Spring naar bijdragen

Antilope

Members
  • Aantal bijdragen

    62
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Antilope

  1. ... Een goed stel hersens heeft er niet zo veel mee te maken, miisschien wel juist niet, maar het vermogen en de bereidheid om je eigen wil opzij te schuiven en in plaats daarvan op God te vertrouwen voor een goede afloop...

    Ben je het wel met God eens of gaat het je om de goede afloop?

    Wat zou jij als vader van een kind het liefst willen hoe je kind over je dacht?

  2. Ik snap er niets vab. Dus mensen met een door God gegeven goed stel hersens en dito rationaliteit vallen naast de boot? En wat betekent dat? Eeuwige marteling in de hel?

    Dat maak jij ervan, misschien wel gewoon vernietiging. Het tegengestelde van redding is vernietiging.

    Een goed stel hersens heeft er niet zo veel mee te maken, miisschien wel juist niet, maar het vermogen en de bereidheid om je eigen wil opzij te schuiven en in plaats daarvan op God te vertrouwen voor een goede afloop.Wij vergeven niet om iets te verdienen, maar omdat ons vergeven is.

  3. Eigenlijk best wel raar dat God zelf nooit echt een bewijs van zijn bestaan heeft gegeven.

    Volgens een Bijbelverhaal zou Hij een keer bij Abraham zijn wezen eten maar het is de vraag of dat verhaal betrouwbaar is. Mozes zou de achterkant van God gezien hebben maar ook dat is onzeker, er waren geen getuigen bij. Verder zou Hij een keer vanuit de hemel hebben geroepen dat Jezus zijn Zoon was maar ook daar zet ik mijn vraagtekens bij. En daarna was het stil, doodstil.

    Sommige gelovigen nemen er genoegen mee dat ze God dagelijks in de natuur zien. Anderen zien Hem in een droom of maken een spectaculaire genezing mee en weer anderen zien het feit dat de wetenschap het ontstaan van leven niet kan nabootsen als een bewijs van het bestaan van God. En dan zijn er natuurlijk nog heel wat die de bijbel niet zien als een verzameling verhalen maar de stem van God in die verhalen horen. En zo pakt elke gelovige zijn eigen bewijs maar een echt keihard bewijs van Zijn eigen bestaan heeft God zelf nog nooit geleverd. Best wel raar eigenlijk, het zou voor Hem een kleine moeite zijn. Je zou haast gaan denken dat het Hem weinig interesseert of er hier veel of weinig mensen rondlopen die in Hem geloven. Of Hij bestaat inderdaad niet, dat is ook nog een mogelijkheid.

    Misschien zijn bepaalde, te rationele mensen wel helemaal niet geschikt voor het volgende stappenplan van God, waardoor je naast de boot valt.Ik hoef helemaal niet nog meer bewijzen, het Verhaal bestudeerd hebbende , het is van een te hoog nivo voor toevalligheid. Zelfs de satan trapte erin en verloor zijn aanspraak en aanklacht, en die is veel slimmer dan een mens, geloof me.
  4. Jongen? We hebben, God zij dank, niet samen geknikkerd. Dus neem je asperger alsjeblieft mee en maak eens een eigen topic over jouw geloofsgemeenschap. Eens kijken of doe het zelf christenen die een geloofsgemeenschap vormen met enkel zichzelf ook als christen gerekend kan worden.

    Pardon, vind je dat een christelijk gebaar; iemand voor Asperger uitmaken, (alsof ik dat zou hebben, als ik het had zou je je helemaal moeten schamen),

    Je hebt het, dat heb je zelf gezegd op andere fora, daarnaast bleek het ook uit je gedrag.

    En is het christelijk? Ik zie helemaal niets over asperger in de bijbel staan dus dat zal wel ter eigen invulling.

    Je hebt nu al meerdere christelijke fora jaren en jaren verziekt en vroeg of laat wordt je er altijd afgetrapt. Het lijkt me niet meer dan logisch om iedereen hier te laten weten wat voor vlees we met jou in de kuip hebben.

    ik had je om een onderbouwing gevraagd voor je valse beschuldiging.Den k je daar met deze afleider vanaf te komen?

    Nee, heb I-K beantwoord en Olorin heeft dat nadien ook gedaan.

    Of jij het afdoende vindt zal mij werkelijk worst wezen, want ik weet wie jij bent en waar je voor staat. Ik zal mijn best doen om je ook van dit forum te laten verwijderen.

    :*

    Het is niet mijn gewoonte om mensen op een forum te outen wat betreft hun identiteit.Evenmin hun tekortkomingen of ziekten.

    Als dat hier allemaal wel kan en mag, doe ik liever niet mee, nee.Ik hoor het wel.

    Back on topic:

    Het woord ‘kerk’ is afgeleid van het Griekse "kuriakè" (van de Heer), dat echter in de Bijbel nergens voor de gemeente wordt gebruikt. ‘Gemeente’ is de vertaling van het Griekse "ekklesia" (vergadering). De eerste naam komt in de Griekse grondtekst dus nergens voor; de tweede 120 maal. Het woord ekklesia wordt in twee betekenissen gebruikt in het Nieuwe Testament: de universele en plaatselijke gemeente .

    http://www.st-impact.nl/joomla/index.ph ... &Itemid=53

    probeer nu eens niet persoonlijk te worden en op de man te spelen, na jarenlang forummen moet je dat toch wel duidelijk zijn?

  5. @Thorgrem

    Waarom zou je negeren wat de Bijbel gewoon omschrijft als "Gemeente?".

    Omdat de herkomst van het woord zo ontzettend, basisschoolniveau google zoeken, makkelijk te achterhalen is.

    http://lmgtfy.com/?q=kerk+geloofsgemeenschap+wikipedia

    Bovenste link en dan lees je;

    Etymologie

    De oorsprong van het woord 'kerk' is het Griekse 'Kyriakè' ('van de Heer').

    met eenzelfde creativiteit is ook al de sabbat tot dag van de Heer geworden, vervolgens effe een dagje opgeschoven naar zondag , terwijl de werkelijke dag de Heeren de oordeelsdag-periode is.

    Over asperger gesproken. :*

  6. Waar is die eenheid en gemeenschappelijkheid van die gemeente? Die mensen zitten toch allemaal bij die duizenden denominaties waar je het net over had?

    Noem je dat een eenheid? Elkaar op de brandstapel gooien , vervolgen en verzuipen als ze ergens iets anders over dachten. De gemeente is verdraagzaam, dacht ik.

  7. Valse tegenstellingen hebben geen zin hier.

    Zelfs op het basale Wikipedia staat gewoon een antwoord inclusief verwijzing uit de bijbel;

    - "De term Lichaam van Christus wordt ook gebruikt als aanduiding voor de Kerk. Het grijpt terug op een metafoor uit de eerste brief aan de Corinthiërs van Paulus uit de Bijbel, waarin deze spreekt over de leden van de Kerk als een lichaam, met als hoofd Christus."

    :*

    Het woord kerk komt nergens voor in de Bijbel.

    Wel gemeente.

    Daar zit geen molecuul "valse tegenstelling" bij.

    Het woord bijbel komt ook nergens in de bijbel voor.

    Werkelijk, ben je inmiddels zo diep afgezakt in de lik mijn vestje argumenten. _O-

    Ik ga je hier ook maar gewoon helemaal negeren. :*

    Wijs het ons eens aan. Waar staat het, jongen?Ik heb de griekse grondtekst bij de hand. zeg het maar.

    Onderbouw je beschuldigingen van valse tegenstelling aub

  8. Valse tegenstellingen hebben geen zin hier.

    Zelfs op het basale Wikipedia staat gewoon een antwoord inclusief verwijzing uit de bijbel;

    - "De term Lichaam van Christus wordt ook gebruikt als aanduiding voor de Kerk. Het grijpt terug op een metafoor uit de eerste brief aan de Corinthiërs van Paulus uit de Bijbel, waarin deze spreekt over de leden van de Kerk als een lichaam, met als hoofd Christus."

    :*

    Het woord kerk komt nergens voor in de Bijbel.

    Wel gemeente.

    Daar zit geen molecuul "valse tegenstelling" bij.

  9. Ik bedoelde idd Kerk als in Lichaam van Christus en zo meer en niet het plaatselijke kerkgebouw.

    Wie heeft dat begrip kerk eigenlijk verzonnen?

    De Bijbel spreekt toch over de gemeente?

    kerken (denominaties, dat zijn kerken) zijn er duizenden, ze zijn het allemaal met elkaar oneens, anders zou er wel 1 kerk zijn.

    Er is wel 1 Gemeente. Het woord zegt het al. "Gemeente, gemeenschappelijkheid, eenheid."

  10. Je citaat komt niet overeen met je bewering. Probeer het nog eens. Of nee, laat dat maar en lees de eerste post van dit topic. Dan weet je waarvoor het bedoeld is.
    O pardon Faramir, was weer even vergeten dat het om medekatholieken ging ipv medechristenen.
  11. Ontkent de Paus dit, tine? Zo nee, waarom zou Petrus niet de eerste Paus geweest kunnen zijn?

    Misschien omdat niet Petrus maar Paulus de apostel van de heidenen is?

    Oh, dus Cornelius, de centurio van de Italiaanse cohort (Hnd 10:1) was geen Romeinse heiden, maar een jood? En Petrus die zich vervolgens moest verantwoorden voor zijn missie onder de heidenen in Handelingen 11, klopt niet? Handelingen 10 en 11 bevatten eigenlijk leugens?

    Dat heeft er niets mee te maken.Cornelius werd ook pas gedoopt nadat hij de Heilige Geest had ontvangen, weet je waarom?

    Gal2:11

    Maar toen Petrus naar Antiochië gekomen was, ging ik openlijk tegen hem in, omdat hij te veroordelen was.

    12 Want voordat er enkelen uit de kring van Jakobus gekomen waren, at hij samen met de heidenen; maar toen zij kwamen, trok hij zich terug en zonderde zich af uit vrees voor hen die van de besnijdenis waren.

    13 En ook de andere Joden huichelden met hem mee, zodat zelfs Barnabas zich door hun huichelarij liet meeslepen.

    14 Maar toen ik zag dat zij niet juist wandelden, overeenkomstig de waarheid van het Evangelie, zei ik tegen Petrus in het bijzijn van allen: Als u die een Jood bent, naar heidens gebruik leeft en niet naar Joods gebruik, waarom dwingt u dan de heidenen op de Joodse manier te leven?

    - See more at: http://herzienestatenvertaling.nl/tekst ... ceutf.dpuf

  12. Doet Frau Merkel ook, maar dat blijft de bevolking natuurlijk niet altijd maar pikken... :(

    Nee, de media zorgen wel voor genoeg angstaanjagend nieuws zodat de roep voor dichte Europese grenzen en hogere defensiebudgetten steeds luider zal klinken. De enige die hier belang bij hebben zijn de olie- en de wapenindustrie, niet de gewone burger.

    Inderdaad,

    Niet alles gelijk geloven wat de pers vertelt.

    http://www.ad.nl/buitenland/vader-verdr ... ~ab43f8cd/

  13. Ik ben ook geen echte fan van het pausambt. Het heeft zijn voordelen en zijn nadelen.

    Ik denk ook niet dat het bijbels onderbouwd is, maar dat is een andere discussie.

    Waar ik wel erg blij mee ben is dat er op dit moment van de wereldgeschiedenis er een menselijke paus is, die verstandige uitspraken doet.

    Die wel de problemen durft aan te stippen, zonder olie op het vuur te gooien.

    Het is goed dat er mensen zoals hij zijn die trachten te de-escaleren.

    Doet Frau Merkel ook, maar dat blijft de bevolking natuurlijk niet altijd maar pikken... :(

  14. " 'We moeten niet bang zijn de waarheid te zeggen: de wereld is in oorlog omdat ze de vrede verloren heeft', zei de Heilige Vader. Dat mag volgens hem het geloof niet worden aangerekend. 'Ik heb het niet over een oorlog van godsdiensten. Alle religies willen vrede. Het is een oorlog om macht en belangen, om geld, om natuurlijke bronnen.' "

    (bron)

    De meeste religies willen helemaal geen vrede , maar orde stichten door hun volgelingen te dwingen in een soort eenheid te opereren tegen een andere religie, als voetbalclubs, zeg maar.

    Bovendien is er behalve God de Vader geen andere "Heilige Vader"(toe maar zelfs het bijvoeglijke naamwoord krijgt een hoofdletter), hoe veel duidelijker had Mattheus het moeten zeggen?

    Die door en door verotte "evangelische" Bush had een opdracht van God wat betreft zijn inval in Irak..., weet je nog?

    De oversten dezer wereld krijgen boodschappen door van Boven?

    Tijdens zijn bewind zijn alle christenen verjaagd in Irak, etc.

    En hij deed er helemaal niets aan, het boeide hem totaal niet.

    De olie moest goedkoper worden, enfin dat is tie.

    De paus kan gerust zijn, Met Trump en Erdogan zal de NAVO spoedig ineenstorten, en een nieuwe wereldorde verschijnen waar niemand blij mee is.

    Putin kan gerust zijn,

  15. Dus als heksen werden verbrand in naam van God, dan klopt dat niet.

    En als Mozes zegt uit naam van God 3.000 mensen te doden, dan klopt dat niet.

    Noachieten kregen andere regels dan de israelieten.Die 3000 stierven met een goede reden, ze ondermijnden God's plan met de iraelieten.Dames als Tamar (ja, die van Judah) en Rachab werden niet gestenigd, ze zijn de overgrootouders van de Mensenzoon geworden.

    Maar omdat de "overste dezer wereld" liever heerst dan dient, grijpt hij weer terug naar dwingende religie om iedereen in het gareel te houden.

    Zo waren al die heerszuchtige pauzen, maar ook reformatoren als Calvijn "oudtestamentische mozessen", die om precies diezelfde reden het beloofde land niet zou kunnen betreden.Niet de Wet en de roede, maar liefde en barmhartigheid.

  16. Mee eens. Jezus is de rots waarop het christendom gebouwd is.

    Ontkent de Paus dit, tine? Zo nee, waarom zou Petrus niet de eerste Paus geweest kunnen zijn?

    Misschien omdat niet Petrus maar Paulus de apostel van de heidenen is?

  17. Waar zie jij de gelijkenis met ISIS :?

    Abu Bakr Al-Baghdadi (leider IS) zegt namens het Opperwezen te handelen.

    Mozes zei namens het Opperwezen te handelen.

    Abu Bakr zegt: wie tegen Allah is, vermoorden wij.

    Mozes zei: wie tegen God is, vermoorden wij.

    Het is dezelfde godsdienstwaanzin.

    Alleen slacht Abu-Bakr alles en iedereen af, en Mozes strafte alleen hen die tot het joodse volk behoorden. wie buiten de legerplaats is, oordeelde hij niet.

    Dat oordeel komt alleen God toe. 3000 joden werden lichamelijk gedood maar geestelijk weer levend gemaakt met Pinksteren (Hand 2)

    Je moet wel een beetje metaforisch onderlegd zijn.

    (nog steeds is het een joodse aangelegenheid)

    Paulus tegen de Galaten:Zegt mij, gij die onder de wet wilt zijn , verstaat gij de wet niet? . ... Want Hagar is de naam van den berg Sinaï in Arabië, en beantwoordt aan het tegenwoordige Jeruzalem, en is slavin met hare kinderen.

    De wet maakt slaven.

  18. ...Het oude testament (zou beter Oude Verbond genoemd kunnen worden, een testament maak je maar 1 keer) was van toepassing op de israelieten, niet op de heidenen.

    Die hebben hun geweten tot leefregel....

    Ik vind het sowieso al belachelijk om te geloven dat er een God bestaat die een verbond sluit met éen familie en hun nakomelingen. En dat pas duizenden jaren later de rest van de wereldbevolking in aanmerking komt voor ....ja voor wat?

    Een verbond komt van 2 kanten, niemand verplichtte het joodse volke om een deelnemer te worden, evenmin wordt jij ergens toe gedwongen.

    Ik snap werklijk niet waar je je druk om maakt.Denk aan je hart.

  19. ....... Éen hartaanval en God had een groot drama kunnen voorkomen,
    Volgens mij moet jij ook erg oppassen vor dergelijke kwaaltjes.

    Dank je voor je advies maar ik deed al mijn best. Ik sport veel, rook niet, drink niet, eet gezond en probeer me niet al te veel op te winden over mensen die achter de daden van de God in het OT staan en niet kritisch naar hun God in het heden durven te kijken maar dat laatste blijft moeilijk.

    Het oude testament (zou beter Oude Verbond genoemd kunnen worden, een testament maak je maar 1 keer)

    was van toepassing op de israelieten, niet op de heidenen.

    Die hebben hun geweten tot leefregel.

    Rom 2:14:want wanneer heidenen, die de wet niet hebben, van nature doen wat de wet zegt, zijn zij, hoewel zij de wet niet hebben, zichzelf tot wet.

    15 Zij tonen dat het werk van de wet geschreven is in hun hart. Daar getuigt ook hun geweten van, en hun gedachten onderling beschuldigen of ook verontschuldigen elkaar.

    - See more at: http://herzienestatenvertaling.nl/tekst ... eNdmb.dpuf

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid