Spring naar bijdragen

De identiteit van de machten in Openbaring


Aanbevolen berichten

Wie zijn het beest uit de zee, het beest uit de aarde en het grote Babylon van Openbaring 13 en 17? Ik breek hier een lans voor de futuristische visie, met het herrezen Romeinse rijk als beest uit de zee, de staat Israël als beest uit de aarde en de wereldreligie onder aanvoering van de RK-kerk als het grote Babylon. Drie en een half jaar voor de terugkeer van Jezus Christus zal korte metten gemaakt worden met het grote Babylon, zodat alleen het beest uit de zee en het beest uit de aarde overblijven. De geschiedenis herhaalt zich. Het complot uit de eerste eeuw van Israël met Rome, dat leidde tot Christus' kruisiging, zal opnieuw gesmeed zijn in de eindtijd en zal zich wereldwijd uitstrekken. Het zal door Jezus Christus Zelf geoordeeld worden. Zie voor een video-voorstelling van deze visie:

 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Mijn visie onder inspiratie van lectuur van JG.op de verzen uit deHerziene Statenvertaling

1 En ik zag uit de zee een beest opkomen, dat zeven koppen en tien hoorns had, en op zijn hoorns waren tien diademen, en op zijn koppen een godslasterlijke naam.

  1. De zee symboliseert de van God vervreemde mensen, daaruit komt het beest  met 7 Koppen, 7 koppen 7 wereldmachte uit de Bijbelse geschiedenis, dus machten die te maken hadden met Gods verbondvolk, te noemen
  2. Egypte
  3. Assyrie
  4. Babylon
  5. Medo Perzië
  6. griekenland
  7. Rome
  8. Anglo Amerikaanse wereldmacht

Horens beelden macht af, 10 staat voor volledig, vertegenwoordigen dus alle onafhankelijke staten, diademen staat ook voor koninklijke macht, Godslasterlijke namen kan te maken hebben dat zij menen Goddelijke gunst te ontvangen, wat niet is, de schepper steunt geen politiek, laat het alleen toe tot zolang er een koninkrijk regering onder zijn heerschappij op aarde komt.

 

2 En het beest dat ik zag, leek op een panter, en zijn poten waren als die van een beer, en zijn muil was als de muil van een leeuw. En de draak gaf hem zijn kracht, zijn troon en grote macht

Leeuw, panter en beer komen ook in Daniel 7 tersprake als politieke machten

  1. Leeuw staat voor Babylon
  2. Panter voor Griekenland
  3. Beer staat voor Medo Perzië

Daniel noemt daarna nog een afschrikwekkend beest dat Rome voorstelde met 10 horens, de horens beelden dus  volledigheid af, uit Rome zijn ook tal van onafhankelijke staten ontstaan.

De draak is Satan die de politiek orkestreerd

 

3 En ik zag een van zijn koppen als dodelijk gewond, maar zijn dodelijke wond werd genezen. En de hele aarde ging het beest met verwondering achterna.

Die kop kan de laatste, de zevende zijn, de Engels Amerikaanse, later staat dat de kop een zwaard  slag had zwaard wil zeggen oorlog, 1914/ 18 was er ook een oorlog die natiën verlamde ondermeer zoals met de beursgang maar hij krabbelde weer op en kreeg bewondering zoals Amerika voorging in de opbouw de natien

 

4 En  zij aanbaden de draak, omdat hij aan het beest macht gegeven had. En zij aanbaden het beest en zeiden: Wie is aan dit beest gelijk? En wie kan er oorlog tegen voeren?

De draak Satan wordt indirect aanbeden doordat mensen al hun hoop stellen op zijn meesterwerk de politiek

volgende verzen voeren volgens mij tever om op een forum te behandelen.

 

bewerkt door antoon
Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 1 month later...

De zeven koppen van de draak, zijn tien horens en zeven kronen stellen zijn macht over heel de aarde voor. (Dan. 7:6; 24; 8:8, 21, 22; Zach. 1:18, 19)

Johannes zag uit de zee een beest opkomen, met zeven hoofden en tien horens. Het beest had het lichaam van een luipaard, de poten van een beer en de muil als van een leeuw. Deze symbolen zijn gebaseerd op Daniël 7, dat de toekomst schildert in de gedaante van vier grote machten die de geschiedenis zouden beheersen.

Ook Daniël zag een leeuw (Babylon) , toen een beer (Medo-Perzië) , daarna een luipaard of panter (Griekenland) en tenslotte een vreselijk dier, (Rome) . Volgens dit visioen zou het vierde rijk, Rome, tenslotte beheerst worden door een kleine horen, een vreselijke macht die Gods volk gedurende .een tijd, tijden en een halve tijd» of 1260 profetische dagen zou vervolgen. Dan. 7:25. De profetie van Johannes is bijna gelijk aan de beschrijving van de kleine horen uit Daniël 7. Ze wijst ongetwijfeld op de tijd dat de kerk de staat begon te beheersen. Paulus noemde deze macht ..de mens der wetteloosheid, de zoon des verderfs 2 Thess. 2:3, 4. Ongetwijfeld waren er toen oprechte mensen in de kerk. God veroordeelt die mensen niet. Het is het systeem dat verwerpelijk is: het gebruik van wereldlijke macht door de kerk, of zoals Openb. 17: 1 laat zien, de prostitutie van de kerk met de staat.

Het komt op uit de zee der volkeren. Openb. 17:1; Dan. 7:3. De draak geeft het zijn kracht, zijn troon en grote macht.
 Eén van zijn koppen zou na de 42 maanden .een dodelijke wonde» ontvangen. In 1798, precies 1260 jaar nadat de Paus de opperheerschappij over de staat had gekregen, nam Generaal Berthier de Paus gevangen. Napoleon bracht daardoor het Pausdom een gevoelige slag toe. Johannes schreef: .Die in gevangenschap voert, zal zelf in gevangenschap gaan.
Het beest uit de aarde zou opkomen tegen het einde van de 1260-jarige heerschappij van het beest uit de zee.
Daarnaast is het. een tijdgenoot van het bees1 uit de zee. dat herstelde van de dodelijke wonde. Omstreeks 1798 moet het dus zijn regering beginnen en blijven tot de wederkomst van Jezus. Openb. 19:20.
 

De plaats van opkomst. Het eerste dier uit Openbaring 13 en alle dieren uit Daniël 7 kwamen op uit de zee. Volgens Openbaring 17: 15 is de zee het beeld van volken en naties. Het beest uit Openb. 13 komt op uit de aarde. Het heeft een andere oorsprong dan de dieren uit de zee. Het Griekse woord dat in vers 11 vertaald wordt door -opkomen.., geeft te kennen dat Johannes deze macht als een plant zag groeien. Slechts één macht of natie beantwoordt aan deze beschrijving: De Verenigde Staten van Amerika. Deze macht ontstond tegen het einde van de 18e eeuw buiten het strijdgewoel van Europa.

Het beest uit de aarde oefent een wereldwijde invloed uit. De hele wereld volgt zijn voorbeeld. Vers 12, 16, 17.

 dit is van toepassing op de Verenigde Staten.

4. Zijn aard. In de Openbaring wordt Jezus voorgesteld als een Lam. Een lam is een onschuldig dier. en vormt een scherpe tegenstelling met de beesten die satan gebruikt. Het beest uit de aarde heeft horens als die van het Lam. Op het eerste gezicht lijkt het onschuldig als een lam, zelfs christelijk in zijn voorkomen. De grondwet van de Verenigde Staten werd gebaseerd op twee grote principes: burgerlijke vrijheid en vrijheid van godsdienst t. Deze beginselen zijn onafscheidelijk verbonden aan de democratische bestuursvorm. De mensen worden geregeerd door hun zelf gekozen volksvertegenwoordigers. Omdat in Amerika veel vervolgden uit Europa een toevlucht vonden. stond men vanaf het begin op vrijheid van godsdienst.

Volgens deze profetie zullen de Verenigde staten een belangrijke rol spelen in het plan van satan om Gods volk te vernietigen. Om dit te kunnen doen moet Amerika een belangrijke verandering ondergaan. Let eens op wat er met de Verenigde Staten zal gebeuren :
 

Babylon is het wereldwijde politiek en religieussysteem zoals dat in beeld van de droom van nebukanezar is verwoord.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid