Spring naar bijdragen

Chuck Girard in Nederland


Aanbevolen berichten

Hij is één van de ware pioniers van gospelmuziek; Chuck Girard. Met zijn band Lovesong werd hij wereldberoemd en legde hij de basis voor veel gospelartiesten van nu. De afgelopen decennia is Chuck vooral als solo artiest bekend, met als bekendste album ‘Voice Of The Wind’. Op veler verzoek komt hij voor twee optredens in september naar Nederland!

Het bezoek van Chuck Girard belooft nu al een bijzondere aangelegenheid te worden. Naast zijn bekendste liederen uit zijn tijd met LoveSong is Chuck namelijk een artiest met een sterk getuigenis. Als zoekende muzikant bekeerde hij zich tijdens de start van de zogeheten ‘Jesus Movement’ in Amerika; een opwekking waarin muziek een grote rol zou spelen. Chuck Girard en LoveSong werden het gezicht van die beweging en hun schitterende, meerstemmige muziek heeft vandaag de dag nog steeds duizenden fans.

Chuck Girard komt dan ook naar Nederland om niet alleen een aanbiddingsconcert te geven, maar ook klassieke liedjes uit de beginperiode van gospelmuziek te delen. Bovendien geeft Girard regelmatig workshops over aanbidding. Hij schreef ook een boek over gospelmuziek. Weinig artiesten zijn zo veelzijdig en hebben zo’n ervaring als Chuck Girard!

Voor de Nederlandse fans is het bezoek van Chuck Girard langverwacht vanwege met name de CD ‘Voice Of The Wind’. Het album, dat een tijdloze klassieker werd, laat intieme aanbiddingsmuziek horen. Het bleek een schot in de roos en is nog altijd een veelgezocht album. Girard schreef het om mensen muziek te bieden bij hun stille tijd ’s ochtends en hij presenteerde een paar jaar geleden een opvolger van ‘Voice Of The Wind’; ‘Evening Shadows’.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid