Spring naar bijdragen

Aanbevolen berichten

De Romeinenbrief is een brief van Paulus die aan de Romeinen werd geschreven. Na een introductie benoemt hij een praktische toestand, namelijk dat vrouwen en mannen zich hebben overgegeven aan het plegen van sodomie. Dit was de situatie waar de Romeinen mee te maken hadden. Tegen het licht van deze situatie werd de brief geschreven. In deze brief vinden we oplossingen voor het probleem, want God wil dat iedereen gered wordt. In de introductie staat: "Aan allen die in Rome zijn, geliefden van God en geroepen heiligen: Genade en vrede van God, onze vader, en van de Heere Jezus Christus. Hij schrijft "allen", dus niemand wordt buitengesloten, iedereen mag meedoen, niemand wordt afgekeurd. "geliefden", God laat weten dat wij geliefden zijn, dat Hij liefde voor ons heeft. Hij wil niet dat er zich haat ontwikkelt, want liefhebben staat tegenover haat zoals Johannes zegt: "niet haten maar liefhebben". Ook zegt hij "genade en vrede van God". Hij laat weten dat Hij genadig is, dat God genadig is en het geeft, het hen doet toekomen, het kwade vergeeft en niet toerekent.. Zo ook zijn vrede wordt hen toegewenst. "God, onze Vader, en van de Heere Jezus Christus".

Link naar bericht
Deel via andere websites

Onzin, de opmerking over sodomie is helemaal niet de reden van schrijven. Dat stukje is zwaar retorisch en sluit aan bij hoe veel Joden over heidenen dachten. 

De reden voor schrijven aan de gemeente te Rome is dat Paulus onderdak en geld nodig had om zijn missie uit te breiden naar Spanje.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid