20. Quote:

    A.I.D.I.E.S.

    ALS IK ONRECHT JULLIE HEB AANGEDAAN,wat voor onrecht dan ook, SORRY DAN, alles is denk ik.

    Hallo Allemaal.

    God laat miljoenen zoniet miljarden mensen in de Hel brandden, hoezo rechtvaardig..had God dit voor ogen..als ik naar de hel ga had hij mij beter niet kunnen schapen GDD

    Hoezo, God is toevallig God, of is dit niet toevallig, maar wat dan wel?

    Ik vindt: Laat hem maar zelf in de hel brandden, wat denkt hij wel, arrogante en niet liefhebbende kwal zoniet kwast dat hij is...

    Vraag hetzelfde aan een rechter waarom iemand in de gevangenis moet of aan een agent.

    Als de rechter iemand straft door hem naar de gevangenis te sturen voor wat diegene gedaan heeft is de rechter dan ook onrechtvaardig? nee, zo is God ook niet onrechtvaardig.

    God zelf heeft zichzelf diep vernederd door een mens te worden (Jezus Christus) en toen heeft Hij als het ware die gevangenis straf voor ons betaald aan het kruis zodat wij niet naar de gevangenis hoefde voor onze zonden (fouten), als die mensen die naar de hel gaan geloven in Jezus Christus en wat Hij gedaan heeft dan gaan ze er niet heen, maar mogen ze altijd Bij Jezus Christus zijn.

  21. Quote:

    Alles is denk ik en sorry,

    is God zondeloos, en waarom

    Denk bijv. aan de verwoesting van Sodom en Gomorrah, Moord van God dus eigenlijk, is hij nu nog steeds zondeloos, hij kwam uit een mens een zondig iemand dus, de H.M.M...9 maanden lang leefde hij in een zondige persoon.

    Hij kwam door haar...geslachtsorgaan naar buiten, noem je dat niet zondig?

    Hij veroordeelde mensen naar de Gehanno met: Hoe zult gij ontkomen aan het oordeel der Hel?

    En zo kan ik nog wel even doorgaan.

    Verder:

    Is god een bronstige God, bijvoorbeeld hij schiep het geslachtsorgaan van de vrouw, en van de man, en hij wist dat ze met elkaar zouden slapen, en hij kijkt daarna, waarom creerde God dit, met welk doel, waarom creerde God testikels, en zaad van de man, en waarom creerde God dat fijne gevoel, bij een Zaadlozing, is dat niet allemaal zondig, waarom doet God dit allemaal???

    Ik wil niemand aanstoot geven, en als ik dat heb gedaan, dan sorry, en denk ik.

    Vraag het God zelf, Hij heeft mij zoveel antwoorden gegeven ook zulke rare.

    Wij zijn mensen en moeten misschien veel moeite doen om al die vragen van je te beantwoorden.

    Sommige dingen zijn niet belangrijk om te weten, kijk in welke vragen je God de eer kunt geven en laat de rest vallen, anders wordt je overspannen.

    Je bent nu iemand die vraagt aan de postbode, waar de brief -die je van hem gekregen hebt- over gaat, die postbode kan het je misschien vertellen, maar degene die je die brief geschreven heeft, kan je alles laten begrijpen wat er in die brief staat.

    Ga daarom eerst naar God (die schrijver) en als je dan (na een week of maand, net zolang je geduld heb) uiteindelijk geen antwoord kan vinden dan kun je altijd nog naar Zijn kinderen in Christus Jezus vragen (de postbode)

    Succes

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid