Spring naar bijdragen

Bril & Lenzen  

  1. 1. Bril & Lenzen

    • Ik heb een bril.
      37
    • Ik ben bijziend maar ik draag niks.
      5
    • Ik draag lenzen.
      33
    • Ik kan prima zien!
      34


Aanbevolen berichten

  • Antwoorden 179
  • Created
  • Laatste antwoord

Top Posters In This Topic

Quote:

Ik heb normaal gesproken ook lenzen, maar de laatste tijd kreeg ik steeds meer last van mijn lenzen. 's Avonds als ik moe ben, of tijdens het computeren droogden mijn lenzen meer dan normaal uit, hierdoor ging ik wazig zien..

Ik heb al verschillende nieuwe lenzen geprobeerd, van harde naar zachte lenzen gegaan en van jaar- naar maandlenzen, maar niets hielp écht..

Momenteel heb ik nog steeds zachte lenzen op proef, binnenkort moet ik naar de opticien om aan te geven wát ik wil, door gaan met deze lenzen (en dus tóch nog af en toe problemen met mijn lenzen hebben), of overgaan op een bril.. (wat ik toch liever niet doe)

Ik heb dat ook een tijdje gehad... Maar nadat ik overgestapt ben op een ander merk (Air Optix) heb ik er een stuk minder last van.

Misschien moet je kijken naar lenzen die meer zuurstof doorlaten? Op deze site kan je verschillende soorten lenzen vergelijken op basis van een aantal criteria (waaronder ook zuurstofdoorlaatbaarheid).

Link naar bericht
Deel via andere websites

ha ik heb iedere dag lenzen. Ik zeg het je: Lenzen Rocken!

Ten eerste rijd ik nooit meer per ongeluk met mijn bureaustoel over mijn bril, en zelfs al zou ik het doen is het niet erg.

Ten tweede kan ik er mee zwemmen zodat ik ook de schone dames in het zwembad kan herkennen. Als ik ze verlies prop ik gewoon een nieuw setje in.

Ten derde hoef ik niet meer te rommelen met schoonmaken, als ik het al deed dan deed ik het meestal niet zo schoon.

Ten vierde gingen bij het dragen van mijn bril mijn ogen langzaam achteruit. Sinds ik lenzen heb zijn mijn ogen alleen iets voorruit gegaan.

Ten vijfde staat een bril mij niet.

Ten zesde blijven er niet van die mooie ovale vormpjes in je neus gedrukt staan.

Ten zevende kan ik nu gewoon foto's maken door de zoeker, anders zat mijn bril altijd in de weg.

Ten achtste is de verkleining van het beeld minder doordat lenzen dichter op je ogen zitten.

Echt er zitten alleen maar voordelen aan, behalve dan dat je de eerste week moord en brand schreeuwt als je ze in moet doen en dat het een erg dure soort lenzen is.

Ik heb nu merk Focus Daillies en ik wil niet anders meer.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 4 weeks later...

ik adviseer uit persoonlijke ervaring: zachte, iedere dag, lenzen van Focus Dailies. Wel duur maar absoluut de beste. (voor mij althans, volgens mij verschilt het per persoon hoe je ze ervaart)

Vraag eens bij een opticien naar een proefverpakking, vaak kan je gratis een setje voor een week proberen.

Link naar bericht
Deel via andere websites

hier kan je vergelijken.

Ik heb zelf zachte lenzen van Air Optix. Bevalt prima tot nu toe. Ik draag ze alleen wel iets korter dan een maand (ik denk zo'n 3 weken). Aan het eind van de maand krijg ik er nl wel een beetje last van. Maargoed, dat zal alles te maken hebben met het feit dat ik ze niet echt goed schoonmaak nosmile.gif En bovendien zijn mijn ogen erg droog, dus krijg ik er sowieso snel last van...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb altijd maandlenzen van Bausch&Lomb (als ik het me goed herinner), maar ik heb nu een probeersetje 2-week lenzen van Acuvue, iets met Hydroview ofzo. Zou je ogen vochtiger moeten houden. Nou, ik heb nu nog drogere ogen dan eerst én ik zie er totaal niet scherp mee. Terug maar weer naar m'n oude vertrouwde lenzen, zijn nog een stuk goedkoper ook!

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

Ik heb ook maandlenzen (maar oei, hoe heet dat merk?) Ik weet wel dat onze opticien ieder half jaar mijn ogen compleet controleert (of ik die dingen goed schoonmaak en alles) best vervelend maar op die manier weet je zeker dat het goed zit met je ogen en dat is wel belangrijk! Kheb soms enorme ruzie met die dingen om ze er weer uit te krijgen... boosrood.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites

Hoe meer zuurstof, hoe beter knipoog_dicht.gif

Zo hoog mogelijk dus..

Torische lenzen heb je nodig bij een grote cylindrische afwijking (Dat wil zeggen dat de breking van het binnenvallende licht in één richting sterker is dan in de andere, tegenoverliggende richting. Hierdoor is het beeld wat vervormd. Dit wordt astigmatisme genoemd).

Ik heb zelf trouwens ook een cylindrische afwijking, maar ik heb geen torische lenzen en ik zie nog steeds prima knipoog_dicht.gif

Het is dus niet zo dat je perse torische lenzen moet hebben als je een cylindrische afwijking hebt....

Bifocaal/multifocaal wordt gebruikt wanneer je bijvoorbeeld in de verte niet goed kunt zien, maar ook van dichtbij niet (je krijgt dan dus meerdere focussen in 1 lens denk ik... Met een bril is dit iig wel zo)

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 3 weeks later...

Vandaag weer wat nieuws:

Ik haal mijn lens uit m`n oog, blijft er een stukje achter van de lens. Ik knipper omdat het zeer doet, stukje weg (paniek!knipoog_dicht.gif) Half uur in me oog staan porren, uiteindelijk dus stukje eruit..

Kort gezegd: Stop nooit, ook al heb je geen vloeistof, een lens in je oog als je ziet dat hier een klein scheurtje in zit...

En trouwens wordt ik mijn lenzen steeds meer zat en ga ik vrijdag maar even kijken voor een bril erbij..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik heb lenzen geprobeerd, maar het was niet zo'n succes. Heb namelijk wel cillinder, maar te weinig voor een goede torische lens (je oog moet dan teveel bijstellen zeg maar) en kan ook niet zonder; conclusie: bij alle soorten lenzen die ik geprobeerd heb heb ik hoofdpijn (door het ontbreken van cillindercorrectie, of vermoeide ogen door het corrigeren van het teveel aan cillinder)! Dus maar een leuke bril uitgezocht!

Maar die draag ik alleen als ik hoofdpijn heb/moe ben/etc.

Link naar bericht
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid