Spring naar bijdragen

Abdij Maria Toevlucht in Zundert wil bier brouwen


Aanbevolen berichten

Abdij Maria Toevlucht in Zundert wil vanaf volgend jaar trappistenbier gaan brouwen. De abdij heeft daarvoor een plan ingediend bij de gemeente. De huisbrouwerij moet binnen de bestaande muren van het klooster komen.

Volgens de abt van Maria Toevlucht, broeder Daniël, is de bierproductie belangrijk voor het bestaansrecht van het klooster en gaat het er niet om dat er veel wordt gemaakt. De brouwerij zal niet open staan voor bezoekers.

Wereldwijd zijn er tot nu toe zeven brouwende trappistenkloosters. In Nederland is dat abdij Koningshoeven in Berkel-Enschot. Als de gemeente akkoord gaat met de plannen dan kan er op zijn vroegst in de tweede helft van 2012 gebrouwen worden.

Abdij Maria Toevlucht behoort tot de Orde van de Cisterciënzers van de Stricte Observantie, ook wel bekend als trappisten. Een bier mag zich uitsluitend trappistenbier noemen wanneer het gebrouwen is binnen de muren van een trappistenabdij.

Bron: Brabants Dagblad

Link naar bericht
Deel via andere websites

Op zondag 19 juni 2011 09:49:04 schreef bos het volgende:

Super idee! Beter met eigen handen geld te maken dan geld schooien met het collecte mandje knipoog_dicht.gif

Wel eens in een klooster geweest? Tijdens een Mis is er wel een collecte maar zoveel mensen zijn er niet aanwezig. Nog niet genoeg om droog brood voor te kopen iig (bij wijze van spreke dan, droog brood kost bijna niets). knipoog_dicht.gif

Link naar bericht
Deel via andere websites
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies op je apparaat geplaatst om de werking van deze website te verbeteren. Je kunt je cookie-instellingen aanpassen. Anders nemen we aan dat je akkoord gaat. Lees ook onze Gebruiksvoorwaarden en Privacybeleid