Spring naar bijdragen

Wederkomst van Christus


Aanbevolen berichten

Wederkomst van Christus deel 1

izvuw4.jpg

Deze Bijbelstudie is best wel lang dus ik probeer het steeds in kleine stukjes te plaatsen zodat het makkelijker te lezen is :)In dit topic zal ik de gehele studie gaan plaatsen. Er mag natuurlijk Gediscussieerd worden, maar wel opbouwend en graag bij het onderwerp blijven! :D:Y

Ik wil het graag hebben over de wederkomst van Christus en beginnen in Lukas 1:26-33

En in de zesde maand werd de engel Gabriel van God gezonden naar een stad in Galilea,genaamd Nazareth; Tot een maagd, die ondertrouwd was met een man,wiens naam was Jozef, uit den huize Davids; en de naam der maagd was Maria.

En de engel tot haar ingekomen zijnde, zeide: Wees gegroet,Gij begenadigde; de Heere is met u; gij zijt gezegend onder de vrouwen. En als zij hem zag, werd zij zeer ontroerd over dit zijn woord, en overlegde, hoedanig deze groetenis mocht zijn. En de engel zeide tot haar: Vrees niet Maria want gij hebt genade bij God gevonden.

En zie,Gij zult bevrucht worden, en een Zoon baren, en zult Zijn naam heten Jezus. Deze zal groot zijn, en de Zoon des Allerhoogsten genaamd worden; en God, de Heere, zal Hem den troon van Zijn vader David geven. En Hij zal over het huis Jakobs Koning zijn in der eeuwigheid, en Zijns Koninkrijks zal geen einde zijn.

We gaan het dus hebben over de Wederkomst van Christus. Wederkomst betekent dat Christus weer komt, of weer terug komt. Dat betekent dat Hij al een keer hier op aarde is geweest. Hij is mens geworden. Hij is als baby hier op aarde geboren. 25 december is de dag waarop wij denken aan de geboorte van de Here Jezus. Dat was de eerste keer dat Hij hier op aarde kwam. Hij kwam toen als de lijdende knecht, want Hij kwam als het lam van God om de straf op de zonde op zich te nemen. Die straf heeft hij gedragen op Golgotha aan het kruis. Maar na drie dagen is Hij opgestaan. Opgestaan om ons te rechtvaardigen voor God. Dat betekent dat God ons op een eerlijke en rechtvaardige wijze vrijspreekt van de straf. Want wij worden door het geloof gerechtvaardigd voor God,uit genade. En dat kost je niets! Het is gratis.

Iets gratis krijgen, daarvoor moet je bij de Hollanders zijn haha. We gaan daar altijd met velen tegelijk op af! Maar hoe anders is dat met deze genade. Bijna niemand wil dat tegenwoordig meer aannemen. Wil jij dat wel? Geloof jij wel dat de Here Jezus voor jou de straf op de zonde heeft gedragen? Want dan mag je met verlangen uitzien naar die dag dat Hij Wederkomt! Want op die dag ben jij er ook bij!

Word vervolgd....

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wederkomst van Christus deel 2

We beginnen in Handelingen 1:9-12

Toen hij dit gezegd had, werd hij voor hun ogen omhooggeheven en opgenomen in een wolk, zodat ze hem niet meer zagen. Terwijl hij zo van hen wegging en zij nog steeds naar de hemel staarden, stonden er opeens twee mannen in witte gewaden bij hen. Ze zeiden: ‘Galileeërs, wat staan jullie naar de hemel te kijken? Jezus, die uit jullie midden in de hemel is opgenomen, zal op dezelfde wijze terugkomen als jullie hem naar de hemel hebben zien gaan.’

Daarop keerden de apostelen van de Olijfberg terug naar Jeruzalem. Deze berg ligt vlak bij de stad, op een sabbatsreis afstand.

De Here Jezus had Zijn discipelen naar de Olijfberg laten komen. Daar had Hij hen opgedragen Zijn getuigen te zijn. Te beginnen in Jeruzalem, daarna in Judea en Samaria en tot aan het uiterste der aarde. Die opdracht konden ze pas uitvoeren, wanneer ze de kracht van de Heilige Geest ontvangen zouden hebben. Daarvoor moesten ze in Jeruzalem blijven. En toen de Here Jezus dat tegen Zijn discipelen had verteld, werd Hij voor hun ogen omhoog getild. Hij werd als het ware de lucht in gedragen op onzichtbare handen. Steeds hoger en hoger. En op een gegeven ogenblik schoof er een wolk voor en toen was de Here Jezus niet meer zichtbaar. Dit is toch prachtig. Hij gaat, tegen alle regels van de zwaartekracht in, omhoog. Zonder dat Hij raketmotoren onder aan Zijn voeten heeft, of zonder zo’n ingewikkeld ruimtepak met daar achterop een rugzak, die er voor zorgt dat je in de ruimte kunt voortbewegen en overleven. Hij staat daar en Hij gaat langzaam omhoog! Ook de discipelen staan stomverbaasd dit gebeuren te bekijken. Ze wisten dat de Here Jezus macht had om de wind en de zee te controleren, want dat hadden ze zelf meegemaakt. En ook dat Hij over het water liep, maar dit ....

Ze waren helemaal in de ban van dit verschijnsel, toen ze plotseling werden wakker geschud door een stem. Er stonden twee mannen in witte klederen naast hen. En ze zeiden (vrij vertaald): "Wat zitten jullie naar de hemel te staren? Deze Jezus zal op dezelfde wijze terugkomen".

Deze engelen hebben aan de discipelen verteld dat de Here Jezus terug zal komen en dat Zijn voeten dan weer op de Olijfberg zullen staan.

Word vervolgd..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wederkomst van Christus deel 3

We beginnen in Zacharia 14:4

Als die dag aanbreekt, zal hij op de Olijfberg gaan staan, aan de oostkant van Jeruzalem. De berg zal middendoor splijten: de ene helft van de berg glijdt weg naar het noorden, de andere helft naar het zuiden. Zo zal een breed dal ontstaan, van oost naar west.

In Zacharia 14 wordt verteld van die gebeurtenis, die straks zal plaats vinden, wanneer de Here Jezus weer Zijn voeten zal neerzetten op de Olijfberg. Om alle misverstanden te voorkomen vertelt Zacharia welke berg hij precies bedoelt. Die berg die ten oosten van Jeruzalem ligt. En als de Here Jezus daar Zijn voeten neerzet op de olijfberg, gebeurt er onmiddellijk een natuurramp. De Olijfberg splijt van oost naar west. De noordelijke helft van de berg en de zuidelijke helft vallen uiteen, zodat tussen die twee helften een vallei ontstaat. Een weg waarlangs men kan vluchten. Want de inwoners van Jeruzalem zitten als ratten in een val. Ze zijn omsingeld door vijandige legers. Ze kunnen niet meer vluchten. 

Het enige wat ze nog kunnen doen is de Naam van de HEERE aanroepen. De Naam die ze nooit hebben durven zeggen, omdat die voor hen te heilig om uit te spreken is. Maar op dat moment is er voor hun geen andere mogelijkheid. Dus zal op dat moment de belangrijkste bestuurder die Naam van de Heere aanroepen namens allen. En de Bijbel zegt, dat al wie de Naam des Heeren aanroept, zalig zal worden. Iedereen die dat doet, zal gered worden. En dus is er op dat moment ook redding! Want doordat die Olijfberg in tweeën splijt is er redding mogelijk. Wordt er een vallei door de berg gemaakt. De gelovige Joden kunnen ontsnappen aan hun belagers en vluchten naar een plaats in de woestijn, waar ze veilig zullen zijn. En de niet-gelovige Joden, zullen gedood worden. 

Word vervolgd..

Link naar bericht
Deel via andere websites

We gaan weer verder met de Wederkomst van Christus deel 4 en beginnen in 1 Thessalonicenzen 4 : 13-18

Over het lot van de overledenen willen we u niet in het onzekere laten, broeders en zusters. Er is geen reden voor u om te treuren, zoals voor de rest van de mensen. Want die hebben geen hoop. Maar wij geloven toch dat Jezus gestorven is en uit de dood opgestaan? Dan volgt daaruit dat God degenen die als christenen zijn gestorven, samen met Jezus bij zich zal halen.

 We houden ons aan een woord van de Heer als we u zeggen: Wij die nog in leven blijven tot de komst van de Heer, hebben geen voorrang op de gestorvenen.  Want wanneer het teken wordt gegeven, de aartsengel zijn stem verheft en Gods bazuin klinkt, zal de Heer zelf afdalen uit de hemel. Eerst staan dan de gestorven christenen op; daarna worden wij die nog in leven zijn, samen met de verrezenen weggevoerd op de wolken in de lucht om de Heer te ontmoeten. Dan zullen we voor altijd bij de Heer zijn. Troost elkaar dus hiermee.

Boven dit stukje staat als titel: over de wederkomst van Christus. Dat is een beetje misleidend. De vertalers van de Statenvertaling dachten waarschijnlijk dat in dit stukje de wederkomst van Christus beschreven stond. Maar als je goed leest, dan zie je dat het gaat over de opname van de Gemeente van Christus. Dat is niet hetzelfde als de wederkomst van Christus. Want over de opname lezen we heel andere gebeurtenissen, dan over de wederkomst. Hier worden de gelovigen, die al overleden zijn sinds de opstanding van de Here Jezus Christus, eerst opgewekt. Alle gelovigen die behoren tot de Gemeente van Christus. 

Dat zijn dus alle mensen die geloven dat zij met de Here Jezus Christus gestorven zijn, begraven zijn en ook opgestaan zijn! Zij behoren tot die Gemeente van Christus. Ook zij die lichamelijk gestorven, of zoals de Bijbel dat dan noemt, ontslapen zijn. Zij worden als de bazuin klinkt als eerste opgewekt en daarna worden alle gelovigen die nog leven in een ogenblik veranderd. Daarna gaan alle gelovigen tegelijk de Heere tegemoet in de lucht. Dat betekent dat de Here Jezus op dat moment niet op de aarde staat. Wij gaan Hem tegemoet. 

Wij worden opgenomen in wolken, zegt Paulus. Eigenlijk staat er: "Wij worden met kracht weggenomen". Of, zoals Openbaring 12 het zegt: "Wij worden weggerukt tot God en Zijn troon". Een keer knipperen met je ogen en het is gebeurd, zo snel gaat dat. Het gaat dus niet over het feit dat de Here Jezus letterlijk weer met zijn voeten op de aarde zal staan, maar over de opname van de Gemeente van Christus.

Word vervolgd..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wederkomst van Christus deel 5

We slaan nu onze Bijbel open en beginnen bij 2 Thessalonicenzen 2 : 1-4

1 En wij bidden u, broeders, door de toekomst van onzen Heere Jezus

Christus, en onze toevergadering tot Hem,

2 Dat gij niet haastelijk bewogen wordt van verstand, of verschrikt, noch door geest, noch door woord, noch door zendbrief, als van ons geschreven, alsof de dag van Christus aanstaande ware.

3 Dat u niemand verleide op enigerlei wijze; want die komt niet, tenzij dat eerst de afval gekomen zij, en dat geopenbaard zij de mens der zonde, de zoon des verderfs;

4 Die zich tegenstelt, en verheft boven al wat God genaamd, of als God geëerd wordt, alzo dat hij in den tempel Gods als een God zal zitten, zichzelven vertonende, dat hij God is.

Er waren mensen in Thessalonica die de gelovigen bang maakten. Kennelijk gebeurden er toen ook veel dingen die mensen in verwarring brachten. Men zei dan dat er een profetie of een openbaring was geweest, dat het einde van deze wereld gekomen was. Deze mensen zijn er nu nog. Zij vertellen bijvoorbeeld dat het oordeel over Nederland voor de deur staat, want daarover had God tot hen gesproken of ze hadden een visioen gehad. En ze maken de mensen bang door te zeggen dat de "dag des Heeren" aanstaande is. Dat het oordeel over de wereld voltrokken zal worden! Die mensen toen maakten het zo bont door te zeggen dat ze zelfs een brief van de apostel Paulus hierover hadden ontvangen.

Maar Paulus wilde de gelovigen van toen en nu laten zien dat God een Plan heeft gemaakt en dat Hij dat Plan uitwerkt. Hij wijkt niet af van dat Plan. Alles daarin heeft een vaste volgorde. Dat geldt ook voor de dag des Heeren. Mensen konden toen niet, en kunnen ook nu niet, zomaar vertellen dat die dag er aan komt om daarmee mensen bang te maken. Bovendien leven wij in een periode waarin de genade heerst. Wij worden niet meer veroordeeld als wij geloven in de Here Jezus Christus. Hij heeft dat oordeel gedragen en wij zijn vrijgesproken. Maar als je wilt weten wanneer de dag des Heeren komt, dan moet je je laten onderwijzen door Gods Woord. Dan weet je dat die dag komt wanneer heel de wereld in duisternis is.

Word vervolgd..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wederkomst van Christus deel 6

We gaan weer verder in Zacharia 14 : 1, 2

1 Ziet, de dag komt den HEERE, dat uw roof zal uitgedeeld worden in het midden van u, o Jeruzalem!

2 Want Ik zal alle heidenen tegen Jeruzalem ten strijde verzamelen; en de stad zal ingenomen, en de huizen zullen geplunderd, en de vrouwen zullen geschonden worden; en de helft der stad zal uit- gaan in de gevangenis; maar het overige des volks zal uit de stad niet uitgeroeid worden.

We hebben gezien dat het volk Israël aangevallen en verdrukt zal worden. Het wordt ingesloten in Jeruzalem en niemand kan er meer uit. Maar wanneer gebeurt dit dan allemaal? Kunnen wij uit de Bijbel daarvoor aanwijzingen vinden? Op diverse plaatsen spreekt de Bijbel, net als hier in vers 1, over de dag van/voor de Heer. Er komt een dag van de Heere, waarop Hij vergelding doet aan Jeruzalem. Zoals Daniël de profeet dat ook voorzegt heeft in Daniël

9. Dat is aan het einde van de 70-ste week. Die week (= periode van zeven jaar) begint wanneer de Gemeente van Christus is opgenomen en er een verdrag is gesloten over de stad Jeruzalem. Van die week zegt Daniël, dat er de eerste helft vrede zal zijn en dat er weer een heiligdom voor de Joden zal zijn. Bij de tweede helft wordt dat verdrag opgezegd en komt er een verdrukking en alles zal verwoest worden. Dat staat vast! Er komen vijandige legers in het land Israël, en zij zullen alles onder de voet lopen.

Alleen zij die de Naam des Heeren aangeroepen hebben, zullen gered worden als de Here Jezus op de Olijfberg staat bij Zijn wederkomst. Zij kunnen dan via de vallei, die ontstaat, ontsnappen naar een plaats in de woestijn. Van daaruit zullen ze weer teruggebracht worden naar het beloofde land, onder leiding van Christus en daar het land herstellen. Ook zullen de 144.000 uitverkorenen het evangelie verkondigen aan heel de wereld. Daarna zal het 1000-jarig vrederijk beginnen met Christus op de troon in Jeruzalem. Aan het einde van het vrederijk zal de satan nog een keer losgelaten worden en zal de mensen nog eens verleiden tot één oorlog tegen Christus. Daarna wordt hij gegooid in de poel van vuur. Dan wordt het oordeel geveld over deze schepping. En tot slot worden er nieuwe hemelen en een nieuwe aarde geschapen.

Word vervolgd..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wederkomst van Christus deel 7

en slaan de Bijbel open in Joël 1 : 15-20

15 Ach, die dag! want de dag des Heeren is nabij, en zal als een verwoesting komen van den Almachtige.

16 Is niet de spijze voor onze ogen afgesneden? Blijdschap en verheuging van het huis onzes Gods?

17 De granen zijn onder hun kluiten verrot, de schathuizen zijn ver- woest, de schuren zijn afgebroken, want het koren is verdord.

18 O, hoe zucht het vee, de runderkudden zijn bedwelmd, want zij heb- ben geen weide, ook zijn de schaapskudden verwoest.

19 Tot U, o HEERE! roep ik; want een vuur heeft de weiden der woestijn verteerd, en een vlam heeft alle bomen des velds aangestoken.

20 Ook schreeuwt elk beest des velds tot U; want de waterstromen zijn uitgedroogd, en een vuur heeft de weiden der woestijn verteerd.

De profeet Joël klaagt hier over de verwoesting die de dag des Heren met zich mee zal brengen. Het is een dag van oordelen. Daarom komen er ook zoveel profeten erop terug. Het oordeel begint bij het huis van God. Het beoordelen van de Gemeente van Christus, heeft vóór het begin van de 70-ste week van Daniël al plaats gehad. En nu volgt het oordeel over Israël aan het einde van die week. Aan het einde van die week zal er geen voedsel meer in het land zijn. Alles is vernietigd. Alle vijandige legers zijn opgetrokken naar Jeruzalem. En bij hun tocht laten ze niets heel of met rust. Voor de ogen van het volk gebeurt het en ze kunnen er niets tegen doen. Alles wordt in de brand gestoken (daarom is vuur ook een uitbeelding van oordeel). Een oordeel dat de Heer Zelf voltrekt door middel van vijandige legers.

Dat oordeel heeft maar één doel: om de mens te behouden, zalig te maken. Dat hij erkent dat er maar één God is die verlossen kan. Dat de mens roept tot de Heere zijn Schepper. Hem erkent als zijn Schepper. Alleen wie de Naam des Heeren aanroept zal verlossing vinden! Dat geldt nu, maar ook straks voor het volk

Word vervolgd...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wederkomst van Christus deel 8

We slaan de Bijbel open en lezen in Joël 2 : 1-14

1 Blaast de bazuin te Sion, en roept luide op den berg Mijner heilig- heid; laat alle inwoners des lands beroerd zijn, want de dag des HEEREN komt, want hij is nabij.

2 Een dag van duisternis en donkerheid, een dag van wolken en dikke duisterheid, als de dageraad uitgespreid over de bergen; een groot en machtig volk, desgelijks van ouds niet geweest is, en na hetzelve niet meer zal zijn tot in jaren van vele geslachten.

3 Voor hetzelve verteert een vuur, en achter hetzelve brandt een vlam; het land is voor hetzelve als een lusthof, maar achter hetzelve een woeste wildernis, en ook is er geen ontkomen van hetzelve.

10 De aarde is beroerd voor deszelfs aangezicht, de hemel beeft; de zon en maan worden zwart, en de sterren trekken haar glans in.

11 En de HEERE verheft Zijn stem voor Zijn heir henen; want Zijn leger is zeer groot, want Hij is machtig, doende Zijn woord; want de dag des HEEREN is groot en zeer vreselijk, en wie zal hem verdragen?

Die dag van de Heer komt. Dat kondigden alle profeten al aan. En die dag heeft een aantal kenmerken. Die vind je steeds bij elke profetie omschreven. Ook Joël

2 schrijft daarover. Het is een dag van duisternis en donkerheid, een dag van dikke wolken, zegt vers 2. En ook zoals vers 10 beschrijft, een dag dat de aarde beroerd wordt, de hemel beeft. Dit zijn uitdrukkingen van wat er gebeuren zal, namelijk een aardbeving. Ook zal de zon en maan zwart worden, en de sterren trekken hun glans in. Als er ergens een vulkaanuitbarsting is geweest, dan komen er zoveel donkere wolken in de lucht dat de zon en de maan verduisterd worden. Dat betekent dat er weinig licht is op die dag des Heeren. Deze kenmerken vind je steeds genoemd in de Bijbel. En als je daarover leest, dan moet je direct denken aan deze dag. Deze verschijnselen zijn onlosmakelijk verbonden met deze dag des Heeren. Iedere keer roept de profeet op tot bekering, want die dag is heel belangrijk en tegelijk een vreselijke dag. Dan kun je je niet anders voordoen dan je bent. God ziet daar dwars doorheen. Doen als of je je bekeerd hebt, heeft geen nut. Je kleren scheuren als teken van rouw is niet genoeg. De Heere ziet het hart aan. En als je je oprecht tot Hem keert, zal blijken dat Hij een genadige en barmhartige God is. Hij is lankmoedig (dat wil zeggen: Hij heeft veel geduld) en is rijk aan genade. Dat is Hij nu ook voor ons, maar dan zal Hij dat ook aan Zijn volk Israël laten zien.

Word vervolgd..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wederkomst van Christus Deel 9

We gaan verder in Jesaja 13 : 6-13

8 En zij zullen verschrikt worden, smarten en weeën zullen hen aangrijpen, zij zullen bang zijn als een barende vrouw; een ieder zal over zijn naaste verbaasd zijn; hun aangezichten zullen vlammende aangezichten zijn.

9 Ziet, de dag des HEEREN komt, gruwelijk, met verbolgenheid en hittigen toorn, om het land te stellen tot verwoesting, en deszelfs zondaars daaruit te verdelgen.

10 Want de sterren des hemels en zijn gesternten zullen haar licht niet laten lichten; de zon zal verduisterd worden, wanneer zij zal opgaan, en de maan zal haar licht niet laten schijnen.

11 Want Ik zal over de wereld de boosheid bezoeken, en over de goddelozen hun ongerechtigheid; en Ik zal den hoogmoed der stouten doen ophouden, en de hovaardij der tirannen zal Ik vernederen.

13 Daarom zal Ik den hemel beroeren, en de aarde zal bewogen wor- den van haar plaats, vanwege de verbolgenheid des HEEREN der heirscharen, en vanwege den dag Zijns hittigen toorns.

De profeet Jesaja kondigt hier de dag des Heeren aan. Een gruwelijke dag. Een dag van totale verwoesting. Zelfs de zondaren worden uit het land verwijderd. Er is dus dan in het land geen levende ziel meer. Alle mensen die daar wonen, Joden, Palestijnen, Arabieren, alle leden van de diverse groeperingen (zoals Hamas, El Fatah) zullen worden weggevaagd uit dat land. En ook de profeet Jesaja noemt de kenmerken van die dag op: de zon zal verduisterd worden, en de maan zal geen licht meer geven en de sterren des hemels zullen niet meer schijnen. (vers 10) Het gaat onmiskenbaar over dezelfde dag. Die dag waarop het huis van Israël geoordeeld zal worden. Maar die dag zal ook het begin zijn van het oordeel over de wereld. Dat blijkt uit vers 11 t/m 13. De dag des Heeren is dus niet slechts een dag van 24 uur, maar een langere periode. De dag des Heeren begint met de kenmerken van verduistering, die we steeds tegenkomen. Als het oordeel over het volk Israël voltrokken is en het overblijfsel gered is, zal het oordeel van God over deze wereld verder gaan en dan volgen de oordelen zoals die in Openbaringen 8 genoemd worden. Maar ook dan is er nog steeds de mogelijkheid om gered te worden. Want daarvoor treffen deze oordelen de mensheid op aarde. Zij zijn er tot de bekering van de zondaar.

Word vervolgd..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wederkomst van Christus deel 10

Verschijning van de Zon der gerechtigheid

Meleachie 4:1-6

1 Want zie, die dag komt,brandend als een oven. Dan zullen alle hoogmoedigen

en allen die goddeloosheid doen, stoppels worden.En de dag die komt, zal ze in vlam zetten,zegt de HEERE van de legermachten,Die van hen wortel noch tak zal overlaten.

2 Maar voor u die Mijn Naam vreest, zal de Zon der gerechtigheid opgaan en onder Zijn vleugels zal genezing zijn; en u zult naar buiten gaan en dartelen

als kalveren uit de stal.

3 U zult de goddelozen vertrappen.Voorzeker, stof zullen zij worden onder uw voetzolen op die dag die Ik bereiden zal,

zegt de HEERE van de legermachten.

4 Denk aan de wet van Mozes, Mijn dienaar, die Ik hem geboden heb

op Horeb voor heel Israël, aan de verordeningen en de bepalingen.

5 Zie, Ik zend tot u de profeet Elia, voordat de dag van de HEERE komt,

die grote en ontzagwekkende dag.

6 Hij zal het hart van de vaders tot de kinderen terugbrengen,

en het hart van de kinderen tot hun vaders,

opdat Ik niet zal komen en de aarde met de ban zal slaan.

Ook de profeet Malachi heeft over deze dag geprofeteerd. Want zegt hij die dag komt brandende als een oven. Een oven is de plaats waarin een vuur gestookt wordt. Hoe heter de oven hoe meer alles verbrand. Dan blijft er niets over van alles wat er ingaat. Dat zegt Malachi ook. Al wie hoogmoedig is, alle goddelozen zullen in vlam gezet worden. En dan blijft er niets over noch hun wortel noch hun tak. Dat doet mij denken aan de oven van Nebukadnezar in Daniel 3. Daar werden drie jongelingen in de oven gegooid. Daarvoor werd de oven nog eens flink opgestookt zodat de drie jonge mannen zeker zouden verbranden in de oven, en dat er niets van ze zou overblijven. Maar wat zag de koning tot zijn verbazing? Dat hun niets was overkomen! En toen ze uit de oven kwamen hadden ze zelfs hun haren nog en hun kleding rook niet naar het vuur. Dat kwam omdat zij hun vertrouwen stelden op de Heere Hij heeft hen gered. Zo zal de HEERE ook degenen die Zijn Naam vrezen verlossen uit hun benauwdheid aan het eind van de grote verdrukking. Maar voordat die dag aanbreekt zal de Heere Elia zenden. En dat gebeurt op het moment dat de Gemeente met haar Heer verenigd wordt. Dan wordt Elia als teken gestuurd naar het volk Israel omdat die dag Des Heeren eraan komt.

Word vervolgd..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wederkomst van Christus deel 11

Ezechiël 30 : 1-3

1 Wijders geschiedde des HEEREN woord tot mij, zeggende:

2 Mensenkind! profeteer, en zeg: Zo zegt de Heere HEERE: Huilt: Ach die dag!

3 Want de dag is nabij, ja, de dag des HEEREN is nabij, een wolkige dag, het zal der heidenen tijd zijn.

Obadja : 15-17

15 Want de dag des HEEREN is nabij, over al de heidenen; gelijk als gij gedaan hebt, zal u gedaan worden; uw vergelding zal op uw hoofd wederkeren.

16 Want gelijk gijlieden gedronken hebt op den berg Mijner heiligheid, zo zullen al de heidenen geduriglijk drinken; ja, zij zullen drinken en inzwelgen, en zullen zijn alsof zij er niet geweest waren.

17 Maar op den berg Sions zal ontkoming zijn, en hij zal een heiligheid zijn; en die van het huis Jakobs zullen hun erfgoederen erfelijk bezitten.

Deze twee profeten kondigen ook de dag des Heeren aan. Een dag waarop wolken de hemel bedekken zullen. Een dag die ook voor de heidenen belang- rijk is. Een dag waarop ook zij geoordeeld worden, beginnend met Edom, zegt Obadja. Want de Heer zal de heidense volkeren mede beoordelen, op wat zij het volk van Israël aangedaan hebben. Zij zullen vergelding ontvangen.

De Heer heeft tot nog toe Zijn oordeel uitgesteld. Nu leven wij in de bedeling van de genade. Dat betekent dat God nu niet ingrijpt in het wereldgebeuren. In deze tijd straft Hij de goddeloosheid niet. Als de bedeling van de genade afgelopen is, dan wordt Zijn toorn openbaar. Eerst over Israël en daarna over de wereld. Want het is de bedoeling dat alle volkeren aan de Here Jezus onder- worpen worden. Dat uiteindelijk de gehele schepping onderworpen wordt aan de Zoon. Want dat heeft God beloofd in Psalm 2. De Zoon heeft Zijn recht nog niet opgeëist, daarom was er dat uitstel van het oordeel van God. Maar op de dag des Heeren (dag van de Wederkomst) wordt een begin gemaakt met de onderwerping van de schepping aan de Zoon. Er wordt een begin gemaakt met de vervulling van die belofte. Aangezien het niet goedschiks is gebeurd, wordt het nu met de oordelen van God afgedwongen.

Matthéüs 24 : 29, 30

29 En terstond na de verdrukking dier dagen, zal de zon verduisterd worden, en de maan zal haar schijnsel niet geven, en de sterren zullen van den hemel vallen, en de krachten der hemelen zullen bewogen worden.

30 En alsdan zal in den hemel verschijnen het teken van den Zoon des mensen; en dan zullen al de geslachten der aarde wenen, en zullen den Zoon des mensen zien, komende op de wolken des hemels, met grote kracht en heerlijkheid.

Ook de Here Jezus spreekt over die dag des Heeren, nadat de discipelen gevraagd hadden wanneer de verwoesting van de tempel zou plaats vinden. En dan legt de Here Jezus Zelf uit wat er allemaal gebeuren zal in de 70-ste week van Daniël. Dan heeft Hij het over de grote verdrukking, die over Israël komen zal. Wat er allemaal gebeuren zal in die 3,5 jaar van de grote verdrukking, die over Israël zal komen. En dan zegt Hij in vers 29 dat direct na die ver- drukking de zon verduisterd zal worden en de maan geen licht meer zal geven en de sterren verdwijnen zullen en dat de aarde zal beven. Alle kenmerken van die dag des Heeren noemt de Here Jezus Zelf op, zonder die dag met name te noemen.

En dan midden in die donkere wereld zal Hij verschijnen aan al de geslachten der aarde, staat er. Hij zal verschijnen aan al de gelovigen, die in Jeruzalem als ratten in de val zitten en de Naam de Heeren aangeroepen hebben. Zij zitten daar in het pikkedonker en weten geen uitkomst en dan plotseling breekt die donkere lucht open en verschijnt de Zoon des Mensen op de wolken. En zij zullen Hem herkennen en dan wenen over het feit dat zij Hem, toen Hij voor de eerste keer kwam, gekruisigd hadden. Maar Hij is gekomen om hen te verlossen en dat doet Hij dan ook met grote kracht en heerlijkheid.

Word vervolgd..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wederkomst van Christus deel 12

Amos 9 : 11-15

11 Te dien dage zal Ik de vervallen hut van David weder oprichten, en Ik zal haar reten vertuinen, en wat aan haar is afgebroken, weder oprichten, en zal ze bouwen, als in de dagen van ouds;

12 Opdat zij erfelijk bezitten het overblijfsel van Edom, en al de heidenen, die naar Mijn Naam genoemd worden, spreekt de HEERE, Die dit doet.

13 Ziet, de dagen komen, spreekt de HEERE, dat de ploeger den maaier, en de druiventreder den zaadzaaier genaken zal; en de bergen zullen van zoeten wijn druipen, en al de heuvelen zullen smelten.

14 En Ik zal de gevangenis van Mijn volk Israël wenden, en zij zullen de verwoeste steden herbouwen en bewonen, en wijngaarden planten, en derzelver wijn drinken; en zij zullen hoven maken, en derzelver vrucht eten.

15 En Ik zal ze in hun land planten; en zij zullen niet meer worden uitgerukt uit hun land, dat Ik hunlieden gegeven heb, zegt de HEERE, uw God.

Waarom komt die dag des Heeren wanneer de Here Jezus terugkomt? Waarom die donkere dag, waarop er geen licht meer schijnt en het oordeel van God over deze wereld begint? Vanwege de belofte aan David, Abraham, Noach en Adam, dat God deze wereld onder het gezag zal plaatsen van de Enige Erfgenaam. Deze Erfgenaam is de Zoon van David, de Zoon des mensen (eigenlijk de Zoon van Adam), de Zoon van God. Hij zal als Koning heersen over deze wereld, zoals God dat bedoeld had in Genesis 1, toen Hij Adam schiep. De basis voor deze aan- stelling was gelegd op Golgotha (kruis) en in de hof van Jozef van Arimathea (opstanding). De Here Jezus was gestorven en op de derde dag opgestaan uit de dood. Hij was de Zoon die God had aangesteld tot Koning, vanwege zijn gehoorzaamheid. Alleen heeft die Koning niet direct Zijn Koninkrijk opgeëist, maar dat doet Hij op de dag des Heeren wel. En daarom worden alle vijanden aan Hem onderworpen. Dan wordt het Koninkrijk van David weer opgericht. Dat Koninkrijk dat in verval was gekomen, omdat het volk Israël en zijn konin- gen niet luisterden naar de Heere. Daarom wordt hier ook gesproken over een vervallen hut. Een ruïne is het. En de komst van de Here Jezus op die dag des Heeren is het begin van het herstel van het koningschap over Israël. Maar al het oude moet eerst weggedaan worden en dan begint God met de opbouw. Het land wordt verwoest, maar alles zal herbouwd worden. Het land zal zijn opbrengst weer geven en het overblijfsel (dat de Naam des Heeren aangeroe- pen had) zal de steden en dorpen weer bouwen en veilig in het land wonen.

1 Thessalonicenzen 5 : 1-5

1 Maar van de tijden en de gelegenheden, broeders! hebt gij niet van node, dat men u schrijve.

2 Want gij weet zelven zeer wel, dat de dag des Heeren alzo zal komen, gelijk een dief in de nacht.

3 Want wanneer zij zullen zeggen: Het is vrede, en zonder gevaar; dan zal een haastig verderf hun overkomen, gelijk de barensnood een bevruchte vrouw; en zij zullen het geenszins ontvlieden;

4 Maar gij, broeders, gij zijt niet in duisternis, dat u die dag als een dief zou bevangen.

5 Gij zijt allen kinderen des lichts, en kinderen des daags; wij zijn niet des nachts, noch der duisternis.

Ook de apostelen van het Nieuwe Verbond spreken over de dag des Heeren. Zo ook Paulus hier in dit gedeelte. Hij zegt dat de gelovigen uit Thessalonica wisten hoe het Plan van God met deze schepping in elkaar steekt. Wanneer welke tijden gelden. Toch zet hij de gebeurtenissen nogmaals op een rijtje. Want hij heeft in het voorgaande gedeelte gesproken over de opname, de wegrukking van de Gemeente. Hij heeft ze dat uitgelegd en vertelt dan wat er daarna staat te gebeuren. De wereld, inclusief Israël, zal zeggen dat het vrede is. Want er is een verbond gesloten over de stad Jeruzalem, het hete hangijzer. Er is geen gevaar voor oorlog meer, omdat Israël en het wereldrijk (dat bestaat uit tien staten) een verdrag hebben getekend. Maar dat verdrag wordt na 3,5 jaar opgezegd en dan begint de verdrukking voor het volk Israël. Die verdrukking duurt ook 3,5 jaar en die begint plotseling. Niemand had dat verwacht. Als een dief in de nacht overvalt het hen. Vluchten kan dan ook niet meer. Niemand kan het land meer uit. En als de vijand van het volk Israël denkt heel het volk bijna uitgeroeid te hebben, komt daar die dag des Heeren. Ook voor hen komt die dag onverwachts.

Maar, zegt Paulus, voor ons gelovigen komt die dag niet plotseling. Wij wan- delen in het Licht en niet in de duisternis. Wij weten wat er komen gaat. Wij, gelovigen in deze genadetijd, zijn dan al met Christus verenigd. Wij moeten, als het Lichaam van Hem, deze oordelen helpen uitvoeren. Dat geeft ons een grote verantwoordelijkheid!

Word vervolgd..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Christus Wederkomst deel 13

Zacharia 14 : 5, 9

5 Dan zult gijlieden vlieden door de vallei Mijner bergen (want deze vallei der bergen zal reiken tot Azal), en gij zult vlieden, gelijk als gij vloodt voor de aardbeving in de dagen van Uzzia, den koning van Juda; den zal de HEERE, mijn God, komen, en al de heiligen met U, o HEERE!

9 En de HEERE zal tot Koning over de ganse aarde zijn; te dien dage zal de HEERE een zijn, en Zijn Naam een.

Jesaja 63 : 1-4

1 Wie is Deze, Die van Edom komt met besprenkelde klederen, van Bozra? Deze, Die versierd is in Zijn gewaad? Die voorttrekt in Zijn grote kracht? Ik ben het, Die in gerechtigheid spreek, Die machtig ben te verlossen.

3 Ik heb de pers alleen getreden, en er was niemand van de volken met Mij; en Ik heb hen getreden in Mijn toorn, en heb hen vertrapt in Mijn grimmigheid; en hun kracht is gesprengd op Mijn klederen, en al Mijn gewaad heb Ik bezoedeld.

We hebben tot nog toe gezien dat de dag des Heeren begint aan het einde van de verdrukking voor het volk Israël. Dat voor die dag kenmerkend is: de verduistering van de zon, maan en de sterren. Dat die dag verlossing brengt voor het gelovig overblijfsel uit Israël, en dat het oordeel over de wereld doorgaat. Die verlossing komt omdat de Here Jezus met Zijn voeten terugkeert op de aarde. Dat is het begin dat Hij Zijn rechten op deze wereld ten uitvoer brengt. Daarvoor voert Hij een gedeelte van Zijn volk naar Azal. Azal betekent: een gereserveerde plaats. Dit herinnert aan de tweede bok op grote Verzoendag, die de woestijn in gestuurd werd. Men moet Jeruzalem verlaten en dan komt men bij de Jordaan. Daar gaat men dan doorheen, naar het zuiden over de koninklijke weg. Het is dezelfde weg die Jozua ging met het volk Israël, maar dan in omgekeerde richting. Men zal naar Sela/Petra/Bozra (in het tegenwoordige Jordanië) geleid worden. Maar daarna zal de Here Jezus Christus, de Messias, de Zoon van David, de Koning Zijn volk leiden naar het beloofde land. Over dezelfde weg als Jozua het volk leidde naar het beloofde land. En bij Gilgal zullen ze de Jordaan overste- ken en zo het beloofde land binnengaan. Maar dat land is nog steeds verwoest door het oordeel van God. (vers 3) Men gaat dan achter de IK BEN (Jehova) aan, die hen met grote kracht zal leiden, en hen als verlosten in het land Kanaän zal brengen. Zij zullen beginnen met de opbouw van het Koninkrijk.

Ezechiël 39 : 7-13

7 En Ik zal Mijn heiligen Naam in het midden van Mijn volk Israël bekend maken, en zal Mijn heiligen Naam niet meer laten ontheiligen; en de heidenen zullen weten, dat Ik de HEERE ben, de Heilige in Israël.

8 Ziet, het komt en zal geschieden, spreekt de Heere HEERE; dit is de dag, van welken Ik gesproken heb.

9 En de inwoners der steden Israëls zullen uitgaan, en vuur stoken en branden van de wapenen, zo van schilden als rondassen, van bogen en van pijlen, zo van handstokken als van spiesen; en zij zullen daar- van vuur stoken zeven jaren;

13 Ja, al het volk des lands zal begraven, en het zal hun tot een naam zijn, ten dage als Ik zal verheerlijkt zijn, spreekt de Heere HEERE.

De profeet Ezechiël beschrijft in dit hoofdstuk het begin van de oorlog tegen Israël. De tegenstanders Gog, Mesech en Tubal worden door God Zelf naar Israël toegetrokken. Het gebruik van een zeshaak geeft aan dat ze in eerste instantie niet willen, maar ze moeten of ze willen of niet. En als ze dan gekomen zijn in het beloofde land dan worden die legers verslagen. God Zelf oordeelt deze legers en er blijft niets van hen over. Overal in het land zullen de soldaten gedood worden en de lijken zijn een prooi voor de roofdieren. (En dit zal gebeuren, zegt de Heere Heere, omdat Hij gesproken heeft van die dag. (vers 8) Die dag kan geen andere dag zijn dan de dag des Heeren. Dat is de dag waarop dat allemaal vervuld zal worden.) Zo treft men het land aan als het volk Israël, onder aanvoering van hun Messias de Jordaan oversteekt.

De stank van rottende lijken zal niet aangenaam zijn. En het volk zal, staat er, zeven maanden bezig zijn om de doden te begraven en het land te reinigen. Zeven maanden lang moet men doden begraven, elke dag weer. Dat betekent dat het vijandige leger een enorme grote legermacht moet zijn geweest. De invasiemacht die Koeweit bevrijdde telde 430.000 man. In Irak zitten 235.000

Amerikaanse soldaten. Dit zijn enorme aantallen, en als zo’n leger verslagen is, zul je maar zoveel mensen moeten begraven! Geen wonder dat ze er zeven maanden over doen. Het voordeel dat het volk Israël daarvan heeft is, dat ze zich voorlopig geen zorgen hoeven te maken over de voorraad brandstof. Er zal genoeg voorraad zijn om zeven jaar lang vuur te stoken, zodat men het niet koud zal krijgen.

Openbaring 14 : 1-5

1 En ik zag, en ziet, het Lam stond op den berg Sion, en met Hem honderd vier en veertig duizend, hebbende den Naam Zijns Vaders geschreven aan hun voorhoofden.

2 En ik hoorde een stem uit den hemel, als een stem veler wateren, en als een stem van een groten donderslag. En ik hoorde een stem van citerspelers, spelende op hun citers;

3 En zij zongen als een nieuw gezang voor den troon, en voor de vier dieren, en de ouderlingen; en niemand kon dat gezang leren, dan de honderd vier en veertig duizend, die van de aarde gekocht waren.

4 Dezen zijn het, die met vrouwen niet bevlekt zijn, want zij zijn maagden; dezen zijn het, die het Lam volgen, waar Het ook heengaat; dezen zijn gekocht uit de mensen, tot eerstelingen Gode en het Lam.

5 En in hun mond is geen bedrog gevonden; want zij zijn onberispelijk voor den troon van God.

Naast het feit dat het land weer opgebouwd moet worden, zal ook het volk Israël het evangelie moeten verkondigen. Dit hebben ze tot nog toe nooit gedaan. Israël beschouwde de Heere als hun privé-God. Kijk maar naar het verhaal van Jona. Jona moest naar Ninevé gaan om het oordeel van God aan te kondigen. Tenzij ze zich zouden bekeren. Jona ging in eerste instantie precies de andere kant op. Hij vluchtte weg. Maar dan grijpt God in. En Jona wordt door de grote vis op het strand uitgespuugd en hij gaat alsnog naar Ninevé. En dan gebeurt het, waar Jona uiteindelijk boos om werd. Hij vreesde dat God jegens de stad Ninevé genadig en barmhartig zou zijn. En dat gebeurde ook. Jona wilde dus niet dat de Heere God Zijn barmhartigheid en genade zou bewijzen aan heidenen.

In dit verhaal is Jona een beeld van het volk Israël. Dat volk zal alsnog de wereld intrekken om de blijde boodschap van het evangelie te verkondigen. Daarvoor worden de 144.000 uitgezonden uit het volk van Israël. Zij zijn verzegeld. En van hen wordt verteld dat zij maagden zijn, terwijl het mannen zijn. Hoe kan dat? Zij worden maagden genoemd, omdat zij het Lam volgden waar Het hen ook heen zond. In hun mond werd geen bedrog gevonden en zij waren onberispelijk voor de troon van God. Zij geloven hun Messias en zij gaan voor de taak die zij heb- ben gekregen. Zij moeten die blijde boodschap brengen aan heel de wereld. Zo wordt, in de periode na de 70-ste week van Daniël, het evangelie verkondigd aan de gehele wereld, net zoals dat gebeurde in de tijd van Handelingen.

Word vervolgd..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wederkomst van Christus deel 14

Éfeze 1 : 10

10 Om in de bedeling van de volheid der tijden, wederom alles tot een te vergaderen in Christus, beide dat in den hemel is, en dat op de aarde is;

In de periode na de grote verdrukking voor Israël begint de wederopbouw van het land. Men heeft eerst al zeven maanden nodig om de doden te begraven en het land te reinigen. Daarna kan de opbouw beginnen. Men heeft brandstof genoeg voor de volgende zeven jaar. Deze periode duurt 33 jaar. Dit staat nergens in de Bijbel letterlijk zo beschreven. Maar aan de hand van de typologie kun je dit concluderen.

In deze periode gaan de oordelen van God over de wereld door. Deze periode wordt hier in de Éfezebrief door Paulus de "bedeling van de volheid van de tij- den" genoemd. En het is de bedoeling van deze periode dat "het al", dus alles wat geschapen is, de gehele schepping onder één gezag geplaatst wordt. En dat gezag is Christus. En "het al" houdt dus in: alles wat in de hemel is en alles wat op aarde is. Satan en zijn handlangers erkenden Christus’ macht niet en worden daarom uit de hemel geworpen. Dat gebeurt wanneer de Gemeente opgenomen wordt. Daarmee wordt alles wat er in de hemel is, onderworpen aan Christus.

Het volgende dat onderworpen moet worden, is de aarde. Dat begint met het volk Israël en daarna de rest van de wereld. En dat moet aan het einde van deze periode gebeurd zijn. En als dat niet vrijwillig gebeurt, dan moet het onder dwang. Daarvoor komen de oordelen van God over deze wereld. Dat geldt voor het volk Israël, maar ook voor de overige volken. Gelukkig hebben wij, als gelovigen van deze bedeling van de genade, ons vrijwillig onderworpen aan het gezag van de Here Jezus Christus en treffen deze oordelen ons niet.

Psalm 2 : 1-12

1 Waarom woeden de heidenen, en bedenken de volken ijdelheid?

2 De koningen der aarde stellen zich op, en de vorsten beraadslagen te zamen tegen den HEERE, en tegen Zijn Gezalfde, zeggende:

3 Laat ons hun banden verscheuren, en hun touwen van ons werpen.

4 Die in den hemel woont, zal lachen; de HEERE zal hen bespotten.

5 Dan zal Hij tot hen spreken in Zijn toorn, en in Zijn grimmigheid zal

Hij hen verschrikken.

6 Ik toch heb Mijn Koning gezalfd over Sion, den berg Mijner heiligheid.

7 Ik zal van het besluit verhalen: de HEERE heeft tot Mij gezegd: Gij zijt

Mijn Zoon, heden heb Ik U gegenereerd.

8 Eis van Mij, en Ik zal de heidenen geven tot Uw erfdeel, en de einden der aarde tot Uw bezitting.

11 Dient den HEERE met vreze, en verheugt u met beving.

12 Kust den Zoon, opdat Hij niet toorne, en gij op den weg vergaat, wan- neer Zijn toorn maar een weinig zou ontbranden. Welgelukzalig zijn allen, die op Hem betrouwen.

In Psalm 2 wordt ook gesproken over dat feit dat er straks één Koning zal zijn. De Heere heeft Zijn Erfgenaam, Zijn Zoon, aangesteld. De koningen op aarde en de leiders van de volkeren kunnen het daarmee oneens zijn, maar het besluit staat vast. Ze kunnen samen een plan gesmeed hebben om Gods besluit tegen te gaan en in opstand te komen tegen de Heere en tegen Zijn Messias, de Gezalfde, de Christus, maar daarom moet de Heere alleen maar lachen. Want de mens denkt dat hij tot veel in staat is, en sommige leiders denken dat ze alle macht in han- den hebben. Maar er komt een moment, dat is wanneer de Messias terugkomt, dat God tot hen spreekt in Zijn toorn. En vanaf dat moment gaat alles zoals Hij dat heeft bepaald. En als men zich niet wil onderwerpen aan de Zoon, dan wordt men verpletterd met een ijzeren scepter. Een scepter is meestal van goud als teken van koninklijke waardigheid, maar deze staf is van ijzer. IJzer is een uitbeelding van kracht. Gods Koning zal met kracht bevestigd worden, omdat men Hem bij voorbaat al niet accepteert. God weet dat het zo zal gaan, en daarom zegt Hij het van te voren al. Maar degenen die wel hun vertrouwen op de Zoon gesteld hebben, die zijn wel gelukzalig. Zij zullen de zaligheid verkrijgen. Zij onderwerpen zich wel aan de Koning, die de Heere aangesteld heeft. En die aanstelling vond plaats op de dag dat de Here Jezus Christus opstond uit de dood.

2 Samuël 7 : 12-16

12 Wanneer uw dagen zullen vervuld zijn, en gij met uw vaderen zult ontslapen zijn, zo zal Ik uw zaad na u doen opstaan, dat uit uw lijf voortkomen zal, en Ik zal zijn koninkrijk bevestigen.

13 Die zal Mijn Naam een huis bouwen; en Ik zal den stoel zijns koninkrijk bevestigen tot in eeuwigheid.

14 Ik zal hem zijn tot een Vader, en hij zal Mij zijn tot een zoon; dewelke als hij misdoet, zo zal Ik hem met een mensenroede en met plagen der mensenkinderen straffen.

15 Maar Mijn goedertierenheid zal van hem niet wijken, gelijk als Ik die weggenomen heb van Saul, dien Ik van voor uw aangezicht heb weggenomen.

16 Doch uw huis zal bestendig zijn, en uw koninkrijk tot in eeuwigheid, voor uw aangezicht; uw stoel zal vast zijn tot in eeuwigheid.

De belofte van de éne Koning, die regeren zal zoals Psalm 2 ook zegt, is al aan David aangekondigd. David, de schaapsherder, de man naar Gods hart, zou een Zoon krijgen en Hij zou Koning zijn in eeuwigheid. Die zoon was niet Salomo, want hij is gestorven, net als zijn vader David. Hij was wel een beeld van de Zoon van David, die Koning zou worden. Die Zoon zou uit het geslacht van David komen. Maar het kwam niet via Salomo tot stand, maar via Nathan. (Lukas 3) Deze Zoon zal een troon in het Koninkrijk bezitten, die zal blijven bestaan. Dat zegt vers 12 ook. God bevestigt dat Koninkrijk. Hij maakt het vast, zodat het onwankelbaar is. Ja, dat Koninkrijk blijft tot in eeuwigheid. Als dat Koninkrijk van Christus is opgericht, dan zal daar geen einde aan komen. En die Zoon zal een huis bouwen voor God. Dat wil niet zeggen dat Hij een stenen gebouw zal maken. Huis staat ook voor een volk. Zo wordt ook het volk Israël wel aangeduid met "huis van Israël", of "het huis van Jakob". Zo is het ook met de Gemeente van Jezus Christus. Daarvan wordt door Petrus gezegd dat het een geestelijk Huis is. De Zoon is een Bouwer. Hij bouwt een geestelijk Huis, de Gemeente nu, in de bedeling van de genade, en Hij gaat daarna het Huis van Israël bouwen. En deze twee huizen zullen één worden. Ook als aan deze wereld een einde komt, en er een nieuwe hemel en aarde gemaakt worden, blijft dat. De Gemeente en het Huis van Israël zullen samen deel uitmaken van die nieuwe schepping, want Christus is Koning over deze twee huizen. Dat had God al aan David beloofd. Want het zal worden zoals Johannes 10 het zegt: "één Herder en één kudde".

Word vervolgd..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wederkomst van Christus deel 15

Jesaja 9 : 1-6

1 Het volk, dat in duisternis wandelt, zal een groot licht zien; degenen, die wonen in het land van de schaduw des doods, over dezelve zal een licht schijnen.

2 Gij hebt dit volk vermenigvuldigd, maar Gij hebt de blijdschap niet groot gemaakt; zij zullen nochtans blijde wezen voor Uw aangezicht, gelijk men zich verblijdt in den oogst, gelijk men verheugd is, wan- neer men de buit uitdeelt.

5 Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven, en de heerschappij is op Zijn schouder; en men noemt Zijn naam Wonderlijk, Raad, Sterke God, Vader der eeuwigheid, Vredevorst;

6 Der grootheid dezer heerschappij en des vredes zal geen einde zijn op den troon van David en in zijn koninkrijk, om dat te bevestigen, en dat te sterken met gericht en met gerechtigheid, van nu aan tot in eeuwigheid toe. De ijver des HEEREN der heirscharen zal zulks doen.

Deze tekst wordt altijd rond Kerst gelezen, want het gaat over de geboorte van een Kind. De profeet Jesaja mocht al vertellen dat er een Kind geboren zou worden. Ten tijde van de geboorte van Jezus wandelt het volk Israël in duister- nis. Dat wil zeggen dat hun pad niet verlicht is. Het Woord van God leefde niet onder het volk. Maar dan verschijnt hun een Licht. Dat Licht zal hen leiden. Dat Licht is de Messias. Maar die is pas de Zoon geworden bij Zijn Opstanding! Hem werd de heerschappij gegeven, toen Hij opstond uit de dood. Daarom past deze tekst uit Jesaja 9 beter past bij Pasen. Want het spreekt van de opgestane Heer. Een Heer die heerschappij voert over Zijn Koninkrijk en zitten zal op de troon van David. Die Zoon zal aan Israël gegeven worden bij hun bekering. Zijn heerschappij zal leiden tot vrede, echte vrede. Een vrede die de wereld nooit zelf tot stand zal kunnen brengen. Alleen de Vredevorst zal die vrede echt brengen. Rond Kerst worden er vaak diverse vredesbestanden afgesloten. Een staakt het vuren. Het zijn altijd tijdelijke overeenkomsten van hooguit een paar dagen, maar daarna is het gedaan met de rust en de vrede. En zelfs de vrede, die gesloten wordt nadat de Gemeente is opgenomen, zal slechts 3,5 jaar duren. Daarna wordt dat verbond opgezegd. Maar als de echte Vredesvorst straks zal regeren, dan zal er pas echt vrede zijn. Geen kortdurende vrede, maar een vrede die duizend jaar zal duren. Maar dat vrederijk breekt pas aan na de grote verdrukking.

Openbaring 16 : 17-21

17 En de zevende engel goot zijn fiool uit in de lucht; en er kwam een grote stem uit den tempel des hemels, van den troon, zeggende: Het is geschied!

18 En er geschiedden stemmen, en donderslagen, en bliksemen; en er geschiedde een grote aardbeving, hoedanige niet is geschied van dat de mensen op de aarde geweest zijn, namelijk een zodanige aardbeving en zo groot.

19 En de grote stad is in drie delen gescheurd, en de steden der heidenen zijn gevallen; en het grote Babylon is gedacht geworden voor God, om haar te geven den drinkbeker van den wijn des toorns Zijner gramschap.

21 En een grote hagel, elk als een talent pond zwaar, viel neder uit den hemel op de mensen; en de mensen lasterden God vanwege de plage des hagels; want deszelfs plage was zeer groot.

In dit gedeelte wordt de laatste oorlog beschreven, voordat het vrederijk begint. Het gaat over de vernietiging van Babylon (= Babel). Babylon is de hoofdstad van het laatste wereldrijk, hetgeen door Daniël al voorzegd was, in de geschiedenis van het beeld van Nebukadnezar. Dit rijk zal de kenmerken dragen van alle voorafgaande wereldrijken. En dit rijk zal worden bestuurd vanuit Babylon. Daar woont dan de grote tegenstander van Christus, de oude slang. Hij leidt de mensheid in de oorlog. En dan voltrekt de zevende engel het oordeel. Vanuit de hemel komen er bliksemschichten en donderslagen en grote hagelstenen, zo groot als keien en brengen het oordeel van God. Ook is er een grote aardbeving, zoals er ook nog nooit geweest was. Die aardbeving splitst de stad in drie delen en eilanden en bergen vind je niet meer. En dan nog lasteren de mensen God vanwege dit oordeel. Ondanks dat God deze teke- nen laat zien, wil de ongelovige mens zich niet buigen voor God. Men dacht dat Babylon een grote sterke en onoverwinnelijke stad was. Babylon was een stad geworden, die bekend was om haar specerijen, haar gouden en zilveren voorwerpen. Het wordt een stad, die met geweld geoordeeld zal worden. Een stad die in één uur vernietigd zal worden. En daarna zal er ook niets van enige waarde in haar gevonden worden. Die stad moet vernietigd worden, omdat vanaf dat moment, een nieuwe stad het centrum van de wereld zal zijn, name- lijk Jeruzalem. De stad van David. Vanaf dat moment zal het nieuwe wereldrijk gerealiseerd zijn, namelijk het Israëlitisch wereldrijk, met Jeruzalem als hoofd- stad. Daar zal Christus regeren vanaf de troon van David.

Matthéüs 25 : 31-46

31 En wanneer de Zoon des mensen komen zal in Zijn heerlijkheid, en al de heilige engelen met Hem, dan zal Hij zitten op den troon Zijner heerlijkheid.

32 En voor Hem zullen al de volken vergaderd worden, en Hij zal ze van elkander scheiden, gelijk de herder de schapen van de bokken scheidt.

34 Alsdan zal de Koning zeggen tot degenen, die tot Zijn rechter hand zijn: Komt, gij gezegenden Mijns Vaders! beërft dat Koninkrijk, het- welk u bereid is van de grondlegging der wereld.

46 En dezen zullen gaan in de eeuwige pijn; maar de rechtvaardigen in het eeuwige leven.

We vinden hier een rechtszitting die God aan het eind van de bedeling van de volheid der tijden (zie 18 december) voltrekt, het gedeelte over de scheiding van de schapen en de bokken. Dit begint met de opmerking dat de Zoon des mensen, (de Here Jezus Christus) zal komen en met Hem al Zijn engelen. Zijn engelen zijn alle gelovigen, die deel uitmaken van de Gemeente van Jezus Christus. Want sinds de opname van de Gemeente is het Hoofd verenigd met Zijn Lichaam. Waar het Hoofd Zich vertoont, daar is het Lichaam ook aanwezig. Dus hier bij de scheiding van de bokken en de schapen ook. Het Lichaam van Christus is direct betrokken bij dat werk. Wij zullen met Christus oordelen of iemand tot de scha- pen behoort of tot de bokken. Wanneer die scheiding tot stand is gebracht, gaan de schapen, de volgelingen van Christus, op aarde het Koninkrijk in. Zij beërven dat. Zij gaan het vrederijk binnen. Maar de bokken, die aan de linkerzijde staan, die verdwijnen van de aarde en gaan naar het dodenrijk.

Dan is er aan het begin van het vrederijk een situatie gekomen, waarbij er op aarde alleen maar gelovigen wonen. Alle ongelovigen zijn dan van de aardbodem verdwenen. Dit was bij de opname van de Gemeente precies het omgekeerde. Daar werden alle gelovigen weggerukt en bleven er alleen maar ongelovigen over. Gods bedoeling van deze ideale situatie van het vrederijk is, te bewijzen dat het kwaad in de mens woont. Hoe de omstandigheden hier op aarde ook zijn, uit de mensheid kan niets goeds voortkomen. Als er alleen maar ongelovigen zijn dan kun je je dat wel voorstellen, want zij moeten niets van God hebben. Maar we zullen zien dat vanuit een mensheid met louter gelovigen er toch weer opstand tegen God komt.

Word vervolgd...

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wederkomst van Christus deel 16

Matthéüs 13 : 24-30, 36-43

24 Een andere gelijkenis heeft Hij hun voorgesteld, zeggende: Het Koninkrijk der hemelen is gelijk aan een mens, die goed zaad zaaide in zijn akker.

25 En als de mensen sliepen, kwam zijn vijand, en zaaide onkruid mid- den in de tarwe, en ging weg.

30 Laat ze beiden te zamen opwassen tot den oogst, en in den tijd des oogstes zal ik tot de maaiers zeggen: Vergadert eerst dat onkruid, en bindt het in busselen, om hetzelve te verbranden; maar brengt de tarwe samen in mijn schuur.

41 De Zoon des mensen zal Zijn engelen uitzenden, en zij zullen uit Zijn Koninkrijk vergaderen al de ergernissen, en degenen, die de ongerechtigheid doen;

De Here Jezus sprak tot de Joden in gelijkenissen. Eén ervan is de gelijkenis van het onkruid uit Matthéüs 13. Het onkruid werd door de tegenstander gezaaid tussen de tarwe. Dat groeide samen op. Het was niet mogelijk die twee soorten te scheiden. Dat was pas mogelijk bij de oogst. De Here Jezus legt deze gelijkenis uit aan Zijn discipelen. Bij deze gelijkenis gaat het ook om de scheiding tussen gelovigen (kinderen des Koninkrijks) en ongelovigen. Over die scheiding lazen we ook in Matthéüs 25. Daar ging het om de scheiding tussen de bokken en de schapen. De schapen zijn hetzelfde als de kinderen van het Koninkrijk en zullen blinken als de zon in dat Koninkrijk. Dit gebeurt bij de oogst, of zoals de Here Jezus uitlegt bij de "voleindiging van deze (opstandige) wereld" (= einde bede- ling van de volheid der tijden). Dan zullen de kinderen in het Koninkrijk gebracht worden en begint het vrederijk van 1000 jaar met allemaal gelovigen op aarde. Dan zal er geen ongerechtigheid meer zijn. Daarom zullen zij ook blinken als de zon. Blinken als de blinkende Morgenster, namelijk Jezus Christus. De duivel is nu nog de machthebber over de tegenwoordige wereld. Maar daar komt een einde aan. Dat was al aangekondigd in de hof van Eden. Op Golgotha is hij definitief verslagen. Daar werd zijn kop vermorzeld. Daar werd de overwinning behaald. Die overwinning wordt aan het einde van deze periode in praktijk gebracht. Dan is de satan geen machthebber meer in deze wereld. Aan zijn heerschappij is dan definitief een einde gekomen. Wel wordt hij aan het einde van de duizend jaar nog even losgelaten om de mensheid nog één keer te verleiden. Maar daarna wordt hij in de poel van vuur geworpen.

Word vervolgd..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wederkomst van Christus deel 17

Lukas 2 : 8-14

8 En er waren herders in diezelfde landstreek, zich houdende in het veld, en hielden de nachtwacht over hun kudde.

9 En ziet, een engel des Heeren stond bij hen, en de heerlijkheid des

Heeren omscheen hen, en zij vreesden met grote vreze.

10 En de engel zeide tot hen: Vreest niet, want, ziet, ik verkondig u grote blijdschap, die al den volke wezen zal;

11 Namelijk dat u heden geboren is de Zaligmaker, welke is Christus, de

Heere, in de stad Davids.

12 En dit zal u het teken zijn: gij zult het Kindeken vinden in doeken gewonden, en liggende in de kribbe.

13 En van stonde aan was er met den engel een menigte des hemelsen heirlegers, prijzende God en zeggende:

14 Ere zij God in de hoogste hemelen, en vrede op aarde, in de mensen een welbehagen.

We vieren vandaag Kerstfeest. Wij denken aan de geboorte van de Here Jezus, iets meer dan 2000 jaar geleden. Zijn geboorte was door de engel Gabriël aan- gekondigd, en hier was die dag aangebroken. De geboorte werd door engelen aangekondigd aan de herders. Zij waren degenen die het verkondigden aan wie het maar horen wilde. De belofte, die God gedaan had in de hof van Eden werd vervuld. De Zaligmaker was geboren. Hij zou het volk verlossen van hun zonden. Hij was de Zoon van David, de komende Koning. Hij zal regeren tot in eeuwigheid. Zijn Koninkrijk zal een Koninkrijk van vrede zijn. Vrede op aarde, zoals de engelen ook gesproken hadden. Vrede is niet op de eerste plaats een toestand waarin geen oorlog heerst. Vrede, zegt Paulus in Romeinen 5, hebben wij bij God door de Here Jezus Christus. Omdat Hij de Rechtvaardige is, kunnen wij recht- vaardigheid verkrijgen door het geloof van Hem. Zijn rechtvaardigheid wordt ons toegerekend, omdat wij geloven in de Zoon van de levende God. Dat geeft vrede. Vrede in ons hart, omdat wij door Christus weer kunnen naderen tot God. Vrede op aarde zal straks ook realiteit zijn, maar nu nog niet. Dat komt omdat de duivel nu nog deze wereld regeert. Straks wanneer de echte Vredevorst regeert, zal Zijn invloed ook merkbaar zijn in de wereld. Dan zal dat allemaal veranderen. Maar willen we nu vrede met God hebben, moeten we kijken naar het open graf. De loopbaan van de Here Jezus op aarde begon in Bethlehem in een stal en eindigde voorlopig bij het open graf, bij Zijn Opstanding. Maar straks zal Hij Zijn taak verder uitvoeren, om op aarde als Koning te regeren over deze wereld.

26 december

Christus' wederkomst

Openbaring 20 : 1-6

2 En hij greep den draak, den oude slang, welke is de duivel en satanas, en bond hem duizend jaren;

3 En wierp hem in den afgrond, en sloot hem daarin, en verzegelde dien boven hem, opdat hij de volken niet meer verleiden zou, totdat de duizend jaren zouden geëindigd zijn. En daarna moet hij een kleinen tijd ontbonden worden.

5 Maar de overigen der doden werden niet weder levend, totdat de duizend jaren geëindigd waren. Deze is de eerste opstanding.

6 Zalig en heilig is hij, die deel heeft in de eerste opstanding; over deze heeft de tweede dood geen macht, maar zij zullen priesters van God en Christus zijn, en zij zullen met Hem als koningen heersen duizend jaren.

We hebben bij 23 december gezien dat het 1000-jarig vrederijk begint zonder ongelovigen. Maar God heeft nog iets anders gedaan om de beste voorwaar- den te scheppen voor dat vrederijk. Hij heeft namelijk satan (die we kennen als "de oude slang" uit de hof van Eden) genomen en hem geketend in de afgrond. Daar wordt hij in opgesloten. En dan heeft hij niet meer de mogelijkheid om de mensheid te verleiden. Tot nu toe heeft hij dit altijd kunnen doen, maar vanaf het begin van het 1000-jarig vrederijk zal hij dat niet meer kunnen doen. Dat betekent ook dat de mens, als hij zondigt in het vrederijk, de schuld niet kan leggen bij de verleiding door de satan. Dat gebeurde wel in de hof van Eden. Daar sprak hij tot de mens en verleidde Eva, maar dat is in het vrederijk niet meer mogelijk. Maar wat wel overblijft is de zondige natuur van de mens. Dat zit als het ware in de mens ingebakken. God zal laten zien wat de invloed ervan is op de mens. Hoe zijn keuze daardoor bepaald wordt.

In dat vrederijk zal ook geregeerd moeten worden op aarde. En daarin krijgen de gelovigen, die in de verdrukking gedood zijn, verantwoordelijkheid. Met name zij die tijdens de grote verdrukking trouw zijn gebleven aan de Here Jezus Christus en daarvoor ook gedood zijn. Zij zijn niet bezweken voor het beest en hebben niet hun knieën gebogen voor het beeld. Zij worden opgewekt om met Christus te regeren in die 1000 jaar. Want het is niet de bedoeling dat gelovigen zouden sterven in de verdrukking, maar dat ze het Koninkrijk zouden binnengaan. De overige doden zullen pas opgewekt worden voor de grote witte Troon.

Word vervolgd..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Christus Wederkomst deel 18

Jesaja 2 : 1-5

1 Ziet, Mijn Knecht, Dien Ik ondersteun, Mijn Uitverkorene, in Denwelken Mijn ziel een welbehagen heeft! Ik heb Mijn geest op Hem gegeven; Hij zal het recht den heidenen voortbrengen.

2 Hij zal niet schreeuwen, noch Zijn stem verheffen, noch Zijn stem op de straat horen laten.

3 Het gekrookte riet zal Hij niet verbreken, en de rokende vlaswiek zal

Hij niet uitblussen; met waarheid zal Hij het recht voortbrengen.

4 Hij zal niet verdonkerd worden, en Hij zal niet verbroken worden, totdat Hij het recht op aarde zal hebben besteld; en de eilanden zul- len naar Zijn leer wachten.

5 Alzo zegt God, de HEERE, Die de hemelen geschapen, en dezelve uitgebreid heeft, Die de aarde uitgespannen heeft, en wat daaruit voortkomt; Die den volke, dat daarop is, den adem geeft, en den geest dengenen, die daarop wandelen:

Het 1000-jarig vrederijk zal bestuurd worden vanuit Jeruzalem, want van daar- uit wordt de wet, namelijk het Woord van de Heere uitgedragen. Israël zal aan het hoofd der volken staan, de leider zijn van het wereldrijk. Het Koninkrijk van Christus staat vast en heerst. Dat zegt ook vers 2, want daar staat "de berg" (een hoog gelegen plaats) als beeld voor het Koninkrijk. Het zal geen demo- cratisch bestuur zijn, ook geen dictatoriaal bestuur, maar een theocratisch bestuur. Het bestuur van het Koninkrijk van Christus gebeurt vanuit Jeruzalem, waar de troon van de Zoon van David staat. Daar regeert Christus met Zijn Gemeente. De gelovigen uit de grote verdrukking, die gedood zijn vanwege het evangelie, krijgen ook een positie in dat bestuur. Als loon voor wat zij geleden hebben. En dan is het vervuld wat we in Éfeze 1 lazen, dat alles onderworpen is aan de Zoon. Hij regeert als de tweede Adam over de wereld, zoals God dat bedoeld had in Genesis 1. Want Hij heeft de heerschappij over de vissen van de zee en over de vogels in de lucht. Hij heerst over het vee, alle kruipende dieren en over heel de aarde. Dat heeft de eerste Adam nooit voor elkaar gekregen. Zelfs wij kunnen dat tegenwoordig nog niet. Zelfs de dieren die we in huis hebben, hebben we niet in de Handelingen We kunnen ze soms een bepaald gedrag aanleren, maar daar blijft het bij. En ondanks onze techniek en weten- schap kunnen wij de krachten van het water en van de aarde niet onder con- trole krijgen. Maar de Here Jezus hoeft slechts te spreken en al die krachten gehoorzamen Hem. En dat zal ook zijn uitwerking hebben op deze aarde!

Jesaja 11 : 1-9

1 Want er zal een Rijsje voortkomen uit den afgehouwen tronk van

Isaï, en een Scheut uit zijn wortelen zal Vrucht voortbrengen.

2 En op Hem zal de Geest des HEEREN rusten, de Geest der wijsheid en des verstands, de Geest des raads en der sterkte, de Geest der kennis en der vreze des HEEREN.

6 En de wolf zal met het lam verkeren, en de luipaard bij den geiten- bok nederliggen; en het kalf, en de jonge leeuw, en het mestvee te zamen, en een klein jongske zal ze drijven.

7 De koe en de berin zullen te zamen weiden, haar jongen zullen te zamen nederliggen, en de leeuw zal stro eten, gelijk de os.

8 En een zoogkind zal zich vermaken over het hol van een adder; en een gespeend kind zal zijn hand uitsteken in de kuil van den basilisk.

9 Men zal nergens leed doen noch verderven op den gansen berg Mijner heiligheid; want de aarde zal vol van kennis des HEEREN zijn, gelijk de wateren den bodem der zee bedekken.

De heilzame uitwerking van de regering van Christus lezen we in dit gedeelte. Christus heeft de Geest des Heeren ontvangen. Hij zal de wereld besturen in gerechtigheid. Hij zal niet beïnvloedbaar zijn door mooie ogen, mooie praatjes, of mooie beloftes. Hij zal regeren met recht en in waarheid. Zijn oordeel zal juist zijn. Daarom zullen de volkeren niet tegen elkaar strijden, want er heerst recht en gerechtigheid. Ja, men zal al het wapentuig dat er is omsmelten. Zwaarden worden omgezet in spaden. Speren worden in messen veranderd.Werktuigen die dood en verderf zaaiden, worden nu gereedschappen om de aarde te bewerken en de oogst binnen te halen. En ook op de dieren heeft de regering van Christus een heilzame werking. Een wolf zal in onze tijd graag een schaap verorberen, maar dan zullen ze bij elkaar zijn, zonder dat er wat gebeurt met het schaap. Een leeuw heeft nu graag een kalf tot prooi. En een luipaard is niet vies van een geit. Maar straks zullen zij bij elkaar in het weiland lopen en een klein jongetje zal in staat zijn om ze allen te hoeden. Alle dieren, die nu een gevaar voor de mens zijn, zullen veranderen. Men hoeft nergens meer bang voor te zijn. Dat komt omdat de aarde vol zal zijn van de kennis van God. Het Woord van God heeft een posi- tieve invloed op de gehele schepping. Alle volkeren zullen naar Jeruzalem komen en onderwezen willen worden door het volk van God, namelijk Israël. Je kunt het je niet voorstellen dat er zo’n periode zal bestaan in de geschiedenis van de aarde. Maar deze "droom" zal nog één keer wreed verstoord worden.

Word vervolgd..

Link naar bericht
Deel via andere websites

Wederkomst van Christus het laatste hoofdstuk van deze studie!!

Openbaring 20 : 7-10

7 En wanneer de duizend jaren zullen geëindigd zijn, zal de satanas uit zijn gevangenis ontbonden worden.

8 En hij zal uitgaan om de volken te verleiden, die in de vier hoeken der aarde zijn, den Gog en den Magog, om hen te vergaderen tot den krijg; welker getal is als het zand aan de zee.

9 En zij zijn opgekomen op de breedte der aarde, en omringden de legerplaats der heiligen, en de geliefde stad; en er kwam vuur neder van God uit den hemel, en heeft hen verslonden.

10 En de duivel, die hen verleidde, werd geworpen in den poel des vuurs en sulfers, alwaar het beest en de valse profeet zijn; en zij zullen gepijnigd worden dag en nacht in alle eeuwigheid.

Aan het einde van de 1000 jaren zal de duivel nog één keer losgelaten wor- den. En dat heeft een geweldige invloed op de mensheid. Je zou zoiets niet meer verwachten. De mensheid heeft 1000 jaar geleefd onder de regering van Christus. Alles was geweldig. Er was geen duivel meer om hen te verleiden. Er heerste recht en gerechtigheid. Op aarde was alles onder het gezag van Christus geplaatst en men zag wat voor een effect dat had. Er waren ideale omstandigheden, 1000 jaar lang! En dan wordt de duivel even losgelaten en hij verleidt een groot deel van de mensheid. Hij is in staat om in korte tijd enorme legers op de been te krijgen. En hij stuurt die legers naar Israël. Daar legt hij een kordon om het land en de hoofdstad Jeruzalem om het te vernietigen. Maar dan komt het antwoord van de Heere God: Hij laat een vuur van de hemel neerdalen. Niet zoals Hij dat deed bij Elia op de berg Karmel, om het offer te aanvaarden. Nee, dit vuur verslindt al die legers en de duivel. Alle vij- anden van God worden in één klap weggevaagd en geworpen in de poel van vuur. Nog voordat ze het volk van God en Zijn land kunnen aantasten, worden ze vernietigd. Daarmee demonstreert God Zijn almacht over deze schepping.

God laat met deze periode zien dat de zondige natuur van de mens, ondanks die 1000 jaren van ideale omstandigheden, niet tot iets goeds in staat is. Er worden weer mensen geboren en … ze zondigen. En er is maar één manier om hier van verlost te worden, en dat is je te onderwerpen aan de Here Jezus Christus. Hij is de Koning van deze wereld. Hij is de Zaligmaker voor iedereen die gelooft in Hem.

Openbaring 20 : 11-15

11 En ik zag een groten witten troon, en Dengene, Die daarop zat, van Wiens aangezicht de aarde en de hemel wegvloden, en geen plaats is voor die gevonden.

12 En ik zag de doden, klein en groot, staande voor God; en de boeken werden geopend; en een ander boek werd geopend, dat des levens is; en de doden werden geoordeeld uit hetgeen in de boeken geschre- ven was, naar hun werken.

13 En de zee gaf de doden, die in haar waren; en de dood en de hel gaven de doden, die in hen waren; en zij werden geoordeeld, een ieder naar hun werken.

14 En de dood en de hel werden geworpen in den poel des vuurs; dit is de tweede dood.

15 En zo iemand niet gevonden werd geschreven in het boek des levens, die werd geworpen in den poel des vuurs.

Dan is er nog één ding dat moet gebeuren. Het definitieve oordeel over deze schepping. Alles en iedereen, die van deze schepping deel uitgemaakt heeft, zal verantwoording moeten afleggen van wat hij heeft gedaan. Iedereen die nog niet is opgewekt, zal dan opstaan om geoordeeld te worden voor de grote witte Troon. Iedereen zal dan voor God komen te staan, groot of klein. Alle doden, die in het dodenrijk bewaard werden voor deze dag. Ook alle schepsels uit de vorige schepping, die door de zee gevangen werden gehouden, worden voor de Troon gesteld. En dan worden er boeken geopend. Eén boek dat er zeker zal zijn, is het boek der wet van Mozes. Ook de andere Bijbelboeken van profeten en andere schrijvers zijn "boeken". Heel de Bijbel, Gods Woord zal er bij zijn als bewijs van het feit dat God de mensheid nooit in onwetendheid heeft gelaten. Ook is er een boek, waarin alle daden van de mensen worden bijgehouden. Het zal blijken dat van iedereen precies bekend is, wat hij of zij gedaan heeft en met welke reden. Het belangrijkste boek wordt hier in Openbaring 20 ook genoemd: "het boek des levens". Wie niet ingeschreven is in dit boek des levens, zal veroordeeld en in de poel van vuur geworpen worden. Maar als je gelooft in je Schepper en je gelooft in Zijn Zoon, de Here Jezus Christus, de Messias, dan zul je eeuwig leven ontvangen. Wij, leden van de Gemeente van Christus hebben dit al als eersten gekregen, toen wij tot geloof kwamen. Wij zijn de eerstelingen van het Nieuwe Verbond en daarom zijn wij ook apart gesteld. Maar de gelovigen die onder het Oude Verbond hebben geleefd, krijgen het hier bij de grote witte Troon.

2 Petrus 3 : 13, 14

13 Maar wij verwachten, naar Zijn belofte, nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, in dewelke gerechtigheid woont.

14 Daarom, geliefden, verwachtende deze dingen, benaarstigt u, dat gij onbevlekt en onbestraffelijk van Hem bevonden moogt worden in vrede;

Dan komen we op deze laatste dag van het jaar bij een geweldig uitzicht voor alle gelovigen. God zal namelijk nieuwe hemelen en een nieuwe aarde scheppen. Deze oude hemelen en aarde hebben hun functie dan gehad, zij zullen door het vuur geoordeeld worden. Daarvoor in de plaats komen nieuwe hemelen en een nieuwe aarde, waarin gerechtigheid woont. God had dat al beloofd door middel van de profeet Jesaja. Hij schrijft dat in hoofdstuk 65 en

66. Als het zover is, dan worden de woorden van Jesaja vervuld. Dit doel had God voor ogen, toen Hij deze schepping herstelde. Uit die oude schepping zou een nieuwe schepping voortkomen. Een nieuwe schepping waarin gerechtigheid woont, schrijft Petrus. "Wonen" wil zeggen dat die toestand een blijvende toestand is.

Er heerst daar gerechtigheid en waarheid. En dat zal niet veranderen. Waarom niet? Omdat daar op die nieuwe schepping, de Here Jezus Christus Koning is en blijft. Zijn Koninkrijk is een eeuwig Koninkrijk en dat zal geen einde heb- ben. Zijn regering begint op de oude schepping, maar gaat door op de nieuwe schepping. En zo hoop ik dat je gezien hebt, in de afgelopen maand, dat de wederkomst van de Here Jezus Christus op deze aarde leidt tot die nieuwe schepping. Aan die nieuwe schepping hebben wij ook deel, omdat wij deel uit maken van het Lichaam van Christus. Want waar Christus is, daar zullen wij ook zijn.

Zie jij ook uit naar die toekomst? Naar die nieuwe schepping, waarin God alles in allen is?

Einde studie.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid