Spring naar bijdragen

Het zwaard Gods, waar zit het?


Aanbevolen berichten

UIt de mond van God komt een tweesnijdend zwaard. Dat gaat over Christus die het woord spreekt. Daarmee wijst Hij zijn tegenstanders terecht.
Behalve de symbolische betekenis heeft het ook betrekking op werkelijke zwaarden. De discipelen krijgen de opdracht om letterlijk zwaarden te kopen. Hij zei: Wie een mantel heeft verkope die en kope een zwaard. Soms kunnen tijden zwaar en gevaarlijk zijn. Christenen kunnen vervolgd worden zoals ook de gemeente in Jeruzalem overkwam. Christenen werden vervolgd en in de gevangenis gesleept. Stefanus werd voor de ogen van het volk gedood. Saulus was daarbij en wijdde zijn leven toe aan christenvervolging. Er waren dus onveilige omstandigheden en reden om gewapend te zijn. Dat is niet altijd het geval maar in de tijd dat Jezus dat zij wel. De Romeinse overheid beschermde haar eigen burgers en het was maar de vraag of zij Stefanus beschermd zouden hebben.
Er is ook een tekst in Job dat gaat over een zwaard, het betreft de beschrijving van een schepping van God, de Behomoth, het grrootste dier op aarde, de Bracchiosaurus. Er staat van hem (Job 40;13-14): "Zijn beenderen zijn als staven brons; zijn gebeente is als ijzeren stangen. Hij is de voornaamste van Gods werken; Hij Die hem gemaakt heeft, heeft hem zijn zwaard verschaft."
Waar dat zwaard zat is niet duidelijk maar misschien had het met zijn tong te maken.
Er staat ook: Een oog voor een oog en een tand voor een tand. Jezus staat toe dat wij ons verdedigen. David hanteerde ook het zwaard omdat hij oorlog tegen onrechtvaardigen moest voeren. Daarbij kun je het je niet veroorloven om ongewapend de strijd in te gaan. Daarom kreeg hij het zwaard van Goliath waarvan hij zei dat er geen betere was. Daarom kreeg David dat zwaard.

Oog om oog en tand om tand betekent niet dat het de bedoeling is om geweld te plegen. Daarmee wordt een grens aangegeven van optreden tegen geweld. Het gaat ook om het optreden tegen geweld, het onderdrukken van geweld opdat de geweldpleger ontmoedigt wordt om door te gaan zodat het geweld stopt. Wanneer men niet optreedt gaat het geweld door en is maar de vraag of wij het geweld kunnen verdragen. Er staat dat wanneer wij de liefde niet hebben dan heeft het geen zin om het lichaam te geven. Zo deed Christus (Zijn lichaam geven tot vergeving van zonden en dat deed Hij met volmaakte liefde). Maar niet iedereen kan die liefde voor God opbrengen en zijn leven in de waagschaal leggen. Daarom staat God wapens toe.

Reacties?

bewerkt door Barnabas
Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid