Spring naar bijdragen

Boodschap paus tien jaar na de aanslagen


Aanbevolen berichten

Paus Benedictus heeft zich in een boodschap t.g.v. 10 jaar na de aanslagen, gericht tot alle Amerikaanse katholieken.

"Ook ik beveel de duizenden slachtoffers aan bij de oneindige barmhartigheid van onze almachtige God en vraag onze hemelse Vader hen die rouwen om het verlies van dierbaren te blijven troosten." Dat schrijft de paus aan aartsbisschop Dolan van New York in een boodschap gedateerd 11 september 2011.

"De tragedie van die dag is nog erger geworden doordat de plegers van de aanslagen stelden dat ze handelden in Gods naam", aldus de paus. "Ik stel nogmaals, zonder enige twijfel, dat geen enkele omstandigheid terroristische daden kan rechtvaardigen." En, voegde hij toe, "Ieder menselijk leven is kostbaar in de ogen van God en geen poging mogen we onbenut laten om overal op deze wereld een echt respect voor de onvervreemdbare rechten en de waardigheid van personen en volkeren na te streven."

Paus Benedictus prees het Amerikaanse volk voor zijn "moed en opofferingsgezindheid" in de redddingswerkzaamheden onmiddellijk na de aanslagen, en voor de manier waarop het daarna "met hoop en vertrouwen verder is gegaan". 

Bron: Katholiek Nieuwsblad

 

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid