Spring naar bijdragen

levenhetleven

Members
  • Aantal bijdragen

    53
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door levenhetleven geplaatst

  1. Ik vind het prima dat je een beetje gaat afwijken, dat houdt de discussie levendig. Maar uitgaande van de opmerking van Jeroen, 'als dit zo is', denk ik wel dat het handig is om dan minimaal te beargumenteren waarom dit dan volgens jou niet zo is. Als dat niet gaat, stel ik voor dat we toch een beetje binnen het kader blijven want anders wijken we af. Eventueel kun je er natuurlijk een ander topic over openen, nagenoeg alles is bespreekbaar. hmmm, dus jij wijst mij op mijn reactie, dat het offtopic is. dit topic gaat niet over het aanwijzen of vertellen dat iemand offtopic is. het gaat o
  2. Oke, alleen als je zegt geen seks voor het huwelijk. Dan maak je jezelf afhankelijk van de materie buiten jezelf. Ik vind Liefde de meest pure vorm van het bewustzijn in mijn realiteit. Al die facetten van Liefde kunnen een groot bewustzijn met zich meedragen, in hoeverre je er zelf voor kiest om hier bewust van te zijn en in hoeverre je jezelf afhankelijk maakt van regels buiten jezelf of in jezelf Dat is en blijft een eigen keuze. Seksualiteit is 1 van die facetten. Het krijgen van een kind is ook 1 van die facetten. Ik vind een kind krijgen 1 van de mooiste ervaringen op Aarde waarin Godde
  3. oke de mooiste vorm van liefde is misschien wat overdreven. Alleen het is wel een vorm van liefde. Dat is naar mijn inziens het belangrijkst. Heel het oordel over deze vorm van liefde, dat 2 naakte lichamen contact met elkaar hebben is helemaal niet relevant. Het draait om de liefde. Het is puur een aspect van de liefde. Zoals God als zei oordeel niet. Dus als je zegt je mag niet seksen voor het huwelijk, ja dat is naar mijn inziens een oordeel. Je koppelt aan een handeling van liefde een negatieve lading die er niet hoeft te zijn. En er is een groot verschil tussen bijvoorbeeld de porno ind
  4. Seks is de meest mooiste vorm van het bedrijven van liefde. Als God wel ergens van houdt dan is het wel liefde. Het liefste onvoorwaardelijke liefde. Ieder die hier in voorwaarden aanzichzelf geeft, houdt zichzelf voor de gek.
  5. levenhetleven

    Bewijs

    Waar haal jij vandaan dat wij beperkingen hebben, welke wij moeten overstijgen om achter de waarheid te komen? Uit het bewustzijn.
  6. @Barbara Ik heb begrip voor jou weg. Ga zo door meid. groetjes kees
  7. hoezo stel jij waarom vragen. Die komen voort uit het ego. Als je echt in contact bent met God zou je niet zoveel waarde hechten aan je twijfels. Dan zou je vanuit liefde de woorden van de ander in zijn waarde laten en hier met liefde in mee gaan. Wees niet bang voor angst, heb haar lief. Zodat de angst niet regeerd, maar jijzelf. Wees het licht in het duister.
  8. Ik geloof daarentegen wel in Jezus net zo goed dat ik geloof in Mohammed en Buddha. God is te groot om in 1 religie te stoppen
  9. Ik weet niet ik ben ook geen Christendom of Moslim. Ik ben wie Ik ben. Ontstaan uit Goddelijke Liefde en stralend door Goddelijke liefde. Onvoorwaardelijke dankbaarheid naar alle mensen toe, zonder te oordelen naar de daden buiten mijzelf.
  10. jezus is gestorven voor al onze zondes, waarom zou je jezelf dan afvragen of je zondigt. Zij zijn er niet, wij denken dat ze er zijn. wij oordelen dat ze er zijn. maar ze zijn er niet, anders zou Jezus voor niks zijn gestorven.
  11. als ik zo de tekst lees, is het denken opzich geen probleem. Gaat er meer om voer je het ook uit. Ze ontkennen niet dat de negatieve gedachtes er zijn. dus in dat opzichte zijn de onreine gedachten niet gelijk onrein, zolang je er niet naar luistert, mag je ze wel hebben.
  12. levenhetleven

    Bewijs

    ja klopt. Verder bedoelde ik met 'doen wij niet allen beredengeringen vanuit ons eigen geloof' Dat ieder mens voor zichzelf denkt en doet. Je kan wel hetzelfde geloven, alleen je bent toch continu zelf degene die gelooft en of je het nu wilt of niet. bewust en onbewust geef je je eigen draai eraan. Daarom zijn we ook allemaal uniek. ieder is zichzelf.
  13. levenhetleven

    Bewijs

    doen wij niet allen beredeneringen vanuit ons eigen geloof?
  14. levenhetleven

    Bewijs

    ben ik niet mee eens. Het is inderdaad zo dat wij beredeneren vanuit onze tijd en ruimte continum. dit geeft veel beperkingen. Als je die beperkingen wil overstijgen, moet je eerst uit je mind zien te komen. Dit is voor de meeste mensen een lastige klus, dan moet je naar je hart luisteren ipv naar je hoofd. Men zegt ook niet voor niks, neem God op in je hart.
  15. Ik snap het probleem niet echt, wat is er mis met onreine gedachtes. Iedereen heeft gedachten. Er zijn maar weinig mensen op deze aarde die hun hele hoofd stil kunnen zetten. je kan je zelf toch niet afdwingen wat je denkt. als zou je bij elk negatief oordeel in je hoofd stil gaan staan en jezelf veroordelen dat dat slecht is. dan maak je jezelf het wel heel moeilijk. Ik denk dat het accepteren wel degelijk een oplossing is. als je er namelijk niet bij elke gedachte stil staat en gewoon weet. Nou ik denk dit misschien wel, alleen ik doe er niks mee. het is puur een gedachte verder geen realite
  16. Je hebt uiteraard het recht op je eigen mening/visie maar hou er wel rekening mee dat je overtuiging volgens mijn eerste indruk niet erg christelijk is volgens de definitie van Credible. je hebt gelijk, mijn excuses hiervoor. Soms voel ik mij geprikkeld in mijn eigen realiteit. ben ik nog niet altijd bewust van. Ik reageerde puur omdat mijn woorden meteen negatief bestempeld werden. dan wil ik juist de goedheid ervan overtuigen. Ik ben op dit forum gekomen om te leren van het Christelijk geloof, omdat ik daar weinig weet van heb. Laat ik deze intentie vasthouden.
  17. levenhetleven

    Bewijs

    Je hebt gelijk. Mijn excuses.
  18. levenhetleven

    Bewijs

    @shevan Okee, dat is heel goed, dat je er voor open staat. Kan jij ook communiceren met andere bewustzijn of heb je nog het medium klank nodig?
  19. hahaha, we zijn gemaakt door God. Denk je nou echt dat we dan de waarheid buiten onszelf moeten zoeken. dat kan alleen maar zijn aangeleerd door mensen buiten jouzelf. Maar ja je bent wie je gelooft dat je bent.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid