Spring naar bijdragen

Mammon – Rijkdom van het Wachttorengenootschap of financiële theologische fraude?


Aanbevolen berichten

Het optreden wordt bedenkelijk naarmate de tijd vordert, is het ook mogelijk dat volgelingen dit zelf niet doorhebben?

Iedereen die een beetje opzoekingswerk doet weet dat het Wachttorengenootschap schatrijk is. Elke Koninkrijkszaal heeft (een) donatie bakje(s). Elke Jehovah’s Getuige doet daar op regelmatige basis braaf een gift in. Dit heeft in de loop der jaren ervoor gezorgd (gezien het grote aantal Koninkrijkszalen wereldwijd) dat het Wachttorengenootschap een miljoenenbusiness opgebouwd heeft, en dit onzichtbaar en ondoorzichtelijk. Het Wachttorengenootschap houdt haar hele financiële vermogen geheim. Er bestaan geen officiële financiële rapporten. Het is onmogelijk te achterhalen wat de inkomsten en uitgaven van het Wachttorengenootschap zijn. Doch een vaststaand feit is, gezien het bovenmatig bezitten van papierfabrieken en drukkerijen (draaiend op vrijwilligerswerk), dat dit door de giften van de Jehovah’s Getuigen wereldwijd in de honderden miljoenen moet lopen. (bron)

Moeten wij niet de volgende bedenkingen maken?

  • Is het Wachttorengenootschap dat beweert: “Gods kanaal op aarde” te zijn geen multinational die via hun stichtingen een financieel zakenimperium opgebouwd heeft en dit stilzwijgend, onzichtbaar en ondoorzichtelijk?
  • Worden volgelingen door het Wachttorengenootschap niet volledig financieel leeg gemolken? Enerzijds verlangt het Wachttorengenootschap van haar volgelingen dat zij afstand nemen van rijkdom, maar anderzijds verlangt het Wachttorengenootschap dat zij hun geld afstaan aan het Wachttorengenootschap voor het wereldwijde predikingswerk?
  • Hoe komt het dat de Jehovah’s Getuige niet door heeft dat hij/zij een slaaf is van de God van het geld voor het Wachttorengenootschap?

De vragen werden gesteld, hoe staat een JG hier zelf tegenover? 

Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gast
Antwoord op deze discussie...

×   Plakken als rijke tekst.   Opmaak herstellen

  Er zijn maximaal 75 emoticons toegestaan.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen in vanaf URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid