Spring naar bijdragen

vegan-revolution

Members
 • Aantal bijdragen

  9
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over vegan-revolution

 • Rang
  CrediGup

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Wat veel mensen niet weten is dat Israël de leider in de wereld is waar het veganisme betreft. Recent nog werd het grootste veganistische festival ter wereld gehouden in Tel Aviv : Largest vegan festival in the world returns to Tel Aviv Daaruit : Zie ook : Why Israelis are leading the vegan revolution
 2. vegan-revolution

  Maria Verering

  Robert Frans maakt op mij een geduldige en vriendelijke indruk. Zijn betogen (voor wat ik er tot nu toe van gezien heb) zijn voor mij steeds aangenaam om te lezen.
 3. vegan-revolution

  ex-christen

  Dat klinkt nogal zinloos. Terwijl je toch al weet dat je het onderspit gaat delven zinloze rancuneuze acties ondernemen. Erg triest ook.
 4. vegan-revolution

  ex-christen

  Tsja, ik kan moeilijk een Scheppingsontwerp in de schoenen van gevallen engelen schuiven als beweerd wordt dat dit Scheppingsontwerp van God afkomstig is. En dat Scheppingsontwerp heeft tot gevolg dat wegens aardbevingen en andere natuurrampen onschuldige kinderen ondraaglijk lijden. Ik zie daar geen rechtvaardigheid in. Vandaar mijn moeite daarmee.
 5. vegan-revolution

  ex-christen

  Bedankt voor je uitleg, Hermanos2. Het lijkt erop dat je over het een en ander goed hebt nagedacht. Mijn moeite met de bijbel zit vooral in het scheppingsverhaal en de zondeval gecombineerd met hoe de toestand in de wereld is.
 6. vegan-revolution

  ex-christen

  De reden waarom ik atheïst ben geworden is omdat ik bijbelteksten niet in overeenstemming kon brengen met wat mij logisch toeschijnt. Bijvoorbeeld bijbelteksten in Genesis. Daar waar Jezus in de Evangeliën geschetst wordt als pleiter voor barmhartigheid en naastenliefde is dat mijns inziens een goed voorbeeld voor mensen hoe te handelen. Dat is voor mij een positief aspect van het christendom. Wat is waarheid? Dat is in het algemeen een lastige vraag. Maar vaak is wel aan te geven hoe (on)waarschijnlijk het is dat iets waar is.
 7. vegan-revolution

  ex-christen

  Ik ben niet actief voor extinction rebellion. Ik zal wel wijzen op wat in mijn beleving de voordelen van veganisme zijn en ook vreedzame promotie van veganisme steunen, maar ik houd niet zo van dat schreeuwerige. Liever zie ik dat door goed argumenteren het veganisme verder komt dan door met de vuist op tafel te slaan.
 8. vegan-revolution

  ex-christen

  Dat laat zich raden. Ik ben veganist. Nu ongeveer 35 jaar. De term "revolution" komt voort uit mijn overtuiging dat het terugdringen van veeteelt revolutionair veel goeds voor de mensheid gaat betekenen wegens een daardoor sterk verminderde aanslag op aardse hulpbronnen. 35 jaar geleden werd het aandeel veganisten in Nederland nog geschat op 0,2% en nu op 2%. In Israël is het aandeel veganisten inmiddels zelfs ruim 5%. Er zijn zelfs christenen die vonden dat christendom en veganisme heel goed te combineren is hetgeen uitmondde in veganchurch.nl.
 9. vegan-revolution

  ex-christen

  Tot ongeveer mijn vijftiende levensjaar was ik van huis uit christen. Maar sindsdien ben ik atheïst en dat is nu ongeveer de laatste driekwart van mijn leven aangezien mijn leeftijd nu 60 jaar is. Richard Dawkins deed ooit een poging om de mate van godgelovigheid te classificeren en kwam daarmee met een spectrum of theistic probability. In dat spectrum ben ik een "de facto atheist". Ik ben geïnteresseerd in wat christelijk gelovigen (christenen) zoal bezighoudt. Op het forum Geloofsgesprek werd ik opmerkzaam gemaakt op Credible en aldus kwam ik op dit forum terecht.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid