Spring naar bijdragen

Actie 'Recycle je Bijbel'


Aanbevolen berichten

HOOGBLOKLAND – De Stichting Hulp Vervolgde Christenen (HVC) verwacht dat de eerder dit jaar gestarte actie â€Recycle je Bijbel†voor het einde van 2011 zo’n 18.000 ingeleverde Bijbels oplevert.

De organisatie heeft al 7000 gebruikte Bijbels verscheept naar Suriname. De komende maanden moeten er nog duizenden volgen. Dat maakte directeur Jan Bor van HVC dinsdagmorgen bekend.

Naar schatting 200 kerken en gemeenten in Nederland deden de achterliggende maanden mee met de Bijbelinzamelingsactie. De bruikbare exemplaren gaan naar Suriname.

HVC is een fondsenwervingsactie gestart om voor iedere ingeleverde Bijbel een bedrag van 5 euro in te zamelen. Hiermee kan een Bijbel geschonken worden aan christenen in Iran.

De actie Recycle je Bijbel startte in april van dit jaar. Doel was om voor het einde van 2011 ongeveer 20.000 herbruikbare Bijbels te hebben ingezameld. Op basis van de nu binnengekomen aantallen verwacht de stichting op een iets lager aantal uit te komen. Directeur Bor van HVC zegt nog 90.000 euro nodig te hebben om alle Iraanse Bijbels te kunnen bekostigen. „De fondsenwerving voor deze kant van de actie gaat nog steeds door.â€
 

Bron: refdag.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid