Spring naar bijdragen

benji_p

Members
  • Aantal bijdragen

    130
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door benji_p

  1. Quote:
    Op zondag 21 november 2004 01:27:22 schreef Gorthaur het volgende:

    Betreft de lyrics:

    Als ik een nummer maak over openbaringen zal ik vermoedelijk ook "666" gaan noemen. In zo'n geval toch niks mis mee?

    Sterker nog, ik heb zelf wel muziek waar je op het eerste gezicht zou denken dat het satanisch is, tot dat je leest wat er eigelijk allemaal echt gezegd word. Ik bedoel, niet alles wat over de duivel gaat is satanisch. Dan zou de bijbel ook duivels zijn.
    knipoog_dicht.gif

    heel cool dat je het nummer zo zou noemen, maar zou je ook t-shirts laten drukken met heel groot 666 erop????

    gelijk de hele meute merken zeg maar!!!!!

  2. maar wat betekend het eigenlijk dat wij aan veel heidense dingen christelijke betekenissen geven????? is dat nu iets menselijks of iets goddelijks.......word de betekenis nu werkelijk anders of gaan we door met een van oorsprong heidens gebruik???

  3. ik weet dat zo net nog niet??? het geeft wel aan wat jouw idee over Feedback is, en je bent volgens mij een Mod en het geeft een beeld over wat Feedback en respect eigenlijk is voor jouw gevoel??? is zeker wel handig dat we inzicht hebben in de normen en waarden van de mods. Dat gaat dus over Feedback en wat jullie het nut ervan vinden hier

  4. dus het gaat alleen over de wet!! het probleem tussen wat wij denken is een nuanceverschil en na de aanvaring die ik met Tom heb gehad heb ik besloten om niet meer verder te discussieren. Ik vind het goed wat jij denkt, en ben het er helemaal mee eens. Het gevoel dat mijn gedachten andere woorden uiten en misschien wel uit de zelfde bron andere woorden halen is te groot voor mijn gevoel en deze discussie kan daarom alleen maar strijd veroorzaken (ik ken mijzelf knipoog_dicht.gif)

    Groetjes HK

  5. ik ben "bijna" maatschappelijk werken: ik ken de feedbackregels

    maar volgens mijn mening en wat ik hoor op mijn alleswetenden sociale opleiding (kuch kuch) is feedback een handeling weergeven dan het gevoel wat jij ervan krijgt (eerst jij dan Ik) dit is de meest formele en professionele manier van feedback geven. Een positief asspect geven is wenselijk maar zeker geen must omdat sommige dingen gewoon niet zo lievelijk zijn

    ps niet alles wat in de dikke van dale staat klopt meer (zoek mokkel maar eens op knipoog_dicht.gif)

  6. ja dat zal ik wel eens goed gaan doen dan knipoog_dicht.gif

    maar ik respecteer die autoritaire dictatuur wel hoor knipoog_dicht.gif

    nee ik kan me voorstellen dat vooral om een gevoelig forum als dit het ook meoilijk is om te beoordelen wanneer iets respectloos is of een mening omdat iedereen eigenlijk een andere draai geeft aan het geheel wat niet te bevatten is door een simpel mens. Het is natuurlijk wel belangerijk om elkaars mening te horen en er iets van te leren in een discussie. Jammer dat de strengheid misschien net iets te hoog is om echt vrij te praten want veel wat als niet respectable word gezien blijkt meer een doorn in het oog van enkele gezaghebbenden ze zijn. ik weet het hewt is moeilijk maar toch blij dat jullie luisteren naar mijn "schreeuw" en ik zal proberen, nee ik zal niet meer zo methaforisch de boel brengen want dat kan inderdaad misverstanden geven omdat jullie mijn charmante glimlach er niet bijzien knipoog_dicht.gif

  7. Hebreeën 8

    6 Maar Christus, de hemelse priester, heeft een veel belangrijker taak gekregen dan de priesters van Israël. Hij heeft ervoor gezorgd dat God een *****NIEUW*** verbond met de mensen sloot; een verbond dat op betere beloften steunt.

    EN WAT BETEKEND HET VOLGENDE DAN:

    7 Aan het oude verbond mankeerde nogal wat. Als dat anders was geweest, zou er geen nieuw voor in de plaats gekomen zijn.

  8. dat zei TOm helemaal niet. Ik vind het niet netjes dat je zijn woorden EXTRA misinterpreteerd en sugereerd dat TOm de tora minder belangerijk vindt als het nieuwe testament (deze moest even hehe) nee maar suggereren dat hij het woord van GOd voor de honden vind is SMAAAAD

    dit is een vals oordeel geven en bewust.

  9. Ik heb een vraag:

    Wat is nu het nut van Feedback hier? Ik word constant hier naar toe gestuurd als ik een seen keer offtopic mijn mening geef over de autoritaire dictatuur van dit Forum, maar waar kan ik dan mijn verhaal kwijt?

    Ik vind dat de mensen wel heel gauw vinden dat ik over de schreef ga en merk van anderen dat zij dat ook vinden. Het lijkt wel of er een elitaire groep de baas speelt en veilig met een sniperrifle in een wachtoren zit te wachten tot er iemand offtopic gaat. Dit is een FOrum waarin de discussie de kop in word gedrukt. De balans van meningen is overgeheld naar maar 1 waarheid en dat is de waarheid die de Mods in pacht denken te hebben. Ik zal hiervoor wel weer een berisping krijgen maar ik zou graag willen zien dat de democratie hier blijvend van aard is, dat er geluisterd word. Kijk schelden, vloeken, is natuurlijk een BIG NO-NO

    maar respect.........wat is respect als het gaat om een mening???? Dit wordt te vaak door eigenbelang van de Mods geinterpreteerd als geen vrijheid in hun leefruimte, of ze horen dingen die ze niet willen horen.

    Accepteer mijn schreeuw om vrijheid!! Snoer mijn mond niet.

  10. 2 Corinthiër 3

    10 Sterker nog: De glans die van Mozes' gezicht afstraalde, was een flauw schijnsel vergeleken bij de schitterende glans van het nieuwe verbond.

    11 Dus, als het oude verbond (dat toch weer zou verdwijnen) al een hemelse glans had, hoeveel sterker moet dan de glans van Gods nieuwe verbond zijn, omdat dat blijvend is.

    12 Omdat wij hiernaar uitzien, kunnen wij Gods boodschap met grote vrijmoedigheid brengen.

    tis hoe je het bekijkt, maar het oude verbond is wel weg en het nieuwe verbond is er voor in de plaats gekomen. Een simpele uitbouwing van het oude verbond is te simplistisch denk ik.

    Galaten 4

    24 Hieruit blijkt dat God twee keer een verbond met de mens heeft gesloten. Het ene op grond van een wet, het andere op grond van een belofte.

    25 Het verbond van de wet werd gesloten op de berg Sinaï (of de 'berg Hagar' zoals de Arabieren zeggen). En de slavin Hagar is het symbool van het tegenwoordige Jeruzalem, de moederstad van de Joden. Haar kinderen leven allemaal onder de slavernij van de wet.

    26 Maar onze moederstad is het hemelse Jeruzalem en zij is vrij; zij is geen slavin van de wet

    Hebreeën 8

    6 Maar Christus, de hemelse priester, heeft een veel belangrijker taak gekregen dan de priesters van Israël. Hij heeft ervoor gezorgd dat God een nieuw verbond met de mensen sloot; een verbond dat op betere beloften steunt.

    7 Aan het oude verbond mankeerde nogal wat. Als dat anders was geweest, zou er geen nieuw voor in de plaats gekomen zijn.

    Hebreeën 9:16

    Met dit verbond, dat God met ons heeft gesloten, is het net als met een testament; er moet eerst iemand sterven, voordat het van kracht wordt.

  11. Kerstbomen zijn mooi en zo (ontopic)

    ik vind het onrespectvol om iemands geloofswereld te reediten....ok miscshien was de post te lang, en misschien was hij niet helemaal ontopic. Maar de reden van Jehova propaganda is natuurlijk totaal misplaatst. Er is ook ruimte voor andere propaganda (ik heb een mailtje over gestuurd naar crew over mijn berisping) dus moeten jullie daarin rechtlijnig zijn.

    Respecteer ieders mening!

    Op een forum als deze zijn meningen heel belangrijk. Nog belangrijker is dat ze gerespecteerd worden. Het is heel goed mogelijk dat je het totaal niet eens bent met iemand, maar respecteer een ieder. Hier controleren wij zeer streng op, een berisping heb je in zo'n geval snel te pakken.

    ik heb hier nog helemaal niets van gemerkt hier op deze site, maar ik ga nu wel heel erg offtopic, dus sorry hiervoor, maar er werd naar mijn mening gevraagt naar mijn mening. En mijn vorige post was niet offtopic maar een mening op de post van Sebastian.

    verder zijn kerstbomen groen meestal, al heb je ook de blauwespar, die verliest zijn naalden niet zo snel dus dat is wel weer practisch, jammer dat ze zo duur zijn. Maar dan heb je wel wat zeg ik maar zo.

  12. eh dat stukje geschiedenis is vooral zo ontstaan omdat Luther het zich niet kon veroorloven om voor de boeren te kiezen (wat jij nu doet is wel heel erg uit de context gerukte geschiedenis, want duitse adel = de enige protestantse adel die er rondliep (was er maar 1tje)) En hij was gewoon tegen geweld, en de boerenopstand zag hij niet als de manier om dit geschil op telossen. In zijn anonimiteit deed hij nog veel groots werk voor GOD.

    (engeland ging alleen maar over een vrouw die geen kinderen kon krijgen, en Henry was daarvoor nog uitgekozen als de voorvechter voor het RK)

    (en ik heb het niet over het west en oost romeinse rijk, maar om de schisma binnen de RK)

  13. ja pentagram (de 5 wonden van christus, heeft een overleverings betekenis volgens me misselijkmakende magie van Salomo in de kleine en grote sleutels) de kerstboom is voor mij een boom di elicht geeft en er hangen ballen aan. Dat ie gechristend is intersseerd me geen sier, is mij te menselijk.

  14. Nu word ik beschuldigt van laster??? Jij darteld maar een beetje om mijn posts heen.

    En ik weet heus wel waar die schisma;s door zijn ontstaan. Door aardse belangen en vooral MACHT (op een gegeven moment waren er 3 pausen, zal ik die quote van jou er nog maar eens bijhalen dan, over verdeeldheid gesproken en aardse belangen)

    Luther was niet uit op aardse belangen maar uit op een geloof zonder dogma's (sacrementen, transubstansiatie, feodaal regime binnen een kerk) Hij wou adfundum terug naar de basis, de eerste kerken, zoals die in Jeruzalem onder leiding van de broer van Christus zelf.

  15. er zijn nog wel meer kleine details die samen een heeeel groot geheel zijn.

    Maar ja, ik hou van het mystieke van de RK kerk, ik hou van hun overgave en geloof (bijna schaapachtig, maar oh zo puur) daarom vind ik dat er nog steeds wel ruimte in onze wereld is voor hun overgave en kaarsjesbranderij. Alleen het is mijn ding niet, en ik verbaas me gewoon soms over al die kleine details

  16. Eh de katholieken mochten ongeveer ALTIJD niet de bijbel lezen. Iedereen die geen geestelijke was, was verboden de bijbel te lezen, (het plebs begreep het toch niet)

    (de bijbel lezen mocht pas vanaf de jaren 60 door een of ander concilie, 2 vaticaanse concilie ofzo)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid