Spring naar bijdragen

dopen essentieel?


Aanbevolen berichten

Inderdaad. Jij of je ouders krijgen altijd catechese ter voorbereiding. Bij mij duurde het ongeveer negen maanden vanaf de aanmelding tot het daadwerkelijke Vormsel (gedoopt was ik al, in een andere kerk). Maar het doopsel is wel heilsnoodzakelijk en dient daarom toegedient te worden zodra het kan. Het zal zijn uitwerking altijd wel hebben, hoe de liturgie ook verloopt.

Link naar bericht
Deel via andere websites

Bij mij duurde het 3 maanden, maar ik had achteraf liever iets langer de tijd gehad. Maar goed, het dopen is gebeurd en daar sta ik nog steeds achter, maar ik zou nu een ander liedje gekozen hebben.

Wel goed hoor dat er wat tijd aan vooraf zit, maar dat je er wel mee bezig bent tot de doop, dat vind ik mooi.

Link naar bericht
Deel via andere websites
  • 2 weeks later...

De doop is volgens de Bijbel een openbare bekendmaking van het feit dat je je in je hart aan de Ware God hebt opgedragen om Zijn Wil te doen. Iedereen kan door de doop kennis nemen van je hartewens.

Deze christelijke doop was van uitermate grote invloed op de positie die zij in Gods ogen innamen. Nadat de apostel Petrus melding had gemaakt van de bouw van de ark waarin Noach en zijn gezin de Vloed overleefden, schreef hij: „Ook nu wordt gij gered door dat wat hiermee overeenkomt, namelijk de doop (niet het wegdoen van de vuiligheid van het vlees, maar het verzoek aan God om een goed geweten), krachtens de opstanding van Jezus Christus†(1Pe 3:20, 21). De ark was het tastbare bewijs dat Noach zich aan God had opgedragen om diens wil te doen en vervolgens getrouw het hem door God opgedragen werk had verricht. Dit leidde tot zijn redding.

Dit laatse laat tevens zien dat er een verantwoordelijkheid vast zit aan de doop (opdracht aan God). Het Konkrijk van God is nu opgericht en het Goede nieuws van dit Koninkrijk MOET worden gepredikt (...Onze Vader in de hemel...Uw Koninkrijk kome...).

(Mattheüs 24:14) . . .En dit goede nieuws van het koninkrijk zal op de gehele bewoonde aarde worden gepredikt tot een getuigenis voor alle natiën, en dan zal het einde komen.

Het is als het ware zo dat door de prediking van het Goede Nieuws mensen in de geestelijke ark van God komen en in een geredde positie komen (en ervoor moeten vechten erin te blijven).

Zefanja zegt hierover:....

(Zefanja 2:1-3) . . .Verzamelt U, ja, komt bijeen, o natie die niet van schaamte verbleekt. 2 Voordat [de] inzetting [iets] het licht doet zien, [voordat de] dag is voorbijgegaan net als kaf, voordat over ulieden de brandende toorn van Jehovah komt, voordat over U de dag van Jehovah’s toorn komt, 3 zoekt Jehovah, al GIJ zachtmoedigen der aarde, die Zíjn rechterlijke beslissing hebt volbracht. Zoekt rechtvaardigheid, zoekt zachtmoedigheid. Wellicht zult GIJ verborgen worden op de dag van Jehovah’s toorn.

vriendelijke groet,

Ed

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid