Spring naar bijdragen

Het hart klopt sneller


Aanbevolen berichten

Hooglied 4; U hebt Mijn hart veroverd, Mijn zuster, Mijn bruid, u hebt Mijn hart veroverd met één blik van uw ogen, met één schakel van uw halsketting.

Nu is er ook bij de kleding van de hogepriester sprake van allerlei attributen. Edelstenen, een diamant, gouden kettinkjes, paarse, rode en blauwe kleuren. Een link naar de schakel van de halsketting, het is maar net waar je voor valt. Dat verwijst naar haar ogen, de wijze waarop ze naar je kijkt. Dat biologeert je, brengt je in de ban, beheerst je, je wordt er door betoverd, doet je hart kloppen (zoals er letterlijk staat), alles draait om hem/haar.

Jezus was de hogepriester en Zijn klederen waren allerlei geurige kruiden: Dit gaat over de bruid waarmee Christus zich zal bekleden wanneer Hij in onze harten komt wonen. Ook verwijst het naar de bruiloft van het lam (Christus) wanneer Hij alles in allen zal zijn. De bruid in Hoogleid verwijst naar ons als lichaam van Christus in wie Hij woning zal maken.

Hooglied 4;11-14: en de geur van uw kleding is als de geur van de Libanon. Een gesloten tuin bent u, Mijn zuster, Mijn bruid, een gesloten bron, een verzegelde fontein. Uw scheuten vormen een paradijs van granaatappelbomen met de beste vruchten, hennastruiken en nardusplanten, nardus en saffraan, kalmoes en kaneel, met allerlei wierookbomen, mirre en aloë, met een keur van allerlei specerijen.

Jezus heeft ons veroverd, heeft ons hart doen kloppen, Hij wilde ons hebben en deed Zijn best daarvoor.

Levan komt van לבן en betekent "wit", Het komt van lavan, een werkwoord dat "wit/rein worden betekent". Jezus nu reinigde ons aan het kruis. Aan het kruis was Hij als een slang, zoals Mozes een koperen slang op een staak moest spijkeren. Dat verwijst naar de leviathan, de slang waarvan gezegd wordt dat hij de koning van de dieren is omdat Jezus stierf als de koning der Joden. De slang was ook een dier dat een onbegrijpelijke weg ging, een dwaasheid, niet met het verstand te doorgronden zoals een slang zijn weg vind over de rots en een man zijn weg naar Zijn bruid. Zo was Jezus ook de slang die over de rots kroop (Spreuken 30;19) omdat Hij bezig was Zijn bruid te winnen en te reinigen waarbij Hij aan het kruis gespijkerd werd.

נבל (naval) toevallig dezelde letters als levan, betekent dwaas, verwelken, schandelijk handelen. Zoals Jezus naakt stierf, verwelkte voor ons aan het eind van Zijn leven en de dwaashied van het kruis verichtte.

Een dwaasheid omdat het evangelie een dwaasheid is die wij verkondigen. een dwaasheid doet de (menselijke) wijzen beschaamd doet staan. De dwaasheid, verliefdheid, van God is wijzer dan de wijsheid van de mensen.

Galaten 3:1: O dwaze Galaten, wie heeft u betoverd om de waarheid niet te gehoorzamen; u voor wie Jezus Christus eerder voor ogen is geschilderd alsof Hij onder u gekruisigd was?

Maar de ware dwaasheid is je te laten biologeren/betoveren door Jezus, in Zijn ban te raken, Hem te willen behagen en voor Hem te gaan, je helemaal aan Hem over te geven. Jezus veroverde ons aan het kruis en door alles wat Hij voor ons deed in de evangeliën. De één wordt geboeid door een genezing de ander door Zijn onderwijs of een woord van Hem. Alles ingegeven door de liefde die in Hem was en zichtbaar bleef in Zijn ogen omdat de ogen de spiegels van de ziel zijn en Zijn liefde daar altijd te zien was.

De overgave is door Jezus en wie zich door Hem laat meeslepen volgt Hem door de gehoorzaamheid aan Hem. Dat wordt geschilderd voor onze ogen en dat is de boodschap waarvoor wij moeten vallen. Daarin vind je jezelf.

Zo is het ook prachtig wanneer verliefde mensen zichzelf verliezen in hun gevoelens. In weze zijn zij daarin helemaal zichzelf. De Geest Gods leeft Zijn liefde in hen uit door dwaas te zijn.

Betovering wordt in een negatief verband gebruikt maar het geeft weer dat men in de ban is van iets, gebiologeert, nergens anders meer aan denkt, alle aandacht is daar op gericht, het is je alles. Alle begrippen die in de schepping ingevat zijn, alle woorden komen uit Zijn mond, daarom is ook betovering een begrip dat een positieve lading kan bevatten zoals Jezus het bedoeld heeft. Jezus is de bruidegom die Zijn bruid liefheeft en Gods bedoeling is dat wij helemaal in Zijn ban zijn, gebiologeert door Hem, gevallen voor Zijn aandacht en Zijn offer aan het kruis. Het is een uitnodiging om contact met Hem te maken.

De hogepriester droeg ook edelstenen met de namen van de stammen van Israël op zijn hart. Het hart van Jezus is gericht op de namen van Zijn volgelingen. Hun namen zijn wie zijn zijn en Jezus kent hen bij naam. Door Jezus wordt je ten volle gekend en Hij zal je herstellen.

bewerkt door Barnabas
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid