Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

Veel verschillende meningen hier en elders over besnijdenis. Besnijdenis was al in zwang bij de heidense natiën. Daar was het een smerig vruchtbaarheidsritueel waarbij de voorhuid in lengte richting gekliefd werd en de eikel zichtbaar werd. Dit werd gedaan bij het bereiken van de jongvolwassen leeftijd. Bijvoorbeeld tijdens sport en spel was men naakt en kon men zijn lid letterlijk tentoon stellen. Het behoeft geen betoog dat dit geen goedkeuring vond bij God. Toen Abraham geroepen werd stelde Hij besnijdenis in bij zuigelingen als teken van het verbond. Een volk voor Zijn Naam. Bedenk dat Ismael verwekt werd toen Abraham nog onbesneden was. Isaac was "the son of promise". De besnijdenis die God verplicht stelde voor Zijn volk was het wegnemen van vlees. Omdat Zijn volk een geestelijke natie was. Besnijdenis bestond dus lang voor de Mozaische wet.

Mijns inziens is besnijdenis nooit afgeschaft. De teksten die aangehaald worden worden getuigen van de vaak moeilijke schrijfstijl van Paulus. En de doelgroep waarop Paulus zich richt wordt vaak over het hoofd gezien. Bedenk ook dat Timotheus door Paulus besneden werd maar Titus niet. Ik vind dat veelzeggend. Timotheus was joods, Titus niet.

Voor gelovigen die binnenkomen vanuit de heidenen, zoals velen van ons, is besnijdenis niet verplicht. Voor God's volk, de afstammelingen van Abraham is het wel verplicht. Na Jezus' wederkomst zullen beide volken, naar ik aanneem, verenigd worden. 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid