Spring naar bijdragen

Christenen vieren Soekot


Aanbevolen berichten

Meer dan 6000 christenen zijn afgereisd naar Israël om het jaarlijkse feest Soekot, het Loofhuttenfeest, te vieren. Joden vieren Soekot tot het eind van de week.

De pelgrims bezoeken diverse belangrijke plaatsen voor christenen in het Heilige Land en sluiten donderdag hun reis af met een mars door Jeruzalem. De Internationale Christelijke Ambassade in Jeruzalem organiseert de bijeenkomsten.

Het Loofhuttenfeest herinnert aan de veertigjarige doortocht van de Israëlieten door de woestijn. De dagen zijn bijzonder door het maken van hutten, de gebeden, zegeningen, gezamenlijke maaltijden en dergelijke. Verder spelen vier gewassen van het land een rol om als loelav gebruikt te worden. Deze zijn een citrusvrucht, een palmtak, twee wilgentakken en drie mirtetakken (Lev. 23:40).

Bron: RD

Link naar bericht
Deel via andere websites

zolang deze Christenen daar maar niet naar toe gaan om te evangeliseren, zie ik het niet als een probleem.

dan kan het interessant en leerzaam zijn te zien hoe dit Joodse feest gevierd wordt.

alhoewel de meeste Joden niet op hun komst zitten te wachten.

het is tenslotte een Joods feest.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid