Spring naar bijdragen

Taize viert feest en herdenkt


Aanbevolen berichten

De oecumenische gemeenschap van Taize in Frankrijk viert in 2015 een feest- en herdenkingsjaar. Het jaar zal in het teken staan van 75-jarig bestaan van Taize, alsmede de honderdste verjaardag van diens stichter, broeder Roger. Thema van het feestjaar is solidariteit, laat broeder Alois weten aan het katholieke News Agency (KNA).

Broder Alois: "Samen met de jongeren willen we meer dan ooit naar manieren zoeken om het geloof in solidariteit met anderen uit te dragen".

16 augustus is het tien jaar geleden dat broeder Roger overleed nadat hij werd neergestoken door een geesteszieke vrouw tijdens het avondgebed in 2005. De oecumenische gemeenschap telt vandaag de dag rond de honderd mensen uit meer dan 25 landen, afkomstig uit de protestantse en katholieke kerken.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...
Van harte dan maar met het 10 jarig jubileum. Dat het maar een mooi en inspiratievol jaar mag worden.

75-jarig, de gemeenschap rekent vanaf het moment dat broeder Roger, op zijn vijfentwintigste, in Taize is gaan leven. Het heeft daarna nog even geduurt voordat er andere broeders bijkwamen.

Het is een erg mooie plek, en een goede manier op je geloof te herbronnen. Zeker de moeite om eens heen te gaan!

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid