Spring naar bijdragen

Sperzieboon

Members
  • Aantal bijdragen

    304
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Sperzieboon

  1. gedaan: kamer opruimen

    doen: stofzuigen

    nog doen: douche schoonmaken, beltegoed halen

    drinken: niets

    eten: mandarijntje

    luisteren: Jars of Clay

    denken: niet vergeten pa te sms'en

    Dragen: grijs/zwarte ribbroek, zwarte longsleeve

  2. Quote:
    Op donderdag 18 januari 2007 13:39:57 schreef lina het volgende:

    [...]

    wel, praten is hoger dan seks, zingen is hoger dan praten, en bidden is hoger dan zingen...

    Ja, en het verontrust me wat die eeuwigheid gaat inhouden. Niets doen? Gewoon high en gelukzalig zijn? Dat lijkt bijna alsof we allemaal van de vredeswietpijp van God hebben geroken. Voor de eeuwigheid een puur gevoel van geluk.

    Yesh. Maar waarom stel je dan een paar posts terug dat er nog wel seks is? Hoe combineer je dat?

    Ja ik kan er ook niet bij, beetje irritant. Aan de andere kant: de hele eeuwigheid bij 200 graden celsius op een steen hakken is ook niet alles. puh2.gif

  3. Quote:
    Op donderdag 18 januari 2007 13:17:58 schreef lina het volgende:

    [...]

    als je pijn voelt, weet je dan dat je bestaat? Als je eet, weet je dan dat je bestaat? En als je boos bent? Dan voel je, ben je er bewust van, weet je dat je bestaat. Misschien zou je van een zwaar geestelijk gehandicapte verwachten dat hij niet kan denken en niet weet dat hij bestaat. Dan zou je zo'n iemand net zo goed kunnen doden. Toch lijkt het me dat hij wéét dat hij bestaat. Jij had vast toch ook wel een idee ervan dat je bestaat, voordat je ontdekte en dácht: 'wow, ik besta! ik denk dat ik besta!'

    Mensen communiceren met God via via. Bijv. de kerk, de Bijbel etc. Niet direct, anders konden we veel van religies afschaffen (want God zou ons direct individueel de informatie en opdrachten geven die we nodig hebben, waar we om vragen). En mensen die menen direct iets van God te horen hebben gekregen, worden ofwel krankzinnig genoemd en genegeerd, of als ze in een machtige of belangrijke positie zijn, serieus genomen door een deel van de bevolking.

    [...]

    Liefdevolle seks, uitdrukking van vreugde en de schoonheid van God's schepping... de beste soort dus. Maar als gewoon met elkaar praten en de hand schudden een betere vorm is van God's herschapen schepping te apprecieren, dan moet dat maar.

    [...]

    oh, kijk, de mens zal wel wéten wat Goed is (anders kwam hij natuurlijk niet in de hemel, God kiest niet zomaar mensen), en alleen het Goede doen. Dus ik weet niet, heel de dag in de zon liggen, praten, aardig zijn tegen elkaar... misschien aanbidden we wel God heel de dag? Iets als een eeuwigdurende nieuwe soort kerkviering?

    Hm, maar waarom zou dat dan moeten? Is er niet iets 'hogers' dan seks?

    Jezus is de weg om in de hemel te komen.. Dus wat dat betreft.. Maar dat laatste is ook waar ik aan denk. Of de mogelijkheid het altijd te doen. Er hoeft dan niets meer. Het duurt toch eeuwig.

  4. Quote:
    Op donderdag 18 januari 2007 11:25:43 schreef lina het volgende:

    [...]

    alles dat leeft heeft een levensprincipe, oftewel een ziel nodig. Dieren zijn geen mechanische automaten die door een mysterieus batterij tot leven zijn gewekt. Ze leven van hetzelfde waar wij van leven (dat ze een beperkt bewustzijn hebben is iets anders, maar ze hebben een bewustzijn omdat ze waarnemen en reageren, net als wij.. alleen kunnen wij daarover nog reflecteren en tot op zekere hoogte 'vrijwillige' keuzes maken).

    Oke, dieren hebben 'levensadem'. Maar geen (of in elk geval weinig) bewustzijn. Ze leven op instinct. Zou een dier weten dat hij zelf bestaat? Mensen verschillen daarin wel degelijk best veel. Mensen communiceren met God.

    Quote:
    Betekent dat dus dat de nieuwe wereld, het paradijs, een eigen biosfeer zal hebben? Oh, en seks (maar niet voortplanting, omdat alle zielen er zullen zijn) zal er wel zeker zijn, als iedereen en alle dieren hun mannelijke en vrouwelijke kant behouden. Bovendien hoort zoiets aangenaams eenmaal in een paradijs. Maar ik hoor net dat er geen huwelijk meer zal zijn? Betekent dat dat je dan vrij bent het te doen met wie je het ook maar wil?

    Ik weet niet of het dat betekent. Wellicht word alleen deze vernieuwd, herschapen. Waarom zou er per se seks moeten zijn? Wat voor seks zit je dan aan te denken? Het huwelijk bestaat aldus Jezus niet meer in de hemel.

    Quote:
    En ja, ik hoop dat in de nieuwe wereld de mens zijn natuurlijke plaats wel kent. Anders gaat de biosfeer daar álweer naar de knoppen (wat overigens kan gebeuren als die planeet of alternatieve wereld niet groot genoeg is voor alle zielen die opnieuw een lichaam hebben)

    De mens zal daar in direct contact staan met God. Volmaaktheid, want God zelf zal er Zijn. Tot in de eeuwigheid zal het goed zijn.

    Interessante vraag: Was dit ook niet de opzet van het paradijs? Hoe groot is de kans dat de mens opnieuw de fout ingaat? Bestaat er dus nog zoiets als 'keuzevrijheid'?

    Samengevoegde post 18-1-2007 12:59:21:

    Quote:
    Op donderdag 18 januari 2007 12:18:30 schreef de vegaloog het volgende:

    [...]

    En bedankt hè! Ik krijg je nog wel! Ik begin pas, klein kind!
    boosrood.gif

    Maar even OHO (Op Het Onderwerp); moet je de nieuwe hemel en de nieuwe aarde niet als beeld opvatten? de 144.000 zijn toch ook een getal? En wij kunnen God toch niet aanschouwen met ons stoffelijke lichaam? Dit stoffelijke lichaam onderwerpt ons aan de vier dimensies; hoogte, breedte, diepte en tijd. Dat nieuwe lichaam zal daar los van staan. Hoe? Misschien non-dimensionaal, misschien multi-dimensionaal, ik weet het niet, en het boeit mij ookk niet zo. Ik zie het wel wanneer ik daar kom... áls ik daar kom...

    Hm, dat vind ik wel een interessante opmerking. De 144.000 staan symbolisch voor de 12x12x1000. Maar niet alles in het boek Openbaring is daarin ook weer symbolisch te nemen. Het stoffelijke lichaam vergaat, maar daarom krijgen we ook een nieuwe. Compleet vernieuwd, misschien kunnen we zelfs wel vliegen. big-smile.gif

    Je komt er maar op één manier. Via De Weg: Jezus. flower.gif

  5. Quote:
    Op donderdag 18 januari 2007 12:11:55 schreef de vegaloog het volgende:

    Het is niet zozeer het 'graag willen weten', als wel het opdoen van veel kennis. Ook kennis van de kwade machten kan goed zijn. Dan weet je namelijk waar je afstand van moet houden, en de verschillende kenmerken van de verschillende machten. Vergelijk het eens met een broeder op een ziekenwagen. Die kent de verkingen van de meeste roesmiddelen. Iemand die coke heeft gesnoven reageert anders dan iemand die speed heeft geslikt, heroïne heeft gespoten of alcohol heeft gebruikt. Daarom reageert de broeder dan ook bij iedere persoon anders. Een demon, van welke graad ook, verandert het gedrag van mensen. Door te weten wat er anders wordt aan het gedrag door welke demon, kun je ook te weten komen hoe je moet reageren, en ben je eerder in staat de 'geesten te onderscheiden'.

    Ik bedenk me nu net, dat in de RKK de exorcist bestaat; een wijding onder de wijding tot het priesterschap. Enkele groeperingen zoals de Priesterschap Pius X gebruiken deze wijdingen nog. Misschien dat één van mijn andere broeders of zusters dit kan achterhalen? In 20 eeuwen christendom móet er toch binnen de Una Sancta iets zijn opgeschreven binnen de Traditie? En misschien is er iemand die binnen het Jodendom hier iets over kan vinden?

    Dat eerste ben ik met je eens. Maar daarbij moet ik toch opmerken: Jezus wint. Bovendien is een demon per definitie machtiger dan jij als mens, en is dus voorzichtigheid gepast. De heftigheid van een 'geval' leer je pas kennen op dat moment. Dan kun je concluderen: "He, sterke demon." Maar daarbij heeft het volgens mij weinig nut zijn naam (als in rank) te weten. Sommige mensen spreken de demon aan op hun verschijnselen (bijv: demon van de doofheid).

    Het onderscheiden van de geesten is een gave, geloof ik. En ik vraag me af of die zich ook hierop in toespitst. Dus hoe je moet reageren: altijd voorzichtig.

  6. Quote:
    Op donderdag 18 januari 2007 12:00:59 schreef Mark1987 het volgende:

    [...]

    Ik ken de mythe, en heb de aflevering van mythbusters gezien. Maar of de mythe nu gebust was of niet weet ik niet meer...

    De mythe was iig dat als het regent je beter in een sukkeldrafje kunt lopen dan dat je wandelt of rent. Als je rent krijg je meer regen tegen je aan zeg maar, als je wandelt blijf je langer in de regen waardoor je natter wordt. De middenweg zou dan dus zijn om te rennen, maar niet te hard
    puh2.gif

    Onder het mom van: Wel snelheid, maar geen luchtweerstand.

  7. Quote:
    Op donderdag 18 januari 2007 11:56:12 schreef Dante het volgende:

    Met Myth Busters is het toch een keer bewezen dat je van rennen in de regen niet natter wordt dan lopen?

    Of juist natter...

    Vaagheid ^^

    Juist natter volgens mij. puh2.gif

  8. Bij deze test haalde ik 116. Maar ik heb wel eens 25 punten meer gehaald.

    IQ valt wel te trainen, en het weer speelt in mijn geval ook mee. En ik heb een aantal domme rekenfouten gemaakt, die ik te laat niet meer kon corrigeren.

  9. Quote:
    Op donderdag 18 januari 2007 11:45:03 schreef P. Strootman het volgende:

    [...]

    Het is altijd gewaagd, om de Godheid aan te duiden met namen en/of titels, die niet in de Schrift voorkomen. De islam, die ook wel als een corrigerende factor op het christendom gezien kan worden, verwijt ons terecht dat wij over een drieenige God spreken. Hanna Kohlbrugge, hoogleraar Iraanse taal- en letterkunde, schreef eens, dat de islam onze ogen zouden kunnen openen voor het 'onheil van slordig, ondoordacht en ongeestelijk gebruik van bijbelwoorden'Daar komt nog bij, dat het voor velen een soort graadmeter is, of je wel of niet in een Drieenige God gelooft. Soms wordt je voorgehouden, dat je verloren gaat als je niet in de Drieeenheid gelooft. Jezus Zelf leerde aan een Samaritaanse vrouw, dat God Geest is. 'GODGEEST' staat er in de grondtekst(Joh. 4.24a).

    πνεῦμα ὁ ΘεοÌÏ‚, καὶ τοὺς Ï€Ïοσκυνοῦ_ 7;τας αὐτὸν ἐν πνευÌματι καὶ ἀληθειÌᾳ δεῖ Ï€Ïοσκυνεῖ_ 7;.

    G4151

    πνεῦμα

    pneuma

    pnyoo'-mah

    From G4154; a current of air, that is, breath (blast) or a breeze; by analogy or figuratively a spirit, that is, (human) the rational soul, (by implication) vital principle, mental disposition, etc., or (superhuman) an angel, daemon, or (divine) God, Christ’s spirit, the Holy spirit: - ghost, life, spirit (-ual, -ually), mind. Compare G5590.

    God is a spirit,.... Or "the Spirit is God"

    Beide vertalingmogelijkheden zijn geen punt voor jou, volgens mij. Want één: God is een geest. Houdt in dat God een geest is, transcendent wezen buiten onze belevingswereld. Twee: De Geest is God. Dat betekent: De Heilige Geest staat gelijk aan God, en is dus God. Dat is eerder een bewijs dat het wél zo is. Hierin verschilt het Christendom van de Joden en de Islam, mijns inziens terecht.

  10. Quote:
    Op donderdag 18 januari 2007 08:52:37 schreef lina het volgende:

    laten we de zielen van dieren en microben ook niet vergeten (of tellen die niet mee? zullen we dan een lichamelijk bestaan hebben, zonder dat er allerlei niet-bewust-denkende wezens hoeven te bestaan? en hoe dan met planten, zullen die er wel zijn?)

    zal de nieuwe aarde overigens deze aarde zijn, of een anderen plaats? ik hoop een andere, want deze is al aardig vervuild...

    als het een andere aarde of wereld is, zullen er dan ook intelligente buitenaardse levensvormen zich daaraan toegvoegen? of zijn wij mensen te vol van onszelf om nog maar andere wezens voor te stellen die met God zullen mogen leven? (nouja, 'leven', zoals eerder opgemerkt, waarschijnklijk kunnen we er niet veel bij voorstellen)

    Hebben dieren een ziel trouwens? Verder: Ik stel me de nieuwe aarde voor als een plaats waar juist veel natuur is, en de leeuw weer naast het lam zal kunnen liggen. Ik denk dat het daarin niet aannemelijk is dat er 'hogere, intelligentere' levensvormen zijn, en dat juist wij mensen dan niet te vol van onszelf zijn, maar onze ware positie zullen kennen.

  11. @ Vegaloog: Je hebt een gave sig. puh2.gif

    @ Vegaloog ontopic: Ik vermoed dat binnen de 'occulte' wereld wel informatie te vinden valt over die rangorde. Maar dat betekent dat je jezelf erin moet verdiepen. Kennis nemen van wat zij doen. In de bijbel worden we wel daarvoor gewaarschuwd. Weest afkerig van het kwade. De vraag is of je het zou moeten weten. Natuurlijk snap ik dat je het graag wil. Ik zou het ook tof vinden. Maar ik wil wel meer dingen die eigenlijk niet goed voor me zijn.

  12. Quote:
    Op woensdag 17 januari 2007 15:28:11 schreef P. Strootman het volgende:

    Daarin staat toch niet dat God drieenig is! Moeten we niet heel kies omgaan, Iggi met de namen en titels in de bijbel? Geen namen of titels veranderen en zeker geen namen en/of titels toevoegen.

    Ik heb geen zin om de hele discussie te lezen, en als reageren op de beginpost nog relevant is wil ik daarop wel een poging wagen. Met betrekking tot deze uitspraak het volgende:

    Nee, dat staat er inderdaad niet. [Helaas] staat het zelfs niet in de bijbel. Slechts 1 tekst, en de vraag is of die er origineel instond, [1 Joh 5:8] geeft uitsluitsel over deze leerstelling. Echter, door de hele bijbel heen zie je dat God steeds op drie 'manieren' zich openbaart. God als Vader, schepper; God als Zoon, Jezus; en God als Geest, de Heilige Geest. Dat deze drie bij elkaar horen lijkt me gezien alleen al de evangeliën vrij duidelijk. Ik vind het daarom redelijk om te zeggen dat je op basis van die teksten de drie-eenheid wel kunt accepteren.

    Welke namen zie jij veranderd?

  13. Quote:
    Op maandag 08 januari 2007 11:16:18 schreef anastasia het volgende:

    Overhaaste generalisatie

    De wet van de kleine getallen of overhaaste generalisatie. (Zie ook: Misbruik van statistische gegevens). Latijnse naam: (secundum quid)

    * “De wereldbevolking is de afgelopen 50 jaar verdubbeld. Dus 1500 jaar geleden liepen er misschien nog maar 6 mensen rond. Dus de mensheid kan niet oud zijn en de Bijbel heeft gelijk.â€

    worshippy.gif

  14. Quote:
    Op donderdag 18 januari 2007 08:53:05 schreef Iggi het volgende:

    Vraag die bij mij opkomt, kan je ook op een 'occulte manier' met de Bijbel omgaan? Er meer verborgen dingen in zoeken/vinden die er staan. Bijv. het voorspellen van de datum van Jezus terugkomst (wat ik in sommige kringen heb "zien" gebeuren)

    Ja, dat kan zeker. Als voorbeeld wil ik daarbij Kabbala geven. Die zoeken door middel van cijfercodes en woordwaarden naar verborgen boodschappen in de bijbel. En dus ook data vinden, en bijv. aanwijzingen voor oorlogen. smile.gif (Maar dat is vaak achteraf)..

    Quote:
    Op donderdag 18 januari 2007 10:50:05 schreef LaRosa het volgende:

    Ik denk eerder aan het oproepen van demonen enzo, hoge magie, eventueel alchemie....Magische diagrammen met hebreeuwse letters erin en laat de evil spirits maar verschijnen
    nosmile.gif

    Maar dat is dan toch niet 'christelijk'?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid