Spring naar bijdragen

Jongeren overtuigd dat WJD hun leven zal veranderen


Aanbevolen berichten

[preview]Negen op tien van de jongelui die straks deelnemen aan de Wereldjongerendagen (WJD) in Madrid denken dat dit hun leven in meerdere of mindere mate zal veranderen als ze thuiskomen.[/preview] Het indrukwekkend hoge cijfer is het resultaat van een opinieonderzoek dat werd uitgevoerd bij jongeren die zich voor de WJD hebben ingeschreven. De enquête werd uitgevoerd onder leiding van de socioloog Gonzalo Gonzalez Sanz bij een representatief staal van 1.800 jongeren uit verschillende landen. Er werd gepeild naar de motivaties van de jongelui en naar verwachtingen na hun deelname.

Enkele resultaten op een rijtje: 93 procent van de jongeren schreef zich in om een nieuwe ervaring op te doen; 92 procent wil op dei manier meehelpen om Christus’ boodschap uit te dragen; 90 procent wil zo zijn/haar engagement voor de Kerk uitdrukken en precies evenveel wil er een antwoord vinden op zijn/haar spirituele zorgen en onzekerheden.

Als het om hun verwachtingen denkt 90 procent van de ondervraagde jongeren dat Madrid hun leven ‘sterk’ of ‘voldoende’ zal veranderen. Meer dan 60 procent van hen is ervan overtuigd dat de WJD hen zullen helpen om het engagement van de jongeren in de Kerk te versterken, dat ze een klankversterker zullen vormen voor de verspreiding van de boodschap van de Kerk in de hele wereld en dat ze zullen bijdragen aan de verspreiding van het geloof in Jezus Christus.

Over het belang van godsdienst en geloof in hun leven antwoordt 85 procent dat het geloof in Jezus Christus hen helpt om vergiffenis te schenken. 80 procent is ervan overtuigd dat dit hen helpt om solidair te zijn met wie in nood verkeert en 70 procent denkt dat geloof noodzakelijk is om een rijper en beter mens te worden.

Een ander interessant aspect in de enquête is het belang dat gehecht wordt aan het getuigenis om andere jongeren ervan te overtuigen deel te nemen aan de WJD. 72 procent van de ondervraagden heeft nochtans nooit aan een eerdere editie van de WJD deelgenomen. 80 procent van wie wel eerder deelnam (voor de meeste was dat de editie in Keulen in 2005; de vorige editie vond in 2008 plaats in Sydney) hield daar heel positieve herinneringen aan over.

Bron: Kerknet

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid