Spring naar bijdragen

christa_111

Members
  • Aantal bijdragen

    98
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit
  1. hoi diana ik ben benieuwd naar je reactie.
  2. ik weet hoe je je voelt, ik heb zelf namelijk ook dit meegemaakt. maar dan moet een jongen die ik niet heel erg goed kende. maar waar ik wel helemaal smoor op was. ik ben hem zelf uit de weg gegaan, maar dat gaat bij jou echt niet lukken. maar er is echt nog wel iemand bij wie je alles kwijt kan, voor mij was die in Zeeland (zelf kom ik uit friesland) maar ik weet zeker dat er nog iemand zal komen bij wie je ook alles kwijt kan.
  3. helemaal geen aanraking verder?! ik vind het knap als je dat volhoudt. zelf heb ik wel sterk de neiging om lekker te knuffelen met mijn vriend. maar ik heb er wel respect voor!
  4. ik ben zelf niet zo tegen samenwonen, ik zie het zelf ook als een vorm van verbinden aan elkaar, en daar kan dan best in mijn ogen sex bij horen. maar dat is en blijft ieders eigen keus.
  5. inderdaad Eefz, ik geloof zelf niet zo heel erg in het feit dat je geen anticonceptie mag gebruiken. en het voortplanten mag je wel een beetje sturen vind ik. als je er nog niet aan toe bent binnen het huwelijk om kinderen te krijgen of wat voor reden dan ook, vind ik dat je dat wel mag sturen.
  6. ik vindt zelf dat je de pil heel erg goed kan gebruiken als je christen bent. het geeft je een hele grote zekerheid. en ook is het zo dat als je er tegen kan, je er helemaal niet rare effecten vna kan krijgen. zelf wilde mijn moeder dat ik de pil ging slikken omdat ik verkering had, en mijn vriend en ik 'samen' op vakantie gingen. maar ik heb er geen spijt vna dat ik de pil slik.
  7. jullie zijn inderdaad jong. maar ik vindt het echt zoals mijn bovenbuurman ook al zegt: RESPECT dat jullie gaan trouwen. mijn vriend en ik willen ook gaan trouwen, hebben nu een rekening geopend een maand geleden, maar omdat we allebij studeren (ik nog 3 jaar hij nog 4.) kiezen we ervoor te trouwen als 1 van beiden of allebij uitgestudeerd is.
  8. nee ik heb zelf ook geen ervaring met de pijn die het kan doen, maar ach je hoort wel eens wat
  9. nou.. op het windesheim wordt je doodgegooit met mail. en dat is echt bijna letterlijk.. na een maand weet je niet meer wat je allemaal wel niet gehad hebt van leraren ed.
  10. nou bij mij in de omgeving zijn er mensen die de ander lichamelijki helemaal niet kennen en ook opgegroeid zijn met het feit dat het al bijna zondig is als je de ander in bikini of zwembroek ziet. en in mijn ogen is het dan een hele grote stap om met iemand sex te hebben, zelf zou ik hier wel meer tijd voor nodig hebben. en met vanzelf bedoel ik dat je aan elkaar gewent bent, weet wat de ander wel en niet wil, wel en niet lekker vindt, etc. en het lijkt mij de eerste keer voor een vrouw ook best wel pijnlijk.
  11. ik ben voor mooi ondergoed. ik voel me er zeker in! en ben er zeker niet van overtuigd dat mooie lingerie een zonde is. in het huwelijk mag je een man toch ook wel verwennen, het gaat in mijn ogen dan niet alleen om het kinderen krijgen. en zolang je nog geen man vrouw bent, mag je er toch nog steeds wel mooi uit zien ook onder je kleren.
  12. zo bedoel ik het helemaal niet, maar wat ik om me heen heel vaak hoor is dat ze dan denken dat het in de huwelijksnacht allemaal vanzelf gaat. en dat vind ik een rare gedachte. maar ik vind dat ieder zelf moet bepalen of ze wel of niet meer van elkaar willen ontdekken.
  13. ik ben er zelf niet op tegen, mijn broer woont ook samen met zijn vriendin (al 2 jaar en gaan volgend jaar 8-8-08 trouwen. ook mijn zus woont sinds kort samen met haar vriend. zelf zal ik het niet snel doen, omdat ik meer huisje boompje beestje ben. maar waarom ik het niet zou gaan doen.. meer gevoel van eerst trouwen en dan in 1 huisje denk ik.
  14. als ik eerlijk ben vind ik het geen christelijke school. het draagt de naam christelijk naar op de afdeling waar ik zat, school of education (pabo) was het handelen er niet naar. en ook de manier van lesgeven niet. ik ben dit jaar overgestapt op de Gereformeerde Hogeschool en hoop hier wel meer christelijk handelen te gaan ervaren!
  15. ik denk ook niet dat het helemaal verkeerd is als je er voor kiest om elkaar op sekueel gebied vanaf de huwelijksnacht te gaan 'ontdekken' ben ik de laatste die zal zeggen dat je ongelijk hebt! maar zelf denken mijn vriend en ik er anders over. Sex willen we en gaan we pas hebben na het trouwen. maar daarvoor vinden wij het wel belangrijk dat je elkaar leert kennen op allerlij vlakken. en daarbij goed leert praten over verschillende dingen met elkaar. misschien is het ook wel omdat wij op meer dan 400 km van elkaar wonen. maar wij zijn daar zelf best vrij in.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid