Spring naar bijdragen

Gezocht: jonge studenten theologie


Aanbevolen berichten

PTHU200.jpgHet is hoe dan ook noodzakelijk dat meer jonge mensen kiezen voor een studie theologie. Dat zei dr. Henk van der Sar, voorzitter van het Collega van Bestuur van de Protestantse Theologische Universiteit (PThU) woensdag in Utrecht bij de opening van het academisch jaar.

"Het is noodzaak dat we jonge studenten aan ons binden. Jonge, intelligente, sociaal vaardige en nieuwsgierige middelbare scholieren die direct na hun vwo kiezen voor een theologiestudie. Onze academie kan niet zonder en de kerk vraagt erom."

Die jonge studenten zijn ook nodig om straks een nieuwe generatie wetenschappers te vormen en voor de internationale positie van de Nederlandse universiteiten op het terrein van theologie. "We hebben ze nodig om in onze wetenschapsbeoefening aansluiting te houden bij wat er zich in onze cultuur en maatschappij als nieuw en anders aandient. Ik aarzel niet te zeggen, dat het welslagen van onze verhuizing naar Amsterdam en Groningen daarvan zal afhangen."

Volgens Van der Sar is het realiseren van die studenteninstroom de "bepalende succesfactor van onze opleidingen in Amsterdam en Groningen."

Lees verder bij het Friesch Dagblad

Bron: Kerknieuws.nl

Link naar bericht
Deel via andere websites

Eisen lijstje,

Jong

Intelligent

Sociaal vaardig

Nieuwsgierig

VWO

Geïnteresseerd in theologie

Kiezen voor theologie

Als daar het welslagen van de verhuizing van afhankelijk is dan wens ik hem veel succes, je bent als vwo leerling nog niet begonnen aan de opleiding maar van te voren leggen we een eventuele mislukking alvast bij de studenten.

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid