Spring naar bijdragen

Wever

Members
  • Aantal bijdragen

    621
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles door Wever geplaatst

  1. Wever

    ID creationisme

    Ik vond het niet bijster interessant, eerlijk gezegd. Ik weet niet hoe Buitenhof dit bij volgende uitzendingen gaat doen, maar 6 mensen in krap een uurtje laten uitwijden over hun 'zijde' levert niet de meest diepe discussies op.
  2. Alles gaat dood en stopt. Van een machtige ster tot een nietig mens. Uit de dood onstaat nieuw leven, soms beter, soms slechter. Dood zorgt voor voortdurende verversing.
  3. Nee, want daarvoor acht ik mij niet genoeg thuis in de materie. Het heeft mi ook niet echt met een keuze te maken; het is reageren op de omgeving.
  4. Natuurlijk doen ze dat wel.
  5. Als onze hersenen voor ons onze stappen uitzetten, dan is dat toch nog steeds vrije wil te noemen? Een hersenpan is uniek en alleen van jou. Jij ben je hersenen, dus is de keuze waar zij op aansturen jouw keuze.
  6. Wever

    Tongentaal

    Quote: Op zondag 19 juni 2005 00:59:38 schreef Jan Pruimboom het volgende: [...] In een ander topic gaf ik het taalkundige feit al aan. http://www.onzetaal.nl/nieuws/tongentaal.html
  7. Jiujitsu is zeker weten martial arts. Min of meer de basis voor MMA zelfs. Wat je er wel en niet onder verstaat is moeilijk uit te leggen, maar judo in elk geval niet. Tegenwoordig treden steeds vaker mixen op en worden stijlen gecombineerd. Hou het er maar op dat MA vechtsporten behelst, en dat judo geen vechtsport is en daarom niet MA genoemd kan worden.
  8. Quote: Nee, dat is ook weer zo. Judo wordt ook wel een budo genoemd. Ben ik alleen benieuwd welke vechtsporten dan precies onder martial arts vallen. Alle vechtsporten waarbij daadwerkelijk klappen worden uitgedeeld? En hebben die altijd met die qi te maken? Alvast bedankt voor je antwoord. Dergelijke sporten laat ik idd onder vechtsporten vallen. En met qi heeft het niets te maken. Ten eerste bestaat qi natuurlijk niet, maar het ligt er ook aan hoe je qi opvat. Zoals ik al eerder uitlegde gaat het om controle over je lichaam, wat natuurlijk per geest bereikt wordt. Met sanchin kata'
  9. Quote: De gemiddelde vechtsport promoot geen gewelddadigheden. Oh jawel, geweld is geweld. Quote: In de jaren dat ik judo heb gedaan is dat woord geen één keer gevallen. Judo valt niet onder martial arts Quote: Wat martial arts betreft: dat is de enige kunstvorm die mij laat zien hoe schitterend mooi je een gevecht kunt uitbeelden. Het is puur geweld ja, maar wel bijzonder fraai uitgebeeld. Sta ik dus nogal in dubio tegenover. En Bookman, kom eens met bewijzen voor Qi ipv je eigen onwetende gedachtegang volgen.
  10. Wever

    Tongentaal

    Deze link al gevolgd? Quote: Op zondag 19 juni 2005 00:59:38 schreef Jan Pruimboom het volgende: [...] In een ander topic gaf ik het taalkundige feit al aan. http://www.onzetaal.nl/nieuws/tongentaal.html
  11. Quote: Als je iets meer wilt weten over vechtsporten en chi: ga dan maar naar een sportschool toe en laat een sensei of ander leider je voorlichten. Ik ben 1e dan kyokushin kai en meen deze vraag te kunnen beantwoorden, of eigenlijk je stellingen onderuit te kunnen halen. 1. Gaat martial arts over geweld? Ja, zonder meer. In deze thread wordt dit nogal eens ontkend maar het is een feit. Of je dit leuk vindt of niet is natuurlijk geheel persoonlijk. 2. Qi involved? Bepaald niet. Concentratie en meesterschap over je eigen lichaam, dat is wat telt. Je hersenen zijn voortreffelijk
  12. Judo staat mijlenver van martial arts af.
  13. In dat geval beoefen je geen martial arts meer.
  14. Wat ik zou willen horen? Het levensverhaal van een mislukkeling in dit leven, die dankzij Jezus nieuwe waarde en zin heeft gevonden. Wat ik beslist niet wil horen: Zondaar! Gestorven voor míjn zonden! Hel en verdoemnis! Eindtijd!
  15. Quote: Zo heb ik ook eens een documataire gezien over een sport (geen idee welke) waarbij de man uiteindelijk door wel 20 man in zijn ballen werd geschopt zonder een spier te verrekken. Zelfde verhaal.... Oh, dat heb ik mijn sensei ook zien doen. Laat ik het zo stellen: wanneer 20 man je ballen daadwerkelijk raken heb je een behoorlijk probleem. De kunst is dus ook om te vóórkomen dat je geraakt wordt. Door de spieren aan binnenkant van je dijen op een bepaalde manier te spannen (door in 'sanchin' te gaan staan) zorg je dat je spieren de trappen opvangen, net voor zij je dierbare d
  16. Het zijn ook weer typerende voorbeelden van de intolerantie van doorgedraven christelijkheid. De 'alles is slecht-houding'.
  17. Quote: s dat die bepaalde kreten de aanwezigheid van bepaalde "geesten" vertegenwoordigen.. Dat is wel de grootste onzin die ik ooit gehoord heb. De bron liegt op z'n christelijk lekker hard. Deel van karate is dat vechten niet enkel met het lichaam geschiedt, maar ook met in dit geval de stem. Een krachtige kiai schrikt een opponent bij voorbaat af en geeft jezelf meer kracht. Een kiai is als het ware een geestelijke stoot richting je opponent. Daarbij komt dat oosterse meesters een kiai zodanig gemastered hebben dat zij op afstand een gong kunnen doen luiden met hun stemgeluid.
  18. Wever

    ID creationisme

    Quote: Om het heel kort te zeggen: De mens stamt even veel van de aap af als dat de aap van de mens afstamt. Niet dus. Er is wel een gemeenschappelijke voorouder waar we alle twee van afstammen. Niet van de huidige apen idd, maar wel van een apesoort.
  19. Wever

    ID creationisme

    Deze is in elk geval erg lang, en goed idd. Moet marcooooooooooooohoooo toch prikkelen om met antwoorden te komen. Als ik me niet vergis is hij ook nog nooit ingegaan op die post met 7 bewijzen voor ons als nazaten van de aap, waarnaar Jabber verwees.
  20. Wever

    ID creationisme

    Quote: Puur intellectueel gezien kan je een atheïst moeilijk overtuigen, omdat deze niet in het bovennatuurlijke gelooft. Andersom geldt dit natuurlijk ook; Een christen is amper te overtuigen van het niet-bestaan van God, omdat deze voor hem realiteit is. Oh, maar ik viel je ook niet aan op je geloof in God, ik viel je aan op evolutie. En daar gaat het om pure bewijzen die ontkent. En inderdaad, de evolutie ontkennen is zoiets als een maanlanding ontkennen. Je stelt je geloof hiermee in een twijfelachtige positie.
  21. Wever

    ID creationisme

    Quote: Sommige bacteriën worden immuun dmv een mutatie. Door een mutatie kan het gen worden beschadigd dat de aanmaak van antistoffen in de bacterie regelt. De bacterie gaat nu als een gek die stof aanmaken en is resistenter. Evolutie dus Quote: Calvijn geloofde ook dat de aarde in zes dagen geschapen was en niet ouder is dan 10.000 jaar. Dat heeft hij letterlijk gezegd... Je gaat toch geen waarde ontlenen aan uitspraken van een ziekelijke fundamentalist als Calvijn? Wat wist hij er trouwens van? Quote: Kortom; naar mijn mening is evolutie onvere
  22. Wever

    ID creationisme

    Natuurlijk respecteer ik die mening. En waarom zou mijn intelligentie tekort schieten in deze materie als een nomaden volk 5000 jaar geleden met jouw opvatting op kwam zetten? Gezien de eenvoud van het scheppingsverhaal schat ik mezelf nog altijd wel iets hoger in.
  23. Wever

    ID creationisme

    Quote: Daarnaast is er nog steeds onderzoek mogelijk naar hoe God het universum maakte... Wie zegt dat God het universum heeft gemaakt? Eerder had ik al opgemerkt dat het logischer is te denken dat de natuur intelligentie voortbrengt dan dat intelligentie natuur doet ontstaan. Op dit moment is er geen verschijnsel bekend dat buiten de natuur valt; maw de natuur regelt alles, waarom dan ook niet haar eigen ontstaan?
  24. Wever

    ID creationisme

    Quote: Of het ontstaan van het allereerste leven toeval was, of God, is wetenschappelijk ook niet te zeggen. Zoals reeds gezegd: de evolutietheorie is nog niet compleet omdat we gewoon meer tijd en onderzoek nodig zullen hebben. Het zou naïef zijn te suggereren dat omdat we iets nu niet weten, we het nooit zullen weten. Verder merkte ik al eerder op dat de kans op leven in elk geval ligt ingebed in het universum; het is één van de mogelijkheden en dus mogelijk. Daar hoef je niets bovennatuurlijks in te zien. Quote: Of je God in mag vullen in je theorie? Ik denk van w
  25. Wever

    ID creationisme

    Onder ID valt heel erg veel, zelfs niburu-achtige lui die van mening zijn dat de aanzet tot het aardse leven te danken is aan een buitenaardse beschaving. ID bevat iedereen die vindt dat alles zo perfect in elkaar zit dat het nooit zelf zo kan zijn gegroeid. Binnen ID is de verscheidenheid dus enorm. Quote: Sommige Christelijke biologen stellen dat het huidige leven uit een beperkt aantal hoofdsoorten is onstaan. Goed begrepen betekent dit dus dat deze soorten van het één op het andere moment op aarde werden neergezet, zonder alle evolutionaire processen die er aan vooraf
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid