Spring naar bijdragen

Rock For Eternity


Aanbevolen berichten

Rock For Eternity is de naam van het nieuwste Nederlandse rock- en metalfestival. Zes artiesten uit binnen- en buitenland trakteren zaterdag 3 mei in De Kelder in Amersfoort het publiek op een gevarieerde avond met vooral veel decibellen.

Flyer Rock for Eternity for FP.jpg

Als headliner is de Nederlandse black-viking band Slechtvalk vastgelegd. Met vier full-length albums op zak, tal van Europese tours achter de kiezen en keer op keer veel aandacht in de media is Slechtvalk als geen ander in staat om de aandacht op Rock For Eternity te vestigen. Keyboardspeler Premnath verzorgt bovendien een afterparty, waarop hij zijn duistere pianomuziek presenteert.

De Slowaakse verrassing Signum Regis is gestrikt als co-headliner. Jarenlang was zanger Göran Edman (ex-Yngwie Malmsteen) het gezicht van de band, maar pas na zijn vertrek is Signum Regis definitief doorgebroken. Het nieuwste album ‘Exodus’ bevat – naast een bijdrage van Edman – gastrollen van Lance King (Balance Of Power), Matt Smith (Theocracy) en Thomas Winkler (Gloryhammer).

De originaliteitsprijs zal Taketh niet winnen, maar gedreven klinkt hun melodieuze death-metal altijd wel. De Zweden voegen daar bovendien een vleugje metalcore aan toe. Door de jaren heen was Taketh regelmatig met succes te zien op de Nederlandse podia en de band keert nu terug om nieuw werk te promoten.

Within Temptation is zonder twijfel van grote invloed geweest op de sound van Sleeping Romance. De Italianen zijn erin geslaagd de beste elementen van de Nederlandse succesband te kopiëren en daar eigen invloeden aan toe te voegen. Het maakt dat Sleeping Romance herkenbaar klinkt, maar tevens genoeg in huis heeft om ook op eigen kracht te overtuigen.

Als opener van Rock For Eternity is de regionale metalcoreband Despicable Heroes vastgelegd. De heren weten als geen ander hoe zij een feestje moeten bouwen. Met hun aanstekelijke metalcore zijn zij de ultieme opwarmer voor dit nieuwe decibellenfeestje!

De zaal opent om 17.30 uur en de afterpary eindigt rond middernacht. Publiek dat met het openbaar vervoer komt, kan zodoende alle bands zien.
Voor kaarten en meer informatie: www.podiumdekelder.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid