Spring naar bijdragen

Gusto

Members
  • Aantal bijdragen

    1.780
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Gusto

  1. Quote:

    Men komt en gaat,zoek het kwaad niet in en op dit forum en geef dit forum niet de schuld van je eigen onvermogen om vooroordelen te hebben en kwaadsprekerij,maar neen je zelf onderhanden en laat het kwaad je eigen kwaad van je wijken.

    ik geef credible ook niet de schuld maar ik geef aan dat voor mij credible een oorzaak is van een bepaalde manier van denken die ik ben gaan ontwikkelen door hier actief te zijn

  2. Ik postte idd al nauwelijks meer, maar ik vind het een beetje onbeleefd om zomaar nooit meer iets van me te laten horen. Ik wil hier mee ook mensen aan het nadenken zetten. En de mogelijkheid geven om hierop te reageren.


    Samengevoegd:

    Quote:

    Inderdaad. Gewoon nog even wat gal spuwen op het forum en benadrukken hoe erg je zelf wel niet naar heiligheid streeft. Wat een klucht zeg.

    hier valt mn mond van open. Waarom zou ik ga willen spuwen naar het forum? ik heb niets tegen credible ik vind het een goed initiatief

  3. haha smile.gif het is geen tegenstelling. Het is weggegooide tijd geworden ik weet nu waarvoor ik sta en waarom ik dat geloof, hiermee wil ik niet impliceren dat ik nu niet meer nadenk over wat ik geloof maar er is een verandering gekomen een bepaalde zekerheid.

  4. Heej Crediblers

    Ik heb besloten om credible.nl te verlaten, ik heb daar een aantal redenen voor. Ten eerste dat veel van deze discussies me verleiden om kwaad te spreken/denken van bepaalde mensen en stromingen en dit is een zonde op het moment bezig radicaal te breken met zonden in mijn leven en God heeft me laten zien dat credible bij mij een oorzaak is van het snel bevooroordeeld zijn, negatief denken en het snel oordelen. Dus ik heb besloten om niet meer op credible aanwezig te zijn, niet meer meelezen niet meer meeposten. Aan de andere kant heeft credible ook wel goede dingen in mn leven gedaan zoals je kritisch laten nadenken over wat ik geloof en door credible heb ik er nu 3 fantastische vrienden bij.

    Een andere reden is dat credible voor mij weggegooide tijd is(geworden). Ik kan wel veel praten over allerlei zaken maar het gaat uiteindelijk om je daden. Ik wens jullie allemaal veel zegen toe in jullie leven en veel plezier

    Groeten vanuit Australie!

    (ps. als je vragen hebt oid kan je me deze week nog via mn profiel berijken en anders kan je me gewoon mailen.

    Gusto

  5. Quote:

    [...]

    Inderdaad, het is duidelijk weer de verleider die ons wil aanzetten tot wetticisme. Je ziet duidelijk in de thora dat God afkerig is van iedere vorm van regelzucht. Het gaat om de vrijheid van de Geest die moet stromen, dat heeft niets met regels te maken. Die hebben mensen gewoon verzonnen omdat ze bang zijn voor de overweldigende manifestaties van de Geest. Logisch dat er zo geen wonderen gebeuren.

    ik zou bijna denken dat je het meende puh2.gif

  6. maar ik vind het eigenlijk een beetje luguber, kijk linnen doeken of nagels van het kruis als relikwie zien okeej maar een voorhuid...

    maar goed het is voor mij nu duidelijk, als het aan mij ligt mag dit topic op slot, of er moeten nog andere users zijn die behoefte hebben om hier nog iets meer duidelijkheid over te krijgen dan mag hij open blijven...

  7. Ik las het volgende artikel op het internet en bij deze dus de vraag aan de katholieken is: Er staat in het artikel dat de legende van het vaticaan is dat de voorhuid van Jezus door een engel aan karel de groote is gegeven is dit alleen maar een legende of is dit meer, hoe is deze \"legende\" de wereld in gekomen zit hier een ander verhaal achter oid?

    Hier het artikel:

    Quote:
    Voorhuid Jezus Christus nog steeds vermist

    De jaarlijkse processie in het Italiaanse Calcata zal voor de 25e keer worden afgelast. Volgens de krant HLN zou de optocht niet door kunnen gaan omdat de vermeende voorhuid van Jezus na 25 jaar nog steeds niet terecht is. De jaarlijkse processie zou anders gehouden worden op 1 januari. Op verschillende plekken in Europa werd rond de middeleeuwen beweerd dat de voorhuid van Jezus zich in hun plaatselijke tempel bevond. De bewoners van het dorpje Calcata beweerden de enige echte voorhuid te bezitten. De bewoners zouden de voorhuid gekregen hebben van een Duitse soldaat die samen met zijn legereenheid in de zestiende eeuw in Rome het Vaticaan leegplunderde. De Duitse soldaat zou later in het dorpje zijn gaan wonen. Volgens de Legende van het Vaticaan zou de voorhuid van de verlosser door een engel aan Karel de Grote gegeven zijn. Karel de Grote zou het relikwie in de 9e eeuw weer aan paus Leo III gegeven hebben. Eén keer per jaar werd de vermeende voorhuid van Jezus getoond tijdens de processie in Calcata. Voor de diefstal werd het relikwie in een bronzen kistje onder het altaar bewaard.

    bron: waarmaarraar.nl

  8. Quote:

    [...]

    Wie doet dat niet dan?

    In christelijke kring merk ik
    niet
    dat daar geen of weinig aandacht voor zou zijn. Pasen neemt juist een hele belangrijke plaats in.

    Nou in vergelijking met kerst vind ik dat pasen er altijd maar een beetje bekaait afkomt maar misschien is dat dan alleen maar een gevoel wat wordt veroorzaakt door alleen poespas om kerst heen.

    kerst is altijd zo van lekker eten, hele musicals in de kerk zovaak mogelijk naar de kerk etc. en pasen is altijd wat minder ja hoe zeg je dat..wat minder feestelijk wat minder uitbundig wat minder (vul maar in)

  9. ja maar dan heb je de vraag zou je als christen in het leger willen werken? je weet dat je toch misschien wel een keer iemand zal moeten doden. Terwijl je weet dat God daar geen vreugde in vind...Kan je dan niet beter iets anders kiezen?

    in het geval van dienstplicht is het anders maar dat hebben we hier gelukkig niet meer puh2.gif

  10. Ik vind het eigenlijk raar dat er zoveel aandacht besteed wordt aan de geboorte van Jezus, tuurlijk het is wel een belangrijke dag geweest maar verder is er geen bijbelse oproep om dit te doen. In tegenstelling tot bijv het avondmaal, Jezus zegt hier duidelijk dat dit moet gebeuren totdat hij terug komt. Terwijl het avondmaal het meestal maar moet doen met een schamel kerkdienstje terwijl met kerst alles bling bling moet zijn en er alle preken etc. daarover gaan. Verder is de geboorte van Jezus ook niet de kern van het evangelie

    ook vind ik dat sommige kerken toch wat wereldse gebruiken aan het overnemen zijn bijv. bij het kinder-kerstfeest (zo wordt het dan genoemt) dit is op 2de kerstdag meestal krijgen de kinderen allemaal een cadeau..een boek(je) meestal. Wat heeft dat uberhaupt er mee te maken..

    het is niet dat ik het wil afkraken of wil afschaffen oid maar ik vind het eigenlijk gewoon raar. Waarom zoveel aandacht voor kerst en niet voor bijv de opstanding van Jezus wat het belangrijkste van het evangelie is!

  11. ik denk dat de topic starter helemaal overtuigd is dat de RK de nieuwe wereld orde is en de paus de anti-christ en dat met dit overweldigende bewijs wil vertellen aan de hele credible wereld hamer.gif

  12. Quote:

    TimonK

    30 seconden... Ik had er op gehoopt dat mijn reactie minimaal 2 min. stand zou houden, maar jullie zijn echt goed. Respect!!!


    Samengevoegd:

    ja en wijf betekent oorspronkelijk ook vrouw, de swastika is een symbool voor voorspoed en het symbolische hart is een symbool voor mensen die pestslachtoffers verzorgden. betekenisssen veranderen en niemand gebruikt de term discriminatie nog in positieve zin.


    Samengevoegd:

    OK positieve discriminatie estaat maar dat is gewoon haat voor een groep anders dan de gediscrimineerde groep.

    als je gewoon gelijk wil hebben dan mag je het ook gewoon zeggen hoor flower.gif

  13. Quote:

    Ja gusto: discriminatie komt altijd neer op haat als puntje bij paaltje komt.

    dat is wat jij zegt, en om jou posts te onderbouwen heb je het nodig dat discriminatie altijd op haat neer komt, maar het geval is dat het niet zo is, de definitie van het woord is niet haat het is onderscheid, of onterecht onderscheid maken dit kan door haat komen maar dit hoeft niet het geval te zijn. Dus je kan beweren dat het wel zo is maar je kan niet bewijzen dat het zo is.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid