Spring naar bijdragen

zoon

Members
  • Aantal bijdragen

    51
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Over zoon

  • Rang
    CrediGup
  • Verjaardag 20-02-1993

Profile Information

  • Locatie
    monster / rotterdam
  1. zoon

    Katholiek of protestant

    Ik zelf ben protestants, dit komt doordat ik het niet eens ben met een aantal dingen van de katholieke kerk. Iedereen moet er natuurlijk zijn eigen keuzen in maken. Bij de katholieke kerk bidden mensen weleens naar Maria en doen aan Maria verering, terwijl het mij lijkt dat je alleen naar God en Jezus kunt bidden. Maria was een bijzondere vrouw, maar ook niet veel meer dan dat. Verder vind ik het raar dat de paus onfeilbaar is, terwijl in de bijbel meerdere malen wordt aangegeven dat ieder mens zondig is. Dus ook de paus. Ik zou maar af en toe een kerk binnen lopen en dan zelf een keuze gaa
  2. zoon

    Relieken

    Het zijn en blijven natuurlijk gewoon voorwerpen zonder enige waarde. Het grote gevaar vind ik altijd dat je het voorwerp min of meet gaat vereeren en ik denk niet dat dat de bedoeling is. Je kunt het natuurlijk wel bijzonder vinden dat het een voorwerp is dat door een belangrijk bijbels persoon is gedragen of iets dergelijks, maar het is nogsteeds maar een stukje materie dat verder niks bijdraagt aan het geloof.
  3. Ziet er leuk uit, maar waarom wil je in deze stijl en over deze onderwerpen schrijven? Het gevaar is natuurlijk dat je jezelf langzamerhand manifesteert als een 'valse profeet'. Ben jij niet toevallig dezelfde persoon als suleman?
  4. zoon

    Het getal 7

    Het is me opgevallen dat er in de bijbel heel vaak iets gebeurt met het getal 7 of 7.7 of 7000 of enz. Weet iemand er iets meer vanaf? Of is dit gewoon toeval?
  5. zoon

    Studiebrief partnerkeuze

    Een vriend van me maakt zo nu en dan studiebrieven over de bijbel. Dus ik zal ze hier ook even posten en hoor graag jullie mening hierover. Mochten mensen geïnteresseerd zijn in meer van deze studiebrieven, dan heb ik er nog een aantal die ik kan posten. Deze studiebrief gaat over partnerkeuze. Met wie zal ik trouwen? (Meer gericht op jonge mensen, maar voor allen leerzaam.) Op de bekering na is de partnerkeuze voor de jonge christen beslist de belangrijkste beslissing. Voor de meeste jonge, ongehuwde christenen is dat de grote vraag van hun leven. God heeft ons daaromtrent niet in het on
  6. zoon

    Zoektocht naar talent

    oke, het zijn soms wel brieven van rond de 10 pagina's. Ik zal er wel een paar posten.
  7. zoon

    De hel

    Ik ben de Heer heel dankbaar dat hij mij heeft geschapen. Ik wil niets liever dan later(liefst nu) ook bij de Heer terecht te komen, maar dat is natuurlijk iets dat hij bepaalt. Ik weet van mezelf dat ik zondig ben en ik probeer zo min mogelijk te zondigen, maar toch doe ik het. Daarom zou ik eigenlijk niet naar de hemel kunnen. Het is aan God om te bepalen of ik er toch heen mag. Anders ga ik na mijn dood naar de hel(of zoals ik het zie: Niet naar God.) Ik geloof ook dat Jezus aan het kruis is gestorven als een soort vergeving van mijn(onze) zonden en denk dat ik daardoor toch wel bij God zal
  8. zoon

    Zoektocht naar talent

    Een goede vriend van me stuurt zo nu en dan studie brieven over de bijbel naar mij toe. Hij maakt deze brieven zelf over allerlei onderwerpen. Hij stuurt ongeveer één brief per maand. Kan ik deze brieven posten? Zo ja waar moeten ze dan staan? Hij is zelf niet actief op deze site en wil dit ook niet.
  9. zoon

    Marijuana

    Gaat er natuurlijk om met welke bedoelingen en in welke mate je het gebruikt(geld trouwens voor alle drugs, etc.) Als je het gebruikt om te ontspannen of juist om te bidden en aan god te denken dan kan het denk ik niet zo een kwaad, tenzij je het te vaak gaat doen. Het grootte gevaar is alleen wel, dat je het steeds vaker gaat doen. Maar als je jezelf goed in de hand hebt zal God het wss ook niet erg vinden. Alcohol wordt in de bijbel namelijk ook vaak gebruikt om te ontspannen of om iets te vieren.
  10. Ook met Skippy eens, allebei is mogelijk.
  11. zoon

    Eten van karmijn(E-120)

    @ maran Ja ik eet wel vlees. Biefstuk bijna nooit, soms wel varken(meestal ham) en nooit bloedworst. Maar volgens mij is varken geen probleem. Bloed eet ik liever niet.
  12. zoon

    Eten van karmijn(E-120)

    Ik heb me laten vertellen dat de rode kleurstof die o.a. gebruikt wordt in snoep, gemaakt is van het bloed van de Schildluis. In de bijbel staat meerdere keren dat het eten van bloed niet toegestaan is. Moet iedere christen nu op de verpakking kijken of die E120 erin zit of lijkt dit jullie niet zo een probleem?
  13. Ik zat laatst op de bank de bijbel te lezen en had het kastje van de tv nog aan staan. Het kastje heeft zo een vlakje waar digitaal de zender en de tijd staat normaal. Ik had de bladzijde afgelezen en moest naar school, dus deed het kastje van de tv uit. Toen kwam er een kruisje op het digitale vakje, dat bleef een seconde of 5 staan en toen ging het kastje uit. In de handleiding staat niks over zo een kruisje en ik had het ook nog nooit eerder gezien, normaal gaat die gewoon uit.
  14. Een oog is nu net iets dat niet door de evolutietheorie verklaard kan worden. Het oog is namelijk te gecompliceerd om uit evolutie voor te komen. De wetenschappers hebben dan ook nog geen idee waar het oog vandaan komt. Weet iemand trouwens wat eigenlijk(volgens de evolutietheorie) de reden is dat eencellige eerst zijn geëvolueerd in dino's en na het uitsterven van de dino's in dieren en mensen en niet weer terug in dino's? Ik denk trouwens ook niet dat er intelligent leven is op andere planeten. Mocht dat er wel zijn dan heeft god vast een reden waarom hij dit niet aan ons bekend heeft gem
  15. zoon

    Eindtijd?

    Je gelooft niet dat de chip er komt als elektronisch betaalmiddel of als teken van satan?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid