Spring naar bijdragen

Hj

Members
  • Aantal bijdragen

    1.486
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Hj

  1. Quote:

    @Diana: Idd.

    @Robert:

    Mja, er is wel eens misbruik van de term, wat jammer is, want het lijkt dan soms toch om christelijke hoogmoed te zijn, niet gezond...

    Het is thorgrem, ach het is maar een detail he, die vallen je meestal niet op.

    Quote:
    Over de definitie van wedergeboorte: Ik begreep dat het bij de RKK idd over de doop gaat. Bij gereformeerden (protestantisme in het algemeen?) begreep ik dat het 't moment van bekering is.

    Wat Thorgrem ook als schrijft, definities zijn mooi, maar wat houden ze irl in. Het komt nu op mij over alsof het wel een vrij brief is en het 'oude' leven gewoon doorgaat waar de streep getrokken is.

  2. Quote:

    [...]

    Ik denk dat we hem nog even de tijd moeten geven. Hij heeft tenslotte door het Nederlandse volk 4 jaar de tijd gekregen om zichzelf te bewijzen.

    Ben ik het mee eens, maar hij zal toch ooit in discussie moeten en niet alleen maar blijven roepen dat links of wie dan ook hem zwart maken. Als zijn verhaal een basis heeft, dat heeft het, dan moet hij dat ook gedegen kunnen verdedigen met argumenten en oplossingen.

    Hij verwijt links te weinig daadkracht, dat ben ik met hem eens, maar zelf is hij ook niet echt het toonbeeld van daadkracht.

    maar we zullen zien.

  3. Quote:
    Dan organiseert men demonstraties tegen je, en dan zullen alle actualiteiten programma's je politiek tegenstanders ruimschoots aan het woord laten.

    Hij wil zelf nou niet echt de discussie aan gaan, dat valt hem te verwijten, voor de rest ben ik het met je eens dat sommige mensen zich druk maken over zaken die nog helemaal niet aan de orde zijn.

  4. Quote:

    Sjaloom Hj,

    Je bindt meteen allerlei conclusies over mijzelf aan mijn post, wat mijns inziens niet zo nodig is. Wat Tom vertelt, is gewoon het ideaal dat God voor ogen heeft. En dat uiteindelijk het beste voor de mens is. Dat mensen niet altijd aan dat ideaal kunnen voldoen, zoals jij zegt, maakt het ideaal niet minder waardevol.

    Die conclusies zijn meer de conclusies die anderen die je niet kennen er aan zullen verbinden. Ik ken je wat langer dan vandaag dus weet dat het wel meevalt.

    Overigens zijn ideaal beelden compleet nutteloos als je er willekeurig mee strooit en het ook nog eens doet zonder het in je eigen woorden te vertellen. Je creert zo afstand tussen de tekst en de boodschap die je wilt overbrengen.

    Quote:
    Je zou je eens moeten afvragen wat nu de échte werkelijkheid is. Is de werkelijkheid datgene wat wij er vaak op kunstmatige wijze van maken? Of is de werkelijkheid iets heel anders, en hollen wij daar gewoon aan voorbij, omdat wij de echte werkelijkheid niet (willen) zien?

    Het is compleet nutteloos om elkaar met verschillende werkelijkheden om de oren te slaan.

    Ps. mijn werkelijkheid is een andere dan die van jou, toch zijn ze beide echt en dus bestaan ze geen van beide echt.

  5. Quote:

    Sjaloom Hj,

    Dat is gewoon eeuwenoude christelijke Leer hoor. Niks geen onzin dus. Dat de westerse samenleving heel anders wil handelen, maakt de christelijke Waarheid natuurlijk niet minder waar.

    Het is onzin, en dat soort copy/paste werk is een dooddoener voor het christelijk geloof. Iedereen die niet zo'n huwelijk heeft of te maken heeft met een huwelijk waar mensen elkaar de tent uit vechten, zullen bij dit soort pompeus taalgebruik denken,"wat een onzin", "wat plaatsen die christenen zich buiten de werkelijkheid", "wat zorgen ze voor een ellende door mensen zich minderwaardig te laten voelen als ze niet aan dit soort onzin voldoen".

    Met de zinsnede "dat de westerse samenleving heel anders wil handelen", plaats je jezelf ook buiten de samenleving en schop je indirect tegen alles uit die samenleving aan en geeft je een waarde oordeel over die blijkbaar door jou 'verachte westerse samenleving'.

    Het argument dat het, eeuwenoude christelijke leer is ook zwak, want er is genoeg eeuwenoude christelijk leer waar geen christen meer weet van heeft of zich in iedergeval niks van aantrekt.

  6. 's ochtends koffie (5 minuten na opstaan)

    's middags koffie

    's avonds koffie (soms 5 minuten voor naar bed gaan)

    En alleen thee als ik echt ziek ben, eens in de 5 jaar ofzo.

  7. Quote:

    Op bioindustrie moet gewoon een algeheel verbod komen. Waarom zou druk je je druk maken over doodgeknuppelde zeehondjes terwijl we hier de hel hebben gecreeerd voor miljoenen dieren? Doodknuppelen is een relatief snelle dood heh? OK het vlees word wel fiks duurder, maar vlees is in feite een luxeproduct. Ik meen dat een volwassen man 75 gram per dag nodig heeft maar zelfs dat kan nog vervangen worden door vleesvervangers.

    volwassen man zo ongeveer 100/125 gram vlees. Het moeilijke van het verbieden van bio-industrie is definieren wat nu eigenlijk bio-industrie is.

    Probleem is dat zonder een vorm van bio-industrie er niet voor iedereen vlees, eieren, melk zal zijn, daar moet dan een alternatief voor verzonnen worden.

    Kippen bijvoorbeeld kun je een 10 hectare groot stuk grasland geven voor pak em beet 100.000 kippen, toch zullen ze met z'n 100.000 vlak op elkaar bij het hok blijven zitten. Daarnaast worden ze veel sneller ziek door weersinvloeden en andere gevaren van buitenaf. Het maakt een kip echt niet zoveel uit of hij binnen of buiten zit. Ben wel voorstander van dat ze niet in een hokje van 3 vierkante centimeter zitten en vrij kunnen rondlopen over een groot oppervlak.

  8. Goed ritueel slachten is helemaal niet barbaars eigenlijk, het gebeurt op zodanige wijze dat het dier er nauwelijks of maar voor zeer korte tijd iets van voelt. Probleem gaat pas ontstaan bij een verbod op ritueel slachten, dan gaat achmed en alleman zonder oefening aan de gang en dan gebeurt het op onprofessionele en ongecontroleerde wijze. Ook in de bio-industrie is het slachten niet echt dieronvriendelijk, varkens worden zo'n beetje in de watten gelegd voor ze verdoofd worden en doodbloeden. Hoe meer stress bij een varken hoe slechter het vlees.

    Probleem zit hem zoals hierboven ook al wordt aangegeven meer op het houden van de dieren en het vervoer van de dieren, dat is wel behoorlijk dieronvriendelijk in de meeste gevallen. Beter is daar wat strengere regels/betere controles aan te verbinden.

  9. Quote:

    Ik heb ooit in een kerk gezeten c.a. 10 jaar geleden, daar kreeg een vrouw een hart stilstand, de vrouw was dood en liep blauw aan en het was over, dood, weg, foetsie, adios amigo's!

    De voorganger stopte met zijn preek en liep naar haar toe en samen met de gemeente leden begonnnen ze te bidden, de voorganger legde haar de handen op en ze stond op uit de dood.

    Volgens mij is het de bedoeling dat wij als gelovigen deze dingen doen.

    Aha.. ze lag dus aan de meetapparatuur op de kerkvloer en het was voor iedereen zichtbaar dat het hart niet meer klopte? In plaats van reanimeren en de ziekenauto te bellen gingen ze bidden, zonder te weten wat er precies aan de hand was?

    Dat is laakbaar gedrag en daarvoor zou die voorganger vervolgd kunnen worden.

  10. Quote:
    Joel News is het e-zine voor opwekking en staat voor bemoedigend en betrouwbaar nieuws over wat God in Nederland en de wereld doet. We bieden je een helicopter-view!

    Dit valt waarschijnlijk onder het kopje "bemoedigend" en niet zozeer onder "betrouwbaar", zeker gezien het halleluja en het moet en zal leuk zijn van die site.

  11. Weer zo'n niet te controleren verhaal waarvan er op internet 10.000.000 rondzwerven.

    Je toont hiermee eerder de droge dorre vlakte die het geloof voor sommige christenen is aan, altijd opzoek naar wonderen en fantastische verhalen, zonder dat kunnen ze niet geloven.

    Overigens, was je er zelf bij of ga je de komende tijd tientallen verhalen posten van volslagen niet verifieerbare onbekenden?

  12. Quote:

    Daar ben ik het mee eens Hj. Maar soms moeten mensen gewoon even op feiten gedrukt worden om ze weer tot de orde te roepen.

    Eigenlijk zouden dat niet hoeven als er gewoon duidelijk en hard opgetreden zou worden, er zijn nu veel te vaak excuses en zielige verhalen. Gewoon aanpakken, uit hun omgeving halen en paar weken echt laten werken.


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Oh, dit is zeker geen onzindiscussie: Mocro's zijn crimineler dan gemiddeld als groep. Dit werd door niemand erkent omdat dat stigmatiserend zou werken. Nu word die beerput eindelijk opengetrokken en dan ontkennen de Mocro's het zelf weer.

    Het zou de marrokaanse gemeeschap sieren als ze het probleem zouden erkennen, want dan kan men er tegen optreden. Maar dit gebeurt gewoon niet. Het is almaar met het vingertje naar het "verdorven westen" wijzen en het eigen probleem niet erkennen. Stuisvogelpolitiek dus

    Dat ben ik ook met je eens, de oplossing ligt in harder optreden en duidelijke regels stellen. Er zijn nu in Nederland veel te veel uitzonderingen en vage strafjes.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid