Spring naar bijdragen

Babysmokkel door evangelist


Aanbevolen berichten

Een evangelist wordt alsnog berecht voor handel in gestolen baby's van Kenia naar Groot-Brittannië. De Britse minister Theresa May (Binnenlandse Zaken) heeft bepaald dat de verdachte wordt uitgeleverd aan de autoriteiten in het Oost-Afrikaanse land, meldde de BBC woensdag.

Sinds 2007 probeerde Gilbert Deya aan berechting te ontkomen. Hij claimde stellen via gebed te hebben 'genezen' van hun onvruchtbaarheid. In de praktijk kregen deze mensen baby's overhandigd die Keniaanse vrouwen hadden gebaard. De kinderen werden gestolen uit geboorteklinieken.
Mary Deya, de vrouw van de evangelist, zit al een gevangenisstraf uit in Kenia wegens haar betrokkenheid bij de handel in baby's. Gilbert Deya stelt dat hij geen eerlijk proces zal krijgen in het Oost-Afrikaanse land. Hij vreest marteling.

Face the Facts, een onderzoeksprogramma van de BBC, bracht het schandaal in 2004 aan het licht. Het DNA van de baby's bleek anders te zijn dan dat van de 'ouders'. Deya zei daarover in de uitzending dat "Gods wegen ondoorgrondelijk zijn voor een mens".

Bron: Kerknieuws

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid