Spring naar bijdragen

Philip Freriks verteller tijdens The Passion


Aanbevolen berichten

passion_gouda(1).jpgPhilip Freriks, oud-presentator van het NOS Journaal, vertelt tijdens The Passion het verhaal over de laatste uren van het leven van Jezus. Freriks voelt zich heel erg thuis in de rol van verteller: "Ik ben in zekere zin jarenlang verteller geweest bij het Journaal."

The Passion vindt plaats op Witte Donderdag 5 april op het Willemsplein in Rotterdam en wordt door de EO en RKK om 20.25 uur live uitgezonden op Nederland 1 en internet. The Passion vertelt het verhaal over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus. Dit gebeurt aan de hand van hedendaagse Nederlandstalige popnummers. Aan Freriks de taak om de verschillende liederen en scènes aan elkaar te verbinden en het paasverhaal aan het grote publiek te presenteren.

Freriks: "Tegenwoordig wordt Pasen vooral beschouwd als een korte lentevakantie. Daarom vind ik The Passion, als manier om mensen aan te spreken met een eigentijds muziekrepertoire, een mooi initiatief."

Bijna alle BN'ers die meedoen aan The Passion zijn nu bekend. Danny de Munk (als Jezus), Berget Lewis (als Maria), Frans Bauer (als Petrus), Charly Luske (als Judas) en Antoinette Hertsenberg (als verslaggeefster).

Binnenkort wordt bekendgemaakt welke BN'er de rol van Pilatus vervult. De muzikale begeleiding tijdens The Passion is in handen van een 28-koppig orkest onder leiding van Cor Bakker.

The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms Katholieke Kerk en de gemeente Rotterdam.

Bron: EO
Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid