Spring naar bijdragen

Garou

Members
  • Aantal bijdragen

    77
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Garou

  1. Beste allemaal,

    Soms ben je op zoek naar een bepaalde film. Vandaag is het soms. Wie van jullie kent de film: Svyato? Hij is gemaakt door Victor Kossakovsky. Nergens, en ik herhaal, nergens kan ik hem vinden. Heeft iemand goede suggesties ? De film draaide een aantal jaren terug op het IDFA Rotterdam.

    Alvast bedankt !

  2. Heb dit topic globaal even doorgelezen. En schrok eerlijk gezegd van de felheid waarmee sommige mensen tegen de mede-forummers van leer trekken. Hier en daar kan ik mij ook niet aan de indruk onttrekken dat men spreekt vanuit een aangeleerde redenatie. Een kanselnapraterij... als je wilt. Het is absoluut niet plaats om te oordelen, dat kan maar Een echt rechtmatig. Maar wel wil ik toch de vraag stellen: is er geen significant verschil tussen homofiele geaardheid en homoseksuele gerichtheid ? En daarnaast een andere term die wellicht om wat verduidelijking vraagt: homofiele geaardheid zónder praxis. Legt de Bijbel niet veeleer de nadruk op de praxis dan de geaardheid, het gevoel zogezegd ? En dat is geen kwestie van blind-zijn, maar met open ogen de Bijbel lezen en je bepaalde zaken afvragen.

  3. Een hele tijd geleden, toen ik nog op het middelbaar zat, moest ik een werkstuk maken over een land/streek/provincie. Toen heb ik gekozen voor Québec, en dat boeide me enorm. Sindsdien wil ik er graag eens naartoe en houd ik het daar een beetje in de gaten.

  4. Hier spreekt een Canada-freak. Of althans, een Québec-freak. Zelf ben ik er nog nooit geweest nosmile.gif Maar, misschien iemand van jullie wel ? Dus, deel uw ervaringen ! Ik ben heel benieuwd hoe het daar is, vooral omdat de provincie me erg trekt en de taal aldaar. Vuur maar los !(In plaats van brand...)

  5. Geinig om te lezen dat er zoveel lotgenoten zijn ze. Blijkbaar is het een groot probleem onder de jeugd... Nu heb ik op bepaalde dagen een stok achter de deur. Sommige lessen, die vroeg aanvangen, hebben Permanente beoordeling. Dat wil zeggen dat ze je tijdens de les beoordelen en niet alleen door middel van toetsen. Je móet dus wel aanwezig zijn om een goed cijfer te krijgen. Maar de rest van de week... Hmm, lastig om uit mijn bedje te geraken.

  6. Eerlijk waag ik te betwijfelen of het de ambitie van de SGP is om anderen hun geloofsovertuiging op te dringen. Afgelopen dinsdag was er een docu op TV over de SGP, en wat hier geschreven wordt klopt niet helemaal met het beeld wat ik door de docu kreeg.

    Over het geheel genomen ben ik het oneens met de standpunten van de SGP. Maar tegelijkertijd wil ik niet vergeten dat Nederland een democratie is en mensen het recht op een hun eigen mening hebben. Vinden zij een aantal gelijkgestemden moet hen de mogelijk worden gegeven zich te organiseren, zonder daarmee de Nederlandse staat in gevaar brengen. En of de SGP dat zou kunnen veroorzaken... Tja, overschatten we hen dan niet een beetje ?

    Twee zetels in de Kamer, hmm, dat schiet niet echt op.

  7. Het is inderdaad opmerkelijk te noemen dat christenen, anders dan joden, wel gewoon varkensvlees eten. Natuurlijk heeft de betrekking op het verhaal van Petrus. Maar het valt, al is het alleen al vanuit gezondheidsoogpunt, zeer te betwijfelen of het niet beter zou zijn varkens links te laten liggen. God verklaarde deze dieren niet zonder reden onrein !

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid