Spring naar bijdragen

Hart van Pasen


Aanbevolen berichten

Het is ieder jaar weer een sterker terugkerende vraag: kent Nederland de ware betekenis van het paasfeest nog wel? Met de campagne ‘Hart van Pasen’ kan iedereen in dankzij meewerkende kunstenaars in woord & beeld kennismaken met De Kunstenaar; het ware Hart van Pasen!

De ‘Hart van Pasen’ campagne draait dit jaar om het korte boekje ‘De Kunstenaar’ van schrijfster Lisette van de Heg, de bijgevoegde film ‘Road To Emmaus’ en het kunstwerk dat schilderes Wilma Veen erbij maakte. Met de film, het verhaal en het schilderij kunnen mensen over De Kunstenaar lezen & kijken en Hem zo ontmoeten.

De actie werkt eenvoudig; het DVD-boek ‘De Kunstenaar’ wordt voor een bijzonder laag bedrag aangeboden, waardoor het ook des te makkelijker weg of door te geven is aan anderen. ‘Hart van Pasen’ biedt zo een platform om op een bijzondere manier de betekenis van Pasen in je omgeving duidelijk te maken!

Een speciaal voor de campagne gemaakte website (www.hartvanpasen.nl) haakt in op de verschillende onderdelen en beantwoordt die onderliggende vraag, die altijd weer in de berichtgeving rond het feest klinkt: ‘hoe zit dat nou met Pasen?’

Voor kerken is op www.hartvanpasen.nl ook een grote hoeveelheid verwerkingsmaterialen, graphics en tips beschikbaar om een eigen actie op maat te organiseren. “De betekenis van Pasen kan je leven veranderen†aldus Paul van der Niet van initiator NEEMA. “Daarom is de actie zo opgezet, dat iedereen er mee aan de slag kan, maar ook dat mensen die niets van Pasen weten, op een creatieve manier die betekenis ontdekken. We hopen dat deze actie zo breed mogelijk gesteund wordt!â€

‘Hart van Pasen’ is een grote landelijke actie, die ook gedragen en gesteund wordt door diverse organisaties zoals Agapè en stichting Opwekking. Initiator NEEMA produceert en verspreidt het DVD-boek. Iedereen kan zich aansluiten en meehelpen. Het is dan ook niet uitgesloten dat er meer organisaties volgen.

Via social media is de actie te volgen op @hartvanpasen en facebook.com/HartvanPasen. 

Over Lisette van de Heg
Lisette van de Heg debuteerde in 2010 met de roman ‘Mara’, waarmee ze direct de Christelijke Publieksprijs in de wacht sleepte. Daarna verschenen nog van haar hand de romans ‘Noor’ (tweede bij de Publieksprijs in 2012) en het recente ‘Sub Rosa’. Meer info over haar is te vinden op www.lisettevandeheg.nl.

Over Wilma Veen
Wilma Veen is een bekend en gewaardeerd kunstenares, columniste en presentatrice. Op televisie was zij recent nog te zien als gast in de programma’s ‘Andries’ (EO, 2013) en ‘Op 3 Ezels’. Net als vorig jaar heeft Wilma Veen een schilderij voor ‘Hart van Pasen’ gemaakt. Dit jaar dus aan de hand van de gelijkenis ‘De Kunstenaar’ en de film ‘Road To Emmaus’. Het is een abstract schilderij, waarin hart, draaimolen en de kunstenaar een centrale rol spelen. De sfeer toont de vreugde van Pasen. Meer info over haar is te vinden op www.wilmaveen.nl.

Over NEEMA
De missie van NEEMA is mensen in contact brengen met inspirerende content die hen dichter bij God kan brengen. Daarbij richt NEEMA zich met name op films. Afgelopen zomer presenteerde NEEMA de eerste editie van het gratis kwartaalmagazine ‘Kijk Op Film’, dat wordt verspreid op evenementen, via kerken en via christelijke winkels.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...
Het is ieder jaar weer een sterker terugkerende vraag: kent Nederland de ware betekenis van het paasfeest nog wel? Met de campagne ‘Hart van Pasen’ kan iedereen in dankzij meewerkende kunstenaars in woord & beeld kennismaken met De Kunstenaar; het ware Hart van Pasen!

Ik denk dat voor veel mensen Pasen niet meer is dan een vrije dag van het werk of van school. Sommigen maken het daarbij gezellig in huis met een paasontbijtje en zoeken de kinderen naar chocolade-eitjes.

Er zijn ook christenen die vieren Pasen om de opstanding van Christus te herdenken. Toch steekt er achter Pasen wel meer dan deze viering. Want waar komen bijvoorbeeld de hazen en de eitjes vandaan?

En hoewel de opstanding van Jezus wel tot de kern van het christelijke geloof behoort, heeft Jezus zelf niet de opdracht gegeven om de opstanding te vieren. Toen hij vlak voor zijn dood het laatste avondmaal vierde, zei hij wel: "Blijft dit tot een gedachtenis aan mij doen". Hij gaf dus wel specifiek de opdracht om zijn dood te herdenken, totdat hij teruggekomen zou zijn. - Zie Lukas 22:19 en 1 Korinthiers 11:26.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid