Spring naar bijdragen

winterzon

Members
  • Aantal bijdragen

    107
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over winterzon

  • Rang
    CrediGup
  • Verjaardag 27-07-1937

Profile Information

  • Locatie
    België
  1. winterzon

    Waarom déze God

    Ik denk dat we allen in dezelfde God geloven, maar hem binnen elk geloof/traditie een andere naam geven (of zelfs meerdere namen).
  2. winterzon

    Examens 2013

    Veel succes aan iedereen die examens heeft! Ik duim (en er brandt een kaarsje!)
  3. Ah leuk! Kan ik inderdaad haar wat met vragen bestoken (ocharme). Nee, voorlopig valt het qua vragen wel mee. Ben zelf ooit aan de studie begonnen (8-9 jaar geleden), maar voelde me er toen nog niet klaar voor. Was best pittig en diepgaand.
  4. Leuk! Waar zou je dat gaan studeren? Afhankelijk van hoe een hele hoop dingen lopen ga ik misschien ook weer terug studeren. Het is nog maar heel erg "misschien" hoor, maar ik vind het wel interessant als optie. Net vandaag de toelating gekregen Ik ga het volgen aan de Katholieke Universiteit Leuven (kan in België nergens anders). Wordt grotendeels zelfstudietraject als werkstudent. Druk druk, maar daar houden we wel van Ga jij ook iets in die richting studeren?
  5. Ik denk dat bidden om genezing vooral veel kracht en steun kan bieden, zeker wanneer dit in groep gebeurt. De energie die er dan vrijkomt, werkt volgens mij heel erg helend. Gebedsgenezing moet echter wel een plaats krijgen naast de traditionele geneeskunde en ze niet vervangen. Het is ook geen wondermiddel (of zo heb ik dat nog niet ervaren. Misschien verandert mijn mening daar nog over).
  6. winterzon

    veel vragen

    Ik ben Rooms-Katholiek
  7. winterzon

    veel vragen

    Leg je vraag bij God zelf en hij zal antwoorden. Neem vb. elke dag even de tijd om God te danken voor wat je hebt en leg hem je vraag voor. Je kan dat doen aan de hand van een zelfgeschreven tekstje of gewoon vanuit je gevoel. Probeer zeker een stiltemoment in te lassen ergens waar je je goed voelt en waar het rustig is. Misschien wordt het je na een tijdje vanzelf duidelijk wat je moet doen. Staar je ook niet blind op wat anderen doen. Zondaars zijn we allemaal op de een of andere manier. Dat mensen zich niet perfect gedragen, ook al zijn ze gelovig, maakt dat enkel duidelijk. Veel su
  8. winterzon

    veel vragen

    Voor je eerste vraag zou ik eerst het hele topic even lezen. Voor wat de tweede vraag bereft. Nee ik oordeel niet, maar mensen vragen naar mijn mening en die geef ik dan. Ik vind die mensen niet slechter als ik maar slechts onwetend. Er zijn nou eenmaal weinig mensen die durven na te denken. Heb even wat bijgelezen. Staat zoveel (waardevols) in dit topic. Ik heb een vraagje voor jou...Mag dat ook? Hoe zie jij je persoonlijke relatie met God? Naar wat ik begrepen heb, hecht je veel belang aan de 10 geboden en minder aan de Bijbel. Het eerste gebod is: bovenal bemin een God. Hoe zie jij d
  9. winterzon

    veel vragen

    Waar draait het dan om volgens jou? Doe jij nu niet net wat je anderen verwijt? Namelijk anderen veroordelen...
  10. winterzon

    veel vragen

    Dat kan inderdaad heel interessant zijn Ik las ook dat je niet goed weet welke denominatie je zou liggen, omdat er zoveel verschillen onderling zijn. Al eens aan katholicisme gedacht? (Ik wil hier geen overdreven reclame maken maar toch)
  11. Even veilig als naar een muziekje luisteren en meezingen. We gaan ook niet lopen overdrijven hé...
  12. Je kan ook actief op zoek naar een andere baan en eens je een nieuwe job hebt je huidige baan opzeggen. Zo lok je geen ontslag uit en speel je fair. Het heeft geen zin om een job te blijven doen die je niet ligt. Zelf zit ik ook in dit schuitje
  13. winterzon

    veel vragen

    Toch even vermelden dat het evangelie volgens Judas waarschijnlijk niet door hemzelf geschreven werd. Men gaf wel vaker een Bijbelse figuur op als auteur om zo meer autoriteit te claimen. De apocriefe evangeliën kunnen interessant zijn, maar werden zeker niet opgenomen in de canon omdat het verhaal vaak niet overeenstemde met de liturgische praktijk van de eerste kerkgemeenschappen. Hun visie week er eerder vanaf.
  14. Tot het besef komen dat God aanwezig is in ieder van ons en je door aan de relatie met hem te werken steeds dichter bij hem (en dus ook jezelf) komt. Moeilijk uit te leggen, maar voor mij wel erg duidelijk.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid