Spring naar bijdragen

Videl

Members
  • Aantal bijdragen

    1.071
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Videl

  1. Heel erg bedankt voor alle tips!

    Ligretto hebben we idd, maar m'n oma is daar te oud voor puh2.gif

    Ik denk dat ik een aantal van jullie voorbeelden ga combineren, en daar dan 'kleine' opdrachten van maak die ik in een bordspel verwerk. En schuimpjes als pionnen, dat vond ik wel een hele leuke tip!

    En punten bijhouden met kruidnoten of chocolademunten. (weet nu al dat de kans dan groot is dat m'n broer en m'n oom gaan verliezen omdat die tijdens het spel hun punten al opeten widegrin.gif )

  2. Hallo allemaal!

    Ik ben opzoek naar ideeën voor leuke spellen (géén bordspellen, tenzij je het bord zelf kan tekenen ofzo) die je met minstens 7 man kan spelen.

    Wij doen met sinterklaas altijd gewoon kado's kopen voor elkaar, en dan nog apart surprises. Maar de surprises doen we niet, en het dobbelkadospel vinden we niet leuk, dus willen we een leuk familie spel doen. (het hoeft niet perse iets met sinterklaas te maken te hebben.)

    Nou heb ik een beetje op internet rondgekeken, en ik kan vrij weinig familie spellen vinden. Dus hebben jullie tips of ideeën?

    De leeftijden liggen tussen de 17 en de 60 (als m'n oma ook meedoet is 83 de hoogste leeftijd). Zowel mannen als vrouwen, echt familie!

    Ik hoop dat jullie wat leuke ideeën hebben big-smile.gif

  3. Ik houd van Star Trek (voyager party.gif ) en Battlestar. Serenity vind ik een geweldige film, net als Hitchikers guide through the galaxy (boeken heb ik niet gelezen, lijken me ook heel vet). Ik heb ook alle Startrek films gezien (l) Starship troopers vind ik ook echt een geweldige film.

    Eigenlijk vind ik de meeste SF films en series wel leuk :') Heb alleen nog nooit StarWars gekeken en dat ben ik ook eigenlijk niet van plan.

    Ik heb laatst het boek Limiet gelezen, dat speelt in 2025, en dat vond ik ook een geweldig boek.

    Het feit dat het in de toekomst is en dat het om dingen gaat die nu nog niet kunnen, maar ooit misschien wel, dat fascineert me gewoon enorm. Sowieso vind ik alles wat met het heelal te maken heeft super interessant, waar mijn voorliefde voor boeken en films met zo'n onderwerp vandaan komt. Hoe slecht de films ook zijn geacteerd of gemaakt, ik kan ze dan toch wel waarderen puh2.gif

  4. Quote:

    [...]

    Heb trouwens bamboe gekocht. De beschrijving 'zachter dan katoen, neemt 60% meer vocht op, anti-allergisch' sprak me wel aan. En het is inderdaad geweldig zacht
    biggrin.gif
    Anti-allergisch is in ons astma-hooikoorts-eczeemhuisje ook wel zo prettig
    smile.gif
    (gelukkig nog geen van allen bij dochterlief te bekennen
    party.gif
    )

    Is dat veel duurder dan katoen? En waar kan je dat halen?

    Ik kan alleen katoen gebruiken, ook ivm allergie en exceem -___- Maar als bamboe goedkoper of qua prijs vergelijkbaar is wil ik dat ook wel eens proberen!

  5. Ik ga vanavond wraps maken met gepureerde chilibonen, zodat m'n broertjes niet weten dat er groentes doorheen zitten widegrin.gif

    Ik pureer de chilibonen en dan doe ik ze door de saus heen, dus er is niks van te zien.

    De kinder pagina van de Allerhande heeft altijd heel handige tips om groentes te 'vermommen' widegrin.gif

  6. Nieuwe spijkerbroek, donkderblauwe skinny, van levi's.

    In mijn zoektocht naar een nieuwe broek heb ik zo'n 12 spijkerbroeken gepast voor ik de goede had. Maar het was het waard party.gif

    pLEVI1-7516913t500x607.jpg

    Zo ziet ie eruit, maar dan donkerblauw.

    Nieuwe parfum. Ik heb deze geur heel lang gehad, kreeg er altijd complimenten over, en toen verdween ie ineens uit het assortiment 1,5 jaar geleden ofzo. En nu liep ik er zo tegenaan bij de Ici big-smile.gif

    cacharel-promesse2-edt.jpg

    En twee bollen katoen (paars en zwart) om te haken. Ik wilde ook nog een bol roze, om en jiggelypuff te haken, maar ze hadden niet de goede tint roze helaas. Dus daar moet ik nog even voor verder zoeken!

  7. Ik kreeg de quotes allemaal niet goed uit elkaar, dus even deze eruit gepakt.

    Quote:
    Oh, dus omdat het niet materieel is, is het verkeerd

    Nee, dat bedoel ik niet. Ik vind dat er een verschil is tussen iets materieels aanprijzen/opdringen en een religie aanprijzen/opdringen. En daarom vind ik een zin als 'jezus redt' veel opdringeriger overkomen dan 'De echte kenner kiest Maggie'.

    Redt Jezus? had ik veel minder opdringerig gevonden.

    Omdat ik het wel een verschil vind qua aanprijzing (iets materieels of iets religieus) is voor mij de verwerping van een materiele opdringing ook anders dan die van een religieuze.

    Ik ben het met je eens dat je bij het aanschaffen van materiele dingen ook beïnvloed wordt door reclames. Maar het is voor mij anders dan zo'n leus.

  8. Ik heb een mobielhoesje gehaakt!

    Er zit inmiddels nog een flap overheen, ik moet er nog twee knoopjes aanmaken zodat de flap ook dichtkan.

    rimg0158e.jpg

    rimg0159s.jpg

    dat geluksnijntje zit aan m'n mobiel vast, niet aan het hoesje zelf puh2.gif

    Ik heb nog zo'n soortgelijkhoesje in het zwart gemaakt voor m'n broertje en ben er nu 1 voor m'n moeder aan het haken!

  9. Quote:

    dat je er naar kijkt is voor hun bevestiging, dit gedrag moet je afkeuren maar ik wil niet zo veel tijd aan dit programma besteden

    Hier ben ik het wel mee eens. Doordat er zoveel mensen naar kijken wordt er wel een signaal afgegeven, dat er blijkbaar behoefte is aan dit soort tv, waarin dit soort gedrag 'gepromoot' wordt. Er zijn ongetwijfeld een boel mensen die inzien dat dit niet 'normaal' gedrag is, maar er zijn er ook zat die zich hier wel door laten beïnvloeden.

    Als je het gedrag en de vorm van het programma afkeurt moet je er idd niet naar kijken.

  10. Ik vond the Expandables ook een erg leuke film.

    Vooral omdat het ook echt met al die ouwe actiehelden is, en Arnold schwarzenegger die zichzelf nog een soort op de hak neemt widegrin.gif

    Ik heb twee weken terug Machete gezien en dat vond ik ook en erg goede film! De film neemt zichzelf totaal niet serieus, het achterliggende verhaal doet er niet toe maar lijkt heel ingewikkeld (door de verwikkelingen in de film). Het is over de top actie en een soort ode aan de B (actie) film. De regisseur is Robert Rodrigues dacht ik.

    Dit zegt imdb over het plot: After being betrayed by the organization who hired him, an ex-Federale launches a brutal rampage of revenge against his former boss.

  11. Quote:

    Joah, dat is wel ongeveer hoe ik hem ken van toen.
    puh2.gif

    Ik vind het NRC-Next commentaar op Jokertje echt fantastisch:

    "Jokers mond zegt dingen als: „Ha, lekkere wijvenâ€, maar Jokers gezicht zegt: „Ha, het Spoorwegmuseum! Gaan we daarna nog een softijsje eten?â€"

    Hahaha ik heb die hele collumn gelezen en toevallig gisteren voor het eerst Ohoh Cherso gezien. En het is waar. Als je die jongen ziet zou je hem het liefst een enorme knuffel willen geven en in z'n wangetjes willen knijpen widegrin.gif

    Ik wist trouwens niet dat er echt mensen waren die echt zo'n woordenschat hadden in het praten met elkaar. (dus niet het accent, maar dingen als 'nou daar krijg ik wel een nat poesje van' hamer.gif ) Ik keek het gisteren voor het eerst en ik heb echt af en toe plaatsvervangende schaamte.

  12. Quote:

    [...]

    Is posten op Credible dan ook je mening opdringen? Of op internet in het algemeen? Of zeggen dat je iets niet mooi vind in het openbaar zodat mensen die dat niet willen horen het toch horen?

    Nou is een internetsite waar je vrijwillig naar toe surft natuurlijk wat anders dan de boodschap dat Jezus Redt op een dakpan, al dan niet rood geschilderd. Er is dan ook geen ontkomen aan, als je daar in de buurt langs boemelt. Maar ik kan me nauwelijks voorstellen dat het bestaan van mensen ontwricht raakt door religieuze boodschappen op dakpannen.

    Zijn bordjes op de deur, als 'Oost West thuis best', of zalvende boodschappen op het toilet, zoals 'Men lijd het meest door het lijden wat men vreest, en wat nimmer op komt dagen' ook opdringend? En wat te denken van koeriersbedrijven die schaamteloos hun bedrijf promoten op de bestelwagen?

    Begrijp me niet verkeerd hoor, voor mij hoeft het ook niet, evangelieverspreiding via dakpannen, maar je post liet me met een aantal vragen achter.

    Ik vind dat er wel een verschil is met bv een forum, maar dat geef je zelf ook al aan. Ik kom hier vrijwillig, ik weet dat het een christelijk forum is en ik weet dus dat ik hier teksten met dingen als 'jezus redt' kan verwachten. Als ik dat niet wil lezen, moet ik niet naar een christelijk forum gaan.

    Reclames voor een youtube filmpje vind ik ook opdringerig. Ik kijk m'n filmpjes op youtube zodat ik geen reclame hoef te zien, waarom voeren ze dat dan alsnog in? Tegenwoordig zet ik het geluid dus uit voor m'n filmpje begint.

    Maar ik vind zulk soort reclame op een andere manier opdringerig. Net zoals je mening geven over iemand anders schoenen tegen een vriend of vriendin. Ik zou dat zelf buiten gehoorafstand van de persoon met de desbetreffende schoenen doen. Tenzij ik ze heel leuk vind, dan zou ik vragen waar die persoon ze heeft gekocht.

    Maar dat komt op mij iig niet hetzelfde over.

    'Jezus redt' vind ik heel dwingerig. Het is zo klaar, geen discussie mogelijk. Terwijl ik altijd nog wel zelf bepaal of ik dat vind. Het heeft niks te maken met iets materieels wat ik kan kopen, zoals deodorant bv wel heeft. Maar bij deodorant is de keuze veel vrijer (vind ik, en zo komen de reclames ook zeker over) of je die deo zelf ook wel echt de beste vindt of niet.

    Ik vind dat de boodschap op dit dak dat allemaal voor jou al bepaald. En daar stoor ik me aan. Want het heeft te maken met een levenswijze, met je gedachten/je geest. Ik weet niet goed heo ik dat moet verwoorden.

    Maar ik vind het wel degelijk een andere boodschap dan 'Paracetamol werkt'. Paracetamol heeft niet zo'n diepe inpact/werking in/op iemands leven als een religie. En ik denk dat daar voor mij het verschil ligt.

  13. Toevallig net een stuk in de krant gelezen over dat dak.

    Toen ik het voor de eerste keer zag werd ik er best kwaad om. Ik vind het best wel een vorm van anderen je mening opdringen en ik was het er ook wel mee eens dat het van z'n dak afmoest. Ik heb het er toen ook met m'n familie over gehad dat als je een andere soort tekst op je dak zou zetten het er ook af zou moeten omdat het dan niet netjes is. (ongeacht de boodschap van de tekst)

    En dan moet je wel 1 lijn trekken, als m'n overbuurman z'n seksclub niet mag promoten (bij wijze van) mag die man jezus ook niet promoten op die manier.

    Maar van wat ik steeds uit de artikelen in de krant op maak is die gemeente toch wel heel erg aan het draaikonten. De boodschap zou niet mogen omdat het niet in het bestemmingsbeleid past, de witte letters mogen niet blabla. Nu zijn de letters rood en oranje en is het nog niet goed. Geef dan gewoon eerlijk toe dat je die boodschap niet wil of dat er gewoon helemaal geen tekst op mag. Wees duidelijk!

    In de krant stond dat de man nu naar het Europese gerechtshof wilde stappen om daar z'n gelijk te halen. (of dat iig proberen.) Ben benieuwd hoe het afloopt.

  14. Hehe ik zag dat ik ruim 2,5 jaar geleden hier ook al heb gereageerd widegrin.gif

    Ik ben 21 en ik heb ook nog nooit een relatie gehad.

    Toen ik een jaar of 17 was wilde ik vooral graag een vriendje omdat eigenlijk iedereen in mijn omgeving wel een relatie had en ik (doordat ik het niet had) heel erg het gevoel kreeg dat er iets 'mis' was met mij ofzo, dat niemand met mij een relatie wilde.

    Ik heb me er heel lang best 'eenzaam' door gevoeld, zeker omdat mijn vrienden ergens anders gingen studeren en ik die ook minder zag. Op zo'n moment heb je echt niks aan mensen die zeggen 'ach joh, dat komt vanzelf wel.' en 'hoe harder je ernaar opzoek gaat hoe minder kans dat het gebeurt'. Zeker omdat die mensen 9 van de 10 keer zelf wel een relatie hebben. Het is ongetwijfeld goedbedoeld, maar het helpt absoluut niet.

    Liever hoor ik: 'het ligt echt niet aan jou hoor. Ik snap ook niet waar die hordes mannen nou blijven!' Ik was altijd al best onzeker, maar het niet kunnen krijgen van een relatie heeft mij er qua gedrag naar mannen toe zeker niet zekerder op gemaakt.

    Ik denk wel dat er veel waarheid zit in het 'je moet eerst van jezelf houden voor iemand anders dat kan'. Maar dat neemt het gemis dat je kan voelen absoluut niet weg. Hoezeer ik ook weet dat het absoluut niet ligt aan mijn gedrag of m'n looks (ik ben geen tokkie) denk ik toch: 'straks vind ik nooit iemand' nosmile.gif

    Ik ben er op het moment wat minder mee bezig. Ik wilde denk ik heel lang vooral een vriend zodat ik minder onzeker zou zijn en misschien ook minder eenzaam. Ik denk nu vooral dat ik eerst maar eens aan m'n zelfverzekerdheid werken (doe ik nu ook) want dat is echt geen goede reden om een relatie te krijgen met iemand. (Bovendien staat het hebben van een relatie ook inet gelijk aan het krijgen van meer zelfvertrouwen).

    En hoe erg ik het ook vind als het tegen me gezegd wordt, hoe harder ik er geforceerd naar opzoek ga hoe gefrustreerder ik er waarschijnlijk zonder vriend uit kom puh2.gif

  15. Quote:

    Ongelovigen denken wel geluk te hebben/ervaren, omdat ze algemener zijn(ze denken dat vrijheid geluk is), ze doen meer enz. enz.

    Met andere woorden zeggen ze dit; jij moet dit(bidden, god prijzen enz.)en dat mag jij niet(liegen, stelen, slechte middelen gebruiken voor de gezondheid enz. enz.), dus heb jij een beperkte leven..kijk ik doe dit en dat(ik hoef me niet aan regels te houden, dus heb ik meer geluk, juist omdat ik vrijheid heb)

    MAAR hij vergeet een belangrijk punt, hij denkt dat hij algemeen is, maar in werkelijkheid is hij dat niet. Want hij is met zijn gedachte en zijn wil beperkt tot het heden, houdt geen rekening met de toekomst(conclusies van zijn daden, want het spijt van morgen heeft als oorzaak de fouten die je vandaag gemaakt hebt.

    Een gelovige daarentegen is veel breder, algemener, want hij denkt niet alleen aan het nu of gister, maar hij denkt ook aan een eeuwige leven en houdt zich aan de regels om dus niet spijt te krijgen in het eeuwige leven.

    Ik wil hier toch even op reageren.

    Ik geloof niet zoals de meesten hier (ik twijfel puh2.gif). Ik ga niet naar de kerk en ik zou de bijbel ook niet letterlijk nemen. Maar ik ben eerlijk en oprecht, ik steel niet, ik moord niet, ik gebruik geen drugs, ik rook niet en ik drink geen alcohol. Volgens mij zijn er genoeg mensen die dit allemaal ook niet doen, en toch niet gelovig zijn. Ik vind het erg kortzichtig om te zeggen dat ongelovigen dat allemaal wel zouden doen omdat ze die vrijheid hebben. Ik denk ook absoluut niet dat ik meer geluk heb omdat ik niet bid. Wat ik overigens een keuze vind en geen plicht.

    Ik denk ook niet alleen aan het hier en nu, ik denk van te voren ook na wat voor consequenties er aan mijn acties kleven voor later. Ik denk misschien niet aan het leven na de dood, maar wel aan aan mijn 'levende toekomst'.

    Daarnaast ken ik genoeg gelovigen die wel bidden en naar de kerk gaan, maar ook liegen en drugs gebruiken en onoprecht zijn. Maar die wel over mij oordelen omdat ik niet leef volgens hun regels (die ze zelf ook aan hun laars lappen.)

    Ik denk daarom dat je niet zo stellig kan zeggen dat ongelovigen met hun gedachten beperkt zijn tot het heden. Er zullen er zat zijn die niet verder kijken dan hun neus lang is, maar echt niet allemaal. En er zullen zat gelovigen zijn die ook gaan voor het plezier van het hier en nu en pas denken aan het leven erna als ze ernstig ziek worden of als er iets ergs gebeurt.

    Om op de beginpost te reageren, ik vind twijfel zelf veel moeilijker dan met overtuiging iets geloven. Ik wou dat ik overtuigt iets geloofde, dan heb je denk ik veel meer houvast. Misschien ook wel meer een doel, al denk ik zelf niet dat je dat zo zwart wit kan zien. Iig heb je een 'zekerheid', omdat je dat geloofd.

  16. Deze zomer zijn die lange vormeloze (naja redelijk vormeloze puh2.gif) jurken weer in, ik vind ze echt zooooo leuk! Maar ik ben daar veel te klein voor boosrood.gif Echt vet balen, ik heb dat probleem dus ook met drie kwart broeken, die zijn bij mij net hoogwater.

    Heeft iemand toevallig ervaring met warme landen en wat voor kleren kan je dan het beste aan doen? Ik ben eigenlijk nog nooit echt buiten Nederland of Duitsland geweest en heb nog nooit een hogere temperatuur dan 30 graden gehad. Nou ga ik over drie weken naar Malaga en daar is het wel wat warmer. Wat zijn handige kleren om dan aan te hebben?

  17. Ik ben HELEMAAL klaar voor het ek big-smile.gif Ik mag bij m'n oom thuis op z'n plasma scherm kijken widegrin.gif (hij is op vakantie puh2.gif) en aangezien ik geen school meer heb kan ik alles volgen. De finale zit ik in Spanje, maar ik neem aan dat ze daar ook gewoon voetbal kijken puh2.gif

    Nederland zit wel in een moeilijke poule, maar als het er op aankomt kunnen ze het meestal wel. hoewel ze ook wel weer verschrikkelijk slecht spelen tegen verdedigende landen (Roemenië graaft zich volgens mij altijd in :') en Italië staat erom bekend.)

    Ik denk dat uit groep A Tjechië en Portugal door gaan, al hoop ik eigenlijk dat zwitserland door gaat.

    Uit groep B denk ik kroatië en Duitsland, maar ik ken Polen helemaal niet, dus ik weet ook niet hoe die spelen.

    Uit groep C denk ik Italië en Nederland, Frankrijk gun ik het echt niet. Ik heb iets tegen die fransen puh2.gif

    Uit groep D denk ik Spanje en Rusland of Spanje en Zweden. Ik weet niet hoe Rusland speelt. (Ik ken ook Turkije en Oostenrijk eigenlijk helemaal niet, nog nooit zien spelen.)

    Ik zou een finale Spanje Nederland wel leuk vinden, omdat ik in Spanje zit op dat moment en het dan zeker wel uitgezonden wordt puh2.gif

  18. In de quest van twee maanden geleden ofzo stond een heel artikel over geloven enzo, en daar stond dat iets als 'geloven' wel aangeboren lijkt te zijn.

    Dus in zo'n opzicht zou het 'genetisch' bepaald kunnen zijn, dat alle mensen kunnen geloven. maar dan is het nog je eigen keus of je er iets mee doet of niet puh2.gif

  19. Startpagina is google, en we hebben een popup blokeerder. Geen filters verder. Wel sociale controle knipoog_dicht.gif (m'n jongste broertje had laatst bij google gezocht naar 'geile tieners'. Daarbij had hij zich niet gerealiseerd dat die zoekterm blijft staan. Dus toen mijn vader die avond op google iets op wilde zoeken, ontdekte hij die zoekterm en hebben we er allemaal (behalve m'n broertje) hard om gelachen. Hij heeft sindsdien niet meer naar dit soort termen gezocht XD)

  20. Die hard 4 is echt heel veel vette actie heel de film lang. Love it widegrin.gif Ik zag hem in de bios en echt, een en al actie. Heeerlijk.

    Blade Trinity vind ik ook geweldig, vette wapens en veel actie. (en Ryan Reynolds met sixpack vind ik ook zéker niet vervelend om naar te kijken widegrin.gif )

    Ik houd echt van die films waar de actie je om de oren knalt. (en van films waar niet zo veel verhaal in zit zodat je je volledig kan concentreren op de actie.)

    Smokin' aces vond ik ook wel leuk, maar daar zat nog een heel verhaal achter, waar ik dus niks van begrepen heb omdat er ook zoveel actie in zat. Beetje jammer was dat.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid