Spring naar bijdragen

Meriyem

Members
  • Aantal bijdragen

    12
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

  1. Meriyem

    Vraag je vraagje!

    Het werkt heel simpel.... Geef antwoord op de vraag die de vorige forummer heeft gepost. Schrijf daaronder een vraag die jij aan de volgende forummer stellen wilt. Maakt niet uit waar de vragen over gaan, alles mag! Hier komt mijn vraag.....: Van welk persoon werd jij vandaag heel blij en waarom?
  2. Klopt Booker, denk dat het inderdaad een woordspeling is vanuit evangelische hoek...Ik vergeet ook weleens dat dat verwarring kan oproepen binnen verschillende stromingen hier...
  3. De definitie van religie vindt zich inderdaad in godsdienst. Maar voor mij zit er wel een degelijk verschil in geloven en religieus zijn. Geloven wordt religieus op het moment dat regeltjes, je aan de wet houden, vroom zijn, belangrijker wordt dan jouw persoonlijke relatie met God, en die uiteindelijk ook in de weg komt te staan.
  4. Voor mij is geloof niet hetzelfde als religie. Geloof zit in mijn hart, geloof maakt dat ik niet wil zondigen en meer op Jezus wil lijken. Religie is, wanneer geloof wettisch wordt. Wanneer je aan bepaalde tradities, normen en waarden die je worden opgelegd door kerk of door jezelf, MOET voldoen. Onderstaande filmpje legt voor mij heel duidelijk het verschil uit en heet "religion versus Jesus".
  5. Meriyem

    Worship

    Maar is niet alle muziek van christelijke bands op worship, of te wel het groot maken van God gericht?
  6. Meriyem

    Ervaringen handoplegging?

    Ik geloof wel degelijk in genezing door handoplegging. Wil niet zeggen dat elke ziekte op dat moment verdwijnt. Dat vind ik weleens lastig. Ik kan me ook niet vinden in uitspraken dat je geloof niet groot genoeg is. Soms geneest God, en soms niet. Ik ben vaak genoeg getuige geweest van genezingen, wanneer ik ging bidden voor anderen bv. En vaak ook niet. Maar met wat Rutger schrijft ben ik het niet eens, ik geloof en weet uit ervaring dat het wel degelijk veel meer is dan een ritueel.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid