Spring naar bijdragen

nomoskar

Members
  • Aantal bijdragen

    462
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door nomoskar

  1. Ongelovelijk, dr is veel bij geschreven.

    @Eli Als een homo na gebed "hoort" dat een seksuele relatie niet goed is, is het dan wel God die spreekt?

    Wat ik erg lastig vind is dat het God lijkt te zijn als het in ons straatje past. Past het er niet in dan is het absoluut God niet.

    Ik denk dat je die vraag los moet laten, je mag wel vragen stellen natuurlijk maar een oordeel over waar of niet waar is niet nodig.

    God werkt wel degelijk door gebed, Hij geeft er antwoordt op. Maar je moet wel goed luisteren en vragen.

  2. Als ik het nieuws zo volg heb ik het idee dat Verdonk een beetje doorslaat. Zoals nu met Syrie, er is al bekent dat mensen verdwijnen en toch blijft ze uitzetten. Ik ben het er absoluut mee eens dat het strenger is geworden. (ik heb een possje ingevallen op een AZC daar zaten idd mensen die alleen asiel aan hadden gevraagt voor een operatie die hier voordeliger was als in thuisland) Het is de kunst om het evenwicht te vinden en dat is Verdonk niet gelukt.

  3. Bij ons wordt eigenlijk iedere zondag een HC preek gehouden. Zoals Raido zei een preek over de bijbel adh van de HC. Het mooie er aan vind ik dat je toch eigenlijk een spreiding krijgt. Het onderwerp ligt 'vast'. Voor mij ligt de autoriteit toch echt wel bij de bijbel.

    Ik heb een tijd gehad dat ik de tekstverwijzing bij sommige zondagen ook erg slecht vond. Dat is denk ik ook wel het lastige, er is een groep die interpreteerd en vervolgens is dat 'leer' dat kan gevaarlijk zijn.

  4. De bijbel is heel erg duidelijk over geloven, hemel en hel. Ondanks dat vind ik het een lastig punt, vrienden (niet christelijk) naar de hel? vaak zijn ze 'beter' als ik.

    Ik laat nu gewoon de bijbel maar spreken: als je gelofd in Jezus wordt je behouden en als je niet gelooft laat ik het oordeel liever aan God over, waarschijnlijk oordeelt Hij een stuk beter als ik.

  5. Ik laat het altijd van de situatie en persoon afhangen. Mijn pleegzoon geloofd ook niet en hij wil nog wel eens wat vloeken er uit gooien. Bij hem vraag ik meestal waarom hij God en Jezus er bij haalt als hij toch niet geloofd. En uitleggen dat ik geen spot drijf met zijn vader heeft ook wel impact.

  6. Quote:
    Op zaterdag 18 februari 2006 18:22:30 schreef JesusisLord het volgende:

    Je bedoelt omdat ze óók nog vele andere verkeerde dingen deden...

    Ik snap je denk ik.

    Maar volgens mij dachten ze net zoals nu dat ze elkaar hielpen door seks met elkaar te hebben.

    (afgezien van zomaar mannen pakken)

    In die zin zou het niet anders zijn dan nu.

    Maar ik denk dat je een groot verschil over het hoofd ziet; Veel van de homo's die ik hier op het forum actief heb gezien en veel van de homo's die ik persoonlijk ken waren heel erg druk bezig met God. Hadden een hele persoonlijke relatie met Hem. Maakten vervolgens wel keuzes die jij ws niet zou maken. Maar ik geloof zeker dat dat voor een gedeelte komt doordat zij/wij gedwongen worden een gevecht met onszelf en ook met God te voeren. En juist doordat gevecht zoveel sterker er uit komen, ook in onze relatie met God.

    En dat beste Jesusislord is een groot verschil met sodom en gomorra

  7. Quote:
    Op zaterdag 18 februari 2006 18:16:13 schreef JesusisLord het volgende:

    Ik begrijp je niet helemaal nomoskar...

    Wat is er in het heden anders dan nu? Volgens mij wordt er niet gesproken of ze elkaar hielpen of niet... maar over de zonde.

    Die is er vandaag de dag dan toch nog steeds?

    Ik geloof ook zeker dat er zonden zijn, ws zijn wij met z'n allen in nl ongeveer net zo erg als sodom.

    Maar vind je het erg raar dat ik mij zelf niet kan identificeren met die mannen in Sodom. Dat zou ik dan weer raar vinden.

  8. Ik gebruik vaak verschillende vertalingen om te kijken wat iets zou kunnen betekenen. De NBV is prettig omdat het zelfs voor mij begrijpelijk is opgeschreven.

    Wat betreft Sodom, God heeft aan Israel duidelijke wetten gegeven met betrekking tot de zwakken in de samenleving. Als er in Ezechiel vervolgens gezegt wordt dat dat een reden is voor de vewoesting van Sodom, waarom zou ik er dan van uit gaan dat in vs 50 het plotseling over iets anders gaat.

    Bovendien gaat het er bij mij niet in dat ALLE inwoners (mannelijk) homoseksueel waren. En daar doelt Ezechiel ook weer op mi. Er komen gasten bij Lot, dit zijn mensen die bescherming horen te krijgen. Vervolgens staan ALLE hetero's op om die mannen te pakken.

    Ik geloof zeker dat dat erg gruwelijk is in Gods ogen.

  9. Quote:
    Op zaterdag 18 februari 2006 16:33:09 schreef Asaf het volgende:

    Sodom is toch echt verwoest vanwege zijn sexuele perversiteit dat zich uitte in het openlijk plegen van homoseksuele handelingen.

    Sodom werden niet vernietigd vanwege een mogelijk dreigende groepsverkrachting, want de Engelen des Heren waren al gekomen om deze stad te vernietigen. Er was in die stad slechts één rechtvaardige man te vinden, en dat was Lot!

    Sodom en Gomorra werden verwoest om het recht voor de zwakken (weduwen, wezen en ook gasten vallen daar onder) Dit staat in Ezechiel 16:

    48 Zo waar ik leef – spreekt God, de HEER –, je zuster Sodom en haar dochters hebben zich niet zo slecht gedragen als jij en je dochters. 49 Terwijl zij zich toch, omdat ze genoeg te eten hadden en onbezorgd van hun rust konden genieten, hoogmoedig gedroegen en niets deden voor de armen en de machtelozen. 50 Ze verhieven zich boven de anderen, wat ze deden vond ik gruwelijk. Ik zag het en heb hen weggevaagd.

    Die groepsverkrachting (door hetroseksuelen) is alleen maar een voorbeeld van hoe het gesteld was met Sodom en Gomorra.

    Dit heeft verder niks met deze discussie temaken om dat dit over homoseksualiteit gaat en in Sodom uitte zich hun zondigheid o.a. in perversiteit.

  10. Quote:
    Op dinsdag 14 februari 2006 20:12:24 schreef hennepennie het volgende:

    [...]

    Ik heb het verhaal van Sodom nog eens goed gelezen. En ja, die mannen willen inderdaad de gasten bij Lot 'nemen'. Maar volgens mij heeft dit niets te maken met LIEFDE tussen twee mannen, maar dit heeft te maken met lust en ongastvrijheid. Het heeft meer weg van een verkrachting, dan van homofilie zoals ik het ken.

    Ook niks met 'bijbelse' homofilie, ofzo. Het is het schenden van gastrecht het tekort doen aan weduwen en wezen. Daarom werden sodom en gomorra verwoest.

    Het staat ergens in ezechiel (maar ik weet zo niet waar) Het gebeuren laat zien hoe door en door slecht die steden waren maar niet dat de hele bevolking homofiel is of zou zijn.

  11. Vind profetien altijd boeiend en lastig. Volgens mij loopt de mensheid al eeuwen te roepen dat het de eindtijd is en dat Jezus nu snel terug zal komen.

    Maar ook is het geweldig om te zien hoe profetien vervult worden.

    Hoe je Ezechiel moet zien? Ach ik weet het niet. Denk dat je gewoon klaar moet zijn voor zijn komst.

    Aan de ene kant zou ik dat graag willen aan de andere kant is er ook nog zo veel wat ik hier op aarde zou willen doen.

  12. Quote:
    Op zaterdag 11 februari 2006 14:10:47 schreef JesusisLord het volgende:

    [...]

    Ik begrijp het nog steeds niet helemaal... waarom roept zeggen dat homofilie door demonen veroorzaakt wordt beledegingen op? En waarom zou er dan op die mensen moeten worden neergekeken? Ik heb zelf ook bevrijding gehad van andere soorten demonen (is persoonlijk, wil ik het nu niet over hebben). Ik vond het zelf heel pijnlijk om bij mezelf te constateren dat ik gebonden was. Daarom begrijp ik ook wel dat het voor die mensen zeer doet, en misschien wel extra zeer om dat er op homofilie vaak wordt neergekeken. Maar je zou die mensen toch persoonlijk (als God het van jou wil, of d.m.v. anderen) kunnen counselen (bevrijdingssessies) of hoe ze dat zelf willen, kunnen helpen er van af te komen. Andere mensen hoeven daar niet bij te zijn.

    Ik hoop dat je begrijpt dat ik probeer te helpen.

    Edit: Even los van het feit, of jij gelooft dat homofilie door demonen wordt veroorzaakt of niet.

    Oke even los wat of wie homoseksualiteit veroorzaakt:

    Het wat ik iig geloof is dat God het niet altijd van je afneemt. Dat je er dus gewoon de rest van je leven mee moet leven.

    Ik denk dat ik zelf juist dichter bij God ben komen leven door mijn homo zijn, ik werd afhankelijker van hem. Misschien is het wel het gevoel wat je bij mij oproept. Ik ben inderdaad bezeten maar wel door de Heilige Geest.

    Daarmee wil ik ook niet zeggen dat een homo geen hetero kan worden maar ik weet zeker dat dat niet in alle gevallen zo is.

    En ik denk dat ik mensen eerder zou willen helpen om te accepteren dat ze homo zijn en hoe ze dan met dat gegeven verder moeten als dat ik ze zou helpen er af te komen. Simpelweg omdat ze voor dat ze bij iemand aankloppen al zo'n geweldige strijd hebben moeten voeren. En al zo super vaak bij God hebben aangeklopt om verandering.

    En ja ik begrijp wel dat je wilt helpen ik hoop dat jij begrijpt dat jou manier niet bij iedereen zo overkomt.

  13. Quote:
    Op dinsdag 07 februari 2006 12:37:07 schreef JesusisLord het volgende:

    [...]

    Ik ben echt van mening dat ze bezeten zijn door boze geesten ja, en daar kunnen zij meestal weinig aan doen.

    Maar ze kunnen er van af komen.

    Dat is niet bedoelt om te kwetsen, maar om te helpen.

    Misschien dat homoseksuelen er al dieper inzitten, het hebben geaccepteerd en het niet willen horen. Maar dat was misschien een beetje onvoorzichtig, ik heb daar namelijk geen ervaring mee.

    Dit is de quote waarin je beweerd dat ik en anderen bezeten ben!

    Ja daar val ik over, mede door wat je nu zegt:

    Quote:
    Op zaterdag 11 februari 2006 11:10:39 schreef JesusisLord het volgende:

    [...]

    Ik moet je zeggen dat ik niet met homo's heb gebeden ofzo. Maar ik heb wel geprobeerd aan de hand van de bijbel en wat ik kan zien bij mensen (dat ze gebonden zijn) mijn mening te verkondigen (kan ik verder toch niet bewijzen),

    Mijn vraag was of je echt contact had met homo's, je antwoord nee. Hoe in de vrede weet jij dan dat ze verkeerde keuzes maken? Hoe weet jij dan van de strijd die de meesten strijden? En hoeveel keren de kerk (let wel de kerk, niet God) de rug toe door zulke ongenuanceerde uitspraken?

    Vaak gaat het daarom: worden we voor vol aangezien? of zijn wij homo's dat stelletje mensen dat nog niet af is? Waar andere mensen op neer kijken. Je zegt dat je dat niet doet maar door zo'n opmerking als bezeten roep je het wel aan alle kanten op.

    Quote:
    ik vind jullie argumentatie ook niet bar duidelijk (jullie trekken veel in twijfel, maar argumenten hebben jullie net zo min als ik dat zou hebben). Ik krijg echter van die rotopmerkingen in de zin van 'je stopt homo's vol met geesten' (nooit gezegd dat homo's er vol mee zitten) en 'je hebt kwade geesten daarom zie je dat andere mensen dat ook hebben' terwijl de Heilige Geest me dat laat zien. Als mensen bij voorbaad al kwaad worden kan ik net zo goed wel stoppen.

    Heb je de andere topics over dit onderwerp al gelezen? Daar staat een heleboel argument in. En ja sommige zaken kunnen niet beargumenteerd worden. Als mijn vriendin en ik samen en appart weet ik hoeveel hebben gebeden en God hebben gevraagd om een antwoord, die wij vervolgens krijgen. Kan ik daar dan een argument aanhangen?

    Maar goed als je wilt dat ik mijn argumenten aan je geef moet je het maar even zeggen, ik wil daar best op ingaan.

    Quote:
    En als mensen al gaan zeggen dat mannen geen seks onderling mogen hebben en vrouwen wel, terwijl het gewoon hardstikke logisch is dat vrouwen dat ook niet mogen. (God is rechtvaardig, en kan volgens mij nooit de éne sekse wel dingen toestaan en de ándere niet) (als ze al geloven dat homoseksualiteit fout is). Dan houd het voor mij op. Niet dat ik me beledigd voel, maar ik kan dat soort mensen niet overtuigen. En dat ze het werk van de Heilige Geest aan demonen toeschrijven (misschien in onwetendheid) vind ik ook niet leuk. Dat zouden ze dan misschien ook zelf wel even kunnen onderbouwen, dat noem ik zomaar met woorden strooien.

    Volgens mij begon Troel de vraag met waarom er over vrouwen zo weinig in de bijbel staat. En dat is ook gewoon zo. Wat je daar dan weer voor oordeel aanhangt?

    Nog een dingetje, ik ben denk ik inmiddels wel zo ver dat ik jou uitspraken kan hebben. Je kwetst mij er niet mee. De reden dat ik misschien wat fel reageer komt meer doordat er hier op het forum misschien jongeren rond sjouwen die door jou posts finaal de grond in worden getrapt. Dat staat los van wat jij wilt zeggen. ws lastig aan het geschreven woord.

  14. Nee, ik geloof niet dat je moet accepteren waar je mee geboren bent. Maakt denk ik niet zoveel uit wat dat is.

    Je mag God altijd vragen of hij dat van je weg wil nemen. De kunst zit hem denk ik in het accepteren dat God ook nee kan zeggen.

    Als dat het geval is moet je gaan accepteren dat je bent zoals je bent. Overigens vind ik slechte karakter eigenschappen iets waar je wel mee aan de gang moet blijven.

  15. Quote:
    Op vrijdag 10 februari 2006 16:03:02 schreef JesusisLord het volgende:

    [...]

    Ik denk dat je er wel gelijk in hebt dat die mensen in Romeinen 1 God tegen beter weten in verlaten hebben. Sterker nog ik weet het wel zeker. Maar ik denk dat als je maar lang genoeg tegen je geweten in gemeenschap hebt (man met man) of (vrouw met vrouw) dat je dan je geweten afstompt en denkt dat het wel kan. Ik kan me niet voorstellen dat zoiets niet tegen je geweten ingaat. Dat geld volgens mij voor alle zondes.

    Of denken de mensen hier op het forum daar ook weer anders over?

    Ik denk er wel anders over ja. Ik geloof zeker dat je als mens een bepaalde zonde goed zal kunnen praten.

    Maar net zo hard als ik dat geloof, geloof ik ook dat iets wat jij zonde noemt door een ander serieus als geen zonde wordt gezien.

    Als ik bid, geeft God mij antwoord. Mee eens?

    Waarom zou dat antwoord wat ik of iemand anders

    krijg(t) dan opeens fout zijn? Is dat enkel omdat jij in bezetenheid geloofd? En omdat jij denkt dat je het bij het juiste eind hebt?

    Heb je je er wel eens werkelijk in verdiept. En niet alleen maar bijbellezen maar werkelijk contact met homo's? Heb je door hoeveel strijd er vaak aan vooraf gaat?

    Nou niet te snel ja roepen, je hebt nl nog nergens een enkel argument laten horen. Denk er eens goed over na voor je iemand vol stopt met geesten.

    En om je voor te zijn, ja ik geloof ook dat er homo's zijn die het op een verkeerde manier aanpakken maar dat is geen homo exclusiviteit. Dat is iets van de mensheid in zijn algemeen.

  16. Quote:
    Op vrijdag 10 februari 2006 08:51:11 schreef Joozt het volgende:

    [...]

    Daar staat het antwoord vrij letterlijk in, ja.

    Wat ik niet begrijp is dat deze vrouw naar buiten werd geduwd met de mededeling dat met haar alles gedaan mocht worden.

    Wie is dan de initiele schuldige aan haar dood? De verkrachters of de man die haar naar buiten duwde?

    Er zit denk ik net zoiets in als bij Sodom en Gomorra. Gastrecht is heilig in Israel. Zoals Lot zij dochters naar buiten wilde zetten, om verkracht te worden en dat alles om de 2 'mannen' te beschermen.

    In 19 vs 24 lees je ook dat de gastheer zijn dochter en de bijvrouw van de leviet aanbied. Om, denk ik, de leviet te beschermen.

    Op je laatste vraag zou ik zeggen allebij. Overigens kan ik niet bij wat die leviet in vs 28 zegt.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid