Spring naar bijdragen

Catholic angel

Members
  • Aantal bijdragen

    433
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

    Nooit

Berichten geplaatst door Catholic angel

  1. Na de wervelwind die CA over jullie heeft uitgestort en weer even heeft laten zien wat voor sense en nonsense hij jeeft uit kunnen kraaien... probeer ik iets anders... ik hou me mond...

    Maar wat is Naastenliefde in de context van de conflicetn op aarde?,..

    Mag je bijvoorbeeld in het leger...(ge zult immer niet doden) als je weet dat je moet strijden tegen andere mensen

    Dus is naastenliefde een houding of een werkwoord?

    HELP ik wil een snelcurcus

  2. Quote:

    [...]

    Ik hoop dat jij het wel hebt. Of zit je werkelijk zo vol haat?

    Je weet wel, die ene van de 7 hoofdzonden?

    Sorry ik heb het geprobeerd,...maar nee,..ik heb geen medelijden met hun lot, ik zie het als een straf van God dat ze nu vernietigd worden....

    Ik vindt het al erg dat ze op aarde bestaan en ik ben dus blij dat ik ze in de hemel niet meer tegen kom.... sorry zo denk ik er gewoon over...

    Al die ******** zijn een hypocriet zootje.... ze zijn als een etterend kin in de klas die als de juf niet kijkt loopt te klieren en te sarren..als je hem dan een klap geeft gaat ie huilen en krijg JIJ de Straf...

    Nu lopen ze allemaal te protesteren omdat hun mensenrechten worden geschonden ..terwijl ze niet kijken naar wat zij de mensheid hebben aangedaan....

    Het is bij mij gekomen in 2001 toen die 2 torens vielen en zij stonden te juigen en taart te eten.... toen wist ik het....ooit zullen wij (christenen en Joden) lachen als de rook van jullie pijniging opstijgt ten hemel...jullie zullen een schande zijn in het aangezicht van het Lam... ooit zullen wij jullie zien vedwijnen in de poel des vuurs...en daar verheug ik me op...

    dus om je vraag te beanwtoorden...de bijbel heeft me dit zelf geleerd...ik zie niet in waarom zij in aanmerking komen voor de liefde van Jezus? ze zijn moslim en zij ontkennen hem.... dus laat ze maar branden.. op aarde en in het leven hierna het is Gods werk

  3. Quote:

    Ik heb gekozen voor het katholicisme na uitgebreide studie van de eerste Christenen (eerste tot en met vijfde eeuw) om te zien wat men toen geloofde. Dit ging ik doen omdat ik hoe langer ik gereformeerd was, hoe meer ik ging zien dat de gereformeerde theologie in het 'luchtledige' leek te hangen. Ik kon het fundament niet vinden en verwachtte dit bij de eerste christenen te vinden.

    Het viel mij op dat men oorspronkelijk zo katholiek was. En ik begon steeds meer parallellen te zien met het hedendaagse katholicisme en het geloof van die eerste Christenen. Toen moest ik kiezen: of die eerste Christenen zaten al fout en God was niet eens in staat om na de Hemelvaart van Christus een ware kerk te bewaren, of er klopte iets niet met de gereformeerde redenering.

    In een onmachtig God die niet in staat is zijn Kerk te bewaren kan ik niet geloven, en in een Heilige Geest die mensen 1500 jaar misleidt totdat de Reformatie start evenmin. Ik had geen andere keus dan katholiek worden.

    Ik ben katholiek omdat ik niet anders kan, niet omdat ik het zo'n aantrekkelijke optie vond.

    Gefelicteerd,...welkom big-smile.gif je hebt de juiste keuze gemaakt...

  4. Quote:

    Allereerst wil ik er op wijzen dat in dit topic geen plaats zal zijn voor haatzaaierij, antisemitisme en welke vorm van onverholen haat tegen welke etnische bevolkingsgroep waar dan ook ter wereld.

    Ten tweede wil ik opmerken dat dit topic in Geloof Algemeen staat en dat het hier expliciet gaat over de 'Hand van God in het conflict rond de Gazastrook'. Ik zou dan ook graag zien dat vooral de topicstarter zich daar ook aan houdt en zich zorgvuldig uitdrukt (dus ik wil hier niet nog een keer de term 'kinderen Satans' verbonden zien worden met een etnische groep.

    Ik zou graag zien waarom er een zogenaamd dilemma is voor christenen, ik zie namelijk geen enkel dilemma.

    a) Heb uw vijanden lief.

    B)
    Palestijnen zijn de vijanden van Gods volk.

    Daaruit kan toch alleen maar voortkomen dat wij zowel Gods volk áls de Palestijnen moeten liefhebben? Over dit dilemma en andere zaken met betrekking tot Gods hand in dit kleine stukje wereldgebeuren mag hier, in dit topic gesproken worden.

    Heerlijk weer heerlijk christelijk degelijk.....bedenk wel dat Jezus mensen wel kinderen Satans noemde ...beste vriend!...enfin...Is dit Gods werk of niet..het is immers ZIJN volk???!!1!


    Samengevoegd:

    Quote:

    [...]

    Nog niks veranderd ...

    [...]

    yes.gif

    Als je nu toch weer op credible bent, ga je je dan ook bezig houden met topics die te maken hebben met je persoonlijke geloofsopbouw en om te leren over je Moeder de H. Kerk? Of blijft het bij schoppen en trappen alleen?

    Lekker Schoppen en Trappen en zout in de wonden smeren....ik ben een zionist,..ik ben een Anti Islamiet en ik heb een enkeltje vagevuur gepland...dat Kun je van mij verwachten...big-smile.gifwidegrin.gif


    Samengevoegd:

    Quote:
    [

    Ik zou graag zien waarom er een zogenaamd dilemma is voor christenen, ik zie namelijk geen enkel dilemma.

    a) Heb uw vijanden lief.

    B)
    Palestijnen zijn de vijanden van Gods volk.

    KWil jou nog wel eens horen als je straks voor de leeuwen wordt geworpen...jij zal nooit een goede kruisvaarder worden als het er op aankomt!,... te veel (onnodige) naastenliefde is een schande in het gezicht van hen die het Christendom met het zwaard en hun eigen bloed hebben beschermt... De joden hebben dit land van Jahwe gehad en het oude testament is een getuigenis van de vele oorlogen van God tegen de vijanden van het volk israel..en zij hoe dan ook zij zijn vijanden van dit volk..de oogappel van God... dus mijn stelling

    Het is God zelf die deze mensen op de rand van vernietiging brengt...

    God Is een moordmachine vol gerechtigheid..vergeet even het nieuwe testament..Dit is Hardcore Violence

  5. Ik heb inderdaad nog het meest te doen met de Christelijke Palestijnen, maar de meeste Christenen of ze het nou willen of niet weten dat tegen Israel keren, je keren tegen God is....maar betekend dit dus dat Christen zijn Anti-arabisch/ Islamitisch is..en hoe dient deze houding tegenover de Jood om nog maar te spreken van het bidden voor vrede over dit conflict...want wie moet er weg???

  6. Daar ben ik weer, na een zwerftocht over de aarde ben ik weer terug gevlogen om de aarde te doen schudden hier op credible.nl en jullie weer lastig te vallen met controverse en scherpe ongenuanceerde meningen.

    De beste wensen allereerst voor alle Katholieken, en de protestanten...daarna de atheisten en agnosten en daarna...? ehm niemand?

    Ik moet zeggen het zijn weer mooie tijden...Zoals jullie weten is het eindelijk echt begonnen Israel (Gods volk) tegen de Palestijnen (kinderen Satans). Nu kunnen we duidelijk de hand van God zien tegen zijn vijanden in actie. Het lijkt me dan ook goed om je als christen af te vragen of het nodig is medelijden te betonen met het lot van de palestijnen aangezien dit rechtstreeks tegen Gods plan in gaat. En voor de gereformeerden hier. In de ere dienst wordt S ochtends altijd de tien geboden gelezen en daarna \" en ik zal gerechtigheid doen aan het 4e geslacht van hen die mij liefhebben\" tevens betekend dit evenredig net zo veel ongeluk aan hen die tegen hem ingaan.

    De moraal van dit verhaal

    De Christen kan niet anders dan in de spagaat zitten met dit conflict.

    Als hij medelijden betoont met de palestijnen dan koestert hij het lot van Gods vijanden.... koerstert hij geen medelijden maar haat..dan verhoud dat zich niet met het gebod heb u naasten lief

  7. Quote:

    ik vind het zo jammer dat er zoveel ruzie tussen deze drie godsdiensten. ze weten toch allemaal dat ze dezelfde wortels hebben. en als je gelooft in een van die godsdiensten, dan zegt je godsdienst niet dat je de andere godsdienst moet onrespecteren. en deze godsdiensten geloven allemaal in dezelfde God. dus waarom al die geruzie.

    je hoeft niet perse in de andere godsdienst te geloven om elkaar te kunnen acsepteren.

    wat vinden jullie???

    Je kunt maar beter in geen enkele religie geloven...als je dan toch christen bent kom dan bij de ware kerk dat is de kerk van Rome!

  8. Quote:

    Zojuist kreeg ik dit product van mijn kapper om eens te testen:

    Toen hij dat ding op mijn hoofd deed kreeg ik rillingen van top tot teen, maar zowat tegelijkertijd ging er 'occult' door mijn hoofd.

    Het wil namelijk dat dit ding afkomstig is van de Aboriginals die het gebruikten als middel tegen stress, voor ontspanning en zelfs voor sexuele opwinding.

    Misschien vergezocht, maar ik kan mijn gevoel niet zomaar negeren. Wat 'research' op internet geeft ook weer dat deze dingen met name te verkrijgen zijn via de 'welbekende' websites die accupunctuur en andere occulte zooi aanbieden...

    Zijn jullie bekend met dit product en wat is jullie mening? Ga ik te ver in mijn denken of zit ik toch goed?

    En ik voel dat ding nog steeds op mn kop zitten
    nosmile.gif

    Groet, John

    Het is ontzetten opmerkelijk wat veel mensen al Occult bestempelen. Zelf ben ik de mening toegedaan dat vee christenen zichzelf de laatste jaren onsterfelijk belachelijk hebben gemaakt door uiteenlopende zaken als occult te bestempelen. Ik vindt het een belediging voor een groot en machtig schepsel als Satan dat bijvoorbeeld de smurfen, dungeons and dragons en suske en wiske met dit predikaat zijn bestempeld. Het riekt naar een moderen heksenjacht.

    Occult wat is occult?, occult is een verborgen kracht van de duisternis en begint pas bij de persoon zelf. ALs een christen naar Yoga les gaat zou hij het juist kunnen verchristaniseren door in plaats van vage hindu mantra's christelijke gebeden te gebruiken.

    Vele Oosterse wijsheden worden door christenen al bij voorbaat bestempeld als duivels terwijl men geen oog heeft voor het feit dat men hun eigen problemen niet eens direct kan aanpakken laat staan satan buiten de deur te houden.

    We spelen Satan enorm in de kaart als we gaan speuren naar wat allemaal occult zou kunnen zijn, omdat we dan verstrikt raken en juist het onderscheid tussen goed en kwaad verliezen.

    Weet je wat occult is?

    - De Hadj in Mekka

    -The pottershand en de evangelie gemeentes de Deur

    -Het spreken in Tongen zonder uitleg

    -Artikel 80 uit de heidelbergsche catechismus

    -De heidelbergsche Catechismus

    -De mormoonse kerk

    -Het ontbreken van eenheid in De Christelijke kerk

    -Het ontbreken van een eigen mening binnen de Christelijke wereld omtrent wereld problematiek.

    Ik denk dat ik straks een Headmassager ga kopen voor me en mijn vriendin.

    vriendelijke groet Catholic Angel

  9. ook om even een link te maken met mijn eerdere Topic het nut van God. een ernstige overweging.

    Velen hier zeggen dat je op aarde bent om God te dienen.

    Ook zeggen velen is het willen dienen van God een vrije keus?

    Plat gezegd

    Als je God niet dient ga je verloren

    Dien je God wel

    Dan heb je het eeuwig leven (kwestie van geloof) maar daar merk je feitelijk niks van in dit leven. Kan het zo zijn dat als je God gaat dienen je dan ook succesvoller wordt in dit leven? want wat zou het anders voor een mens uitmaken of hij God volgt of niet in dit leven?.

    Ik verwijs voor deze visies naar bijvoorbeeld iemand als Joel Osteen die terrecht vele onderdelen uit The Secret ook in zijn eigen preken heeft.

    Kort gezegd:

    God is een God van liefde, succes en voorspoed voor elke Christen op elk terrein van het leven, dus liefde, geld, gezondheid, relaties

  10. Quote:

    We zitten trouwens nog allemaal in spanning te wachten op al die bronnen en resultaten van het 'onderzoek'.. dat zo 'wetenschappelijk' was..

    Nou Catholic Angel.. breng ons die wetenschap
    smile.gif

    Je synisme siert je anyway,

    Parapsychologie is een grens wetenschap en dus niet bewijsbaar zoals jij dat graag zou willen. Ik kan je voor meer info door verwijzen naar stichting merkawah.

    Wellicht vindt je hier meer info wat mijn verhaal ondersteunt.

    Als ik zeg dat Maria aan mij is verschenen is dat een zaak van geloof en een zogenaamd spontaan geval. Ik kan dan je een foto laten zien maar dan zeg je...Photoshop. Of ik laat je de geluidsopname horen, men zegt, trucage, iedereen die fraude wil zien ziet in alles fraude.

    Meer kan ik je niet geven dan je te verzekeren dat er serieuze gevallen bestaan en die te vinden zijn bij o.a. de mensen van deze stichting.

    link

  11. Quote:

    Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en het is...

    Zo werkt het niet. De realiteit is niet dermate subjectief dat je alles maar kunt beweren omdat jouw refentiekader toevallig zo smal is. Je hele gedoe over God en satan is zo dualistisch als wat en staat recht tegenover het overgeleverde katholieke geloofsgoed.

    Je bewering over het moreel besef van ongelovigen slaat sowieso totaal nergens op. Er is geen enkele grond waarop je kan beweren dat ongelovigen een lager moreel besef hebben dan gelovigen.

    Is Paus worden niet iets voor jou dan kan je oordelen over anderen en beweren dat anderen hun referentie kader zo smal is ik schets hier een beeld en neem dat a.u.b niet zo letterlijk... laat mensen gewoon hun gevoelens uiten. Laat ik het zo zeggen, als je geen Gods verplichting hebt kun je in theorie alles doen zonder consequenties dat je BANG bent dat je ziel wordt vernietigd in de vlammen van de Hel....uiteraard blijft het feit wel hetzelfde MAAR je hebt er geen boodschap aan.... duidelijk genoeg lijkt mij. Dus als een ongelovige zoiets niet doet,... prima ik zeg alléén dat het makkelijker is te doen wat je wilt dan je te verzetten tegen hetgeen je wel wilt doen maar niet geacht bent te doen!

    Amen! nosmile.gif

  12. Hee Tom, ik zei IK, hoe anderen het zien is mijn zaak niet, zo voel ik het.. een priester moet nou eenmaal toch ff wat meer onthoudings discipline hebben en een ongelovige heeft sowieso geen religieus moraal dus mag in principe alles doen wat ie maar wilt...met andere woorden instance satisfaction op elk gebied van dit leven.

  13. Wat ik goed kan begrijpen van het bezwaar op The Secret is het feit dat God wordt gereduceerd naar een onpersoonlijke bron van louter energie. Overigens geloof ik wel in het concept van The Secret.

    Mensen die altijd met negatieve denkbeelden rondlopen trekken nou eenmaal meer ongeluk aan dan mensen die positief in het leven staan.

    Zelf ben ik een groot fan van Anthony Robbins en Joel Osteen en kan ik niet wachten om zelf een opleiding tot NLP coach te doen. Het is zo dat de mens zelf tot veel meer in staat is dan hij zelf denkt.

    Het leven is geen thee pauze van 80 jaar schreef Tijn van Ewijk in het boek Masterflirt en daar kan ik me volledig op aansluiten. NLP is de weg voor elke doemdenkers en is absoluut niet tegen het geloof

    Dus lees boeken als The Secret, of Je ongekende vermogens van Anthony Robbins.....Oh sorry dat ik reclame maak flower.gif

    Ik ben het wel eens met de Bijbel geldzucht is een bron van ellende, maar rijkdom en geluk na- streven dat wil ook een Christen, het gaat tenslotte om de definitie van Rijkdom die voor ieder verschillend is

  14. Quote:

    Zo Catholic angel jij laat je fantasie ook lekker de loop op geloofsgebied.
    puh2.gif

    Tsja heb je als je vroeger ongelovig ben geweest overigens houd juist op deze manier denken me scherper door het relativeren en alles tegen het licht houd. Ik vindt God natuurlijk geweldig maar soms vindt ik het ontzettend poppenkast allemaal....de duivel God, demonen vs Engelen, Hemel en Hel, en dan nog de positie van de mens in deze Titanenstrijd.

    Bedenk je eens in God, die een aarde schept, kon niet of niet genoeg in de toekomst kijken om de val van de mensheid te voorzien of te voorkomen. Ook alle morele leefregels waar de mens zich aan dient te houden is uiteraard helemaal een pijniging.

    Lust is een zonde terwijl sommige vrouwen gewoon gemaakt zijn voor lust, zo kun je nog wel even verder door breien, zijn homo's zo geboren of zo geschapen of zo geworden...wie het weet mag het zeggen...

    Soms denk ik wel eens

    Als ik nooit meer iets zou kunnen voelen voor vrouwen dan wordt ik direct priester, als God niet zou bestaan wordt ik beslist pornoster of hoerenloper.

  15. God en Satan hebben elkaar nodig, God kan niet zonder de duivel noch andersom. Het is een huwelijk tussen de 2 tegenpolen.

    Ik ben nog steeds een x van plan een schilderij te maken over deze Religieuze paradox.

    God als man treed in het eeuwige heilige huwelijk met Satan zijn vrouw om samen de wereld voort te brengen zoals deze nu is. Mijn Heer satan werp schaduw op de aarde zodat mijn licht daarop kan schijnen en de mensen het goede kiezen.... Misschien is het daarom wel dat Satan en de mens op elkaar lijken aangezien wij net als Satan naar Gods evenbeeld zijn geschapen. Satanische filosofie zou een onderdeel moeten zijn voor een gezond geloofs leven niet om te zondigen of om Satanisch te worden.. maar om de essentie van ons eigen persoonlijke wezen te begrijpen.

    Jezus zei de waarheid maakt u vrij, ... maar het vlees blijft in diezelfde staat...

    Vertel mij broeders in Christus hoe het is als men een prachtige aardse engel in de straat voorbij ziet paraderen, lange benen, blonde lokken en een lichaam dat door de engelen van God wordt benijd? zou dan niet elke man wankelen als zij met hem de nacht zou willen doorbrengen om alle religieuze dogma's voor 1 nacht hemels genot in te ruilen, zou dan niet elk zwak schepsel vallen in de handen van Satan. Waar blijft Gods macht dan..... hij die de aarde en hemel schiep, en de sterren aan de hemel liet fonkelen, die de dove doof maakte en de blinde blind,..... die de rode zee door midden liet splijten.....ingehaald door een engel die het hart van een man en zijn begeertes begrijpt?

  16. De Symathie voor de Duivel is niet zo gek, hij voldoet aan een menselijk begrip van het kwaad maar ook aan passie en erotiek.

    Het spijt me om het te moeten zeggen maar mijn fascinatie voor God is minder dan die voor Satan. Ik bewonder de duivel al sinds ik klein was en dat is nooit weggegaan. Toen ik 8 jaar was las ik al boeken over de wezens der duisternis, en spoken en geesten...als klein kind was ik vaak bang en zag ik schimmen, en toen ik 12 was zei ik tegen mijn moeder dat God kinderen moest hebben maar Satan ook kinderen en dat ik geloofde dat sommigen kinderen van Satan moesten zijn. De Duivel is heel creatief en staat dichter bij de mens. hij begrijpt de mens volkomen en vooral is hij de meester van het vlees. Het is de mens zijn begeertes die hem binden en er is maar 1 zonde die alle begeertes van de mens volledig kan vervullen. Sex. Daarom vinden veel mensen waaronder ik Satan een stuk eenvoudiger dan God. Ik bewonder mensen als Aleister Crowley en sympathiseer wel met Anton la vey (heb hier zijn boek the Satanic Bible) omdat deze mensen net als Satan God durven te bekritiseren op zijn eigen terrein. het is een logische zoektocht van de mens die doordat de geest altijd centraal staat in het Christendom of Islam, of boedhisme het vlees te bestrijden en te kastijden met religieuze Godsdienst ijver, terwijl het vlees schreeuwt om aandacht.

    Het is fascinerend te zien hoe mensen een vrije val kunnen maken in het vlees zodra Satan hun 1 tikje geeft.

    In de praktijk komt het er op neer dat mensen helemaal doordraaien als ze de macht van Satan zien. Ze voelen dan aan dat Satan hun natuur is. Veel metalbands zingen ook over dit gegeven door in te spelen op de duistere verlangens die in ieder mens zit.

    Black sabbath zong al : "you've got the fear of the Devil burned in your soul"

    Hij heeft in dat op zicht dus meer macht over ons dan God.

    Wij zijn bij onze geboorte gebrand merkt door Satan.

    Fascinerend is dan ook het hele album the Headless Cross wat vele van die menselijke enigma's omtrent de Duivel en zijn kinderen blootlegt.

    Het is gek maar bijbels gezien is de mens de eerste die Satan toebehoort voordat hij bij God hoort. Het is makkelijker een volgeling van Satan te zijn Dan voor God te gaan.

    Mensen houden van het suggestieve daarom zijn griezel boeken ook zo populair en de Harry potter films. Magie, heksen, weervolfen, Spoken en monsters het zijn eigenlijk allemaal emoties en prikkels die ons menselijk vlees voort kan brengen en dankzij de duivel worden deze dingen creatief voortgebracht in muziek en films. Zonder hem zou deze wereld braaf, en oninspirerend zijn.

    Daarin moet ik een buiging maken voor de machtige engel....

    Voor de rest, het leven naar de maatstaven van Satan is niks anders dan het leven wat wij en ongelovigen nu al leven, lust en het vlees hebben bevrediging nodig maar de ziel behoort God toe, en jezus was de enige echte Mens.

  17. Een zeer korte vraag die miljoenen antwoorden kan hebben, een sluier van mysterie maar een vraag die velen hebben,...

    Het is 1997

    In Bangladesh bidt een oude vrouw naar God om haar en haar familie te beschermen tegen een verwoestende overstroming, God hoort haar niet...het huisje en haar dochters worden overspoelt en haar huisje verdwijnt in de woeste golven...ze blijft alléén achter.

    Ergens in Amerika dankt een vrouw voor haar welvaart als ze net heeft gezien dat haar promotie binnen is en haar kinderen een postief schooladvies hebben gekregen...Dank u wel God!.

    Stelling!

    God is onwillekeurig en zijn functie behoud zich voor uitsluitend op een geestelijk vlak, fysiek gezien bemoeit ie zich niet met ons,

    Wat is dan de FUNCTIE van God?

  18. Quote:

    [...]

    Daar schreef de H. Augustinus ook over in zijn boek 'Wat kunnen wij voor de doden doen' ('De cura pro mortuis gerenda'). Namelijk: als je levende en dode mensen ziet in zo'n ervaring, en de levenden kunnen daar per definitie niet geweest zijn (bijv. omdat ze - zelf op dat moment wakend of slapend - in een andere stad waren en iets totaal anders aan het doen waren), waarom zouden die dode mensen daar dan wél geweest zijn? Wat is het verschil?


    Samengevoegd:

    [...]

    Wat zijn Bijbelse dogma's? Er zijn dogma's die zeer gemakkelijk uit de Bijbel te destilleren zijn (bijv. dat Jezus is opgestaan uit de dood). Maar dat is wat anders. De Bijbel praat niet, de Kerk wél (één van de manieren is overigens het schrijven en vaststellen van de canon van de Bijbel). En de Kerk is dus ook degene die dogma's vaststelt.

    [...]

    Nou ja, los dus van dat de Bijbel niet praat
    smile.gif
    -> dat staat helemaal niet in de Bijbel. En de Kerk waar jij lid van bent, leert het ook al helemaal niet (dat is waar je als katholiek vanuit zou moeten gaan, niet van wat jij denkt dat in de Bijbel staat).


    Samengevoegd:

    [...]

    Jezus was Joods
    smile.gif

    Ik ben het voor een groot gedeelte met je eens Jezus was Joods, maar de Bijbel zegt wel degelijk dat je Jezus moet aannemen als je verlosser anders zul je de hemel niet zien, want een ieder die in hem gelooft zal niet verloren gaan maar eeuwig leven hebben...conclussie ieder die niet in hem gelooft heet geen eeuwig leven.

    Of niemand komt tot de vader dan door mij, dus ga je niet "door" Jezus dan kom je niet bij God.

  19. Quote:

    [...]

    Dus mensen die geloven, doen dat alleen om hun plaatsje in het hiernamaals veilig te stellen? Dat lijkt me een nogal dubieuze reden om in een opperwezen te geloven.

    Ehm niet geloven in God betekend dat je (in de Christelijke optiek) verloren gaat, geloven in God hier in dit leven heeft naar mijn mening meer een ondersteunende functie om het leven betere te begrijpen, God is mijn ultieme NLP en succes coach maar ook een leraar en mentor. Maar ook hij die mij een zielsverzekering kan verstrekken wat uiteraard het aller belangrijkst is. Daar stierf Jezus voor om de ziel te verzekeren van eewig leven. Dus kort door de bocht uiteindelijk volgen mensen jezus om eeuwig te leven.

    Jij vroeg om bronnen nogmaals die heb ik hier niet, ik kan je boeken en films aanraden, wat ik weet is wat ik geloof van waar ik me jaren in heb verdiept doch eerlijkheid gebied mij te zeggen dat het net zo goed kan zijn dat mensen mij voorliegen of dat ik misschien goed gelovig ben, maar het pas inderdaad beter bij mijn wereldbeel te geloven dat hierna het leven doorgaat.


    Samengevoegd:

    excuses voor het typwerk, macs hebben kleinere toetsen

  20. Quote:

    Ik heb nog enkele vragen aan de topicstarter...

    [...]

    Welke methode heb je hiervoor gebruikt, en welk bewijs heb je hiervoor gekregen?

    [...]

    "Er zijn zelfs gevallen bekend..." Hoe vaak ik die zin niet gehoord heb...Bronnen s.v.p. Waarom zou je dit zomaar aannemen?

    Ik heb ze hier niet maar er staat namelijk zwart op wit in medische rapporten. dat deze mensen klinisch dood waren. Uiteraard is voor een skeptische persoon niets toereikend dan een eigen ooggetuige verslag.

    Mijn punt van twijfel is als mensen zomaar iets zouden zeggen zonder dat artsen kunnen bevestigen dat ze daadwerkelijk dood zijn geweest.

    Maar veel bewijs is behoorlijk overtuigend.


    Samengevoegd:

    Quote:

    Jezus vroeg zijn leerlingen ook al eens waarom ze zich zo druk maakten over wat hierna kwam, en ik vraag me ook nog altijd af waarom iemand schijnbaar (ik zeg dus niet dat dit werkelijk zo is, maar dat ik soms die indruk krijg)drukker is met de vraag of ie al dan niet gered zal zijn na zijn overlijden en of ie nu wel op de juiste manier gelooft, omdat je toch de zekerheid wil hebben dat je gered bent ipv bezig te zijn met de praktische invulling van het geloof in je leven hier, in je woorden en daden tov andere mensen.

    Niemand kan een ander oordelen, dat is uiteindelijk aan God en ook volgens de bijbel zullen op het oog zeer vrome en volledig dogmatisch gelovigen afgewezen worden.

    Ja maar stel dat je protestants bent en dan staat er een Katholieke jezus voor je neus, of de Jehova getuigen hadden toch gelijk, of Katholieken hadden het toch mis met hun manier van dopen, etc dat is waarom mensen zich wel degelijk druk maken over de juiste manier van geloven in verband met hun sterven,

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid