Spring naar bijdragen

christa_111

Members
  • Aantal bijdragen

    98
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles door christa_111 geplaatst

  1. hoi diana ik ben benieuwd naar je reactie.
  2. ik weet hoe je je voelt, ik heb zelf namelijk ook dit meegemaakt. maar dan moet een jongen die ik niet heel erg goed kende. maar waar ik wel helemaal smoor op was. ik ben hem zelf uit de weg gegaan, maar dat gaat bij jou echt niet lukken. maar er is echt nog wel iemand bij wie je alles kwijt kan, voor mij was die in Zeeland (zelf kom ik uit friesland) maar ik weet zeker dat er nog iemand zal komen bij wie je ook alles kwijt kan.
  3. helemaal geen aanraking verder?! ik vind het knap als je dat volhoudt. zelf heb ik wel sterk de neiging om lekker te knuffelen met mijn vriend. maar ik heb er wel respect voor!
  4. ik ben zelf niet zo tegen samenwonen, ik zie het zelf ook als een vorm van verbinden aan elkaar, en daar kan dan best in mijn ogen sex bij horen. maar dat is en blijft ieders eigen keus.
  5. inderdaad Eefz, ik geloof zelf niet zo heel erg in het feit dat je geen anticonceptie mag gebruiken. en het voortplanten mag je wel een beetje sturen vind ik. als je er nog niet aan toe bent binnen het huwelijk om kinderen te krijgen of wat voor reden dan ook, vind ik dat je dat wel mag sturen.
  6. ik vindt zelf dat je de pil heel erg goed kan gebruiken als je christen bent. het geeft je een hele grote zekerheid. en ook is het zo dat als je er tegen kan, je er helemaal niet rare effecten vna kan krijgen. zelf wilde mijn moeder dat ik de pil ging slikken omdat ik verkering had, en mijn vriend en ik 'samen' op vakantie gingen. maar ik heb er geen spijt vna dat ik de pil slik.
  7. jullie zijn inderdaad jong. maar ik vindt het echt zoals mijn bovenbuurman ook al zegt: RESPECT dat jullie gaan trouwen. mijn vriend en ik willen ook gaan trouwen, hebben nu een rekening geopend een maand geleden, maar omdat we allebij studeren (ik nog 3 jaar hij nog 4.) kiezen we ervoor te trouwen als 1 van beiden of allebij uitgestudeerd is.
  8. nee ik heb zelf ook geen ervaring met de pijn die het kan doen, maar ach je hoort wel eens wat
  9. nou.. op het windesheim wordt je doodgegooit met mail. en dat is echt bijna letterlijk.. na een maand weet je niet meer wat je allemaal wel niet gehad hebt van leraren ed.
  10. nou bij mij in de omgeving zijn er mensen die de ander lichamelijki helemaal niet kennen en ook opgegroeid zijn met het feit dat het al bijna zondig is als je de ander in bikini of zwembroek ziet. en in mijn ogen is het dan een hele grote stap om met iemand sex te hebben, zelf zou ik hier wel meer tijd voor nodig hebben. en met vanzelf bedoel ik dat je aan elkaar gewent bent, weet wat de ander wel en niet wil, wel en niet lekker vindt, etc. en het lijkt mij de eerste keer voor een vrouw ook best wel pijnlijk.
  11. ik ben voor mooi ondergoed. ik voel me er zeker in! en ben er zeker niet van overtuigd dat mooie lingerie een zonde is. in het huwelijk mag je een man toch ook wel verwennen, het gaat in mijn ogen dan niet alleen om het kinderen krijgen. en zolang je nog geen man vrouw bent, mag je er toch nog steeds wel mooi uit zien ook onder je kleren.
  12. zo bedoel ik het helemaal niet, maar wat ik om me heen heel vaak hoor is dat ze dan denken dat het in de huwelijksnacht allemaal vanzelf gaat. en dat vind ik een rare gedachte. maar ik vind dat ieder zelf moet bepalen of ze wel of niet meer van elkaar willen ontdekken.
  13. ik ben er zelf niet op tegen, mijn broer woont ook samen met zijn vriendin (al 2 jaar en gaan volgend jaar 8-8-08 trouwen. ook mijn zus woont sinds kort samen met haar vriend. zelf zal ik het niet snel doen, omdat ik meer huisje boompje beestje ben. maar waarom ik het niet zou gaan doen.. meer gevoel van eerst trouwen en dan in 1 huisje denk ik.
  14. als ik eerlijk ben vind ik het geen christelijke school. het draagt de naam christelijk naar op de afdeling waar ik zat, school of education (pabo) was het handelen er niet naar. en ook de manier van lesgeven niet. ik ben dit jaar overgestapt op de Gereformeerde Hogeschool en hoop hier wel meer christelijk handelen te gaan ervaren!
  15. ik denk ook niet dat het helemaal verkeerd is als je er voor kiest om elkaar op sekueel gebied vanaf de huwelijksnacht te gaan 'ontdekken' ben ik de laatste die zal zeggen dat je ongelijk hebt! maar zelf denken mijn vriend en ik er anders over. Sex willen we en gaan we pas hebben na het trouwen. maar daarvoor vinden wij het wel belangrijk dat je elkaar leert kennen op allerlij vlakken. en daarbij goed leert praten over verschillende dingen met elkaar. misschien is het ook wel omdat wij op meer dan 400 km van elkaar wonen. maar wij zijn daar zelf best vrij in.
  16. Quote: Op donderdag 09 augustus 2007 19:08:31 schreef Diana het volgende: * Diana is van evangelisch naar gereformeerd gegaan... mag ik ook weten waarom.. want daar ben ik wel heel erg benieuwd naar..
  17. ik ga me niet mengen in deze grote discussie. maar ik ben van mening dat er een groot verschil is tussen sex en een voorspel. en ik ben er ook van overtuigt dat het heel erg belangrijk is dat je je vriend ook op sexueel gebied leert kennen zonder dat je daadwerkelijk geslachtsgemeenschap hebt. want als de huwelijksnacht is aangebroken sta je anders voor een groot dilemma omdat je niets van elkaar weet!
  18. ik zal inderdaad ook vaker naar de GKv gaan. maar zijn er ook mensen hier die zelf ook deze stap hebben gemaakt. want ik zou graag in contact willen komen met zulke mensen. en ik blijf ook heel erg goed naar de bijbel kijken, en ben het ook helemaal eens met de volwassendoop. maar kan me ook vinden in het standpunt van de kinderdoop. alleen waar ze het vandoor hebben gehaald uit de bijben, dat wil ik nog wel eens vragen.. (niet om gereformeerde mensen hier te kwetsen hoor) want er staat ook niet letterlijk in de bijbel dat je kinderen op moet dragen toch, of wel?!
  19. christa_111

    Regels kerk

    mijn familie doet er gelukkig niet zo moeilijk over die vinden het veel belangrijker dat ik God blijf volgen, en die zien ook wel dat dat blijft gebeuren! echt heel erg jammer dat het zo moet gaan vaak. ik weet ook niet of ik het wel tegen mijn huidige jeugdleider ga zeggen, hij is heel erg radicaal, en ik weet bijna zeker dat hij er niet zo blij mee zal zijn. verder ga ik het in de kerk ook niet zeggen, want ik doe zondagschool met veel plezier en wil dit ook wel blijven doen. ik heb ook het geluk dat als ik volgend jaar met categesatie begin ik ga verhuizen (45 min. verderop) en ik dus
  20. christa_111

    Regels kerk

    Quote: Op maandag 07 mei 2007 18:57:58 schreef Mister_L het volgende: Moet echt even wat kwijt.. Mn broer drumde alrijd in de kerk, maar mag nu niet meer meespelen in de band omdat ie gaat samenwonen. Daar kan ik me zo kwaad over maken. Teneerste al waarom je niet mag samenwonen, maar das een ander topic maar ALS het al verkeerd is, waarom moet ie dan uit de band?? Alsof al die anderen zo * perfect zijn!?!?! Tijdje geleden (als in 2 jaar ofzo) vonden een paar mensen dat onze jeugdleider (speelde gtaar in de band) de zangdienst niet mocht doen omdat ie rookte!! Deze dingen vind i
  21. ja ik ben er zelf ook van overtuigd dat ik er goed terecht ga komen, ik heb er een heel goed gevoel bij. ik heb nu het catechismus (hoe je het ook mag schrijven) en de 3 geloofsbelijdenissen gelezen. en daar kan ik me heel erg goed in vinden! zelf ben ik van mening dat het opdragen van een kindje en het dopen heel dicht bij elkaar ligt. en als je heel ver in de toekomst zou gaan kijken, zou ik wel tegen mijn kinderen gaan zeggen, kijk eerst rond voordat je belijdenis gaat doen. ik heb zelf heel erg veel gehad aan de volwassendoop. en ben van mening dat de belijdenis ook heel erg veel aan m
  22. oww kee Raido, ik ben inderdaad gedoopt in de naam vna de Vader, de Zoon en de Heilige Geest. met daar achteraan de doop in de Heilige Geest. volgens mijn vriend zou het ook wel meevallen. maar ik weet zelf helemaal niet hoe het daar aantoe gaat als het gaat om dat soort dingen. en ben dus heel erg benieuwd naar verhalen, meningen van anderen. maar zal als die kerk in Zwolle bevalt zeker een gesprek met de dominee daar vragen. want hij zal veel vragen kunnen beantwoorden
  23. ja vooral die 2 dingen. en zelf ben ik best wel bang dat ze mijn volwassendoop niet zullen accepteren. ik zou dus heel egr graag met meer mensen van mijn leeftijd hier over willen praten.
  24. ik bne vna mening dat deze verschillen heel erg per kerk verschillen.
  25. hoi mensen, ik zit zelf met een hele grote verandering in mijn leven. Mijn vriend is gereformeerd vrijgemaakt, en ik zelf zit bij een pinkstergemeente. zelf vindt ik het best wel belangrijk dat een kerk vrij modern is. Maar dat God wel op de eerste plek staat in de dienst! omdat mijn vriend en ik graag samen verder willen met het geloof, heb ik er in gesprek met God en mijn vriend voor gekozen om te gaan kiezen voor de gereformeerd vrijgemaakte kerk. nu is het voor mij een hele verandering en ik ben ook volwassen gedoopt, en ga over 1 á 2 jaar belijdenis doen. ik bne benieuwd of er jo
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid