Spring naar bijdragen

Nello_1

Members
  • Aantal bijdragen

    11
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  1. Nello_1

    saaie baan

    Succes! Wel spannend, zo'n kruispunt, maar ook mooie optie om je horizon te verbreden? en om mee te denken... 'iets creatiefs' is wel heel breed. Richting kunst / muziek / literatuur / mode / culinair / sport / onderwijs / iets anders?
  2. Nello_1

    De Waarheid

    Maar ehm... wil de je de waarheid weten zodat je niet meer hoeft te hopen en te geloven? of is dit een impertinente vraag?
  3. Nello_1

    De Waarheid

    De vraag is dan alsnog wat een 'feit' is. Hoe je feiten ziet is afhankelijk van je perceptie. Er zijn dingen gebeurd, maar zodra je daarover een uitspraak doet ben je bezig met interpreteren. Hmm... Geldt voor heel veel dingen, maar toch zijn er ook dingen die wel vaststaan. Dat de zon schijnt bijv., en dat wolken uit water bestaan... Dat soort stuff?
  4. Nello_1

    De Waarheid

    O! GeloofTTTTTTT natuurlijk, in de laatste alinea
  5. Nello_1

    De Waarheid

    Snelle gedachte: Historisch feit = waarheid. Sommige dingen zijn absoluut. Maar! Er zijn natuurlijk veel zaken die niet onweerlegbaar te bewijzen zijn. Dan komt geloven om de hoek kijken. En geloven is iets vanuit jezelf, dus relatief en subjectief. Het is het interpreteren van feiten. Als het een historisch feit is dat Jezus heeft bestaan, volgt nog steeds het subjectieve: wat betekent dit voor mijn leven? Grens tussen weten, vertrouwen, geloven lijkt me geen absolute grens. Maar dat is mijn bescheiden mening. Waarheid heeft als woord een brede interpretatie. Wat voor mij een waarheid
  6. Hebben jullie ´over de streep´ wel eens gezien, van de KRO? Impressive, laat leerlingen open zijn naar elkaar, elkaars kwetsbaarheid zien. Roept verbondenheid op.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid