Spring naar bijdragen

Laten glimlachen


Aanbevolen berichten

Eenzaam loopt hij door de straten, op zoek naar een plaats waar hij samen met de mensen kerst kan vieren. Daar zag hij licht branden in een kerk. Snel ging hij daarheen, maar bij de deur al werd hij tegengehouden. “Sorry, meneer, u komt er niet in. U hoort niet bij kerst.†Wat droevig ging hij daarom maar verder en zag verderop nog een kerk. Maar ook daar werd hij tegengehouden. “Nee meneer, u bent een belediging voor het kerstfeest.â€

Het zal je maar gezegd worden. Maar hij was dat al wel gewend. Niet iedereen kon zijn aanwezigheid waarderen. En ook dit jaar werd hij in elke kerk geweigerd. Hij vroeg zich alleen af waarom. Het enige wat hij deed was proberen een glimlach op het gezicht van zowel kinderen als volwassenen te krijgen. Meer niet. Hijzelf vond dat wel een mooie kerstgedachte: ter ere van het Kindje de kinderen bemoedigen en warmte geven. Maar ja.

Het kon niet de commercie zijn, zo bedacht hij. Immers, hij zag toch zowel gelovigen als niet-gelovigen massaal naar winkel, slager en supermarkt gaan om veel te veel geschenken, versieringen en eten te kopen. Vaak zelfs zonder zich echt te bekommeren om duurzaamheid en diervriendelijkheid. Dus dat betekende dan toch dat de kerken helemaal niet zoveel problemen zouden moeten hebben met de commercie, of in elk geval hun gelovigen niet.

Misschien kwam het wel omdat ze hier al een ander kinderfeest kenden, zodat zijn aanwezigheid gewoon teveel was. Maar toch zag hij in vele winkels zijn beeltenis en werd hij in verschillende huizen toch wel verwelkomd. En die andere kindervriend werd toch veel meer bediscussieerd dan hij. Dus dat kon het ook niet echt wezen. Wat is het dan toch dat ook veel gelovigen daaraan meedoen, maar hem toch de toegang weigeren?

Hij besloot daar echter niet over te treuren, hij kende de mens al wel langer dan vandaag. Het enige wat hij hoopte, was dat ook de gelovigen toch iets van zijn werk zouden overnemen. Namelijk het laten glimlachen van kinderen en mensen die wel een bemoediging kunnen gebruiken. Door een simpel geschenk, een mooi woord of gewoon door er voor hen te zijn. Want hij wist uit ervaring hoeveel harten je daarmee al kunt openen.

Robert

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid