Spring naar bijdragen

Jezelf worden!


Aanbevolen berichten

Het lijkt wel alsof er op tv, internet en in bladen alleen maar knappe koppen te zien zijn. Of je nu presenteert, zingt of in een reclame voor ijs zit: je schijnt er perfect uit te moeten zien. Leuk voor de mensen die ‘goed genoeg’ zijn, maar hoe ga je om met al die zogenaamde perfectie als je jezelf verre van perfect vindt?

Iedereen voelt zich wel eens onzeker over zijn/haar uiterlijk of talenten. Dat is normaal. Belangrijker is hoe je met die onzekerheid omgaat. Weet je jezelf op waarde te schatten of laat je de onzekerheid naar binnen slaan? Als je blijft zeggen dat je stom of lelijk bent of dat je niets kunt, ga je op een gegeven moment handelen naar wat je gelooft. Je wordt steeds onzekerder. Het kan zelfs zo ver komen dat je een hekel krijgt aan jezelf. Sommige meisjes gaan bijvoorbeeld overdreven lijnen om ‘perfect’ te worden. Andere meisjes geven de moed op en gaan juist overmatig eten. Ze verslonzen omdat ze denken dat ze toch nooit goed genoeg zullen zijn. Jongens vluchten vaak in drugs of ander (crimineel) gedrag.

Behangetje
Als jij je buitenkant belangrijker vindt dan wat er aan de binnenkant zit, loop je constant met een behangetje rond waarachter jij jezelf verschuilt. Niemand ziet wie je echt bent. En waarom? Weet je zeker dat de mensen om je heen wel zitten te wachten op het onechte beeld dat je laat zien? Zolang je jezelf niet laat zien, zul je dat nooit weten. Hoe langer je wacht met jezelf te laten zien, hoe moeilijker dat ook wordt.

Echt worden
Er is een manier om echt te worden. Dat gebeurt als je naar God gaat en Hem vraagt om je te veranderen in de persoon die Hij bedoeld heeft. In 1 Korinthe 3:18 wordt uitgelegd dat wie met “onbedekt gezicht†– dus zonder iets te verbergen – zich tot God richt steeds meer zal veranderen naar Zijn beeld. Dan ga je dus op Jezus lijken. Als je op Hem lijkt ben je niet bang meer voor wat andere mensen van je denken. Dan wordt het belangrijk wat Hij van je denkt!

Meer info?
Voor meer info over dit onderwerp kun je terecht op www.chris.nl/jongeren of www.cnct.nl. Als je na wilt praten over dit thema, dan verwijzen we je naar de chatbox van Chris: www.chris.nl. Bellen (0800-63 123 00) of mailen (help@chris.nl) kan natuurlijk ook!

Link naar bericht
Deel via andere websites

Jaja, mooi verhaal, totdat het over homoseksualiteit gaat dan gelden er andere regels. Dan is het vooral niet jezelf worden en een onecht beeld laten zien, dan is het innerlijk niet belangrijk maar wat je de buitenwereld voorspiegelt. Dan draait het opeens om "Seksualiteit is dus een eenwording van man en vrouw binnen een door God ingesteld verbond (het huwelijk). Samen - man én vrouw - weerspiegelen zij Gods heiligheid (1 Kor. 12:12, Ef. 5:25-27).

Even verderop op de site worden ouders met homoseksuele kinderen nog even haarfijn uitgelegd dat seksuele identiteit door ouders wordt bepaald, dus eigenlijk dat ze schuldig zijn en de oorzaak van homoseksuele kinderen. Misselijk makende organisatie, blijkbaar kun je alles vragen aan stichting chris maar ben je homo, dan pleeg je maar gewoon zelfmoord of dan is het innerlijk even niet meer belangrijk.

PS, ik snap nog steeds niet waarom deze organisatie hier op dit forum een platform heeft. Die organisatie is zo hypocriet als het maar kan.

Link naar bericht
Deel via andere websites

het begint inderdaad als een mooi verhaal, dwz. behalve de 2 laatste alinea's en de site, waarnaar verwezen wordt, die ik ook uitgebreid heb bekeken.

als je al die regels opvolgt denk ik niet dat je jezelf zult vinden en jezelf zult worden, maar een robot, die regeltjes moet opvolgen en je aldus steeds meer van je echte zelf verwijderd en vervreemd raakt.

ik lees daar:

Ten eerste zegt de Bijbel dat een relatie hebben met een ongelovige niet goed is

(1 Kon. 11:1-7; Ezr. 9:1-2; 2 Kor. 6:14-16). Daarnaast vertelt de Bijbel ons dat seks iets is voor binnen het huwelijk (Hebr. 13:4; 1 Kor. 6:18). Duidelijke grenzen dus.

vervolgens wordt het afgeraden bepaalde tv programma's te kijken, die over heksen etc. gaan.....onschuldige kinderprogramma's dus.

en worden boeken van Harry Potter en zelfs Donald Duck afgeraden, omdat daar magie in voorkomt.

zeer benauwend allemaal.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid