Spring naar bijdragen

Pastoor beschuldigd van diefstal kerkmeubilair


Aanbevolen berichten

Een werkgroep van parochianen uit het Brabantse Zeilberg overweegt hun pastoor aan te klagen wegens diefstal. De werkgroep zet zich in voor behoud van de Willibrorduskerk in het dorp die zijn functie heeft verloren. De pastoor heeft inmiddels het meubilair uit de kerk laten halen.

Dat meldt Omroep Brabant. Volgens de werkgroep Behoud St. Willibrorduskerk Zeilberg handelt de pastoor hiermee in strijd met de kerkelijke regels en de monumentenwet. Voor het verplaatsen van nagelvaste onderdelen (zoals vastgeschroefde banken) zou een monumentenvergunning nodig zijn.

Op 4 juni vond de laatste kerkviering plaats in de Willibrorduskerk. Het kerkbestuur wil de kerk sluiten. Kort hierna liet de pastoor meubilair uit de kerk halen omdat hij bang was voor vandalisme. Hij liet tegenover Omroep Brabant weten dat dit met "grote zorgvuldigheid" is gebeurd.

De werkgroep is hier niet blij mee. Afgelopen woensdag wilde zij tegen de pastoor aangifte doen, maar zag hier uiteindelijk vanaf. Zij wacht nu het onderzoek van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort af om te zien of de pastoor de regels heeft overtreden.

Bron: IKON

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid