Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Of we ons er nu van bewust zijn of niet, we spiegelen ons aan andere mensen.  Iemand die  de zonde niet liefheeft, zal zich niet spiegelen aan een zondig mens.   Dat betekent niet dat je de meerdere bent van zondige mensen: je herkent jezelf niet in het zondige gedrag die sommige mensen er op na houden.   Als een Amerikaanse president overspel pleegt, zijn kiezers voorliegt, vrouwen verkracht en opschept dat hij vrouwen in het kruis mag grijpen.    Dan spiegel ik me niet aan dat profiel.  Ik herken mijzelf niet in zo'n man omdat ik dat soort zonde's afkeur.

 

 

Wat voormalig president Obama hier doet, daar spiegel ik mijzelf wel aan.   Ik zie hoe hij de harten van de andere mensen in de kerk raakt.  Zo leg ik de leer van Jezus ook uit.  Voor de rechtvaardigen onder ons is de leer van Jezus glashelder.   Obama troost hier de verdrukten.  (Ook al zingt hij zo vals als een kraai)

We zien in 'de ander' wat we zelf zijn.  Zo verteld ieder mens -ook op dit forum- veel over zichzelf.   De wereld van liegen, vrouwen verkrachten, en een groot ego is des duivels.    Daar waar 'het hart' in het spel is, daar is een andere wereld.   In het mensenhart kunnen we de liefde aan elkaar weerspiegelen.   In die liefde kunnen de geliefden elkaar herkennen.  Zij belijden immers dezelfde liefde, de liefde des Vaders.

P.S. Dit draadje is niet politiek bedoeld.  Amerikaanse presidenten zijn bekende figuren, ik gebruik hen alleen als voorbeeld.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid