Spring naar bijdragen

Vlinder56

Members
  • Aantal bijdragen

    15
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Vlinder56

  1. 12 minuten geleden zei Liefdeskruiden.nl:

    Zeker, je hebt een heel leven samen om daar aan te werken. Veel stellen proberen het een aantal jaren uit en stoppen er mee als het tegenvalt. Als je uit gaat van 50 jaar samen leven geef je dus al veel te snel op. 7 jaar samen geweest, niet meer fijn, dus stoppen. Als je de moeite wilt nemen om het liefhebben te leren ben je daar misschien 15 jaar mee bezig, maar heb je van de 50 jaar nog altijd 35 jaar die wel geweldig zijn van over. Het kan, samen met God. Hij heeft het huwelijk Zijn zegen gegeven, Hij is dus degene die je aan Zijn belofte mag houden. Maar je moet wel allebei door willen gaan!

    Wat een ingewikkeld gedoe allemaal, zo gaat de lol er zeker af. Dat wil toch niemand...als je echt van elkaar houdt, en van plan bent elkaar het ja woord te geven, heb sex met elkaar en geniet er van, voor, tijdens of na het huwelijk. Daar is het voor bedoeld. Zoals God het bedoelt heeft. Sex hebben met ingewikkelde scenario's in je hoofd....vul zelf maar in.

  2. Op 1-3-2019 om 19:35 zei Nicky O:

    Ik zou zo graag willen weten of er mensen zijn die de Heilige Geest in hun hart voelen branden.. als een verterend vuur?

    Ik heb wel paar keer meegemaakt dat ik door de Heilige Geest werd gewaarschuwd omdat er iets niet pluis was, en een paar wonderen meegemaakt. In eerste geval kreeg ik kippen vel, met de wonderen voelde het alsof ik 'opgetild' werd en een enorm geluks gevoel. Maar branden als een verterend vuur niet.

  3. 16 uur geleden zei Bastiaan73:

    Volgens het dispensationalisme of de bedelingenleer is de huidige periode niet de eindtijd maar de genadetijd.

    Citaat:

    De "traditionele" bedelingenleer onderkent over het algemeen zes of zeven bedelingen:

    • Bedeling van de onschuld – van schepping tot zondeval;
    • Bedeling van het geweten – van zondeval tot zondvloed;
    • Bedeling van het menselijk bestuur – van zondvloed tot spraakverwarring in Babel (Noachitische wet);
    • Bedeling van de Belofte – van de roeping van Abraham (direct na spraakverwarring) tot de Wet;
    • Bedeling van de Wet – van de instelling van de Wet, op de Sinaï, tot de dood van Christus;
    • Bedeling van de Genade – van de opstanding tot de wederkomst van Christus;
    • Bedeling van het Messiaanse Vrederijk of Duizendjarige rijk – van Wederkomst tot het laatste oordeel."

    Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Dispensationalisme#Meer_over_dispensaties

    Marcus 13 (NBG)

    7 Doch wanneer gij hoort van oorlogen en geruchten van oorlogen, weest dan niet verontrust. Dat moet geschieden, maar het einde is het nog niet.

    8 Want volk zal opstaan tegen volk en koninkrijk tegen koninkrijk. Er zullen nu hier, dan daar, aardbevingen zijn en er zullen hongersnoden wezen. Dat is het begin der weeën.

    Hee, dat inzicht is interessant! 

  4. Ik heb verschillende boeken en studie's gelezen ook over de eindtijd ja. In ieder geval weet ik wel zeker dat we nu in de eindtijd leven, waar je op moet letten; extreme weersomstandigheden, overal oorlog, eenzaamheid, het wordt meer een ieder voor zich, geen respect meer voor ouders, steeds meer verwarde personen, extreme hongersnood overal, overal ter wereld komt de politiek er niet meer uit. God laat zien dat de mens niet zonder God's leiding kan maar er een puinhoop van maakt. Zonder God's ingrijpen komt dat ook nooit meer goed. 

    Wat ik in De Levende Kerk van God las, een studie ook, de in Openbaring 17 genoemde 'hoer" ,en het Beest van openbaring 'berijdt' is de katholieke kerk. "Want zij heeft overspelige verdragen gesloten met de leiders en koningen van de wereld ( v 2) en de bewoners van de aarde zijn geestelijk 'dronken' gemaakt vanwege haar valse leerstellingen. Bv: de katholieke kerk vereert Maria, alleen Jezus dient vereert te worden. 

    De staat, regering is het Beest van openbaring. Het Beest en de Vrouw wordt het zogenaamde "Heilige" nieuwe Romeinse Rijk wat zal worden opgericht.

    En ik denk ook dat er niet 1 Antichrist komt maar velen, 1 Johannes 2:18 : "er nu ook vele antichristen zijn opgestaan."

    Ofschoon Jezus God "Heilige Vader noemt, noemen Rooms Katholieken de paus "Zeer Heilige Vader" en" plaatsvervanger van Christus" wat letterlijk "in de plaats van Christus betekent...

  5. 51 minuten geleden zei sjako:

    Ja, dat is een probleem. De interpretatie is vaak verschillend. Daarom is het ook een hele studie om de goede eruit te halen. Alles grijpt op elkaar in. De sabbat heeft alles te maken met de Wet. Jezus heeft de Wet vervult. Gelaten 3:22-25 legt het mooi uit

    Maar de Schrift heeft iedereen als gevangene overgeleverd aan de zonde, zodat de belofte die gebaseerd is op geloof in Jezus Christus, gegeven zou worden aan hen die geloven. 23 Maar voordat het geloof kwam, werden we bewaakt onder de wet en zaten we gevangen, in afwachting van het geloof dat geopenbaard zou worden.  24 De wet werd dus onze oppasser die naar Christus leidde, zodat we door geloof rechtvaardig verklaard zouden worden.  25 Maar nu het geloof is gekomen, staan we niet meer onder toezicht van een oppasser.

    Er wordt uitgelegd dat de Wet waar de sabbat een onderdeel van is, een soort van oppasser was in afwachting tot de komst van de Christus, Jezus. De wet heeft Israël en daarmee de rest van de wereld tot Christus geleid. Daarom kunnen wij nu door geloof rechtvaardig worden verklaard, niet meer door de Wet. Wij vallen nu onder de Wet van de Christus, die op harten is geschreven en niet meer op steen.

    Thanks! 

  6. 4 minuten geleden zei sjako:

    Hoi @Vlinder56 welkom op dit forum. Waar heb je dit gelezen? Je moet iets wat je leest ook in zijn context zien. Feit is dat de sabbat aan de Joden werd gegeven en dat het een onderdeel is van het 'Oude Vebond' dat is vervangen door het Nieuwe Verbond. Daarin wordt gezegd dat Christenen een grotere rust ingaan. Maw de sabbat was minder dan de 'nieuwe rust' die we nu zijn ingegaan.

    Dank voor je reactie, ik zal mij er nogmaals in verdiepen. Ik las het in een Bijbelstudie blad. Wat mij op valt is, door het te vergelijken, de ene studie er weer anders tegen aan kijkt dan de andere. Maar er zijn inderdaad wel christenen die de oude Joodse Bijbelse feesten wel vieren. 

  7. De sabbath wordt gevierd op zaterdag, van oorsprong door joden. Maar ik heb wel ergens in de Bijbel gelezen, dat het God's bedoeling was, dat ook niet joden het zouden gaan vieren. Dat hebben christenen later zelf veranderd. Maar ook nu zijn er christenen die de sabbath wel vieren. Dat is het zelfde met het loofhutten feest.

  8. Op 27-4-2019 om 10:33 zei Nicky O:

    Ik ben benieuwd naar jullie verhalen over de wil van God.

    Ik denk dat iedereen het weer anders ervaart. Als ik bv. twijfel bij een beslissing, bid ik tot God van te voren of Hij zijn wil hierin bekend wil maken. Meestal wordt mij dat ingegeven dmv een tekst uit de Bijbel die ik "zomaar" open sla, of uit een ander christelijk blad. Als een beslissing die ik wil gaan maken niet goed is, uit God's oogpunt bekeken voelt het al niet goed. Natuurlijk gaat het ook wel eens verkeerd, daar ben je mens voor. Dat is bij mij een kwestie dat ik niet goed naar God heb geluisterd. Oprecht berouw daarvan hebben, en dat in gebed uitten, God is liefdevol, en ontvangt je weer met open armen.We mogen iedere dag met een schone lei beginnen. Wisten jullie dat het God 40 jaar heeft gekost om Mozes om te vormen naar Zijn wil? Ik denk ook wel eens, dat de Heer zo veel geduld met mij heeft! Ik heb ook een langzaam leer proces. Pffff 40 jaar hoop ik niet hihi!?

    Breng het in gebed tot God, in stilte, het is belangrijk om tv, mobiel, laptop allemaal uit te zetten, dagelijks een stille tijd, en God zal Zijn wil aan je bekend kunnen maken.?

  9. Hoi allemaal, mijn nickname is Vlinder56, ik ben nieuw. Ik hoop langs deze weg aansluiting te kunnen vinden en vrienden te maken, ik mis contact met mede christenen.

    Ik kijk nog beetje rond hoe het werkt, ben alleenstaand, sinds 2014, mijn kinderen zijn uit huis. In 2014 heb ik mij door onderdompeling laten dopen in de baptisten kerk. 

    Ik ervaar God heel sterk in de natuur, door mijn hoog gevoeligheid voel, en ervaar ik alles ook heel sterk. De rust, en ruimte van de natuur, ben God daar heel dankbaar voor.

    Verder werk ik bij de thuiszorg, lees heel veel, vooral christelijke lectuur, en ben een hobby schrijver, meestal korte verhalen,

    Groetjes Vlinder56?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid