Spring naar bijdragen

Overheid hoeft religies niet altijd gelijk te behandelen


Aanbevolen berichten

[preview]Religieuze stromingen verschillen in veel, voor de overheid relevante, opzichten van elkaar. Zowel in de manier waarop zij zich in de samenleving manifesteren als in de geloofsinhoud en de bijbehorende waardepatronen. [/preview]Gelijke behandeling zonder meer is daarom niet altijd de aangewezen weg. De overheid moet in de omgang met religieuze groeperingen oog hebben voor de nuance, schrijft dr. Sophie Bijsterverld in het Nederlands Dagblad.

Was religie een paar jaar geleden politiek en maatschappelijk een blinde vlek, nu wordt de religieuze dimensie in bepaalde vraagstukken vaak volop erkend. Dat laatste betekent niet dat religie altijd het goede aanknopingspunt is voor het bestuurlijk of wettelijk tackelen van een probleem. Zeker niet als het om incidenten gaat en vervolgens het beginsel van gelijke behandeling als hefboom wordt gebruikt om een voorgestane aanpak op alle religieuze stromingen van toepassing te verklaren. Dit klinkt misschien wat abstract, maar het volgende voorbeeld kan deze stelling vast verhelderen.

Bron: CIP[/o]

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid